Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Proč jsme Radeonu R7 250 neudělili žádné ocenění

zaujima ma tato karta ale ten problem s rozlisenim ma trapi.

Mam lcd 1600x1200. Single link DVI papierovo toto rozlisenie zvlada. Otazka je, ci toto rozlisenie zvlada DVI na tejto karte?
Co redukcia HDMI-DVI, fungovala by?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"Proč jsme Radeonu R7 250 neudělili žádné ocenění"

Když ponechám stranou, že má redakce potřebu vysvětlovat v samostatném článku, proč nedala ocenění nějakému produktu, tak úvaha nedává odpověď na to, proč něco tak jednoduchého jako rozlišení 1920x1200 nelze nastavit. To je přece základní funkce. Není potřeba Dual DVI ani ostatní funkce zmiňované v té tabulce.

Osobně bych to tipoval na nějakou chybu v softwaru. Pokud je to opravdu omezeno hardwarově a to cílením k jiné grafice, tak to je taková marketingová ******, že to nemá v historii GK obdoby. Takto ořezanou kartu bych asi nikdy nikomu nedoporučil.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Podle specifikací, které uvádí většina výrobců (např. Sapphire, PowerColor, Asus...) by 1920×1200 mělo být na DVI oficiálně podporované, takže se kloním k možnosti, že jde o softwarový zádrhel (buďto v použité verzi ovladačů nebo v BIOSu konkrétního modelu karty). Momentálně čekáme, jestli nám dá nějakou odpověď AMD; pokud se dopracujeme k závěru, budeme o tom informovat.

Jednoznačnou odpověď v tuto chvíli dát nemůžeme, protože ji neznáme. Zobecňovat chování jedné konkrétní karty s jedněmi konkrétními ovladači by asi nebylo to pravé, zvlášť když se se na základě specifikací a recenzí ostatních modelů zdá, že jde o anomálii.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

A proč to nebyl tenhle důvod nasán už v recenzi? Vždyť tu píšeš, že je vlastně 1920x1080+ zbytečných a jak je to kvůli tomu, že je jádro Oland určeno do notesů. Tohle přece není karta do notesu! Další kličkou je počet výstupů - tvrdíš, že to co není na kartě plně nahradí to co je v Kaveri. R250 + Kaveri je super, ale v recenzi R250 nás Kaveri jaksi nezajímá!

A dál už jenom matláš medíkem (Crossfire, Mantle), který vůbec s kartou jako takovou nesouvisí - tohle je mě silně připomíná pana objektivního DDho! Upozorňuju, že s tímhle bych vůbec neměl problém pokud by se jednalo o (jistě výživnou) recenzi non-AFR Crossfiru Kaveri + R250 plus Mantle/non-Mantle

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

1. důvod nebyl napsán v recenzi, protože - jak je psáno v postu, na který reaguješ - není známý (stačí číst)
2. nikdo netvrdí a nikde netvrdil, že tato karta je určená do notebooku, rozlišuj prosím mezi kartou a čipem
3. "R250 + Kaveri je super, ale v recenzi R250 nás Kaveri jaksi nezajímá!" - pokud by sis článek přečetl, mohl by sis všimnout, že jeho celkovým sdělením - na závěr ještě několikrát zdůrazněným - je, že karta sama o sobě - bez Kaveri - nemá smysl a je vhodnější vybrat jiný model
4. karta podporuje Mantle, takže s ním souvisí

Tvůj způsob "argumentace", kdy si vymyslíš tvrzení, o kterém není ve článku ani čárka, to následně rozcupuješ a tváříš se jak king, je nejen učebnicová ukázka demagogie, ale navíc to začíná být už docela nuda. Když už nic jiného, zkus příště přijít alespoň s něčím novým :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Osobně bych AMD v notebooku nechtěl. Půjde toto řešení naroubovat na Intel procesor a použít jeho výstupy na LCD? Jen bych chtěl upozornit že připojení více než 2 monitorů se u notebooku hodí. V práci jsem měl Lenovo T410, T430 a teď Dell Latitude Eblabla a nikdy se mi nepodařilo připojit externí LCD aby zobrazovaly najednou. Takže výstupy by se i tady hodily, nebylo by od věci mít na doku 6x DP.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Teoreticky by to mělo jít spojit, Enduro by mělo fungovat s Intel i AMD CPU, ale jestli to některý výrobce využívá u GPU Mars/Oland, netuším.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám podobný názor, ale článek na mě působil poněkud jinak.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Ahoj simik,

přihlásil ses k odběru diskuzních příspěvků ke článku "Proč jsme Radeonu R7 250 neudělili žádné ocenění".

S potěšením oznamujeme, že uživatel Richmond hodil něco do placu. Můžeš se na to podívat na adrese: http://diit.cz/comment/redirect/100494/681510

Pokud už tuto diskuzi sledovat nechceš, klikni na tento odkaz: http://diit.cz/comment_notify/disable/f0ca480646b8a7bf7adfbd8861f8fab7.

S pozdravem tým lidí stojící za Diit
http://diit.cz
"

"
Přístup byl zamítnut
This comment 681510 or node 100494 doesn't exist.
Nemáte oprávnění přistupovat na tuto stránku.
"

Jaký má smysl posílat upozornění na příspěvek, který nemám oprávnění přečíst?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.