Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Původní Windows 10 zůstanou bez aktualizací

Ja bych ty bezpecnostni aktualizace zakazal. Tyhle afery vsechny jenom otravuji...

(ale jinak to "do 60 dní po vydání verze novější" mi pripomina Fedoru a spoustu non-LTS vydani jinych distribuci linuxu. Takze vlastne LTS wokna pro BFU konci, LTS bude jedine ta "Win 10 LTSB" verze woken. Trikrat hura! )

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jj, je to škoda, že nemají žádné LTS. To jsem onehdá u Debianu nadával, že mají furt nové verze a kdo to má porád aktualizovat, co několik let.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Len pripomina, lebo distribucie aspon zmenia cislo verzie (major, alebo minor). U MS je to stale Windows 10, co je zle. Zabilo by MS keby to oznacil nejako inac aby to bolo prehladnejsie a jasnejsie?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vzdyt vysel Windows 10 S-hit.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Co je složitého na tom, napsat "winver" (nebo ver v command prompt) a podívat se na aktuální verzi sestavení?
Případně je možné se i proklikat, ale to trvá trochu déle ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> Co je složitého na tom, napsat "winver"

To, ze obcas potrebujes zjistit verzi aniz bys mel ty win pusteny. Takovy bezny support kterekoliv firmy bude uplne happy z tehle zmeny, kdyz tam nekdo zavola a rekne "mam win 10" tak to jim bude platne jak padak v ponorce :) A vsechny shitove fora, kde lidi resi problemy, budou diky pridanemu chaosu jeste trochu shitovejsi :) well fucking done, Microsoft

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

ver tu verzi jako takovou nevraci, jen cislo buildu.

winver zobrazuje oboji.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dřív bylo běžné podporovat předchozí SP několik let. Dnes MS s každým buildem dost zásadně mění vlastnosti, spousta HW přestane fungovat, ale podporu starší verze chtějí jen 60 dní. Typické chování monopolisty.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

presne, svet speje do sraciek

tieto updaty su ekvivalentom SP a keby mi niekto pred 10 rokmi povedal ze konkretny SP na woknach bude podporovany len 60 dni (a uz vobec nie starsie SP), poslal by som ho do blazninca do zvieracej kazajky

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Windows 10 vysli jako nedodelana Alpha 1.0b verze, nasledne prisli rychle baliky chyby opravujuci Threshold aktualizace 1 a 2, prvni natahla verzi na 1507, dalsi pak na cislo 1511, cili dosahli sme stavu Beta 1.0, nasledne se Microsoft rozhodl privest dalsi servisni baliky k zivotu aktualizaci RedStone ktera bude pozestavat ze 4 prvku, prvnim byl Anniversary Update ktery povysil W10 na verzi 1607, nasledne prisel k zivotu Creators Update s cislem 1703, nini sme ve stadiu Beta 1.0b. Windows 10 jsou stale nedodelany krap, a kdyz neco nejde, odpoved Microsoftu zni, mi za nic nemuzeme(hlavne ze mame vase osobni data skrze GWX).

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

A čo by sme chceli veď aktualizácia na W10 bola úplne zadarmo a TO sa oplatí.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Ses naivny kdyz si myslis ze je dnes neco zadarmo, takove jako ty potrebuji jako sůl.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Bohuzel spousta lidi na to skoci. Stejne jako kdyby ses jich zeptal 99% populace, odkud ma Google penize, kdyz vyhledavac je "zadarmo".

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ja to pochopil jako sarkasmus :)

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

myslim, ze jinak se to pochopit ani neda....:)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme že som to myslel ironicky. Ešte nedávno nám W10 vyliezal aj s konzervy a MS by musel byť šialený obchodník keby v tom nebol finančný zámer.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Windows 10 Creator update: 10.0.15063.251 Version 1703 Public release: April 25, 2017

Znamena to tedy, ze aktualizace predcohozi verze skonci 25.6.2017.

Takze to vypada jako nejzazsi datum, kdy mi Microsoft onen update doruci? No uvidime.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

K čemu je pak volba odložit upgrade, která původně odkládala asi o 1/2 roku? Nyní tedy již jen 2 měsíce? A stihne to MS za tu dobu vůbec doručit?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak budou se muset u MS trochu snazit, nakonec jsme platici zakznici ne. Aspon teda ja W10 kupoval, nemel jsem licenci W7 nebo W8 na prechod zdarma.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Microsoft se snaží jen aby zákazníci platili, ne aby za to měli kvalitní produkt. Když už mají tvoje prachy tak co by se snažili, ne? Akorát se budou snažit ty vylepšení prodat znova :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Aktualizace predchozi verze jen tak neskoncej. Ted konci 1507. Stale je podporovano 1511 a 1607. A 1607 urcite jeste dlouho bude, protoze je to aktualni verze pro business branch a ltsb (kde ani verze zalozena na creators udpate neni).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je ovšem v rozporu s tím, co je v článku: "Microsoft oznámil, že v souladu s firemní politikou stanovil, že bezpečnostní aktualizace budou pro starší verze Windows 10 dostupné nanejvýš do 60 dní po vydání verze novější."

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To je. Ale u microsoftu je aktualne normalni, ze leva ruka nevi co dela prava. Maji na webu prehlednou a pravidelne aktualizovanou tabulku https://technet.microsoft.com/en-us/windows/release-info.aspx

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Z té tabulky vidím jen to, že zatím pro všechny verze updaty vyšly. Což není v rozporu s tvrzením v článku, protože tam je, že těch 60 dnů teprve zavedou. Z té tabulky nijak nelze zjistit, kdy podpora skončí a kdy budu muset přejít na vyšší build. Což je ale přesně ta věc, kterou chci vědět.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kdy skonci podpora tam neni. Ale je tam videt, ze pro business branch a long term service branch je aktualni verze 1607. Dokud tyhle branche nemaj novejsi verzi tak 1607 musi mit podporu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jo, ale to mi moc nepomůže. Jakmile se tam objeví 1703, tak vím zase prd, jak dlouhá ta podpora ještě bude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

On asi ani microsoft nevi jak dlouha ta podpora bude. Ale da se vychazet z toho systemu kterym vydava ltsb. Je pro kazdou sudou verzi. Nebyla 1511 a neni 1703. Takze dejme tomu, ze dalsi bude nekdy na podzim s dalsi "velkou" aktualizaci windows. To nam v nejhorsim pripade dava podporu verze 1607 zhruba do konce tohoto roku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

W10 je pomsta Indianu Krystofu Kolumbu, ci jinym navstevnikum... :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ne je to pomsta Indů celému světu . V ČR Indové nasadili romales a aby si užili i jinde nasadili Indové jednoho Inda do MS:

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

sak Kolumbus puvodne chtel objevit Indii z druhe strany a nak se mu tam pripletli ti indiani.... :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Windows 10 je pohodový, plně vyladeny a funkční OS.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

ty jsi ten Petr Svoboda co delal marketing pro Microsoft..?

''Petr Svoboda, jeden z klíčových tvůrců aplikace (15 let pracoval jako profesionál v oblasti event. marketingu například pro pro Microsoft''
https://www.letemsvetemapplem.eu/2012/10/23/event-budget-celosvetova-pro...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

co s tyma aktualizaciami furt mate

stiahnite si WSUS, spravte si balik, a updatnite raz zarok s rocnym oneskorenim, ziadny problem

trochu tych debloat scriptov a w10 je upne v pohode

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nejvyšší čas zůstat u Windows 7...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé je, že ta spousta nadávajících diskutujících stále Windows používá. Tak již, sakra, přejděte na Linux, iOS nebo ChromeOS (či cokoli dalšího, na výběr je, takže mluvit o monopolu, jak někteří stále omílají, je v této době irelevantní) a bude klid. Osobně vůči W10 nic nemám, snad jen cena by mohla být více lidová (ale to zase závisí na koupěschopnosti obyvatelstva, v Anglii jsem neměl problém si koupit W7 Ultimate, tady bych si to sakra rozmýšlel), pro běžné používání a práci zcela bez problémů. Jo, mohu soudit pouze z omezeného vzorku (doma 2x, v práci cca 20x PC), ale v tuto chvíli z vlastní zkušenosti prostě neznám nikoho, kdo by měl s W10 problém. Také jsem vždy v určitých časových intervalech zkoušel Linux a po létech, kdy stále něco nefungovalo, mám konečně funkční Mint na NTB. Trvalo to opravdu několik let, než instalace a funkce pracují bez nějakého zásahu do systému, ale to přece neznamená, že budu na Linux plivat, jak je to sh.t OS, tak jako to dělají někteří diskutující o Windows. :-/

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

> neznamená, že budu na Linux plivat, jak

Asi vam uniklo, ze tady se plive na MS (protoze clanek), a mozna nekteri plivou na konkretni verzi woken (a taky ji nepouzivaji), nicmene jsou wokna na ktere tady neplive temer nikdo..

> mluvit o monopolu, jak někteří stále omílají, je v této době irelevantní)

LOL. O tom jaky mame vyber, se muzem bavit az mi stat bude posilat dokumenty v otevrenych formatech a software napsan v necem jinem nez v .NETu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No někteří lidi používají PC na práci v aplikacích, které prostě jinde nerozjedete a nikdy nebyly portovány na jiné platformy nez Win.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nádhera, takže MS tímto oznamuje, že služba Windows 10 bude za nedlouho dostupná pouze on-line, chtějí z této služby po čase vytvořit šlužbu závislou na připojení, je mi jasné o co tu jde...
Jedna myšlenku nechápu, proč tak strohý, hranatý, nevzhledný a pro "majitele PC" nevhodný systém vůbec v tak pokročilé době existuje? i obstarožitní XP jak v olivovém tak i ve stříbrném motivu vypadají pro oko a práci velmi příjemně, zatímco ráno v otrokárně zapnu škatulu tak čekám kdy se to rozhoupe a když mám náhodou jen něco jednoduchého dělat třeba s Excelem tak proklínám programátory a běduji nad dobou Windows 2000 a Office 2000 a těch takzvanejch pomalejch šunkách které v porovnání k dnešní době byli vlastně rychlé, přitom práce na takovém stroji byla tedy velmi efektivní... Třebaže pro "uživatele PC" který pouze zobrazuje webový obsah a hraje hry je taková služba jako je win 10 zcela přiměřená... avšak pokud chce MS každé 2 měsíce upgradovat velikým balíkem dat a zrovna tohle příjde v momentě kdy uživatel stroj nutně potřebuje či je zrovna připojen přes skomírající EDGE je pak velmi nemilé... vidím budoucnost jednoznačně, budou pouze zařízení pro uživatelé pro zobrazování aktivního obsahu, tedy tablety, telefony a jednoduché stroje jako také netbooky, následně pracující co potřebují na stroji vytvářet obsah, tedy jak cenový skok tak i hlavně výkonostní, no a pak na hráče, u kterým jde hlavně aby hra běžela plynule, není tedy plně definováno že takové zařízení pro takovéto uživatele musí mít nutně internetovou pupeční šňůru avšak doba k tomu spějě, takže buď tu bude služba windows 10 nebo bude samostatný stroj leč naprosto oddělený od mainstreamu...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

verzia 1511 mala predsa svoj nazov - November update, autor nech si dostuduje fakty :)
a kto by nevedel uz je pomenovana aj verzia 1709 - Fall Creators Update

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Otázka zní, zda fall v tomto případě znamená podzim nebo padat :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.