Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Radeon R9 285X (Tonga XT) není mimo hru

Já bych u toho grafického srovnání viděl problém - podle mě se srovnává nesrovnatelné, protože jedna karta data kompresuje, druhá ne. IMHO je zaznamenaný nárůst jen vyjádřením efektivity komprese, tedy jak moc karta těží z její implementace proti staršímu modelu. Je tu hodně velký otazník, jak moc bude případná 285X výkonnější proti 280X, když už nebude limit na ořezané sběrnici (384bit pro 280X běžně bohatě stačí.) To vše samozřejmě za hypotetického předpokladu, že 285X bude uvedena, bude 384bit sběrnice a počet jednotek bude víceméně odpovídat 280X

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Že 384bit sběrnice R9 280X stačí ale samo o sobě neříká nic o výkonu R9 285X. Ještě jinak řečeno, výkon R9 285X nemůžeme odvozovat čistě z výkonu R9 280X; je třeba započíst i rozdíl v efektivitě architektur, tedy rozdíl, který je vyjádřený v grafu. Tahiti je první generace GCN, Tonga třetí. Mezi tím byla odstraněna řada limitujících prvků, která se týká geometrického výkonu, teselace, využívání cache a podobně, takže se výkonnostní limity z těchto prvků přesouvají jinam.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Chápu, ale mně přijde, že srovnáním "takt na takt" se zvýhodní do značné míry právě novější GPU s výkonnějším řadičem paměti a není to jen o srovnání ostatních technologií, ačkoli komprese bitmap je vlastností poslední iterace GCN.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak uz aspon nech ta 285X za nieco stoji,lebo okolo 285 robili bububu
a nakoniec EPIC FAIL

Ja cakam na nejakeho konkurenta pre GTX980 a mozno aj pre 980Ti .
Nie preto aby som si kupil AMD , ale aby nam trochu zlacnili nVidie :)

PS: TyNyT dufam ze prides na tu chatu do Ružomberku,
donesiem kvanta Liturgickeho vina :) A po druhom litry vina
pokecame o kvalitach maxwellu xD

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.