Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 20nm Snapdragon 810 vytáhne baterii rychleji než 28nm předchůdci

Stačí SW záplatou srazit výkon :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Je mozne ze Snapdragon 810 ma fakt nejaky problem ale tieto testy maju zasa vypovednu hodnotu nula. Kazdy z tych telefonov ma roznu kapacitu baterie takze strcit ich do jednoho grafu je blbost. Viac by povedalo keby nameral kolko telefon zozerie z baterie za hodinu pozerania telefonu. Tam by bolo jasne vidiet aku spotrebu maju rozne telefony, aj ked to zasa nevypoveda uplne o spotrebe SoCu lebo display a dalsie komponenty...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Telefon je ponukany ako celok = kompletny produkt vratane akumulatoru a SoC. Takze porovnavaci test vydrze TELEFONU je uplne v poriadku. Pretoze mna ako uzivatela absolutne nezaujima, ktory telefon ma aku bateriu a okamzitu spotrebu prudu v ramci jeho SoC. Mna zaujima, ako dlho mi vydrzi plne nabity telefon fungovat pri typickych cinnostiach.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Ale teď se řeší spotřeba (chyba) čipu, ne výdrž telefonu. Proto ten graf nemá žádnou vypovídací hodnotu pro tento článek.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To jako myslis ze tam htc dalo polovicni baterku proti one8? One8 ma 2600mah, one9 ma 2850mah, takze to asi tezko bude baterkou..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ne - jen říkám, že tento článek není o výdrži telefonu, ale o chybě v návrhu procesoru.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ano i nie. Je to relevantny pohlad a nazor koncoveho uzivatela ale ako bolo spomenute tu sa zatial riesi iba samotne SoC. Nehovoriac ze telefon ako taky este stale nieje finalne v predaji. A celkovo ma android a hlavne jeho nadstavby od jednotlivych vyrobcov telefonov (psst samsung) docela dosahany powermanagement. Nahodne prehrievanie alebo extremne rychle vybijanie telefonu nieje nic nezvycajne (ehm zeby samsung?). Ale to moze sposobovat prave firmware nejakeho modulu alebo neodladene ovladace. Preto je docela tazke sa k tomu vyjadrovat a aj preto je ten graf trochu mimo. Inak dovolim si tak trochu predpovedat, toto bude posledna generacia Snapdragonov a mozno aj celkovo ARMov kde si budu este pomerne neohrozene kralovat v highend telefonoch nez sa dostane na trh 14nm Intel Atom. Dalsia generacia uz bude celit silnej hrozbe od Intelu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

mensi litografie, vetsi baterie, vetsi teploty a mensi vydrz vse oproti predchozi verzi.
secteno a podtrzeno maji tam nejspis nejakej harwarovej bug. a pokud jen softwarovej tak budou mit z prdele kliku

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Také si myslím, že jedinou cestou "opravy" bude úprava výkonu tak, aby se to nepřehřívalo a nežralo to tak moc baterku...

Pokud by Snapdragon 810 měl být na 20nm žravější než jeho předchůdce na 28nm, tak by to asi <b>SAKRA</b> nebylo v pořádku. Na nižší nanometry se přechází pro nižší napětí v provozu = nižší spotřeba = chladnější. Tady je jaksi vše zcela opačně, což je přinejmenším divné.

Nebo že by měl 20nm proces takový leekage...?! (to by pak byla doslova magořina jím něco dělat, když by to "probíjelo" jak "střelené prase"... a úspora by nebyla veškerá žádná) To by pak návrh jiných čipů (dělaných TSMC 20nm procesem) musel být zázračný / přizpůsobený tomuto faktu... anebo je vše nějak jinak?

Další možnost je špatně rozložená zátěž jader (jinak řečeno, i když nemusí, tak jedou všechny jádra "na plný plyn") a to už by firmwarem opravit šlo. Tak snad to nedopadne tak, aby 20nm TSMC výroba byla horší než 28nm TSMC výroba...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Na nižší nanometry se nepřechází pro nižší spotřebu, ale především pro potenciálně nižší výrobní náklady. Právě že leakage už teď při zmenšování procesu stoupá, pokud proces nějak dále nevylepšíte. Myslím že právě pod těch 28 nm to tak všeobecně začalo být.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nějaké zdroje k tomuto tvrzení? Ne, že bych byl apriori nedůvěřivý, ale... nelíbí se mi ty implikace. Těšil jsem se na chladné a výkonné 10nm čipy a ne že to bude "probíjet" natolik, že to bude žrát a hřát jako P4 Prskot...! To by totiž znamenalo konec vývoje u křemíkově založených technologií.

Přítom např. sloučeniny jako Galium-Arsenid jsou sice známé, ale zatím ne komerčně nasazené:
http://www.tomshardware.com/news/science-research-transistor-chip-silico...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Nemuže to být problém té litografie? Neznám počet tranzistorů oproti předchozím verzím, ale toto vypadá opravdu spíš na výrobní problém, nežli problém v návrhu. Ale mobil si s 810 opravdu raději nekoupím...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

A další model bude první telefon s ventilátorem :)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tak zatím to vypadá v případě 810 na slušnej fail. Pokud je to jen chyba v ovladači, tak by to byla z prdele klika. Ale moc bych na to nesázel. Ale zase chipsety 6xx se mi zdají povedený.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.