Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k VIDEO: rozborka Playstation 4 v podání Sony

Taková o trochu větší deska z ultrabooku :)

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

Asi se potřeboval podívat co mu to ti Číňané vyrobili :)

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Pekna Cina, vzdyt tam skoro nic neni, jenom napajeci obvody, CPU+GPU v kombinaci s 8GB GDDR5(jeste by me zajilamo jestli je pouzita 256-bitova pametova sbernice<GPU-Procesor>=<pameti?), vepredu 2xUSB3.0 a vzadu port pro kamerku Playstation EyE, HDMI(tipuju minimalne verzi 1.4 pro nativne 3D hrani), Gbit Ethernet a SPDIF. Analog nam zmizel uplne, mozna to pujde nejakymi aktivnymi konvertory HDMI na SCART obelstit, osobne to ale nepredpokladam, navic kdyz ma dnes kazdy Plazmu nebo LCD s HDMI vstupem. Zamrzi nepodpora DisplayPort-u navyse kdyz nan neni vazana licence poplatku, pricem AMD tenhle port nativne podporuje a dokonca prosazuje tohle reseni. Jeste tam najdeme Bluetooth(jenom pro Sony produkty only) a wireless predpokladam na pasmu n(150/300Mbit/s). Zamrzi ze pro vymenu disku musim rozsrobovat pulku konzole, nevim jak to budou resit priznam se prodejci kdyz budou pritomne blomby na krytech nebo sroubcich, kdyz uz meli udelat verzi k prodeji dve: jedna s 500GB HDD a ta druha, drahsi ale vykonnejsi s 240GB SSD. "Nejlepsi byl proste tzv. suflik u Playstation 3". Co se tyce pevneho disku nepredpokladam ze to bude 7200 otackovy model, jenom klasika 5400rpm. Jeste je tam pritomen predpokladam vapor-chamber chladic a nelesteny plast ktery to cele ukryva, na krasu prvni Playstation 3 60GB edice to jednoduse nema, mohli se s tim pohrat + k tomu dat koustik chromu. Doufam ze jiz HDMI kabel bude primou soucasti baleni Playstation 4. Meli by tez prehodnotit ten placeny multiplayer, k pr. Steam je bezplatny.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

chyba komentare, nesebral sipky, musel sem ho upravit

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Pekna Cina, vzdyt tam skoro nic neni, jenom napajeci obvody, CPU+GPU v kombinaci s 8GB GDDR5(jeste by me zajilamo jestli je pouzita 256-bitova pametova sbernice), vepredu 2xUSB3.0 a vzadu port pro kamerku Playstation EyE, HDMI(tipuju minimalne verzi 1.4 pro nativne 3D hrani), Gbit Ethernet a SPDIF. Analog nam zmizel uplne, mozna to pujde nejakymi aktivnymi konvertory HDMI na SCART obelstit, osobne to ale nepredpokladam, navic kdyz ma dnes kazdy Plazmu nebo LCD s HDMI vstupem. Zamrzi nepodpora DisplayPort-u navyse kdyz nan neni vazana licence poplatku, pricem AMD tenhle port nativne podporuje a dokonca prosazuje tohle reseni. Jeste tam najdeme Bluetooth(jenom pro Sony produkty only) a wireless predpokladam na pasmu n(150/300Mbit/s). Zamrzi ze pro vymenu disku musim rozsrobovat pulku konzole, nevim jak to budou resit priznam se prodejci kdyz budou pritomne blomby na krytech nebo sroubcich, kdyz uz meli udelat verzi k prodeji dve: jedna s 500GB HDD a ta druha, drahsi ale vykonnejsi s 240GB SSD. "Nejlepsi byl proste tzv. suflik u Playstation 3". Co se tyce pevneho disku nepredpokladam ze to bude 7200 otackovy model, jenom klasika 5400rpm. Jeste je tam pritomen predpokladam vapor-chamber chladic a nelesteny plast ktery to cele ukryva, na krasu prvni Playstation 3 60GB edice to jednoduse nema, mohli se s tim pohrat + k tomu dat koustik chromu. Doufam ze jiz HDMI kabel bude primou soucasti baleni Playstation 4. Meli by tez prehodnotit ten placeny multiplayer, k pr. Steam je bezplatny.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Jj, ten šuplík je docela oser, to udělali schválně :( U PS2 šel normálně zašoupnout, u PS3 taky, ale u PS4 to nově nejde. Taky mě docela zaráží větší množství šroubků (PS2 měl dohromady všehovšudy čtyři)

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Už se tomu konečně nebude odpájkovávat jádro u nějakých 90 % kusů?

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Mohli to spravit na zpusob socketu, inu kdyz se pokazi Sony ti posle novy kremikovy kus samozrejme za poplatek, vymenis vadny kus, nasledne si ho napastujes a pote osadis chladic :-) Podle mne lepsi reseni jako prime pajeni alias BGA. Ja bych konkretne uvital plne konfigurovatelnou konzoli, moznosti jako osadit si novejsi(modernejsi) kompatibilni APU do socketu FM2+, dolozit vice GDDR5, dat novejsi wireless a bluetooth modul, vymenit originalni interni napajeci modul za efektivnejsi(80+), atd. podle gustu disputat .-)

+1
-36
-1
Je komentář přínosný?

To si skoro kupte PC....kouzlo konzole je v tom, že je unifikovaná.
Popravdě se divím, že ještě nikdo nedává paměti přímo na substrát toho SoC, jako u některých mobilních GPU. Zase by se něco ušetřilo, a navíc by se tam dala nacpat i širší paměťová sběrnice.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

odtoho mas PC

konzole musí bejt levna a co nejednoduzsi, nejaky vymenovani jednotlivých komponent se u reklamovaného kusu resit nesmi, tohle musí bejt levne a delane stylem kus za kus, babrat se ještě se servisem, vzdyt by se jim to nevyplatilo ;) servisak nesmí nad opravou takove konzole stravit pul života a zjišťovat kde je problem, proste vymeni nejakej celej blok a tim to hasne, zaprvé jeho hodina práce je draha a zadruhé nemusi bejt specialista, ale proste jen opicka co zvladne par stoubku a vymenu celobloku :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Valná většina Socketů 775 byla připájena kuličkami, mj. proto jich do dneška funguje pomalu na prstech jedné ruky a v bazaru by za to škubali ruce. U výkonnějších věcí jako Socket 1156/1366 to vydrželo tak přes záruku, přepájkovávat věci do tohodle je dobrý byznys ještě dneska.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To se mi moc nezdá, 775 nebo 1366 zařízení mám několik, a neodešlo nic...

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Tak se zeptejte lidí co maj pájecí stanice, kolik jim toho prochází rukama…

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Že bych vyfasoval první PS3 (60GB), který slouží dodnes a tudíž bych byl v těch 10 procentech? A nebo, že bych měl takové štěstí, že jsem chytnul podruhý dobrej kousek ve slimu?

Že si to nepleteš s prvím Xkem 360, že ne :D

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Ne. Pokud se dobře pamatuju, tak chlazení nebylo nic moc. Občas odešel i zdroj. Každopádně pro páječe je to zlatý důl, kdo z nich jich neudělal aspoň pár desítek je v podstatě lama :o)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Zdroj je právě špičkovej (perfektní byl i v prvních PS2)! Chlazení má chybu ale asi takovou, že to hučí když to postavíš přesně na druhou stranu než ukazuje šipka :) Jinak PS přes noc nevypínám a ve výchozím stavu mě štvala hlučnost (u PS2 taky). Ventilátory tam byly poměrně kvalitní 5v Nidecy, ale i tak mě to přeřvalo v noci pcčko. Každopádně PS má pájení podstatně kvalitnější než jakýkoliv Xko (měl jsem dvě včetně Junipera a posledního black, chlazení proti PSkům je na hodně odfláknuté čínské úrovni)

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Ne jestli tam půjde nahodit linux, ale spíš jestli půjde nahodit jejich os na normální PíCidlo s Kaveri :D

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

To ať mi neříkají, že by se tam nevešla nějaká mobilní high-end grafika, když už nic. Místa je tam dost i na její chlazení a cena by tak brutálně nenarostla...

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Praveze pridanim dalsieho GPU chipu by sa zbytocne zvysili naklady. Resp by museli viac dotovat predajnu cenu.Ved preco asi Sony vybrala prave APU s najvykonnejsim GPU-on-die ? (v porovnani s podobnymi ponukami konkurencie)

+1
-29
-1
Je komentář přínosný?

Protože znouzectnost. Holt už Sony nemá tak brutální rozpočet jako na PS3 (na které málem vykrvácelo) takže na hw se tentokrát šetřilo :(

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.