Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Průměrný Američan dá za mobilní internet 1200Kč měsíčně

Nepoužívám. I za 100 neomezenej net je IMHO moc.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Tvoje názory mě občas Fascinují :)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

mobil.cz to ma za 0,-
to uz by IMHO slo, ne? :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Při tý rychlosti, za kterou to má, to je i zadarmo drahý. Ono se to totiž zaplatí jinde, v mém případě by mi řada blízkých nemohla volat zadamo, bo by byl jiný operátor.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Mám telefon na dvě SIM, takže mě to vůbec nevadí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je ale názor...
Záleží na uživateli, pokud já například volám a píšu pomálu, utratím za měsíc nanejvýš stovku a net používám hlavně na autobusy, maily a nějaký prohlížení v Opeře, těch omezenejch 16kbps mě po měsíci stačí.
Pro mě je mobil.cz rozhodně nejvýhodnější nabídka.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Auuuu
Zase Jezek a zase naprosto nesmyslne blaboly :-((
Boze za co

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Mobilny internet pouzivam, ale bavit sa o cene nemá az taky vyznam. Kto potrebuje net ten ho zaplati, kto ho nevyhnutne nepotrebuje najde si alternativu. Skor su zaujimave parametre. Ja mam do 5 GB plnu rychlost a potom mi rychlost klesne na nieco nepouzitelne tusim na 64 kbps. Smutne je, ze ani do tych 5 GB nie je rychlost nejak vysoka a hlavne pokritie kvalitnym signalom v SR je dost biedne. U oranzovich teraz ponukaju neobmedzene tarifi za par €, len plna rychlost je zas do XZ GB (bud 600MB alebo 1,5 GB presne neviem) a potom sup rychlost na slimaka. Toto je hnusne od operatorov. Radsej zaplatim viac ale chcem sluzbu kvalitnu neoklamanu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

ano a pak ti bude milion slováků používat mobilní internet bo je levnej a je všude a bez limitu a pak budeš mít tu rychlost slimáka furt ;) to FUP tam není jen proto, že chcou vykasírovat víc peněz, ale i regulovat.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

netvrdim, ze muesia mat vsetci a stale plnu rychlost! Len by bolo pekne ak by boli aj take tarify a hlavne lepsia siet. Prave tam kde najviac potrebujem mobilny net je siet najhorsia. Vo vacsich mestach clovek takmer nepotrebuje mobilnet, vzdy sa a najst wifina. Ale mimo miest nie je casto ani mobilnet a tam by bol asi najviac treba.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ja mam pausal u tele... neobmedzene volania do vsetkych sieti, neobmedzene MMS, SMS, neobmedzeny internet.... ten internet je do 2GB rychlost cca 4000kb/s, potom klesa na nieco nizke, ale je neobmedzeny, ja som spokojny, som dlhorocny zakaznik, s HTC500 ma pausal na mesiac stoji 29,6 euro bez DPH, viac nezaplatim, lebo vsetko je neobmedzene, cize cena konecna...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Som ochotný dať 9 € za 2 GB dát, a 15 € za neobmedzené množstvo bez znižovania rýchlosti. Problém je ten, že v poslednej dobe na Slovensku operátori zdražujú a je nemožné si vybrať paušál s menším počtom minút a väčším množstvom dát. Každý lacný paušál u Orange a Telekomu má iba pár sto MB predplatených dát. O2 kvôli s ich pokrytím vôbec nestojí za reč.
Oproti tomu v Rakúsku za 10 € môžem mať 1000 minút hovorov, 1000 SMS a 1000 MB dát. Úplne choré. :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co teprve ve Francii tamní operátor Free mobile nabízí tarif za 20€ s těmito výhodami:

Volání - neomezeně do všech mobilních sítí ve Francii včetně Kanady a USA + neomezeně na pevné linky do 40 zemí světa

SMS - neomezeně

MMS - neomezeně

Data - neomezeně přes 4 miliony wifi hotspotů + 3 GB dat přes sítě 3G

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý článek pane Ježku, před pár měsíci jsem se právě rozhodoval jestli koupit nějaké to mobilní elektronické zařízení využitelné právě tímto tarifem. Výsledek je ten, že je to stále drahé a pro mne nevýhodné, konkurence směšná. Takže odpověď je "NE" zatím nehodlám využívat tohoto tarifu ani se nechat tlačit do nákupu těchto zařízení.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Využívám mobilní tarif od roku 2004 bez přestávky dodnes a mobil bez Internetu si (vzhledem k tomu že měsíčně provolám 20-30 minut) vůbec neumím představit, takové zařízení bych nepotřeboval.

Aktuálně v rámci firemního benefitu 200MB měsíčně za 95CZK, ovšem poslední rok mi FUP nefunguje, tak doufám, že mu to ještě chvíli vydrží.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Sam uz mobilni tarif nevyuzivam, nebot na vsech dulezitych mistech mam wifi. Kdysi, kdyz se jeste platilo 0,06Kc za 1 KB jsem ho vyuzival na e-maily a textove weby.
V soucasnosti mi nejvice chybi predevsim rozumne uctovani - nesmyslne balicky, kdy musim mit kazdy mesic presne stejnou spotrebu, dokupovani dalsich dat po velkych objemech, snizovani rychlosti na nepouzitelnou. Ocenil bych nejake uctovani treba prvnich 100MB po korune, dalsi po 0,9 Kc, a tak dale s pevnym limitem prodatovanych penez, za jehoz funkcnost ponese odpovednost operator. Proste po prekroceni nastavene castky se data vypnout, pokud bude ucet vyssi nez tento limit, operator automaticky plati zakaznikovi pokutu 100 000 Kc, pokud ne, je mu odebrana licence.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Nerovnomernou spotrebu by teoreticky mely resit predplaceny karty. S volanim to tam funguje, kredit muzu pomalu odcerpavat podle operatora pul roku nebo rok a zadnej problem s tim neni. Ale u dat je z nepochopitelnych duvodu zase tricetidenni balickova demence. Jako by bylo neco slozityho na rozumnym nastaveni 0,000nic Kc za bajt a postupnym odecitani z kreditu.

A celkove je placeni za objem dat podobna zvrhlost, jako kdysi bylo placeni za cas na modemu. At si to nechaj. Ja chci platit za rychlost jako u kazdyho normalniho pripojeni a o objem dat se nestarat. At tomu klidne daji FUP, aby to neslo zhavit naplno ctyriadvacet hodin denne. Ale zaroven tolik, kolik beznym pouzivanim neni snadny prekrocit, coz rozhodne neni sto mega na mesic.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nebylo by přesnější a méně bulvární napsat raději: průměrně lidé v Americe vydají, než průměrný :-))... američan... Já myslím, že mnoho lidí v Americe je nadprůměrných! ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Doplnění: navíc v Americe žijí různí lidé z různých koutů světa! I ti bez US pasu čili neameričani ;-), se na statistice podilí!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Lepsi tarify nabizeji jen firmam.
Mala firma do 200 zamestnancu a tohle si pro sebe muzu vybrat.

o Vario Voice – paušál 23,- Kč, volání do všech sítí 0,97 Kč, SMS 0,97 Kč, MMS 4,72 Kč, Internet – 30,25 Kč na den (20MB)

o Vario Profil 1 – paušál 72,60,- Kč, volání do všech sítí 0,73 Kč, SMS 0,73 Kč, MMS 4,72 Kč, Internet – 200MB v ceně

o Vario Profil 3 – paušál 756,25 Kč, volání zdarma do všech sítí, MMS 4,72 Kč, Internet – 3GB v ceně

o Ve všech tarifech platí volání mezi všemi firemními SIM zdarma (tzv. VPN), roaming v EU – volání v rámci zóny a do ČR 4,00 Kč, příchozí hovory 2,15 Kč, SMS 2,30 Kč, MMS 9,60 Kč. Zbytek Evropy – odchozí hovory a do ČR 42,35 Kč, příchozí hovory 24,20 Kč, SMS 12,10 Kč, MMS 9,60 Kč. Ostatní – odchozí hovory a do ČR 66,55 Kč, příchozí hovory 54,45 Kč, SMS 12,10 Kč, MMS 9,60 Kč.

o Mezinárodní volání: Slovensko, Německo, Polsko a Rakousko – 6,05 Kč, zbytek Evropy – 19,36 Kč, zbytek světa 1 – 42,35 Kč, zbytek světa 2 – 66,55 Kč.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Používám internet v mobilu od podzimu 2008 (5,5 let), tj. od doby, kdy Vodafone uvedl mobilní internet i pro předplacenky, tehdy to bylo za 177 Kč nějakých 100 MB, později myslím 150 MB.
http://www.lupa.cz/clanky/novy-mobilni-internet-od-vodafone/

Dnes mám 500 MB za 124,50 Kč, jinak stará dobrá Oskarta s dnes už strašnýma cenama.
Volám přes VoIP odorik.cz za 0,59 Kč (účtování 1+1).

Slyšel jsem, že někdo neveřejně dává za 200 Kč celkem 200 minut, 200 SMS a 200 MB, to bych hned bral! Víc než 200 Kč totiž díky VoIP neutratím, a radši to zatím dám Odoriku než velké trojce.
Máte někdo bližší informace?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

taky detail na ktory sa zrejme pozabudlo: "Priemerný týždenný zárobok pre zamestnancov vo výrobe a zamestnancov, ktorí nie sú vo vedúcich funkciách za mesiac skutočne klesol na 682,65 dolárov z viac ako 683 dolárov v januári. U všetkých zamestnancov sa priemerný týždenný zárobok postupne zvyšoval až o 60 centov na 831,40 dolárov. Tieto príjmy sú oproti vlaňajšiemu februáru vyššie len o 1,3 %, je to najpomalší ročný rast od kedy sa v roku 2009 začalo oživenie. ..."

takze vyroba: 4 x 831 = 3324 dolacikov mesacne ;c)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.