Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k První 6″ 4k displej se 734 PPI pro mobily a VR předveden

Ty další plány jsou určitě 8k hodinky ;-(

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Maximalne PPI na ktore som zatial na webe narazil ma tento displej:
1920x1080 na 0,74" = 2976.9 PPI
prepočet a zdroj: www.sven.de/dpi - odkazuje na displej:
www.siliconmicrodisplay.com/st1080.html

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Jo jenže tohle se dá do VR brejlí 1cm od oka, tam to má smysl, na mobilu je to podle mne na dvě věci...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

4k ma smysl leda od 27" a vetsi! jako PC monitor a nad 100"!!! pro video z pohodli pohovky z cca 2 max 3m jinak i to je malo a jemnost rastru obrazovky nevyuzita a tak zbytecna vyssi hustota. Na 8k pak doporucuji celo stenu!!!!! obyvaku ;-) Ale na mensi natoz jakesi 6"??? :-)) ... pididispleje..., to je nanic, zbytecnost, jen marketing :-( ...

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Tak ještě v článku dvě uvedená rozlišení jsou stále pod rozlišením tisku (typicky 1200 DPI, např. písmo, křivkové grafiky, pérovky). Takže mohou vypínat anti-aliasing písma a čárové grafiky a pro oko to zůstane jemné. Ne že bych to považoval za něco prioritního, ale určitě bych tomu nebránil.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé, že mám vyplé ve Windows vyhlazování textu a mám jeho hrany hladký a to i u drobnýho textu, i na 42"!!! HUD TV použité jako PC monitor čili z necelého 0,5m!!! :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak to gratuluji ke slepotě. :-) Ten váš UHD monitor má na 42" 105 PPI. Mám tu iMaca který má 109 PPI, tedy víceméně stejně a rastr na něm stále vidím, obzvláště z 0,5 m. Kdybych vypnul vyhlazování bude to zubaté jako ... no zubaté.

Vyhovovat to někomu může, ale hladké to opravdu není (schválně si zvětšete lupou tisk písma v časopise a stejnou velikost na monitoru).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak slepé su to jo, ale jen krátkozrakej a tak mám, jen na čtení, 1,5dioptrií, což není moc ne? A naopak, pixely na 42" UHD již vidím ;-), ale opravdu pod 0,5m! A jen na černém textu - na šikminách jako je písmeno A V a pod., ale na bílé ploše již mřížku nepostřehnu!!!!!!!!!! :-) (a není to mojí slepotou to si piš, nepostřehne ju většina mojich známých i mladých co jsem se nedávno schválně ptal od kdy ji vidí) Já koukám od 0,5 a spíše dále, neb se mohu díky takovému "KINU" pohodlně opřít do židle :-)

Je to i tím, že mezery mezi pixely maj moderní LCD (alespoň LG) velmi malé, (pixely jsou velmi těsně u sebe), na rozdíl od Plazmovek s výroznou černou... mříží...

Opravdu subjektivně! mám pak písmo velmi hladké (nikoliv dokonalé to zase ne ;-) Ani nesnáším různé vyhlazování písma natož stíny a pod. kurvítka obrazu a mám to vyplé i na TV! Raději vidět přece jen nějakou kostrbatost (ale fakt spíše z 0,4m z 0,5 už téměř! ne). než umělé rozostření... :-(

To si raději sundám ty čtecí brejle :-)) Ale nenachám si podsouvat již obrazovkou rozplizlý obraz, abych pak namáhal oko a snažil se neustále silou zaostřit až není nač... :-(

Jak je velkej ten Mek a z jaké vzdálenosti se na něj koukáš? Nelze porovnávat jen hustotu pixelů, ale i z jaké dálky a na jak velkou úhlopříčku se koukáš! A 42" je tak maximum jako PC monitor ale jako TV je to málo a typicka ze 3m (aby byla dojmem relativně velikost objektů, textu stejná jako při posedu u monitoru z 0,5m, 6x! dále) by musela být obrazovka 6x42" tedy 250"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! velká.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

PPI jsou PPI. :-) Ten iMac má 27" a koukám na to z normální vzdálenosti jako na ostatní monitory, tedy +- nataženou ruku. Určitě je nejjemnější z mých monitorů a přesto tam stále vidím hranatost - mřížku už téměř nevidím, to je pravda. Pravidlo o vzdálenosti koukání je hezké, ale to je spíše pro TV. Přeci jen pro hodiny koncentrované práce není moc příjemné lovit detaily ve větší vzdálenosti.

Já k tomu mám připojený i normální 1920x1200 24" monitor (94 PPI) stejně jako k PC vedle a přestože to není diametrální rozdíl, tak je na první pohled patrný. Na mobilu je zase ještě větší rozlišení a je fakt, že člověk tam najednou přečtě i pidipísmo 1 mm výšky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je zajímavý že mám na mobilu (Galaxy S2 s Super AMOLED+) rozlišení "jen" 800x600px a zobrazuje mi ostře a supr čitelně i 0,5mm písmenka :-)

Jaké rozlišení dle tebe nejjemnější? Upřesni prosím raději jako: X x Y px

Tak já měl "jen" 24" TN-ko a již na něm bylo "jen" FullHD málo a později32" IPSko a taky jen FullHD a to bylo už hrubý :-(

Ovšem jako TV máme 65" FullHD a z cca 3m je to už nevyužité - ta jemnost rastru pro fotky a grafiku Windows a z těch 3m je to dobrý na idealizování videoobrazu v SDTV... :-)) Víc jak 65" bych pro FullHD videoobraz nechtěl. Leze n apovrch navíc i komprimace vysílání...

To UHD-éčko o 42" je dle mě maximum pro použití jako monitor a druhý extrém - pod 27" bych už nešel zbytečně do 4k.

Pro "4k" video je však 42" minimum!!! na čučení jako na monitor z blízka.

Jako TV a čučení z dálky (typicky cca 2-3m) je pro 4k videoobraz málo i 100" a pro grafiku Windows a fotky pak i 200" málo!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Rozlišení XxY je o ničem, protože záleží na velikosti plochy - bez přepočtu víme p_r_d. :-) Rozlišení PPI je jednoznačná věc a vůbec nezáleží na tom, jak je monitor velký. Jako člověka co fotí bych Vám i doporučil se naučit vnímat vztah velikost / rozlišení, ušetří to trable při výrobě fotek - hlavně větších. :-) Jako člověk co dělá v tisku vím, že s tím lidi mají problémy. Je to také hezky porovnatelná jednotka bez ohledu na velikost média, takže už z jedoho čísla poznáte jak jemný bude mít obraz (podle zkušenosti se svou 105 PPI telkou).

Sám bych si to dříve o sobě nemyslel, ale jemný HiDPI obraz se mi líbí a určitě jej nyní preferuji. Hry vícméně nehraju, tak mi v tomto hledisku nevadí, tedy že to zvyšuje náročnost výpočtů.

http://interchangeproject.org/wp-content/uploads/2013/01/9-stunning-exam...
http://cdn.osxdaily.com/wp-content/uploads/2012/01/hidpi-vs-normal.jpg

Tady si můžete hustotu spočítat pro libovolný monitor.
https://www.sven.de/dpi/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

bobe , pri vsi ucte, rozliseni XxY mi neni k nicemu, kdyz vim ze ten tvuj Mek je 27" ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě úlohou marketingu je prodávat cokoliv, nicméně 4K+ displaye mají opravdu využití právě pro virtuální realitu. Když si vyzkoušíte např. Oculus, případně současné mobily s Full HD / QHD v kombinaci s virtuálním headsetem, zjistíte, že je na obrazu opravdu znát rozlišení. To je hlavně kvůli tomu, že se obraz pro tyto účely dělí na polovinu a do každého oka se tak pouští skrze čočky jen půlka rozlišení. Výhodou této kombinace je zobrazení 3D v pasivním modu, tudíž bez blikání... A již jsem zde jednou psal, že opravdový zážitek z VR, kdy v headsetu nebudeme vnímat rastr, bude až od 16k displaye (po rozdělení obrazu na 2 poloviny tedy 8k rozlišení pro každé oko). Teď už jen k tomu HW, který tato rozlišení bude schopný utáhnout :-) Nejjednodužší cestu, jak se k VR za pár korun dostat je právě použití papírového headsetu v kobinaci s mobilem.-) Zkuste to a uznáte, že vysoké rozlišení na mobilech má smysl :-) https://www.google.com/get/cardboard/
Samozřejmě, pokud jde o klasické použití mobilu, FullHD rozlišení pro 5" display je naprosto dostatečné.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

U toho VR je na skodu veci ten obrovsky FOV, to pak mate prilis roztazene pixely a ty na kraji stejne nevidite. Mel jsem moznost zkusit 3D kukatko delane jen pro prezentaci stereo-obrazku (FOV asi 45-60st) a pixely tam proste neuvidite.

Prepoctem me tedy vychazi potreba 4*960 bodu na kazde oko... tj 4K UHD pro 180st FOV

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

suhlas, VR maju zbytocne velky FOV, pixely v strede su moc nazoomovane, ze vidiet raster. a 80% plochy mimo stred je rozmazana, ze sa na nu ani neda divat. ako bonus k tomu este chromaticka aberacia po okrajoch

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Co jsem měl možnost vyzkoušet VR, tak FOW bylo právě až trapňe, spíše nezdravě, malé. Připadal jsem si, jako bych koukal zkrs ruličku toaleťaku.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

ja hovorim o oculus dk2

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

headset???... Já ale píši o obrazovce! a né "očních sluchátkách" :-)) ... U nich je subjektivně dojem z obrazu, jakoby jste koukal na obrazovku o 5m!!! úhlopříčky! A pak platí co píši - u velkých úhlopříček samo je třeba víc jak 4k :-) (podobně jako pro EVF je i typických 2,4Mpx, OLED hledáků od SONY, málo)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

ODSakEda: Nesouhlasím s Vámi, 4k má smysl právě i na monitoru menším než 27", právě proto, že při vysokém PPI už není vidět rastr zobrazovače a obraz je ostrý. Co se týče telefonu, rozdíl mezi například Note 2 a Note 4 je očividný (1280 x 720 vs 2560 x 1440 na stejné úhlopříčce), a pokud ten rozdíl nevidíte a nevnímáte, je pak zbytečné, abyste vstupoval do těchto diskusí (které, jak postupem doby zjišťuji, slouží především k tomu, abyste mohl prezentovat, jakou že to nejlepší techniku - podle Vašeho domnění - jste si pořídil).
Chápu, že Vám vyhovuje i nižší rozlišení, protože, jak píšete, nevidíte rozdíl, ale to je opravdu jen o tom, že zřejmě nevidíte dobře a měl byste si nechat oči zkorigovat. S normálním zrakem totiž na 27" monitoru s rozlišením 4k už rastr vidět je.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tak jestli vy vidite na bile!!! plose 27" 4k monitoru z 0,5m a vice mrizku, tak jste buh! Ani fotobob ji na svem take 27" Meku nevidi jak pred chvli zde priznal.

Slysis bobe!? Jsi tak prej take slepec! ;-))

Jasne ze na cernem textu na bilem pozadi bude jeste trochu videt jeho kostrbatost, predevsim na sikminach pismena A a V a pod. ale jen vepmi malo a jen pri zamereni se na to.

A o muj ostrisi!!! zrak se nebojte! :-)

Ja testuji obravky pomoci ruznych PC a ne TV... monoscopu a j obrazcu prave s jednopixelovou mrizkou i sikmou 45st. a s jemnymi barevnymi a zejmena cernobilymi prechody, jak moc se projevuje barevne moare ;-)

Vetsina mojich znamych nechape co tam na tom vidim a nevidi to ani kdyz jim to vysvetlim co maj videt... Ja , dle vas slepec..., to ale vidim! :-)

A moje technika ac je obrovska (42") toto zvlada stale bravurne od 0,5m! a vice samorzejme, krom imputlagu ;-( Ale take hry nehraji a "jen" edituji fotky a video jen vlastni - dokumentatni, cili zadne zbesile prudke pohyby :-)

A tak si ji pochvaluju. Znami zase zasnou nad realistiky zobrazenymi fotkami na ji. Vadi vam to???

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

1. Fotobob napsal:

"Tak to gratuluji ke slepotě. :-) Ten váš UHD monitor má na 42" 105 PPI. Mám tu iMaca který má 109 PPI, tedy víceméně stejně a rastr na něm stále vidím, obzvláště z 0,5 m. Kdybych vypnul vyhlazování bude to zubaté jako ... no zubaté.
Vyhovovat to někomu může, ale hladké to opravdu není (schválně si zvětšete lupou tisk písma v časopise a stejnou velikost na monitoru)."

Inu, takže Fotobob rastr vidí.

2. Vy nejprve píšete:
"Jasne ze na cernem textu na bilem pozadi bude jeste trochu videt jeho kostrbatost, predevsim na sikminach pismena A a V a pod. ale jen vepmi malo a jen pri zamereni se na to.". Takže velmi málo a musíte se na to zaměřit. A hned na to dodáte:
"A o muj ostrisi!!! zrak se nebojte! :-) Ja testuji obravky pomoci ruznych PC a ne TV... monoscopu a j obrazcu prave s jednopixelovou mrizkou i sikmou 45st. a s jemnymi barevnymi a zejmena cernobilymi prechody, jak moc se projevuje barevne moare ;-). Vetsina mojich znamych nechape co tam na tom vidim a nevidi to ani kdyz jim to vysvetlim co maj videt... Ja , dle vas slepec..., to ale vidim! :-)".
Ve dvou odstavcích si protiřečíte. Jednou takřka nevidíte hrany na písmenech a musíte se na to zaměřovat, podruhé ovšem ukazujete všem známým, co mají vidět, nevidí to, ale vy ano. Jste spokojený, protože vidíte moaré, poté, co testujete televizor obrazci z PC (s jistým ironickým podtónem dodávám, zapomněl jste podotknout, že máte kartu Nvidia GTX980, která má už HDMI 2.0, že HDMI 2.0 má i Váš TV, kteroužto skutečnost jste jen tak mimochodem zmiňoval ve skoro každém příspěvku v minulých měsících - vězte ale, že na takové sestavě není nic výjimečného), a udáváte to jako důkaz vašeho ostrozraku. Vidět barevné moaré, vznikne-li už, nehovoří nic o kvalitě zraku (barevné zabarvení plochy u takového obrazce vidí i člověk s rozostřeným viděním), ale spíš poukazuje na nekvalitu zobrazovače. Horujete pro obrovské úhlopříčky a všem je doporučujete (nic proti, pominu-li zástupy vykřičníků, kterými prokládáte své příspěvky, i já jsem zastáncem velkých zobrazovacích panelů - pro prezentací, nikoliv pro práci) - ale pak prohlásíte, že vaše technika je obrovská (promiňte, ale 42" není pro prezentaci nic extrémně obrovského, spíše naopak, a pokud ale používáte vaši TV pro práci jako monitor, a tvrdíte mi, že z půl metru nevidíte rastr, tak opravdu nevidíte dobře, koneckonců, používáte brýle na čtení, jak jste napsal, pak je to pochopitelné).

Pochopte prosím, že ne každý má zrakové problémy, ne každý preferuje jako zobrazovač pro svoji práci TV s úhlopříčkou 42", že pro někoho je kvalitní monitor s vysokým ppi a úhlopříčkou v rozsahu 24" - 27" optimální, už jen třeba kvůli homogenitě podsvícení, čistotě barev a podobně, nemyslím si, že by si s těmito faktory LG a i jiní výrobci u 42" konzumní UHD televize příliš lámali hlavu.

A na závěr - ne, nevadí mi to a ze srdce Vám to přeji, a věřte, sebeméně Vám to nezávidím.

Používám však jinak koncipovaný řetězec, počínající monitorem určeným pro barevně kritickou práci, pečlivě kalibrovaným, s vysokým ppi, pokračující pak monitorem pro střih 3D záznamů s běžným Full HD rozlišením (pro střih 3D videozáznamu vyšší rozlišení není třeba, kamera vyšší rozlišení neposkytuje), a končící pak při prezentaci také na panelu televizoru, leč pokaždé na jiném, vhodnějším buď pro zobrazení 4k záznamu či fotografií, anebo takovém, který je na tom nejlépe s přehráváním 3D záznamů. Takto mi to vyhovuje, necítím však potřebu takřka militantně vnucovat ostatním toto jako jediné správné řešení (slovo doporučuji s několika vykřičníky již ztrácí poněkud význam doporučování), zvláště pak, pokud náhled na dané téma může být silně ovlivněný případnými indispozicemi, třeba zrakovými.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fotobob | před 3 dny take napsal: "PPI jsou PPI. :-) Ten iMac má 27" a koukám na to z normální vzdálenosti jako na ostatní monitory, tedy +- nataženou ruku. Určitě je nejjemnější z mých monitorů a přesto tam stále vidím hranatost - mřížku už téměř nevidím, to je pravda." ;-)

Vono neni nutne mit na 42" 4k monitoru otevrene jedine wokno pres celou uhlopricku... ;-) Otevruli 4 wokna velde sebe a nad sebou , je to stejne jako bych koukal na 4 21" FullHD monitory :-)
a 3D?... To mi nic nerika!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, to napsal, protože to byla reakce na to, že stále mluvíte o rozlišení, a ignorujete to, že ppi je veličina, která jako taková vyjadřujete hustotu bodů na palec, a je tedy jasně vypovídající (a nemusí vás v tu chvíli zajímat velikost monitoru a jeho rozlišení). Hranatost stále vidí, mřížku už takřka ne.
Je mi líto, na svém pracovním notebooku mám hustotu 127 ppi, a stále vidím rastr, a na 21" Full HD monitoru ještě výrazněji, vzhledem k nižšímu ppi. Jak trefně napsal Fotobob, ppi je ppi a přes to nejede vlak. :-) Smiřte se prostě s faktem, že jsou jedinci, kteří vidí lépe než Vy..

3D Vám nenutím, na rozdíl od Vás nenutím nikomu nic. :-)

Poznámka na konec - přemýšlejte občas, co jak píšete. Formulace 4 okna vedle sebe a nad sebou zavání spíše rozmístěním 4 x 4, nemyslíte, že pro 4 monitory by poněkud logičtější bylo napsat "dvě okna vedle sebe a nad sebou"?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenže na notebook nebo jen 21" se díváte i z méněj ak 0.5m..., Já se ale na 42" dívám z víc!!!!!!!!!! jak 0,5m. Pohodlně se zakloním, čímž přestávám vnímat kostrbatost, i když u 4k již velmi jemnou) písma a grafiky.

Tedy ač máme stejné ppi, nekoukáme úplně ze stejné vzdálenosti! A koukat z 0,4 nebo z 0,6m je velký!!! rozdíl. To jen rozdíl v našem nedorozumění, to že já na stejné ppi doukám o chlup z větší vzdálenosti než vy ;-)

(přece nebudu čučet na 42" ze stejné-malé vzdálenosti, jak na 21"..., ale pohodlně se opři do pohodlné kancelářské židle a tak (z nad!!! 0,5m) se mi jeví zejména text hladší i když mám vyplá kurvíta jako vyhlazování textu a pod... ve Windows natož na TV použité jako monitor - proč vám to furt leží v žaludku, že o ní píši??? Trochu se chvástám, no a co, ale hlavně tady daruji! osobní!!! praktické zkušenosti o 4k a jen neteoretizuju... Jo a vykřičníky = podtržení ;-) )

A já nepochybuji o tom, že vidí někteří lépe než já :-) Je mi už přes 50 a nedělám si iluze o svém zraku a mám na blízko brejle 1,5dioptrie, ale pak vidím velmi ostře v rozsahu 0,4-1m, jinak bez brejlí až od 1m, ale stále velmi dobře. Oči jsem si nedávno nechal změřit a bríle jsme si optimalizoval právě na větší monitor a tedy vzdálenost nad!!!!!!!!!!!!!!!!!! 0,5m :-)

Ano formulace o čtyřech oknech nad a pod sebou..., byla zjednodušená a né šťastná :-( , připouštím. Nechtělo se mi to rozepisovat jak pro blbce: 2 jednadvacítky vedle sebe a pak dvě nad těmito dvěma ;-) Ale je vidět, že jste to pochopil přes to správně :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nějak jsem si nevšiml, v čem ty darované osobní zkušenosti spočívají (zatím jste vehementně stádem vykřičníků pouze doporučoval velikosti panelů, a případně jakou snímkovou frekvenci si Vy představujete jako jedinou správnou a možnou). Zeptám se tedy na věci, které by mě zajímaly od Vás, uživatele 42" panelu TV jako zobrazovače - jak veliké máte nastavení škálování ve Windows? Zkoušel jste různá nastavení? Které Vám nejvíc vyhovuje? A pak, čím jste kalibroval barvy, jaký jste použil software, jaké bylo výchozí nastavení TV, jakou jste zvolili cílovou teplotu bílého bodu? To jsou věci, které by mě zajímaly.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jsem na ceste tak zatim reaguji jen na prni cast vasi reakce:

Neuvadel jsem nikdy nikde jedinou... spravnou??? frekvenci obrazovky... Jen nejlepsi pro dane pouziti (tou nejlepsi je nekonecno ;-) u pohybu a klidne i 0! u staticke fotky , pripadne jsem uvadel pro videa nutnou frekvenci monitoru pro netrhany pohyb v obraze tedy aby fps zdroje videa Hz obrazoky byly synchronni!!! a Hz obrazovky ze maji byt minimalne stejne jako fps videa nebo vyasi ale jen v nasobcich! fps.

tj u videa 25fps prokladane 50Hz (neb je to 50i cili 50 polosnikku/1s) ale u 25fps progresivne klidne jen 25Hz, nebo lepe 50Hz.

Ja zaznamenavam 50fps progresivne! Tedy minimum je pro me 50Hz.
Jenze! Mnohe PC monitory umi sice i vice- 60Hz, ale neumi 50Hz!!!... :-(

I proto doporucuji mnohym co toci nikoliv levnym kompaktem nebo jen mobilem a tedy jen do 30fps progresivne..., kdy jim staci 60Hz nebo u 4k mojitoru i jen 30Hz..., aby si radeji k PC koupili 4k TV!!! neb ty podporuji mnohem vice ruznych!!!!! frekvenci.

Tedy ja doporucoval HW s co nejvice moznostmi Hz a ne jedinou... jak mi podsouvate... :-(

Navic diky masovemu nasazeni maj TV vetsi a levnejsi obrazovku i kdyz je IPS :-) A mely mnohem drive HDMI 2.0 nez PC monitory , kdy donedavna i DP mel problem se spravnym nativnin zobrazenim 4k natoz o 50Hz :-(

Az vyjde min. 32" IPS nebo OLED s matnou! ;-)) obrazovkou a rozhranim zvladajici 4k v 60 ale i 50!!! Hz (tedy spravne fungujici DP nebo HDMI), koupim takovy ihned :-)

Donedavna nebyly ani grafiky zvladajici 4k 60Hz se spravne fungujicim rozhranim :-( Ta moje TV jako monitor je samoze kompromis , ale dobry a ja nerad cekam, to bych taky moh driv umrit nebo jeste vic oslepnout..., nez se vyrobci rozhoupou... A 199.000,-KC jim za Monitor i kdyz uz je i OLED, zatim ale jen FullHD... nedam!

Ostatni odpovim az z domu. Apropo take mam dotaz - umi vas monitor 50Hz/50fps? A umite nastavit videoplayer tak, aby fps videa a Hz monitoru byly synchronni!? a tak pohyb ve videu naprosto plynuly coz je u 50p/60p videa famozni!!! :-)

Doplneno: kdyby nebylo rizeni Hz obrazovky dulezite, neresili by vyrobci zadny FreeSync neho G-Sync ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Můj monitor určený pro střih videí ve 4k je LG 31MU97. Na prezentaci připravených videí mám pak 48" TV s UHD rozlišením.

"Doplneno: kdyby nebylo rizeni Hz obrazovky dulezite, neresili by vyrobci zadny FreeSync neho G-Sync ;-)"
Co se týče FreeSync a G-sync, to jsou záležitost týkající se her a nikoliv projekce videa, nesměšujte dvě různé věci. Snímková frekvence u videa je konstantní, není třeba ji měnit za pochodu, což je to, co potřebujete u her. A právě k tomu obě technologie slouží, motivem pro jejich vznik rozhodně nebyla projekce videa.

"A mely mnohem drive HDMI 2.0 nez PC monitory , kdy donedavna i DP mel problem se spravnym nativnin zobrazenim 4k natoz o 50Hz :-("
DPI 1.2 nemá už velmi dlouho problémy se zobrazením 4k při snímkové frekvenci 60 Hz, natož při snímkové frekvenci 50 Hz, nechápu, proč dokola stále omíláte tenhle nesmysl.

"Donedavna nebyly ani grafiky zvladajici 4k 60Hz se spravne fungujicim rozhranim :-( "
Omyl. Moje GTX680 rozhodně není výkřik posledního roku (vypuštěna v březnu 2012, hry neprovozuji, stále mi postačuje) a onen zmiňovaný monitor funguje přes DP naprosto korektně. Mimochodem, ani ten není výkřik poslední techniky, je už rok na trhu.

"Az vyjde min. 32" IPS nebo OLED s matnou! ;-)) obrazovkou a rozhranim zvladajici 4k v 60 ale i 50!!! Hz (tedy spravne fungujici DP nebo HDMI), koupim takovy ihned :-)"
V tom případě si projděte pár renomovaných serverů (prad, tft central a podobně) a projděte si rádce koupí, takových monitorů je už dostatek, a směle do obchodu.

Nicméně, neptal jsem se Vás na snímkovou frekvenci (protože tady se v názorech budeme rozcházet), ptal jsem se Vás na to, jak jste kalibroval svoji televizi, jakou sondu jste použil, jaký software... Na to jste mi stále neodpověděl.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Výhodou 4k displeje u telefonu je možnost zobrazení 8,29MPix fotografie v plném rozlišení.

To davat ako vyhodu? Je to zbytocnost, ktora cloveku nic neprinesie, len pocit, ze ma 4k.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

thx captain obvious! (:

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

to je vyhodou, ale teprve az na 27"-42"! obrazovce :-) Pak je to jak realny pohled z kna na realitu a ne koukat na pidiobdelnicek (display mobilu...), kdy stejnak nerozlisite okem prilis drobne objekty (zejmena ty v dali) leda by jste si fotil ksich z bliza tak aby byla velka huba pres celej tento obdelnicek... Lepsi je ale aby byl ksit v reapne velikosti! - to je take priblizeni se realite!!! To na pididispleju asi nepude, ze?...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.