Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k První test předprodukčního 2,8GHz Zenu ho staví mezi Core i5 a i7

Treba si ale uvedomit, ze ten Zen mal 8 fyzickych plnohodnotnych jadier s HT a teda 16 vlakien a po zvyseni frekvencie o 15% (3,2 zaklad a 3,7 boost) ma prekonat len velmi mierne vyssie taktovany 4-jadrak s 8 vlaknami Intelu? Tak to je potom dost bieda !!!!!!!!! A sme tam kde sme boli !!!!!!!! IPC Intelu je stale v nedohladne !!!!!!!!!!!

Pokial nebude benchmark zo SuperPI na konkretnej frekvencii, nebudeme vediet na com z pohladu IPC sme (kedze SuperPI je 1-jadrova, dokonca 1-vlaknova zalezitost a riadne preveri zakladnu x86/x87 vykonnost, vsetky sub-cache systemy CPU a vobec jeho celkovu optimalizaciu pri JEDNORAZOVOM spracovavani JEDNOTLIVYCH instrukcii a nie ziadne pokrocile SIMD instrukcne sady).

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

v prvom rade si uvedom, ze ashes je DX12 aplikacia, a vyuziva len 6 vlakien(aspon tak sa to na zaciatku spominalo), tj nic to nedokazuje

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ne, v prvnim rade si treba uvedomit ze 1) tohle je **engineering sample** a 2) hra neni test vykonu cpu.

Kdybych mel ten test brat vazne, tak Zen by mel byt zhruba 10% pod i7 4790. Kdyz uberu 10% z te i7, dostanu tohle:

https://www.cpubenchmark.net/compare.php?cmp%5B%5D=2226&cmp%5B%5D=1780

... cili podle toho testu je Zen osmijadro zhruba presne na urovni FX-8350. Takze laskave si vsichni sednete na pr*** a uklidnete se, protoze tenhle test je o h*vne :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Naopak, test potvrdil, že co ten ES ztratil nižšími takty, dohnal nejspíš na IPC.
Čili ES není horší než procesory, které má AMD již v nabídce!:D

AS je ale hra relativně dobře využívající více vláken, u spousty DX11 titulů a aplikací všeobecně bohužel bude hrát důležitější roli jednovláknový výkon, takže pokud se nepovede zvednout turbo, jednoduše zůstanou AMD procesory na svém - co přinese bonus v IPC, vezme zpět penalizace ve frekvencích.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, ten druhý odstavec je přesný. Bohužel pro AMD se DX12 šíří pomaleji než se čekalo. Stejně jako u grafik tak předběhlo dobu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavý graf při testu AoS pod DX12 na 1.2GHz cpu http://www.hardocp.com/images/articles/14610034644x5teWArBn_4_3.png

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je to vidět hezky. U GTX 1080, nebo lépe RX 480 či Fury by byl rozdíl ještě větší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmmm, az na to ze AMD trubi do sveta IPC vyssie o 40% v porovnani s jeho FX procakmi (t.j. koeficient 1,4) a pocej jadier/vlakien je dvojnasobny (t.j. dalsi koeficient 2). Z toho mi vychadza ze taky 8-jadrovy 16-vlaknovy Zen ma mat kumulativny vykon jadier (vlakien) az 2,8-nasobne (t.j. takmer TROJNASOBNE) vyssi a mal by FX totalne zakopat do zeme. Ak beriem do uvahy ze FX je tiez skoro-8-jadro (zdielane je len nieco) a Zen je iba o nieco viac ako plnotucne 8-jadro (HT neprida 100% vykonu ze ano), tak to nebude zdaleka tolko, ale isto by mal Zen s velkym naskokom rozdrvit akykolvek FX co mu pride pod ruku.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz spravite test na SW, ktery skaluje idelane az do 64vlaken, pak muzete porovnat 8C16T ZEN s 4M Buldozer. Veril bych, ze tam ten rozdil bude veliky, klidne i tech 2,8.

Nicmene cekat u aplikace, ktera skaluje dobre do 4 vlaken, pak jeste tak nejak se 6 vlaknama a pak uz skoro vubec ze bude ten rozdil velike je blahovost.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

--------------------- --------------------- --------------------- ---------------------
Ano, samozrejme takuto modelovu/idealizovanu situaciu myslim. KUMULATIVNY VYKON VSETKYCH JADIER ! Nechapem ako to niekto nemoze chapat. Samozrejme ked si na tom pustim 1-vlaknovy Super PI, nemozno cakat bonusy zo 16 vlakien...

Ked ma tom ale pustim 16x to iste 1-vlaknoveve, alebo ripovanie do x265, ktore vie vyuzivat az 32 vlakien (aj ked uz vykon neskaluje linearne), tam uz to je troska ina kava.

To si niekto mysli, ze neexistuje jedna jedina aplikacia (napr. x265.exe) alebo proces, ktory vytazi silu 16-vlaknoveho 8-jadrovika naplno?
--------------------- --------------------- --------------------- ---------------------

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a Ty hraješ SuperPI? nebo ho nějak využíváš v běžném životě? Ono totiž v běžném využívání se těžko poznává rozdíl mezi FX8320 a I5... Alias i ta 8320 šlape pěkně svižně... Ale i podle mě jsou ty takty sakra nízké... kdyby byly aspoň 3,2 nebo 3,5 základ a pak 3,5-3,7 turbo... Tak je to super procák. Nicméně je to vyráběno na technologii SAMSUNG a tahle firma nikdy nedělala tak obrovské a složité čipy... Takže je co ladit...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Co je to bezne pouzivani? V nekterych hrach je na Intelu az dvojnasobek fps.

Jednotka vykonu neni 1 Hz, to je jednotka frekvence, takze frekvence nijak nevypovida o vykonu. To delaji ty mnimalni pozadavky ve hrach, podle kterych si lidi mysli ze cim vice Hz tim vykonnejsi procesor.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

No on chtěl říct, že ty FPS dotáhne přetaktováním, ale že tím vzroste TDP ho netrápí, protože hlavně ten procesor bude levnější než ten fuj fuj hambatý intel.

Prosimtě tady se doporučuje jen a pouze sestava:
CPU: AMD Zen nebo AMD Vishera 8999MHz
Motherboard: ASUS pro AMD
GPU: AMD Saphire RX470
SSD: AMD 1TB
HDD: Hitachi xTB
OS: Linux

Když budeš mít takovou sestavu tak z tebe bude pěti ***** VIP uživatel diit.cz a polobůh.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Kdo ti co udělal?

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Jardovi už definitivně hráblo.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Par mesiacov dozadu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jarda dobre ironizoval takych amd magorov ako tynyt .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bojůůůj... :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1. a čo iné, ako dosku pre AMD by ste chcel doporučiť k procesorom AMD?? :D :D
2. A Asus je zlá značka? alebo čo je zlé na Asuse? Môžem Vás poprosiť o výsledky predaja základných dosiek? Nebude Asus na prvom mieste? A nebude to ono zčasti aj tým, že má asi najširšie portfólio základných dosiek aj so špeciálnymi kúskami, ako Sabertooth a vývoj s Intelom aj na sockete X99? ...opravte ma niekto, ak sa mýlim..
3. Plus čo je zlé na HDD Hitachi? To,že má medzi HDD najnižšiu kazivosť? (dúfam, že som si to dobre zapamätal)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pochybuji o tom, že by si redakce diit.cz přála několika stránkovej flamewar, co je lepší. Ať napíšu cokoliv, bude z toho flamewar, kterého se účastnit nechci. Co jsem chtěl to jsem sdělil, stálým čtenářům to je jasné co jsem chtěl říct a ti bohatší si koupí něco lepšího než amd, ašus nebo saphire.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jaaj, Vy ste nerozumeli slovu portfólio, nie, nebojte, to nie je urážka :) ....několika stránkovej flamewar si nechajte s niekým iným, ja Vám len zhrniem pravidlo trhu, ktoré platí: Môžete si kúpiť čokoľvek, čo je na trhu momentálne ponúkané, nik Vás nebude nútiť si kúpiť značku, ktorú nechcete, konkurencia je všade početná. Ak chcete gigabyte, intel, nvidiu a iné, tak si ich kúpte, nik Vám v tom nebráni, aspoň o ničom takom neviem, vnútorné hlasy sa nerátajú. Ale momentálne je jediným Vašim cieľom asi prskať okolo oheň a síru. V dnešnom spotrebne založenom svete bude vždy záležať na peniazoch a zisku, to znamená, že každý výrobca má chyby a to, či budete niečo musieť reklamovať je, ako stávka v športke, len s vyššou pravdepodobnosťou.
"ti bohatší si koupí něco lepšího než amd, ašus nebo saphire." teraz som sa Vám snažil vysvetliť, že dosť veľa z high end základných dosiek na trhu bude pravdepodobne Asus...ale ok, no...stále však platí pravidlo, ktoré som Vám popísal vyššie.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Dneska je pááátek, vypnout počítače a šup jít něco dělat, na zahrádku vyplet záhonky, posekat trávu, nebo alespoň se psem venečko, slyšeli jste slovo boží! Ámen!

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ano, trocha čerstvého vzduchu by vám neuškodila.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Super PI dnes už nikdo s mozkem v hlavě k testování nepoužívá. Je otázka, do jaké míry je to Samsung proces GF si ho mohla upravit. Ale 3,5 GHz v turbu by dát mohl.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Těch vykřičníků, prosím, příště víc, díky!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ashes of Singularity se krásně (= skoro lineárně) škáluje až do 8 jader (potom už ale nedokáže využít HT):
http://www.pcworld.com/article/3039552/hardware/tested-how-many-cpu-core...
Tady se bavíme o výkonu na úrovni Core i5-6600K, který podle testů dá přesně uvedených 58 fps v extreme preset 1080p. Takže 8 jader (efektivně bez HT) Zenu na cca 3GHz podávají výkon 4 jader (skutečně bez HT) Skylake na cca 4GHz. Jestli je to OK, nebo není bude záviset na finální frekvenci.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

U toho i5-6600k jak píšeš že dá v cpu framerate 58 (s rx480, 1080p extreme), tak já teda ve výsledcích vidím hodnoty od 50 až po 90. Takže to je takový test celkem o ničem...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

8 jadier ZEN nemoze mat vykon 4 jadier haswell, lebo potom by nebol splneny slub +40% v 1 vlakne. AMD skaluje s jadrami dobre, pockajme si na to superPI resp. cinebench je lepsi, kedze ma aj 1 vlakno aj x vlakien a s poctom vlakien skaluje vyborne. CB11.5 maju dnesne FX okolo 1 bodu, ZEN (ked aj najvyssi) musi mat 1,4-1,5 (napr. i7 4790 ma nieco okolo 1,8) a potom bude mat s 8core 12b co je viac ako 6700k. Vsetko ostatne bude pruser jak mraky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Kdyby o 10-15 %, měla by řada Core i7 po letech plnohodnotného konkurenta, ale jak napovídá zkušenost, ne vždy jde vše zcela hladce."
Ale neříkejte jí osobně vidím skutečnost, že AMD má , tedy přesněji nemá ,ale možná bude mít začátkem roku 2017 procesor, který ani při dvojnásobném počtu jader nedosahuje výkonu procesoru Intelu z roku 2014.
Jinak řečeno AMD s dvouletým zpožděním na 14nm bude mít procesor, který se při dvojnásobném počtu jader přiblíží 22nm procesoru Intelu z roku 2014, Slušný výkon mladého sportovce, problém je, že Intel v 2017 přijde s 10nm.
To vůbec nehovořím o ceně, 8 jader bude na 14nm vetší flak křemíku než 4 Intelu na stejném procesu a tak Intel může AMD bez problémů zlikvidovat cenou.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Intel a cena...
o tej skoda hovorit.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Cena Intelu je v poradku.

To AMD je nuceno prodavat vyrobne slozitejsi procesory za pakatel aby je dokazalo prodat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To je genialni vyrok.. cece, byt prodejce, tak vam dam uz jen od pohledu 50% prirazku...
;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Škoda, že Intel svojí cenovou politikou dneska trápí spíš uživatele. Navíc jsem zvědavej, kterak Intel v roce 2017 výkonnostně převálcuje svoje modely z roku 2014. Na to se moc těším... vážně. :o)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Intel si tu cenovou politiku může dovolit. Prodává, spíš mne zaráží, že po zavedení nové generace neslevní tu starší, pak mu ty steré leží na skladě.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

1) Nevite, jaka je vyrobni cena a spekujulete. Samotne jadro je malinkate. Navic AMD obecne zvlada nacpat na kus kremiku vice tranzistoru nez konkurence (na stejnem nodu). Cili, to ze ma 2x tolik jader jeste nic neznamena.
2) Pokud si aplikace dokaze vytahnout z 8 jader vykon a zbyva mi dost na sviznou obsluhu systemu a aplikaci v pozadi jsem spokojeny. Grafiky take neposuzujeme podle toho, kolik maji shader core, ale vysledny vykon/prikon.
3) Zatim Intel se zmenou vyrobniho procesu dramaticky vykon nezlepsil. Bud na to nema, nebo ho nic nenutilo. Tak jako tak se teprve ukaze, a ZEN je v horsim pripade katalyzatorem dobrych zmen v Intelu, v lepsim pripade opravdu dobrou konkurenci.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Zen bude dobrou konkurenci jen v pripade, ze nabidne vyrazne nizsi cenu.

A jsme tam kde sme ted, kdy mensi prodejci AMD procesory nedrzi skladem, protoze je nikdo samostatne nekupuje. Max. tak FX-6300 a FX-8300, zbytek na objednavku.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Na zaklade coho tvrdis, ze Zen bude dobrou konkurenci jen v pripade, ze nabidne vyrazne nizsi cenu?
Zatim jde o eng. sample a uz ten te konkurence schopny. Pokud bude prodejni verze lepe taktovana a nabidne ti tim padem stejny vykon, pak to bude konkurence i za stejnou cenu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

"Pokud bude prodejni verze lepe taktovana" pouze váše subjektivní spekulace. Pouze doufáte v lepší potenciál, stejně tak jak fanoušci doufali v zázrak v podobě RX480, který se nekonal. Prosím sdělte nějaké konkrétnější informace, které Vás vedou k tomu, že Zen či Vega bude konečně highend a né jen doháněčka?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pardon, o jakém zázraku jsi to mluvil u RX480? Já jsem od začátku věděl, že se jedná o nástupce řady 380 a to přece beze zbytku splnila, nebo se pletu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pleteš, měl to být nástupce 390X a něco navíc... ale bohužel...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Polarisy nahrazujou nejzastaralejsi gpu v nabidce AMD. Polaris 10 je nahrada hawaii/grenada. A to bylo i dodrzeno.. bohuzel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To ale NIC NEMĚNÍ na tom, že jsem neměl přehnané očekávání. AMD to tak od začátku uvádělo. Krom toho ty úplně nezastaralejší nahradilo RX460.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kdyby uvedli něco co by bylo alespoň stejně výkonné jako 390X bez OC a s 2,5x lepším TDP než měla 390X, museli by uvést Polaris s TDP cca 130W, ale né 200W potvoru co si hraje na 390X s omezenýma taktama...ale bohužel...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby... Kdybys nebyl deb.. tak by si tu nemlel nesmysly. Je tvuj problem, ze si ocekaval neco jinyho nez bylo prislibeno.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Proč jen 2,5x lepším TDP? Není to málo Antone Pavloviči? Proč ne rovnou 3,5x lepším TDP?
Apropos, teď už si vážně nemůžu vzpomenout, kterej AMD fanda mě tu neustále dojímal "Polárkou" natolik, že se bojim podívat do mrazáku, abych nedostal kopřivku... :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak schválně, jaká prostřední číslice je u obchodního jména P10? 8 nebo 9?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zase ses mimo :)

1) petr22 tvrdil, ze "Zen bude dobrou konkurenci jen v pripade, ze nabidne vyrazne nizsi cenu."
2) ja jsem se ho zeptal, kde bere podklady, ze to bude jen kdyz bude mit vyrazne nizsi cenu. Protoze to implikuje, ze vykonove a provozne to bude propadak a konkurenceschopnost bude muset dohanet cenou.

Exituje mnoho scenaru, kdy to bude konkurenceschopny vyrobek a kdy ne. Pokud petr22 tvrdi, tak tvrde ze to bude jeden konkretni pripad, musi mit prece nejake jasne fakta. Jeden test kde jsou jen FPS prece nic nevypovida :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2014? A co jako? Kam se posunul i7-6700k oproti 4790k? Jaky byl ohlaseny narust vykonu Kebab Leikum? Nerikali nahodou v AMD, ze budou chtit konkurovat i5 4. rady?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

napisal si pravdu o amd .. tynyt a podobny ti napisu ze ti hraablo ... )))
ziadny vyrobca nevie robit zazraky . preto nic mimoriadne necakajte , od amd. napriklad.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Buď tak laskav a prokaž své tvrzení.

Nikde jsem nepsal nic o tom, že Zen bude konkurencí pro i7, dokonce si osobně myslím, že pokud bude srovnatelný s i5, tak to bude velký úspěch.

O Cardovi jsem napsal že mu hráblo, protože z čistě nadšeneckého a nekritického adorování AMD přešel plynule do nadšeneckého a nekritického hate AMD (viz ten jeho nesmyslný příspěvek o AMD-only konfiguraci). Dokonce se dají najít i má zdejší příspěvky, ve kterých se k jeho tehdejším fanouškovským AMD výžblebtům vyjadřuju kriticky, takže opravdu nechápu, proč jsem si vysloužil ty přizviska, kterými jsi mě počastoval, když na Cardův antiAMD coming out pohlížíš jako na návrat ztraceného syna. Sice bych měl jednu teorii, ale ta vychází z toho, že jsi nekritický fanda intelu/nvidie a bereš čistě utilitárně na milost libovolného heretika z opačného tábora. V tom případě ovšem je celý tvůj konstrukt o "fandovství" nahlíženém neutrálním pozorovatelem čistá lež.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Predprodukcni Eng.Sample Zen-u na nizsim taktu zdolava prodrazene Core i5 a blizi sa jeste drazsimu Core i7 s tim oboje pracujici na vyssim taktu? tak to si necham libit.

Kdyz si to porovnate s Bulldozerem tak to vychazi pro Zen lip pricem je taktem niz vuci nemu o vic jak 1GHz.

Uz to jen poladit, nasadit vysoke takty a ceny kolem 300€, v Intelu budou muset zlevnit a to vyrazne, ja bych si osobne pral kdyby tenhle vykon na uvedenem grafu podaval ctyrjaderny Zen a ten vosmjadrovy by se az pak ukazal jako tresnicka na dortu, prima to konkurence Inteli platformy -E.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

No nebudu se vyjadřovat k výsledkům (ač nemůžu říct, že bych byl uplně nespokojen) ale rozhodně se vyjádřím k počtu jader. Méně než osmijádro mi domů už nesmí (hlavně kvůli grafice a videím) takže v tuhle chvíli mě zajímá cena takového kousku - a pokud se i cenově dostane třeba na tu i5 tak je jasno ... na druhou stranu známe AMD, takže si stejně počkáme až na třeba reakce po čtvrt roce (aby se pak zjistilo, že zase nezvládli nějakej řadič)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Na nizsim taktu, ale s dvojnasobnym poctem jader.

Takze je to jen o trochu mensi fail nez Bulldozer, protoze se ukazuje ze tech pouhych 40% narustu vykonu na jadro byla pravda, viz materialy AMD.

Tudiz jakykoliv AMD procesor s mensim poctem nez 8 nedokaze konkurovat ani dvoujadrove I3.......

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Tak on dvojnásobný počet jader v AoS nedává dvojnásobný výkon. U Intelu to bylo testováno a výkon vzrostl jen o 34%, víme? (4/8 vs 8/16) Takže za mě je výsledek nedoladěného ES minimálně nadějný.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nepřekonává i5 současné generace (je dokonce úplně na stejno s i5-6600k). A potřebuje k tomu dvojnásobek vláken na frekvenci o 20% nižší(3,2 vs 4,0 resp 2,8 vs 3,6) v situaci, kdy dokáže skoro ideálně využít všechna jádra.
Pokud frekvence nevzrostou, tak je to fail. Pokud vzroste na cca 4GHz, tak to bude dobrý procesor s principielně stejným omezením jako bulldozer (slabým výkonem na jádro vůči soudobé konkurenci) ale na druhou stranu ještě relativně lepším výkonem v masivně threadovaných aplikacích (tzn projeví se, pokud aplikace dokáže využít >4 vlákna naplno)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nepíšete pravdu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nechcete rozvést?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Píšete nesmysly.
1/ výkon na jádro je mnohem větší než u stavebních strojů
2/ tím pádem nebudou třeba takty kolem 4 GHz, navíc si uvědomte, že Intel 8. jádro má TDP 140 W a takt 3 až 3,2 GHz v základu, takže očekávám, že finální takt 95 W 8. jádra ZEN bude mírně nad 3,2 GHz, výš budou 6. a hlavně 4. jádra.
3/ stále dokola se tu opakuje, že tato hra není dobrý ukazatel celkového výkonu procesoru, protože špatně škáluje
4/ hlavní zbraní AMD ZEN má být poměr výkon/cena a pokud dosáhne 4. jádro s multithreadingem taktu nad 3,6 GHz a bude levnejší než Core i5, tak bude výhodnější, adekvátně u 6. a 8. jádra

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

1) netvrdím že není. Ale to stále neznamená, že bude mít výkon na jádro srovnatelný s Core. Podle tohoto testu je jasné, že nebude (dokonce ani na 4GHz). Dokonce podle čísel, co dala AMD nemůže být - 50% nárůst IPC nad Bulldozer dokonce ani na frekvencích Bulldozeru nestačí na dohnání dnes dvojnásobného výkonu na jádro, co podává skylake (a soupeř bude ještě o chlup rychlejší kaby lake)
2) 3,2GHz 8-core ES nedokáže soutěžit s dvě generace starou čtyřjádrovou i7, která ani nebyla top procesorem 4xxx řady(K verze byla o 10% výše taktovaná). Bavit se o spotřebě mnohem výkonnějšího osmijádra je mimo mísu.
3) Kecáte. Škáluje se krásně do osmi jader. Jediné, co se(nejspíš) neprojevilo je přínos HT (viz http://www.pcworld.com/article/3039552/hardware/tested-how-many-cpu-core... ).
4) poměr cena výkon je vždy až důsledek kvalit produktu a jde trochu neintuitivně PROTI kvalitě. Čím horší technické parametry (jako třeba spotřeba), tím MUSÍ nastavit prodejce lepší poměr cena/výkon. Podívejte se na Bulldozer - dnes naprosto neschopný procesor po technické stránce, ale i tak jde nastavit dostatečně nízká cena, aby ospravedlnila nákup. Vzpomeňte si na dobu, kdy AMD mělo kvalitní procesory, jakým bylo K8 - ceny rozhodně nebyly lidové. Proto naopak doufám, že AMD příjde s 1000USD procesorem (neznamená absenci levných CPU)- znamenal by to návrat ke skutečné konkurenci.

K vysvětlení slabého výkonu na jádro - od dob boje Sandy Bridge s Bulldozerem intel zvedl výkon na jádro zhruba i 30-40%. AMD slibuje navýšení IPC(!= výkon) o 50%, ale frekvence půjdou dolů (>4 GHz Zen snad nikdo nečeká). Pokud frekvence půjdou dolů o řekněme 10% (lehce pod 4GHz), tak jsme poměrově přesně tam kde jsme byli 5 let zpátky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stačí mi jen začátek "Podle tohoto testu je jasné, že nebude". Dál to nečtu. To není test, to je výsledek benchmarku jedné hry údajného ES na údajně nízkých frekvencích od údajného zaměstnance AMD. Pokud z tohoto děláte jakékoliv závěry, nemá smysl s vámi diskutovat.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Navíc to není test procesoru, ale celého systému.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1/ Až na to že nemá mít +40% IPC proti Bulldozeru, ale Excavatoru a to je dost rozdíl. Možná jste si nevšiml, ale AMD od uvedení Bulldozeru IPC posunula.
2/ Ten sample nemá základní takt 3,2, ale 2,8 GHz. 3,2 je turbo.
3/ Nemluvte pořád všichni o HT, tak se to určitě jmenovat nebude: je to multithreading.
4/ Netvrdil bych tak jistě, že současná nabídka AMD je zcela neschopná. Pokud víte, kčemu budete procesor používat a uznávám, že na hry se moc nehodí, tak může být za svou cenu docela slušnou volbou.
5/ AMD slibuje 40% nárůst, ne 50. Asi neumíte číst.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zcela záměrně jsem si vyhledal, jak škáluje tato hra: od 6 vláken, tam je už jen minimální nárůst:
https://cms-images.idgesg.net/images/article/2016/02/dx12_cpu_ashes_of_t...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

i5 má čtyři jádra čtyři vlákna... i7 4/8...
takže amd 8/16 je jak intel 4/8 (amd v reálu jakoby pouze 4/4, ale zase ta frekvence handicap)
otázka je, jestli ta frekvence není konečná... viz Polaris Foundries

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

CPU není GPU, to nejde srovnávat, konečná to určitě není. Otázka zní: kde je strop?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jen vaše subjektivní přání fanouška amd.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jste na omylu, já se rozhoduji podle výkonu a ceny. Ale nemám rád skalní fandy Intel/nVidia, kteří nechápou souvislosti a nepřijímají argumenty.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

@no-X: A je vážně jistý, že to bylo 8jádro? Výsledkem odpovídá více 4jádrovému CPU. V případě 8jádra by to teda byl propadák, protože zrovna AoS, jak píše ptipi, škáluje do 8 jader, třebaže HT u 6 jádra už moc nepřináší.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tomu argumentu nerozumím:

1. Podívej se ještě jednou na takty. i7 běží na o 25 % vyšší frekvenci než Zen.
2. Právě proto, že aplikace využije maximálně 6-8 vláken, je jasné, že 16vláknový Zen nebyl plně využitý a pokud by byla vláken jen polovina, pravděpodobně by se výsledné FPS nelišily.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

To bych neřekl. Virtuální vlákna tolik výkonu nepřidají (od 4 jader a výš). V každém případě bych předpokládal, že plnotučný 8jádro ZEN (i bez HT) si namaže 4jádrový i7 4790 na chleba, protože 8j (i bez HT) > 4j s HT. Tak kde je chyba?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Veris ze o 25% vyssi frekvence nedokaze kompenzovat neefektivitu tech 4 HT?
Navic ani nevime, jak se system zachoval s eng. samplem ZENu, treba vyuzival jadra stejne jako u Intelu, tedy ze prvni 4 jadra ZENu, vcetne jejich HT jednotek byly obsazene, a zbyle 4 jadra prakticky vypnute.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Treba tam, ze Zen ma horsi IPC, nez leta optimalizovany a piplany Intel Core? Cekas snad zazrak? To te zklamu, chlapce. Igrid mela pravdu - You know nothing

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Z tohoto testu není na IPC možné usuzovat. To si počkejte na jiné testy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chybný předpoklad - opravdu si myslíte, že 8. jádrové Core i7 na taktu 3 GHz bude v aplikaci, která hůř škáluje výkonnější než 4. jádrové Core i7 na taktu blízkém 4 GHz? (6700k proti 5960X - 3 GHz, 6900k - 3,2 GHz)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ve skutečnosti, by se FPS lišily, protože by procesor běžel na vyšším taktu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to fajn, vpods to, co ohlasili a to, co sme cakali. Nemusia ist velmi nad tuto latku, no nesmu ist pod nu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pěkný výsledek v porovnání s buldozerem (excalvatorem) - o 30% nižší takt a o 35% vyšší výkon a spotřeba znatelně nižší.

A když se člověk podívá na porovnání CPU v ashes of singularity, tak zjistí, že fx-6300 má o cca 15% méně výkonu než fx-8370 a takt nižší o stejnou hodnotu. Z toho je celkem jasné, že to vytíží max 6 jader.

S těmi 4 jádry je to asi nesmysl, to by AMD vytvořilo superprocesor :-D

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Takze presne jak jsem predpokladal.

AMD slibilo o 40% vetsi vykon nez Bulldozer, coz splnilo.

Ctyrjadro Intelu porad vykonnejsi nez osmijadro AMD.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

40% vykon nad Excavator, nie Bulldozer

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

to je jedno, jakmile napíše něco proti amd tak hned chytne několik mínusů...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To neni proto, ze napise neco proti AMD, ale protoze napise blbost proti AMD..

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

tak si ho kupuj ty fanusik)))) napisem blbost proti amd- su to dobre procesory v pomere vykon/cena )))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechci se tě dotknout, ale vypadáš rozrušeně. Zkus se jít třeba projít.

Já třeba nechápu, jak je možné mít už dnes "jasno" (jak ho máš ty s Cardou), když nevíme reálné výsledky testů (jen jeden ne zcela průkazný výsledek z jedné hry) a dokonce nejsou známy ani ceny?!

Já si třeba dokážu představit několik variant, kdy se Zen při dobře nastavené cenové politice bude prodávat dobře i v případě, kdy nebude výkonnější než i5. Stačí třeba, aby kombo deska+CPU byly znatelně levnější jak ta i5, nežraly jak protržené a zároveň trochu vylepšily singlethreaded výkon. I tak to bude pro spoustu lidí výhodný nákup.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

hele pradie na simpsna, ja jej mam..mne o tom presvedcovat nemusis :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Z môjho pohľadu ten výsledok vypadá veľmi sľubne a dobre a pozerám na to cez prizmu výkonu oproti FX 8350 (8C/8T) kde Zen ES (8C/16T) dosahuje 38,10% vyšší výkon a voči i7 4790 (4C/8T) dosahuje 88,69% jeho výkonu. Samozrejme tento súboj v porovnaní (8C/8T) vs (8C/16T) vs (4C/8T) nevypadá naoko moc dobre...

To najpodstatnejšie nech sa to niekomu páči alebo nie bude SPOTREBA voči Intelu i7 (nie voči 32 FX)...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Spotreba bude urcite horsi. Intel to roky zdokonaloval - Zen je prvni pocin po fakt dlouhe odmlce, necekal bych zadny zazrak. Navic nechapu to nadseni z benche hry, ktera je jak delana pro AMD (od AMD). Dokud neuvidim cpu score v 3d marku a skalovani vykonu v zavislosti na taktech/poctu jader/ht a kvalitu zvladnuti ht, tak bych s nejakym "velmi slubne" radsi pockal. Spotreba nikoho nezajima, stejne kazdej hrac svuj core i7 taktuje. Spotreba je dulezita v mobilnim segmentu, v servrech, htpc a v diskuzich, aby se dalo kopat do AMD, ale ne u hernich masin, tam je az na poslednim miste.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

AotS je dobre optimalizovaný tak na cores ako aj threads.
Otázka frekvencie (možnosti výrobného procesu) súvisí so spotrebou. Spotreba je dôležitá v každom segmente. To, že v mobilnom segmente je to omnoho väčšia priorita je predsa jasné.
Ja som na rozdiel od mnohých nadčencov neočakával od AMD výkon ako v dobách PIV vs AMD Athlon.
Ja som očakával zvýšenie IPC ako celkového výkonu nad 32nm FX8350 a FX9000-series pri konkurencieschopnej spotrebe k Core i7. Preto píšem, že je to veľmi sľubné a takýto CPU by som nemal problém kúpiť a oným odporučiť na rozdiel od 32nm FX8350 a FX9000-series.

Nič viac a nič menej. Ako to dopadne sa cca do 1/2 roka dozvieme.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ja se povazuju za skeptickyho nadsence, a proto neverim, ze se AMD povede dorovnat Intel v pomeru vykon/spotreba - urcite ne u velkych cpu. Priblizit, to ano, zlepseni urcite bude oproti fx dozerum a piledriverum, ale hrace toto stejne nezajima, pouze vykon/cena. Ja pak jeste stavim hodne vysoko kvalitu desek a komponent na ni, coz intel stejne vede.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

U těch desek je to spíš otázka chipsetu a výrobce - jaké použije součástky a kam směřuje cenou. U současných desek pro levné procesory nemají drahé desky moc význam.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud by jsme hleděli na spotřebu, tak 8. jádro intel 140 W, ZEN 95 W, 4. jádro intel až 91 W.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nuz nechcem byt hnidopich ale Zen si moze spotrebu strčit za klobuk ked to Intel 8 jadro ho vykonnostne pochova zaživa.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Co kupuje většina hráčů: 4. nebo 8. jádra? A jestli má mít 4. 6. i 8. jádro stejné TDP, tak je logické, že to 4. jádro bude mít nejvyšší takt.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenže právě proto AMD investovalo čas a prostředky do protlačení DX12/Vulkan. To je ta synergie, kterou AMD od těchto investic očekávalo. A pokud se jim to podaří, tak to bude docela husarský kousek. Nejen že se tím výkonově přiblíží Intelu (myšleno z pohledu user-experience), ale taky umožní právě Intelu zvýšit výkon v jeho integrovaných grafikách, což je zajímavá win-win strategie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není na čase aby si redakce Diit vyžádala zkušební platformu a uvedla vše na pravou míru?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Co sem říkal, tahání za nos pokračuje. Žádná drtící síla a na kolenou brečící intel se konat nebude. Přeskočení 14-16nm technologie místo zisku přineslo jen prohru. Už 20 let vždy amd na intel jen dotahovalo a ani Zen to nezmění a bude se jednat pořád jen o dotahující firmu, nic víc. Už jim nevěřím, podle mě to je dávno s intelem domluvený.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Jardo, běž za psychiatrem, jseš nemocnej ;) myslím to s tebou jen dobře.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

vyjmenuj mi alespoň 1 souběžně vydaný procesor amd, který vydrtil intel.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

K5
Athlon - K7
AthlonXP - K7
Athlon64 - K8

A samozřejmě by se pak našly různé případy typu Athlon Neo vs Atom a kdesicosi.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

jasně a jen tak ze srandy všichni kupují předražený intely když AMD má podíl na trhu jen 15%... :D

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Njn, začínám chápat toho Beana v avataru... :o)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Ach jo, už zase? To není možný...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tak u toho Intelu je to spíš otázka toho, co ti doporučí prodejce. Přes 90% zákazníků dá na to, co mu řekne kamarád, nebo prodavač a ten je zase spíš konzervativní. Krásně se to ukazuje u grafik. Dneska jsem se díval na "herní PC" a bylo tam Core i5 a GT750. To o něčem vypovídá.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To že lidi kupovali víc Intel i v době souboje P4 - Athlon XP, bylo dané neférovým a podvodným jednáním Intelu, který uplácel velké výrobce počítačů, i velké řetězce obchodů. Ostatně proto Intel raději zaplatil AMD vyrovnání, než by riskoval daleko větší postih při prohraném soudu.
AMD tím v té době přišla o spoustu peněz a od té doby to s ní jde z kopce - aspoň co se procesorů týká.
U APU už je situace jiná a APU do konzolí jsou v zisku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

bazinga! :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Amd si s intelem vytiralo az do prichodu core2duo.
A nepamatuju si, ze bych nekde videl nejaky oficialni prohlaseni, ze Zen bude neco drtit, nebo ze intel bude kakat na kolenou. To mas asi jen bludy...

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

no to je ale škoda.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Jaký přeskočení 14-16 nm?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

sorry přeskočení 20nm na 14-16nm.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

opatrně s tím přeskakováním )))

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pozdě, už asi přeskočilo...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Takovejhle test je k prdu. Kdyby radsi utekl test Cinebenche R15. Hned by bylo jasno. Nevíte jak to bude u serverových Zenů s NUMA? Nebo se bude skutečně chovat jako jeden procesor?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ano, Cinebench by napověděl mnohem více...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já bych nedělal závěry:
1/ nevíme jestli testovaný procesor měl 4 nebo 8 jader - je tam pouze sample ZEN
2/ nejedná se o test CPU, ale hru
3/ jestli ta hra od 6 vláken špatně škáluje, tak je jedno kolik jader ten procesor měl
4/ nevíme jak u sample funguje boost, taky může být slabinou firmware a pod...
5/ nevíme jaké budou finální takty

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas. Dokud neznáme tyto údaje, víme prd.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas. Dalsi nesmyslny clanek, ktery ma jediny ukol, udelat kliky. Ze si tyhle drby tento hluboce IT web neodpusti.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to na vícero webech...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To ma byt omluva, ze to vydal jeste blesk a idnes?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zive.cz není BLESK, ale našly by se idalší

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zive.cz není BLESK, ale našly by se i další

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Evidentně je to hodně diskutované, takže to lidi zajímá.
Jo a prosím odkaz na Blesk, nebo číslo, ve kterém takový článek vyšel :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ad 1) V odkazovaném článku se oba Zeny hlásí jako 8C/16T.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Potom platí bod 3.
Záleží na firmwaru, jak rozloží zátěž:
Buď použije 4 jádra + 2 až 4 virtuální, nebo 6 až 8. Ale to nevíme.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jakej firmware zase, šiši...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

1. tiež som to chcel napísať...ale ak si otvoríš odkaz dole (WCCFTech) tak tam nájdeš takýto screenshot http://cdn.wccftech.com/wp-content/uploads/2016/08/low-1080p-zen-1d.png
Plus tá druhá vzorka má tiež screenshot v danom článku. Aj keď označenie oboch kusov je nejednoznačné a je možné, že toto je len niekoho zábavka. Kým to nebude vydané, je to stále len nejaký (možno) únik čiastočných informácií.
2. podľa môjho názoru niekedy hra ukáže toho viac o správaní sa procesoru pre bežného človeka, ako tie syntetické testy, ale áno, vstupuje tam dosť premenných.
4. súhlasím,
5. absolútne súhlasím, zatiaľ je to len dohad.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak zase by som to neprehaňal s tym negativizmom, dôležite bude ako pojde 8 jadrovy Zen pretaktovať ak da v pohode aspon 4 GHz nemusi to byť vobec zle! Pruser bude až ked by sme ani po OC nedosiahli poriadne frekvencie. Az potom by bol Zen strateny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Abych pravdu řekl. Mě to stejně zajímá jen teoreticky. Rád bych si koupil velkou Vegu a 8. jádro. Ale v reálu to bude levné 4. jádro a tak RX460...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Co se OC týká, podívejte se na statistiky na čem jede 90% hráčů: levné grafiky a procesory, často několik let staré. Ty nějaké OC nezajímá. Pokud bude dobrý poměr výkon/cena a to AMD ohlásila, bude vše ok.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

steam:
NVIDIA GeForce GTX 970 5.03%
NVIDIA GeForce GTX 960 3.59%
Intel HD Graphics 4000 3.09%
NVIDIA GeForce GTX 750 Ti 3.02%

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

GTX 980 0,98%
GTX 980 Ti 0,95%

z procesorů vede dvoujádro 2,3 až 2,7 GHz čili žádný trhač
na této frekvenci běhá 20,75%

a je otázka jak je to s těma grafikama, když 34,1% má 1GB VRAM, takže většina po sečtení má integrované, nebo Low-End

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

S tym vykonom co ukazuje tento benchmark je ten vykon velmi slaby.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

náhodou ten test vypovídá o hodně (není to překlep :) ), a to sice jak moc brzdí procesor grafiku, když ji má krmit miliardami draw calls.... takže těch vláken je sice na oko např. 6, ale každé obsahuje desetitisíce vlákének za sekundu (4 miliony shader samples)
a výsledek je AMD 8/16 @ 4Ghz = Intel2014 4/8 @ 4Ghz, závěr si přeberte sami...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Korekce AMD 8/16 @ 3Ghz

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne, myšlenka je, přetočený Zen 8/16 se dostane na úroveň i7 4/8.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to je smutné, ale hodně smutné.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A na to jste přišel jak?
Pokud aplikace 16 vláken nevyužije, nelze srovnávat.
Mě by spíš zajímal test 4/8 ZEN proti 4/8 Intel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud lze z tohoto testu něco usuzovat , tak že moc okatě splňuje očekávaná přání většiny fandů - výkon mezi - i5 a i7 . Dle mne moc optimistické , ale uvidíme s čím přijdou produkční kousky .

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ak je v tom grafe 8/16 tak to amd moze zabalit, ak je tam 4/8 tak to ma mizivu nadej.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud ta hra nad 6 vláken špatně škáluje, tak by na tom byl 4 jádrový ZEN patrně stejně. Takže nevím, co meleš

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jááásneee, slnieckarske amd zvasty.
Keby to tak bolo tak by medzi i5 a i7 nebol taky rozdiel

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ty se nerad opalujes? :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hra škáluje do 8 vláken. Takže nemáš pravdu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mezi 6. a 8. vlákny je min rozdíl.
A u 16. vláken je dokonce lehký propad proti 8. vláknům.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je neskutečné jak si většina lidí ty výsledky bere po svém a vyvozuje tu naprosto zcestné doměnky a závěry. Jeden to tu srovnává s 6600K, přičemž se snad do databáze výsledků AoS ani nepodíval a ostatní si to neověřují, takže teorie založená na omylu.
Další tu vyvozují závěry typu AMD s 8/16 stěží dohání Intel 4/8. Nějak opomínají fakt, že AoS neškáluje s přibývajícími jádry/vlákny lineárně a např. rozdíl 4/8 vs 8/16 byl na Intelu na stejné frekvenci změřen jen cca 35% https://tinyurl.com/zwm7be3
A to nepíšu o tom, že to je ENGINEERING SAMPLE.
Lidi trochu soudnosti by to chtělo, chápu, že každý má svého oblíbeného výrobce, ale neškodilo by trochu používat mozek.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Jasny, a místo toho nabízíš vlastní bludy.... Ono totiž kromě videa, renderingu komprese dat nebo miningu neškáluje téměř nic - a jak na potvoru se tyto věci stejně rychleji počítají GPU. A ten Ashes test byl zvolen pro to, že jakž takž škáluje. Nechci ten výkon vidět v normálních aplikacích/hrách. AMD bude mít na trhu opět největší počet nejlevnějších jader... shitové kvality. Takže nápis na krabici ale to je asi tak vše. Bohužel to tak zatím vypadá. Ale kdo chce věřit... aneb modleme se ať nemám pravdu.
https://cms-images.idgesg.net/images/article/2016/02/dx12_cpu_ashes_of_t...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kde tvrdím nějaký blud? O škálování tu píšeš jen obecně známé věci a potvrzuješ tím jen to, co jsem napsal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale to je úplně jedno, že to neškáluje lineárně, když je něco mezi na logaritmické křivce, je to prostě mezi. A pokud Intel po nášupu i7 4/8 ještě dále škáluje o 34% na "i9" 8/16 tak to nic nemění na tom, že AMD 8/16 je dole o 34% - nebavíme se tu o abs. výkonech, ale o úrovni výkonu (a to je úroveň i7 4/8 na stejném taktu). To samý myslet si že "firmware" alias workload scheduling to zrovna v tomto testu pokakal (dělají to zlé windowsy se zlým DX12 že jo?...), je naivita. Každej si procák koupí na hry, aby mu to nebrzdilo grafiku, pokud teda není na hlavičku a neživí se komprimováním textových souborů od rána do večera.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Když to tak po tobě čtu, tak mám dost pochybnosti, jestli vůbec chápeš, že řeč tu není o fps, ale o cpu framerate. Pointa tkví v tom, že mnozí tu melou něco o dvojnásobném rozdílu, přičemž ve skutečnosti je ten přepočítaný rozdíl při stejných jádrech/vláknech a frekvencích podstatně menší (cca 20%). A to se stále bavíme o nějakém leaku ES, který stejně tak může být celý smyšlený. Ale fanoušci už mají dopředu jasno. :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A tím bych to uzavřel.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

a za jakou jednotku ten framerate je? za hodinu? 20% právě tím, že to není lineární to hodí na úroveň známého procesoru, a z toho se odvodí výkon. Takže pokud by to bylo 40%, je slavnej Zen 8/16 na úrovni FX-6300... tvoje příspěvky jsou o tom, že se z toho nedá nic vyčíst o výkonu a počkejme si, balast diskuze, informační příspěvek nula. Holt někdo vyčte, někdo ne.

Dneska o půlnoci jsem čekal Ježičlánek Jak mě Microsoft přesvědčil k používání Linuxu a ono nic, tak smrdím tady, chápeš )))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty blekotáš opravdu pátý přes devátý.. ale hlavně absolutně nevíš jak měření v AoS funguje. Víš o tom, že nejde o FPS ve hře, ale o CPU frametimes, které jsou smyšlené a jen nějakým algoritmem vypočítané? Opravdu nejde o FPS ve smyslu měřitelných fps jako u grafiky.
Ale hlavně ti dám jednoduchý příklad:
http://s1375.photobucket.com/user/Dygaza/media/gpu%20focused-%20fury%20s...
http://s1375.photobucket.com/user/Dygaza/media/gpu%20focused-%20fury750_...

Test proveden 2x hned po sobě, stejné CPU, stejný takt, stejné nastavení. Jediná změna je, že Fury je ve druhém testu podtaktována. A CPU frametime se zvedlo ze 78 na 86. Klidně si to zkus sám. Hodnota CPU frametime je totiž orientační výpočet, který je skutečně naprosto k ničemu a ne k benchmarkování procesoru. Takže asi tolik k těm bludům co jsi nám tu vyčetl a vypočítal. :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ježiš co to plácáš proboha, si pleteš frametime a framerate, pošleš obrázky, kde je FPS ty seš pacient. Takže podtaktovaný Fury (což tam nikde nevidím, asis ten test dělal ty) má víc FPS ok... frametime chlapečku, je v ms, framerate ve framech za čas, v tomto případě za sekundu. není to orientační, ale vypočítané 1000/FPS, protože sekunda má 1000 milisekund. Prosimtě už nikame nepiš a radši ani nevycházej z domu, maximálně pokud bude orientačně příhodnej frametime na autobusovej framerate do bohnic )))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, uznávám, že jsem se přepsal a v posl. příspěvku psal frametime, místo cpu framerate. Vím co so je frametime, nemusíš vysvětlovat. Nic to nemění na tom, že ty vůbec nevíš o čem píšeš. Vůbec nechápeš, že ta hra jednak měří reálnou hodnotu FPS a potom počítá smyšlenou hodnotu CPU fps (v grafu u článku popsaná jako CPU frametime). A o té je celou dobu řeč. Obě ty hodnoty máš napsané ve výsledcích co jsem dával, stačí se podívat. Test není můj, mám i7 a 1080, protože mi AMD momentálně nic nenabízí. Jsi bohužel zabedněný hlupák, který stále píše o něčem, čemu nerozumí. CPU framerate (cpu fps) v grafu je smyšlená pseudohodnota vypočítaná neznámým algoritmem, který se navíc s verzemi mění.

Stačilo by si o tom něco přečíst.
"The devs stated that the old CPU test acted as though the game had an infinatly fast GPU.
As I understand the test now, it only calculates results when the game is CPU bound, leaving out data when the game is GPU bound giving you a more accurate representation of what your CPU can do when it is the only bottleneck."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Četl sis to po sobě? Zase pleteš pátý přes devátý.

1.
http://core0.staticworld.net/images/article/2016/02/dx12_cpu_ashes_of_th...
LONGER BARS INDICATE BETTER PERFORMANCE.

2. What you’re seeing is the “average CPU frame RATE” result, which the developer Stardock said is an indicator of performance if you had infinite GPU resources. To make the GPU even less of a factor, I also ran the test at a sedate 1920x1080 resolution with the “high” preset that’s two notches down from the top.
Z toho jasně vyplývá, že chlápek nejen že vzal test, kterej měří výkon procesorů na "nekonečné" grafice, ale navíc ho schválně sjel s nížším nastavením, aby vliv grafiky ještě více minimalizoval.

3. Na celé hře a testu spolupracovalo AMD.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Teď nevím jestli jsi prostě jen fanboy a nebo trol. Když už nevíš co by, tak sem začneš cpát bod 3. Takže celou dobu argumentuješ těmito nesmyslnými výsledky, abys nakonec napsal, že stejně na testu spolupracovalo AMD. :D
Navíc tu dáváš graf jak AoS škáluje, o kterým není vůbec řeč a je nepodstatný. :) Nehledě na to, že ten test byl dělaný před změnou algoritmu na výpočet CPU framerate v AoS. :)
Naposledy a už to vzdávám. To co se porovnáná v grafu (cpu framerate) je orientační pseudoúdaj, vypočítaný neznámým algoritmem tvůrců hry. To, že je to údaj k ničemu potvrzuje fakt, že pokud např. snížíš takt graf. garty, pak CPU framerate VZROSTE např. o 15%, viz měření, které jsem zde dával, zdroj máš zde dole: http://forums.guru3d.com/showthread.php?s=b2d4e2716df66a861ef0121361606d...
Proto je celý údaj CPU framerate, o kterém je celý ten graf, naprosto k ničemu.

Opravdu tímto končím, nehodlám ztrácet víc času s trolem, který absolutně nerozumí tomu co píše.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já souhlasím s Jožinem, že trocha té soudnosti by neuškodilo. Spíše bych vypíchnul téma ohledně vývoje cen procesorů na trhu, všichni tady hájí svého lídra, rejpete do sebe zcela neadekvátně aníž by si tady někdo uvědomil, že pokud výkon ZENu bude dobrý, přinese to ovoce na obě strany. Už teď Intel prodává svoje procesory za neskutečné sumy, které se zvyšují tak neexistuje nic lepšího než nové AMD takto propagovat. Proč si myslíte, že se ta cena zvyšuje, Intel není skvadra blbečků a už to může něco znamenat. Je to fakt, který mám doložený. Navíc mám z Intelu informaci o AMD, které samo řeklo, že se na výkon i7 letos, podotýkám letos nedostanou. Nehodlám se zastávat ani jedné strany. Je to prostě trapný, hledat chyby na druhém atd. Uvědomte si jednu věc, pokud bude mít Intel konkurenta, co udělá? Sníží cenu, to je logické. Nasazení nového procesoru od Intelu poměr cena/výkon však nevyvracím.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Na výkon i7 není tak těžké se dostat - je to marketingové označení, stačí překonat nějaký notebook a je to. ;-)

https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i7-6500U+%40+2.50GHz
https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=AMD+FX-9800P&id=2823

Nebo to porovnat já nevím třeba s X4 845.

"Navíc mám z Intelu informaci o AMD, které samo řeklo, že se na výkon i7 letos, podotýkám letos nedostanou. "

Máte z Intelu informace o AMD, která něco řekla lidem v Intelu? Nebo jak to máme chápat?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co takhle srovnání s Broadwelem 8/16 na stejném taktu v Blenderu?
https://www.youtube.com/watch?v=oQS8s7TOXsE

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Docela z toho naskakuje husí kůže. Jsem slyšel, že u Zenu konstruktéři dostali volnost. A na to, že většina obvodů se dělala pomocí výpočtů a ne ručně (respektive byla automatika a pak AMD hlavy předělávali obvody a zjednodušovali), tak se jedná o skvělý výsledek, který konkuruje několikanásobně dražšímu ručnímu procesu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.