Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Raspberry Pi: open-source ovladače i pro GPU!

A co takto sa povenovat i inym? Napr. Rikomagic MK802 III (2x1.6GHz, 1GB RAM, 8 GB flash, mSD max. 32 GB. Cena je vsak cca 80 eur.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

66 USD free shipping... a to jsem moc nehledal:

http://www.aliexpress.com/store/product/New-arrival-Rikomagic-MK802-III-...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zapomněl jsi počítat 20% DPH + 180 Kč České poště za vyřízení celních a daňových náležitostí.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

... ani ne, 100% to lze pořídit s dokladem pod 22 EUR (klucí čínští to už znají)... a taková "flashka" bezproblémově projde :-)
... možná to bude mít i DX v UK skladě.

Nevím, kolik jsi toho nakoupil v Číně, ale abych navíc něco řešil přes ČP, to bych musel hapat na hlavičku....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak som to nasiel tiez za 66$ a dan ani doprava tam zvacsa nie je.
http://dx.com/p/mk808-dual-core-android-4-1-1-google-tv-player-w-1gb-ram....
Inak je tam mozne vraj natiahnut normalne Ubuntu(Lubuntu) dristro ;)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

No jo, ale MK802 je jen jednou ze stovek čínských hraček, ale Raspberry Pi je jen jeden a má obrovskou popularitu. Drtivá většina embedded vývojářů, kteří něco v open source světě znamenají, dělá na Raspberry Pi.

Hardware bez softwaru je k ničemu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Škoda těch termínů dodání u Raspberry - objednal jsem koncem června, má přijít koncem listopadu :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi jsi objednával u RS ne? Tam jsou dodací lhůty příšerné... Farnell to posílá do 3 týdnů. V mém případě to trvalo ovšem od konce srpna do půlky října z důvodu toho že se mi první zásilka ztratila někde na poště, ale nebyl problém vyřešit to se supportem a nová zásilka šla už skrz UPS a do druhého dne byla u mě

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Objednal som u Farnell UK zaciatkom oktobra, o 3 dni som dostal notifikaciu o odoslani a o dalsich 7 dni boli RPi doma. 41€ vratane postovneho.
Nemate niekto funkcny image s podporou 512 MB ?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?
+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Neteste sa, tie open source ovladace niesu ziadna slava. Aj tak vseto zavisy od firmawaru, ktory nieje open source a bez neho vyzera, ze sa toho vela nebude dat robit.

Blizie info - http://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=MTIxNDk

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Lepší reklamu sobě výrobce neuměl udělat, asi se postavím do fronty
na Trabanta 601:-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Celá tato zpráva je jeden mostrozní fail linuxových (a i obecně) médií. Nějaký mamlas si něco přečte na listu, uvidí github repozitář a aniž by se podíval dovnitř vypustí zprávu. Následují "lajky", napíše o tom Phoronix a druhý den se o tom dočteme tady ;-)

Jako opensource zveřejnili jen proxy, driver samotný je stále binární blob (firmware). Katastrofální situace, je to stejné jako u nvidie nebo ati...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Michael Larabel (Phoronix) byl jeden z prvních co pustili zprávu do světa a právě Phoronix je zatím snad jediný web, který brzo uvedl na pravou míru, že ovladač je binární blob a Broadcom pouze zveřejnil loader. Ale bylo fakt úžasný vidět, jak ta zprávička proletěla všemi weby (já ji psal až po druhém článku, jenž ozřejmil skutečný stav).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A to si naozaj niekdo myslel, ze vyrobca hw otvori svoje IP a know-how len kvoli nejakej pardolarovej hracke? A Broadcom uz urcite nie (staci sa pozriet na ich wifi chipsety)..

Hehe, uz vidim tie spravodlivo rozhorcene komentare o epic fail.. :-))

BTW, kvalita HD prehravania nie je nic moc na tom zazraku.. staci si pozriet nejaky player s Marvell Qdeo SoC (napr.nixeus fusion), to povazujem za slusnu kvalitu..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak Izape, takze v podstate su R-Pi a Rikomagic 802 III softwarovo na rovnakej mete. Akurat, ze ten Riko ma o 100% vacsi vykon, no zial i cena je k tomu umerna.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hm, RPi by se mi mělo dostat do ruky příští týden, docela se na něj těším... mám ho teda spíš jenom tak "na hraní", tak mi to s tím ovladačem až tolik nevadí, ale celkově se mi taky nelíbí, jaká je v některých oblastech opensource situace (např. co se týče těch ovladačů pro grafiky, ať už skoro kdekoliv).

Sice vím, že zaměření RPi je primárně výukové, ale osobně bych uvítal podobnou hračku, která by měla třebas ještě SATA řadič, nebo aspoň víc USB portů (vím, můžu použít hub, ALE ...) a aspoň dvakrát ethernet, ovšem za nějakou podobně pěknou cenu. Ideální "na takové to domácí routování".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Docela zajimave vypada tohle: http://cubieboard.org/

Oproti RasPi to ma navic SATA, integrovanou flash pamet (ale SD slot taky), melo by to byt vykonnejsi a cenovej rozdil je celkem malej. Jen to zatim tak uplne nejde koupit, ale nejaka jedna testovaci serie uz prej byla, takze verim, ze z toho neco realne bude a nebude to trvat moc dlouho. A pak asi obecne s podporou bych to cekal lepsi u malinaru, prece jen tu byli driv a pocet lidi, kteri si s tim hrajou, je trosku nekde jinde.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Trošku mi uniká, proč se tato hračka, ani hračky podobné, nedají běžně koupit nikde v Česku a jedinou možností je objednávat je ze zahraničí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Není pravda, stačí pohledat na zbozi.cz.
Mají např. v gme.cz nebo elfax.cz
Jen ty ceny jsou někde jinde...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.