Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Radeony R9 290 zdražily o čtvrtinu, zájem stále stoupá, kurzy ~coinů opět rostou

Kde berete tu jistotu, že jsou Radeony vyprodány právě kvůli *coinům?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Protože jiný důvod neexistuje. Stačí sledovat, jak roste těžba Litecoinu - ASIC na Litecoin zatím neexistují a jediný hardware, který je použitelný, jsou grafické karty.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

-Dá se předpokládat, že AMD/ATi jako samotná, těží Bit/Lite coiny aby vylepšila svoji obchodní situaci?

-Je to jako bych prodával legální tiskárnu na peníze, ale sám ji nechtěl použít.

-Pokud bych přemluvil PRE aby mi dali tarif na přímotop kvůli dvěma PC s odběrem 6kW tak to dělám taky.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ta úvaha, že by těžili přímo v AMD, je zajímavá :). Nakonec, proč ne...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Proč by měli těžit, jim úplně stačí, že těží spousta jiných troubů a kupuje od nich grafárny.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"Protože jiný důvod neexistuje."

Velmi, velmi směšné odůvodnění a velmi, velmi směšná logika.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

PS:

Zajímavé, jak se tu prezentují důvody nedostupnosti u jednotlivých komponent. Když byl nedostupný Surface, tak to byl marketingový trik nejvíc evil firmy na světě Microsoftu.

Když jsou vyprodány Radeony hodné firmy AMD, tak za to může brutální poptávka po jejich best produktech.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jistě, Microsoft později přiznal, že má plné sklady Surfaců za neprodejné ceny a aby je udal, musel na nich udělat odpis za 900 milionů dolarů. Oproti tomu v případě R9 potvrzují všichni prodejci nebývalý zájem a prodeje v řádech stovek karet denně.

R9 vymizely ze skladů přesně poté, co vyletěla cena Bitcoin/Litecoin a zmizely přesně v pořadí, které je pro těžbu nejvýhodnější.

Nehledej konspirace, kde nejsou :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ano je to velice smesne... Logika asi neni zrovna tvuj obor, ze?
http://cs.wikipedia.org/wiki/Occamova_b%C5%99itva

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

? "Velmi, velmi směšné odůvodnění a velmi, velmi směšná logika."

...monent ...na IT foru někdo dnes pochybuje, že nedostatek AMD karet je kvůli "coinům"??? ...nebo tu chodí opravdu tak zabednění ITcí mimo dnešní realitu???? ...to snad ne - české IT jde fakt do hazlu:-(

B.

§p.s. ...to mi připomíná diskuze na PCTunningu kde se pár českých ITků háda, že coiny jsou princip "letadla" ...bože čeští ITici by fak měli občas chodit ven (alespon do hospody)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?
+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Princip britiev sa da aplikovat aj na dnesny fenomen odpocuvania:

Ked nie priame ovplyvnovanie a zasahovanie, tak minimalne sledovanie je totalne bezna vec. Trojpismenkove organiozacie juesej si to mohli dovolit kvoli nezaujmu verejnosti a sladkej nevedomosti.

Jako dnes nejaka trojpismenkova organizacia juesej spehuje koho len chce? Ked sa vsade ohaname 2048 bitovymi a totalne nerozlusknutelnymi asymetrickymi eresa sifrovaniami?

Rozoberme si moznosti:

1) ta trojpismenkova organizacia juesej kontaktovala vyspelu mimozemsku civilizaciu, ktora sa podelila o svoje ohromne matematicke znalosti. Je schopna riesit problemy s exponenialnou zlozitostou v polymonialnom case ako nic. Teoreticky problem zlozitosti problemov, to ze P nerovna sa NP a nase indicie ze by to tak mohlo byt a ze to tak asi je (len to neni este dokazane) je globalny vedecky podvod celej matematickej obce. Matematici nas klamu uz cele dekady. Po aplikovani super-vyspelej mimozemskej matematiky to ide aj na 80286tke, co ma vykon jak dnesne naramkove hodinky (nie telefon ale hodinky). Takze neni problem rozlusknut nielen 2048, ale aj 4096-8196-16536, ci hoci aj 1048576 bitove asymetricke sifrovania.

2) ta trojpismenkova organizacia juesej pouziva tisic miliard bilionov ton (10^3 x 10^9 x 10^12 x 10^3 kg = 10^27 kg) hardveru a vykonom bilion bilionov ZETTA-FLOPS. Na napajanie ma vybudovany specialny areal tokamakov (fuzne reaktory) s vykonom 800 GW na jeden tokamak (jeden tokamak ako 1000x atomovy stiepny reaktor) a priestory toho superpocitaca (nazvime ho Hlubina Myšlení) vyplnaju objem 100 tisic km kubickych. Je schopny rozlusknut dnes pouzivane sifrovania spadajuce do NP-uplnej kategorie zlozitosti, vratane 2048 bitovych asymetrickych eresa kodovani.

3) vyuziva sa socialne inzinierstvo, stupidita, naivita a nevedomsot verejnosti. Vsade (softver aj hardver) su nas*ate backdoory, pripadne si ta trojpismenkova organizacia juesej vypyta sifrovacie kluce (a co potrebuje) ako od toho bezpecnostneho portalu, cez ktory pisal snovd3n maily, a spravi pritom bu-bu. Hmmmm, kto vie preco si asi Cina vyraba vlastne procesory a nema tie zo zapadneho sveta. Cinaske domacnosti istotne nepouzivaju ani D-Link routre a backdoorom jak velke vrata. Ked nahodou niekto nechce dat sifrovacie kluce, organizacia spravi bu-bu-bu-bu a ohananim sa s 397 zakonmi dostane od maleho cervika co chce. Vacsie starosti su jedine s velkymi mohykanmi (MS, Gooooooogol, Jablko, Samsung, Intel ...). Pripadne Man-in-the-Middle utoky. Dokonca rovno odpocuvaju opticke kable!

Myslim ze princip Occamovej britvy povie aj maxi-hyper-mega-pablbovi, ktora moznost je spravna ...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

A co třeba vánoce, to myslíte, že není dobrý důvod pro zvýšené prodeje? Nebo třeba reklamní kampaně spojené s uvedením nové generace?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

:-) ...u AMD karet zcela jednoznačně NE!:-)

...AMD karty - jen coniny - typl bych, že ti, co si je chtěli koupit jen tak "pod stromeček" prostě v naprosté většině ostrouhali ...v mém okolí ze zoufalstvi vykupují kolegové poslední zbytky 270tek (nic jiného už v ČR není), ať alespoň něco vytěží, byť u tohoto typu je nevýhodný poměr cena výkon

B.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Budeme tedy předpokládat, že AMD za téměř 45letou historii neví, že před Vánoci se zvyšuje poptávka a je třeba zvýšit produkci? Nebo ji zaskočilo, že karty s výkonem Titanu za ±poloviční cenu se prodávají dobře a zapomněla je objednat? :-)

Nebo ještě jinak. R9 280X je na trhu 2 měsíce, předtím jako HD 7970 byla na trhu už rok a půl, jednu vánoční sezónu už zažila. Zákazníci jí ale za téměř dva roky na trhu vykoupili poprvé před 10 dny.

Pokud se budeme domnívat, že najednou několik desítek tisíc hráčů zešílelo a zjistilo, že Vánoce bez dva roky starého čipu si nelze představit, tak proč zahraniční obchody nastavily limit na odběr dvou kusů? On by si nějaký hráč kupoval víc než dva kusy?

Reklamní kampaně (R9 280X nějakou má?) a Vánoce jsou každoroční záležitost, ale prodejci takovéhle šílenství nepamatují. Kdyby to mělo spojitost s Vánoci, neopakovala by se taková situace každý rok?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

...hmm tak to je dost presne:-( ...zrovna zhanim druhou 7970 OC k me rok stare a NIKDE NENI! ...na ebay je z duverihodneho zdroje za 17 000,- kc ...neuveritelne ...rok stara karta
B.
p.s. ...asi vanoce:-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Anebo to treba muze byt tim, ze relativne slusne karty chytly vanocni sezonu a zaroven novinkovou poptavku... Neni nic neobvykleho, ze jsou novinky po startu vyprodane. Na LTC si kartu dneska koupi jen blbec, uz ted je obtiznost takova, ze se to s cenou elektriny prestava vyplacet a raketove to roste.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

BTC ano
LTC NE!!!
...právě to je ten rozdíl ...pár tisíc měsičně pořad bez problémů na LTC

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Par tisic mesicne pri soucasne obtiznosti a to jeste mozna. Behem poslednich dvou mesicu vzrostla obtiznost ltc, kolikrat, 4x?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Lepší je předpokládat, že AMD je firma, která se na tom ekonomicky není nijak moc dobře, proto si nemůže dovolit rezervovat si u TSMC výrazně vyšší výrobní kapacitu než kolik jsou schopný zhruba prodat a také si nemohou dovolit mít velké skladové zásoby.

U nedávno prodaných 280tek je pravděpodobné, že většinou z těží litecoiny, u 290tek je to myslím naopak.

Pokud se podíváte na výpočetní kapacitu sítě, která těží litecoiny, zjistíte, že se sice v na konci listopadu se výrazně zvýšila, od začátku prosince už ale v podstatě neroste.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

... treba uz skoro neroste protoze to na cem se jeste dalo tezit si uz nikde nekoupite ...uvidime az dorazi lednove dodavky
B.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A co asi bezi na tychto VGA:

http://diit.cz/sites/default/files/imagecache/highslide_full/images/3988...

http://diit.cz/sites/default/files/imagecache/highslide_full/images/3988...

1) hranie hier v bozskom rozlieni 65536 x 36864
2) niekomu ruplo v bedni a prevadzkuje distriboave vypocty, chce najst liek na rakovinu, mimozemsku civilizaciu, vyriesit Riemanovu hypotezu a mozno aj najst dalsie Mersennovo prvocislo
3) simuluje vybuch atomovej bomby
4) tazi *coiny a chce zarobit

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

safra mel jsem si vyfotit tu dvacitku Titanu v poslednim "zamestnani" ted by se to dalo dat jako fotka k temhle clankum o coinech :D

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A k cemu? 20 Titanu to jsou zhruba tak 2x R9 290x :) Takze kdo by o takovy sunt stal....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

myslim ze majitele a provozovatele nejaky tezeni virtualni meny nenapadne ani ve snu, a radsi ty karty necha vydelavat poradny peníze, holt ne kazdej je tak bohatej aby si mohl dovolit dotovat tezeni coinu :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Myslim ze apocrypha narazal na fakt, ze nVidia GPU su na tazenie *coinov absolutne nevhodne, kedze ich vykon v tazeni *coinov je v porovnani AMD GPU cca stvrtinovy.

Titan ci 780 Ti sa mozu ist zahrabat, kedze pri tazeni *coinov maju vykon ako HD 7790.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak. A po pravde receno podle odezvy na ltc forech to byva jeste o dost mene.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

myslim ze muj post byl ironickej a obadva to berete moc vazne ;) dolovani zdar

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A proč by to nezdražovalo? Vždyť prodejci jen využívají chamtivosti exponované lidskou hloupostí a snaží se na těchto dvou špatných vlastnostech vydělat. :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak! Je to dobra uvaha - kdyz nikdo nebude kupovat zadny karty tak se stanou uplne levnyma az budou nejlevnejsi na celem svete.... A chudak Qido potom zjisti ze kouka na "display" vytvoreny z 8 elektronek a cte si z nich cisla a premysli jake by to bylo uzasne kdyby to umelo i treba pismena....

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ale jo, já to taky beru jako príma věc, že hloupost aspoň trošku pomůže dalšímu vývoji GPU. :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Bohuzial na tomto zdrazeni sa nabalia akurat predajcovia, AMD zatial velkoobchodne ceny asi nezdvihlo... mozno by to no-X mohol pozistovat. ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na tezbe zlata v USA taky nevidelali nejvic tezari, ale napr. majitele hospod v blizkych mesteckach ...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Teda ... hospod ... saloonu. Sortiment: whisky, stejk, lopata, krumpac.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že testy grafických karet tady brzy doznají zásadních změn. :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nedoznaji, protoze vyladit mining software na ten dany kus karty je vzdy vec na velmi dlouho. A proste to na dalsi kus dost casto i uplne stejne karty proste nefunguje.

To rozhodne neni easy brnkacka jako pustit si demo nejake hry a koukat na stopky a FPS.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Těžaři mají štěstí, že minimálně do února žádnou grafiku nechystám, jinak bych je neměl rád:). GlobalFoundries si můžou mlátit palicí o hlavu, protože kdyby stihli vyladit 28nm proces dřív a obsadit část výroby čistě GPU čipy....no stejně to splaskne a tohle se fakt předpokládat nedalo.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

to je mazec jak svin!!!! :D :D momentalne jedno z nejzajimavejsich cteni v IT svete, diky!

doufam, ze no-X neprestane a bude dal reportovat!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ten graf, co tam máte, je cena bitcoinu a ne litecoinu, jak je pod ním špatně napsáno.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.