Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Mobilní Raven Ridge o 50 % zvýší výkon s poloviční spotřebou než Bristol Ridge

dufam, ze sa tie noteboouky budu aj vyrabat, pretoze teraz je ponuka notebookov s amd procesormi oproti intel procesorom prakticky nulova

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

nejake su: https://goo.gl/HlwcDg

Inak strasne by ma zaujimalo, co vo filtri: Typ procesora AMD A10, AMD A12 do boha riti zasratej hlada nejaky 3-tisicovy Intel-dementel ... zas kurva nejake nekale praktiky alebo chybicka v javascripte?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Počuj ty sa už daj liečiť, čo predvádzaš naprieč diskusiami je na papier. Musíš mať ťažký život že sa bojíš aj otvoriť konzervu aby na teba nevyskočila nejaká nekalá praktika intelu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

chyba na stranke je viac pradepodobna, dakujem ze si mi moj nazor utvrdil

a vobec to nie je taktika alzy z nejakych pricin prednostne ten model intelu-dementelu zviditelnit

ano dakujem ze si mi otvoril oci

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Posledná reakcia na teba, paranoja sa dá liečiť. Zváž to.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jasně.. v sekci "Lacné notebooky" kde jsou kusy za 500-1000 eur dal někdo schválně ntb za 3200 eur, protože to je přesně cílovka lidí co hledají lacné notebooky. Příště zkus zapojit mozek. :o)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Taky mi přijde, že je těch notebooků čím dále méně, ale možná se to týká jen našich končin, AMD na konferenci zmínila, že díky Bristol Ridge se jí zvedl obrat nebo podíl (z hlavy si nejsem jistý) v mobilním segmentu, takže se musely prodávat víc než mobilní Carrizo.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Keďže už cpe jeden výrobca aj desktopové Ryzeny bez Vegy do herných notebookov, tak sa o počet produktov nebojím

Asus teases Ryzen-powered gaming laptop ahead of Computex
Laptop could pack an as-yet-unannounced variant of AMD's standard Ryzen CPUs

19 May 2017
PC MAKER Asus has teased a Ryzen-powered gaming laptop ahead of its unveiling at this year's Computex.
https://www.theinquirer.net/inquirer/news/3010419/asus-teases-ryzen-powe...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Termín Ryzen Mobile obecně označuje dva produkty. V obou případech jde o mobilní variantu APU Bristol Ridge - ta první bude vydaná ve druhé polovině letošního roku a bude určena většině uživatelů, druhá dostane přídomek PRO, zacílí na podnikovou sféru a do světa se dostane v první polovině příštího roku" - prosim autora o vysvetleni...

APU Bristol Ridge vychazi jeste z jader Excavatoru a grafickeho cipu 3 generace GCN, uvedeno bylo v cervenci roku 2016, mam to chapat tak ze jeji mobilni edice ponese meno "Ryzen Mobile"???

Pote by to ale bylo cire klamstvo nakolik Bristol Ridge je produkt jiz stary a zadne jadra ZEN-u neponese + s tim Vegu, a jak se pote ma oficialne oznacovat moderni mobilni APU Raven Ridge a Gardenia? dekuji.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

@Waffer47:
"Termín Ryzen Mobile obecně označuje dva produkty. V obou případech jde o mobilní variantu APU Bristol Ridge - ta první bude vydaná ve druhé polovině letošního roku a bude určena většině uživatelů, druhá dostane přídomek PRO, zacílí na podnikovou sféru a do světa se dostane v první polovině příštího roku."
- na 99% si jsem jistý, že zde je překlep - mělo by tu být Raven Ridge = APU se Zen jádry (hned další odstavec již zmiňuje Raven Ridge).
Bristol Ridge také existuje ve 2 verzích - mobile a PRO, ale ten byl již dávno vydaný.

Nové Ryzen Mobile NEBUDOU na staré architektuře. (prosím o opravu, pokud se pletu).
Aktuální APU vycházejí stále z Bulldozeru a až do Q3/Q4 budou stále na trhu, poté přijdou nové Zeny v mobilním nasazení.

@autor článku: Prosím o opravu. Díky

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Copy-paste error, v této větě mělo být Raven místo Bristol. Jinak se s Bristol Ridge jen srovnává (výkon, spotřeba). Opraveno.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Shut up and take my money!
Ale fakt, na použitelné AMD v noteboocích čekám už dlouhou dobu.
Hlavně bude fajn, když se APU povede, když by ho i nějaký výrobce použil a také použil správně.
Aktuální nabídka AMD notebookových zařízení je k pláči. Pominuli výkon, tak je většinou cpou jen výrobci do segmentu konstrukčně největších šuntů.
Snad to nová řada změní ... protože pokud ne, tak to nějaký nový Core M / i5U jistí.

BTW: Umí nové APU USB-C dockování? Imho jedna z nejdůležitějších vlastností nových pracovních notebooků.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ono už i ty poslední Excavatory apod. v mobilním nasazení dosahovaly lepších MT výsledků než Intely (aspoň dle pár dostupných benchmarků na netu - i5 2/4 15W vs. FX-XXXXP 4/4 15W).
Pokud se dobře odladí takty, throttling a výrobci notebooků nebudou limitovat APU špatným chlazením, Intel bude mít rázem velký problém v mobilních APU/CPU.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, ze dnešního pohledu Ryzen APU musí rozdrtit cokoliv mobilního od Intelu, jenže jak to vypadá, bude mít Intel dost času se bránit, consumer za skoro pů roku a pro ještě později :-( A já bych chtěl přesvědčit šéfa na nový notebook do letošních firemních nákladů :-(

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hlavne tam vandraci davaj single channel pamet, cimz degradujou vykon celyho APU.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To je bohužel dost často u AMD i notebooků s Atomy, Core M apod. Výrobce prostě bez milosti zabije 50% grafického výkonu, člověk aby procházel podrobně každou recenzi a hledal informaci o rozložení RAM :-/

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Což je v podstatě v pořádku když má notebook od rodičů 8 GB v jednom mondulu, není problém přidat druhých 8 GB do volné díry a tím vyřešit 2 mouchy 1 ranou :-).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Což by bylo v pořádku, když by:
1) Byl druhý slot uživatelsky dostupný
2) Druhý slot by vůbec existoval
2) RAM by nebyla pájená na desce

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Což pokud si člověk pořizuje rozumný notebook bývá splněno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hodně štěstí v dnešní době takový notebook najít, protože nabídka takovýchto notebooků extrémním tempem mizí z trhu.
Dnes je prostě dle výrobců "každý" notebook spotřební zboží a tak, jak jej zakoupíte, tak Vám zůstane do křemíkové smrti. Tohle se výrobci od Apple fakt učit nemusely.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono to z pohledu výrobce dává dokonalý smysl. Vyjde jim jednodušší (menší) deska, kde si paměťové šváby rozhází tam kde je zrovna místo, nepotřebují dávát SO-DIMM slot na nějaké prakticky přístupné místo a tím si komplikovat elektrický i mechanický návrh.

Z hlediska uživatele je to horší. I když dnes paměťová nároky OS nerostou nijak drasticky, takže by to šlo s přimhouřeným okem tolerovat, KDYBY té naletované paměti bylo už v základu dost, řekněme min. 8+ GB a byla nekompromisně zapojená (dvoukanálově). Což často není.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

4) oba sloty nebyly na jednom kanalu.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Mě tato mobilní platforma bude zajímat hlavně proto, že by mohly být super desky s DC vstupem, klidně rovnou s procesorem do dejme tomu 35 W. Něco jako je třeba Q170T.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Už dávno jsem se smířil s tím, že výkonný pracovní notes se nedá koupit žádný již pár let, tedy že notes nelze používat pracovně na nic jiného, než jako mobilní terminál přes VNC|RDP|SSH|Teamviewer. Takže výkon vlastně není potřeba, cokoliv 15W s jakýmikoliv dvěma jádry stačí.

Pokud nástup Ryzenu do mobilní sféry mrtvý trh pracovních notesů obnoví, bude to jen dobře.
Tohle je totiž oblast, kde Intel a výrobci notesů nejenže nedělali skoro nic, jako v desktopu, ale dokonce i to nic dělali obzvláště ohavným způsobem.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Tak výkonné pracovní notesy jsou i byly, jen jsou pekelně drahé.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Zalezi na tom, co presne potrebujete. Muj zamestnavatel prestal pred pul rokem davat vyvojarum pracovni stanice (+ levny notebook na vzdalenou praci) a zacal davat poradne notebooky. Je to nejaky Dell Latitude, 8 jader, 32GB RAM, jedina limitujici vec je pouze 512GB SSD. Na vykon si zatim nikdo nestezuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No a teď budou ještě výkonnější. :) Teď už zbývá jen otázka, kteří výrobci podlehnou koluzi s Intelem a kteří začnou vyrábět rychlejší a úspornější stroje. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

8 jader nebo 8 threadu? Jakej mobilni procesor ma 8 jader? Nebo je tam desktopovej CPU?
8 threadu a 32GB RAM ma i muj 6 let starej Thinkpad W520. Disky v nem mam dva, pricemz do nej muzu dat jeste treti do M2 slotu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.