Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Razer koupil firmu THX

Od razeru mam asi již 10 let myš Razer chameleon. Stála tehdy asi 1200 kč .Do teď perfektně funguje a to se s ní hrálo mnoho stříleček :)
Jak je to s jejich výrobky dnes co se týká kvality, to by mne opravdu zajímalo.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak to jsme na tom stejně mám taky razer dimond back chameleona a ta myš stále funguje na 100% , hodně jsme se divil když jsme si kopil sitek tu nejnižší ratku tak se posral spínač přesně po dvou letech saitek už nikdy když dáva šitozní spínače a né omron... spínače jsme teda vyměnil ale sitek mě hodně zklamal šetřit na spínačích u myši za 1000Kč...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen by mě zajímalo co pod tímhle značením chtějí prodávat? Ale uvidíme já mám od logitech repro Z-2300 s THX který vlastním od roku 2008 a furt fungují nádhera tak jestli i Razer udělá repro podobných kvalit a výkonu aby to vydrželo takhle dlouho Jako moje Logitech tak to se těším.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To já od logitechu koupil spoustu věcí. Začal jsem s reproduktory X-230, které mají na můj vkus velmi povedený spodek, nicméně jsem byl limitován výkonem. Tak jsem o pár let později přešel na to nejvyšší, Z-5500. Slouží do dnes a když jsem se podíval do nabídky různých prodejců, tak neexistuje nic podobného (kromě aktualizovaného modelu, který mi přijde spíš ochuzen). Tzn. neexistuje náhrada a vyšší lvl už je podstatně dražší záležitost (sloupáky, zesilovač, dekodery).

Od razeru se bojím, že to přetaví v těžce "gaming" plastovej krám, o které já osobně nemám zájem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasný taky nejsem nadšený z nástupců Z-2300 a Z-5500 proto se modlim k tomu aby mi ty repro vydrželi co nejdéle.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak neviem ako hraju Z-5500, ale mal som svojho casu Z-5300 (povedal by som, ze su to Z-5500 v 'bledo-ruzovom', akurat bez externeho dekoderu) a veru netusim, za co dostali ten THX certifikat (to bola asi doba, kedy to davali vsetkemu, co preslo okolo inak prisernej reprodukcie z PC v tej dobe). Zatial co zvukovky Audigy 2 ZS este ako tak hrali (tiez THX certifikat), tak tie repro boli hotova katastrofa. Na hry este ako tak, pokial hra nemala slusny soundtrack a clovek nebol narocny, na filmy s velmi odretymi usami a na hudbu uuuuuplne, ale uuuplne nepouzitelne.

Uz len pri porovnani s Onkyo HTX-22HDX, ktore som neskor kupil, tak to Onkyo bolo uplne niekde inde. Momentalne uz par rokov pouzivam jazdeny Onkyo TX-SR606, ktory sa da velmi lacno kupit a repro Tannoy TFX 5.1 dovezene z UK, ked boli v akcii:
http://www.whathifi.com/onkyo/tx-sr606/review
http://www.trustedreviews.com/tannoy-tfx-review

Uz za par stoviek Eur sa da dosiahnut obstojna preprodukcia k PC pouzitelna na cokolvek od hier, filmov a aj hudby. Osobne by som uz vzivote nechcel nieco ako Logitech s THX a podobne, lebo vlastne skusenosti su velmi zle...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

před 10 lety jsem si koupil herní myš za 2000,-Kč - Razer Copperhead - pár dní po tom co vyšla. Fungovala cca 1 měsíc. Pak začala blbnout - buď myš nebo drivery - co pár desítek minut se myš sama odpojila a připojila - nicméně po měsíci snažení o napravení onoho problému jsem si koupil Logitech G5, která slouží doposuď (a to jsem ji s sebou vláčel batohem či taškou horem dolem) ... :) Razer sux. Logitech FTW!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

moje zkušenost:

Razer životnost: 1 měsíc
Logitech životnost 10 let

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám razer death adder cca 5 let a Nagu 2 roky. Fungují skvěle stále nové drivery. Pro mě kvalita - za kterou si zaplatíte

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že je to individuální. Zrovna myš je věc, ke které se každý může chodat odlišně. Někdo třeba ty tlačítka moc silně mačká, nebo hraje těžké klikačky a nebo má jen agresivní pot jako já... no a jeho hlavním nepřítelem je guma. Takhle jsem bohužel odepsal jinak fungující a skvělou myš - mx performance. Před tím jsem měl myš od microsoftu (která mě vyhovovala víc), bohužel jsem k ní ztratil přijímač někdy na cestě mezi privátem a bydlištěm, takže smolík.

V současné době mám krysu od A4techu, bál jsem se laciného plastu a "smradlavosti". Pogumovanost je všude ale velmi tenká, takže se "nerozblemcá" a dá se to oškrábat. Bohužel nevyhovuje mi bezdrátová část, která není prostě tak neprůstřelná jako u logitechu. Paradoxně je tohle prostě vítěz, protože tahle myš nebude za dva roky na omak jak modelína.

Jinak hlavní věc co mě tak nějak štve na všem tomhle "gaming" HW a "značkovému/prémiovému" produktu, je prostě cena/reálná hodnota. Uvnitř je prostě obyčejný kus elektroniky z číny, který akorát nese lepší tlačíka od omronu (to opravdu tlačítko za 20kč nevýší hodnotu myši o 500?), zajímavější dizajn (ok, něco ten vývoj stojí, ale opravdu to musí tak brutálně zvednout cenu při té brutální sériové výrobě?) a takhle bych mohl pokračovat dál. Hlavní ale, aby to krásně duhově blikalo, to je věc, kterou získáte lepší grip/skill/etc. Sranda z podobně primitivního MCU a tří LEDek, která "zvedne" cenu myši alespoň o tisícovku.

Ano, mnohé ty myši a klávesnice jsou hezké, ale někde je ta cena naprostej úlet. U mechanických klávesnic se dá přimhouřit oko (tlačítko kolem 20Kč při velkém odběru, což při 101 klávesách udělá překvapivě jen 2k na těch tlačítkách), ale u myší, brejlí, sluchátek, monitorů a dalšího "turbo" hw?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.