Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Rockchip pomůže Intelu s levnými tablety, TSMC s výrobou procesorů

Tady je vidět jak dravé malé firmy dokážou potrápit molochy. Intelovy fabriky zahálí. Pokud nejedou na 40% tak jsou rovnou zavřené. Pochybuji že by byly 28nm CPU od TSMC levnější než vlastní 14nm výroba. Zejména když si každý (Rockchip i TSMC) na produktu přihodí svou přidanou hodnotu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak rozmyslam, ked SoC znamena System on Chip, SoFIA asi bude System on F... Intel Architecture. Nejake tipy, co by mohlo byt to F?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

F - jako Fail :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Podla zasa ineho zdroju je TMSC, tak ako je tu v clanku, len na rychli vstup na trh ale casom sa ma vyroba presunut do Intelu. Asi prve kusy budu 28nm a neskor ked sa to presunie k intelu to bude na 22nm mozno 14nm. Co by ma skor zaujimalo na akom OS budu pracovat dane zariadenia. MS s Windwosom to urcite nebude, ten sa nebude tlacit do nejakych noname boxov s pochybnou kvalitou. Jedine co mi vychadza tak asi Android. Otazne je len ci jeho x86 variatna je uz dostatocne vyladena.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Do whiteboxu jedine android, jak pise autor, zadna podpora vyrobce je ideal, aby mohli prodavat ty krapy jak na bezicim pase:) Jinak mi to prijde tak, ze intel nestiha vyrabet, tak zada nejaky paberek stare technologie nejakemu vyrobci, ktery ma mezi cinskyma smejdama "renome" a bude se z toho snazit neco vytriskat .....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.