Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Některé Radeony Fury od Asusu jsou odemknutelné na 4096 SP

Možná, že to nebude záležitost jen Asusu. Možná, že výroba už je natolik kvalitní, že zmetkových kusů je málo, a tak se používají i plnohodnotné kusy na "neplnohodnotné" karty.

Rozdíl v ceně není zanedbatelný a lze tak získat výkon navíc :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nebo taky nezískat. Pokud člověk ten výkon opravdu chce, nemůže riskovat

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud půjde o dlouhodobý trend, může opět dojít na "řezání laserem" - opravdu fyzicky znepřístupnit část výpočetních bloků.
Pro AMD opravdu není výhodné, aby prodávala laciněji a uživatelé si sami zpřístupňovali vyšší výkon.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, že by se laserem takto deaktivovaly části čipů, jde to vůbec?

Vím, že to jde lehce udělat na mikroskopech s Iontovými tubusy (Ionty řežou ("kutají") nebo nanáší vodivé (většinou platinové) propoje - záleží, co přidáš do vakua mikroskopu), ale to je procedura pro zkušeného na cca 15 minut jedno jádro, takže nevím, jak moc je to efektivní - musíš čerpat do vakua, najít, co říznout a pak samotné řezání a napuštění + pak ještě kontrola.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nejen ze to jde, uz se to delalo. Nevim teda jestli zrovna laserem, jsou pravdepodobne i jednodussi metody, ale kazdopadne fyzicka deaktivace neni nic noveho.

Jo a 15 minut to muze byt pro tebe - manualne. Predpokladam ze kdyz vyrabeji v statisicovych seriich, budou na to mit stroj... Testovani na leakage asi taky nedelaj cinani rucne.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To by byla zcela jistě pravda v případě, že by AMD měla monopol. Ten ale nemá, takže jsou tu důsledky dva:
1. Kanibalizace prodejů dražšího produktu - je ovšem otázka, jak je reálně vysoká, úspěšnost není zdaleka zaručena. Kolik je zájemců o Fury X, kteří by si jí byli ochotni koupit, namísto toho raději podstoupí riziko odemykání s nejistým výsledkem?
2. Konkurenční výhoda. Kdo si koupí Radeon Fury, získá kartu s určitým výkonem a jako bonus má určitou šanci ho nezanedbatelně vylepšit.

Je to jen o vyvážení těchto dvou faktorů. Bude mezi kupci Fury více těch, kteří by si bez možnosti odemykání skutečně koupili Fury X, nebo těch, kteří by bez možnosti odemykání kupovali u konkurence?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Reagoval jsem na OP (že výroba nedodává dost zmetků) ve smyslu, že pokud bude výroba dodávat zmetků čím dál méně a karet schopných odemknutí bude procentuálně růst nad pro AMD únosnou hranici - takže ano, mluvil jsem o stavu, kdy by se AMD situace již nelíbila.

Ostatně už se něco podobného dříve stalo, ne? (paměť mi selhává, byla to HD 6950, kterou lidé odemykali na 6970 tak často, že se na čipech začaly objevovat zářezy?)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

uz vidim, jak se bude Fury kupovat v e-shopech a pokud nepujdou odemknout, tak se do 14ti dnu vrati :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Moje ASUSka jde "jen" na 3840, ale mám ji už docela dlouho - cca 3 měsíce, objednáno jsem měl ještě než dorazily do Čech. Teď už asi bude výroba čipů zase jinde a s tím i víc šťastlivců, kterým půjde odemčít celá.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to zaujímavé...

Aby sa ušetrilo vyrábajú sa len Top chipy a chipy s chybami sa dedradujú firmware-om na nižšie modely:
Ak sa musia degradovať čipy umelo tak má výrobca príliš malú zmätkovosť a teda vyrába menej "šmejdov" ako chce trh... To je paradox

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Příjemný paradox pro zájemce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem uplne pokrocily pc uzivatel. Chtel bych pretocit svoji Sapphire fury dle navodu na Overclock.net nicmene mi prijde dost slozity. Neexistuje nejaka utilitka co to udela sama? Podle Cuinfo mam jeden blok k dispozici. Diky za pripadnou pomoc

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel lehčí varianta zatím není nebo o ní aspoň nevím

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.