Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Cena Ryzen 3 podle prvního nástřelu začne na $109

Z pohledu vykonu bude cena OK, z pohledu zajemcu o lowend prilis vysoka. Lowendu do domacich nehernich masin v pohode vyhovi i Pentium G4560. Naopak do hernich masin si myslim, ze muze byt R3 1300 stale prilis malo, prilis nevykonne.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro grafiky typu 1050, Rx 550 či 560, se kterými se bude prodávat, je výkonu dostatek. To většinou i u Pentia, ale tam prostě ty 2 jádra už dost často dost budou chybět.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas - osobně mám Géčko ještě za 1590Kč a vzhledem k tomu, že mi šlo o rozumné CPU za skvělé prachy, ta R3 by pro mě stejně žádnou konkurencí nebyla, i kdyby už tehdy existovala...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Muze byt. Je potreba ale rozlisovat jednotlive kategorie: ultra low end vs higher lowend/medium class. Je to konkurence spis zajemcum o i3 a ne o ultra low end, ktery je jinde i vykonem.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas - mě ale do upgradu :)))) stačila E6750 a na mý starý lásky typu série Mass Effect (1-3) Crysis (1-3), Assassins Creed 1-2,99 (Relevations) je tohle "cýpko za pár" naprostá bomba.

Ale samozřejmě chápu, že jsem už "starej k*k*", který se doma jen kouká na ty svý filmy, poslouchá ty svý MP3, šmejdí po netu a po volnech hraje starý... KLASIKY (!!!)... Prostě chutě a potřeby každého jsou někde jindy a hurá (!) KONEČNĚ (!!!) tady máme zase starý dobrý konkurenční souboj mezi dvěma (dnes už zase) dobře vyzbrojenými rivaly ! :))))

Zákazník má opět z čeho vybírat a jsem za to rád :)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

No a nebo si koupim R3 1200 a pretaktuju ho na 4Ghz, cimz ziskam procesor s vykonem, ktery Intel nabizi 2x draz a ktery bude stacit na vsechny soucasne hry a na par let do budoucna a za usetrene penize koupim lepsi graf. kartu, ktera mi u her pomuze rozhodne vice, nez sebevykonejsi procesor...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Teorie pěkná, ale počkám si na reálné testy. Teprve tam se uvidí, zda tvá fabulace obstojí ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Cena super, ale limitující je absence integrované grafiky. Mít Ryzen3 s integrovanou grafikou, tak je to skvělá konkurence proti Intelu do kancelářských stanic. Domnívám se, že hráči raději sáhnou pro Ryzen 5/7 a do kancelářského stroje k Ryzenu 3 dokupovat diskrétní grafiku zbytečně zvyšuje cenu.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

RyZen 3 jsou proste predevsim zmetky, ktere se nashromazdily pri vyrobe R5 a R7. Ted prisla chvile, kdy se muzou take prodat.
Ano, neni v podstate jasne, kam je to mireno, protoze to nevyhovi ani pro kancelarsky pocitac, ani pro domaci neherni multimedia a minimalne slabsi model nebude mit dostatek vykonu ani pro ultralevny herni PC.
Pocitam ale, ze to AMD nijak trapit nebude, protoze kazdy jednotlivy procesor R3, ktery se proda, je proste zisk, jinak by se zmetky musely vyhodit.

Jinak konkurence pro core i3 s HD Graphics bude, jen to AMD nema hotove a na APU si pockas asi nekdy do zimy snad.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Do lowend herního počítače jak dělané. 1300x v poho, lepší než i3, kromě drahé 7350K, 1200 se lehce nataktuje...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Navic bych predpokladal, ze R3 pujde casem upgradovat na vyssi, az bude potreba nebo budou penize. Sam jsem letos menil G1840 za i5-4460.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

„Ano, neni v podstate jasne, kam je to mireno“

Tak minimálně pro kancelářské a normální domácí počítače to je aktuálně nejvýhodnější procesor od AMD.

Například pro můj domácí/pracovní počítač by to byl dobrý kandidát, kdybych teď kupoval nový.
Pro upgrade tam je nevýhoda, že bych musel měnit desku a paměti, takže by se mi asi spíš vyplatilo koupit jen výkonnější procesor do socketu 1150.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Na kancelarske aplikace se hodi APU. Tam ma to Pentium vyhodu. Od AMD by se asi vice hodilo neco s integrovanou grafikou a za cenu slabsiho CPU (to je aktualni mezera, kterou AMD ma). Jde ciste o celkovou cenu sestavy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak jsem psal: R3 je aktuálně pro ten účel nejvýhodnější procesor od AMD.

Možná Ryzen APU by byly lepší, jenže se zatím neprodávají.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kdybys vynechal to ..."minimálně pro kancelářské" a pokračoval jen těma domácíma, dalo by se s tebou souhlasit...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"kazdy jednotlivy procesor R3, ktery se proda, je proste zisk"

Nie tak úplne. Procesor nie sú rohlíky čo sa kupujú každý deň. A keď si zákazník dnes kúpi R3 len sova bude o mesiac kupovať drahší.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ty si jebo de luxe :) Mám doma i3-6100 (HP 260 G2 DM) a predstav si, stačí mi to. Tak láskavo prestaň vnucovať svoje potreby iným ľuďom.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

taky čekám na "Ryzeny" s grafikou. Potřebuju to do multimediálního domácího serveru

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Do kancelářských stanic bohatě stačí Bristol Ridge, tam není třeba hledat mezi Ryzeny.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jak pro koho. Navíc se Bristol Ridge nedá normálně koupit pro malé stavitele.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„Jak pro koho.“
? Bylo snad jasně řečeno, o jakém využití se bavíme.

„Navíc se Bristol Ridge nedá normálně koupit pro malé stavitele.“
A Ryzen 3, o kterém je diskuse, se snad koupit dá? :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Prodávám PC převážně firmám a je spousta nasazení, kde Bristol Ridge prostě už nestačí. Ryzen půjde do standardního prodeje za 9 dní, Bristol Ridge se prodává už skoro rok, ale není ve standardním prodeji dodnes. Naprosto nesrovnatelné.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

„je spousta nasazení, kde Bristol Ridge prostě už nestačí“

Neumím si představit situaci, za které bych argumentoval způsobem: „Neměl jsem to v rukou, určitě to neumím sehnat, recenze na to dohromady nejsou, ale naprosto jistě vím, že to výkonnostně nestačí.“ :-)

„Naprosto nesrovnatelné.“

Já tvrdím, že jde nejen o srovnatelnou, ale dokonce naprosto totožnou situaci. Nemá smysl u jednoho produktu argumentovat nedostupností a u druhého ne, když jsou na tom s dostupností do puntíku stejně.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Naprostá demagogie!!

1) měl jsem to v ruce, od HP
2) výkonnostní testy normálně jsou, A12 Bristol Ridge někdy se vyrovná až i5, ale ve většině případů, zvlášť v kancelářských aplikacích, je na úrovni dvou jádrových Pentií, prostě dědictví Buldozeru je stále patrné!
3) Ryzen 3 si budu moci za týden koupit, a sestavit si počítač dle svého, Bristol Ridge existuje rok, ale stejně to prostě nemohu udělat a nebudu to moci udělat ani potom.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

„3) Ryzen 3 si budu moci za týden koupit, a sestavit si počítač dle svého, Bristol Ridge existuje rok, ale stejně to prostě nemohu udělat a nebudu to moci udělat ani potom.“

Ne? Pak nezbývá než doporučit změnu dodavatele.

„Naprostá demagogie!!“

Nikoli ovšem z mé strany. Není dobré se hádat o něčem, o čem nemám informace. Natož na základě vlastní neinformovanosti o někom tvrdit, že je demagog. Tímto z mé strany diskuse na toto téma končí. Zhruba na týden. Chytrému napověz…

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rád si vytahujete triko nad čtenáři - zákazníky?
Kam mohu zajít a jen tak si koupit Bristol Ridge CPU?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

heh, no nevim, jesli jsem dost chytrej, ale kdyz tu no-x tvrdi, ze ryzen 3 i bristol ridge jsou na tom s nedostupnosti i dostupnosti ''do puntiku stejne'', tak mezi radkama ctu, ze pristi tejden nevydaj jen ryzen 3, ale i bristol ridge.. vic k tomu asi nemuze rict, protoze uz bezi embargo.. (:

pak by davala smysl i ta narazka na dodavatele.. pokud maj mit ryzen 3, ale ne bristol ridge, tak jsou na vymenu.. (:

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To.mne.také napadlo, ale dá se to opsat jinak, než se vozit po čtenářích.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

no hele, mozna kdyby sis odpustil to obvinovani z demagogie, tak ti to treba nevracel.. uvidime za tejden, kdo mel pravdu.. (:

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Technicka poznamka: my nie sme zakaznici, my sme produkt. Zakaznici su ti ktori si na tejto stranke objednavaju reklamy ;-)
Nehovorim ze tie dve skupiny sa nemozu prelinat, ale citatelov je urcite viac ako zakanzikov.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vážím si každého IT redaktora, který :
1) Nejdřív "opravdu" něco v IT dělal a začal o tom psát *****
2) Nejdřív (obvykle díky kamarádům ze školy-hospody) psal, posléze začal v IT něco dělat, aby nám o tom následně opět psal ***
3) Ač realitu sice nikdy neviděl a díky kamarádům ze školy-hospody jen na papíře rozvíjí své IT teorie díky zahraničním webům a Google překladači, ale alespoň má na věc svůj neotřelý (nezatížený ;)))) názor
...
Nižší kategorie 4 a 5, které (doslova) vidím na konkurenčních webech, které se v kvalifikaci horko-těžko vyškrábou na trojku (3) ani nezmiňuji. Jsem rád, že DiiT je na úrovni 2-3, byť i ta 1 se občas najde ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Naprosty souhlas. Predstavte si ucetni s excelem. Myslite (vsichni diskuteri), ze je potreba 8 jader a diskretni grafika? Tam jde jen o cenu systemu. Za Intel ucel splni treba Pentium s integrovanou grafikou a za AMD jakekoliv APU. Cena je na prvnim miste.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jak se to veme, lide ktere jde predevsim o penize, si koupi za 120 eur repasovany Core2Duo (legalni wokna v cene, plus obvykle nejaka zaruka) a uctovnictvo / web v pohode.. to je dalsi drobny problem Intelu, tuny lidi tyhle systemy kupuji protoze to proste staci :) navic tam je win7 coz nekteri vidi jako vyhodu :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

mam Dell GX620 s Pentium 650 4GB ram nVidia GF-210 1GB ram 120GB SSD + 250GB hdd na kancel (zdroj 180W) a spokojnost. Ide WIn7 Pro (Acrobat + Office 2007) a MX16 v dual boote, hry na tom nehravam, ale obcas sa na tom modeluje (Blender + SweetHome 3D) vykonu az az

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U těchhle profiremních sra...pardon...kompů bacha na PWS - na zdroje. Obvykle bývají velmi speciální... tak speciální, že je běžně neseženeš :(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu moc kde všichni žijete, v korporátní sféře je standardem i5. I3 se dodává velmi málo, protože má nedostatečný výkon.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nemusím si představovat účetní s excelem, stačí mi z naší firmy nákupčí. A pro tu je i i5 málo. Má nějakou pomocnou přečíslovací databázi udělanou v excelu a pokud chce např. změnit datumy u všech položek, tak to na i5 přepočítávalo přes půl hodiny. S i7 je to o chlup lepší.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Přesně to jsem chtěl napsat. Existují exceloví zaříkávači, kteří (buď z nedostatku jiných vhodnějších aplikací, nebo proto, že to v Excelu prostě umí a nechtějí se učit něco jiného) používají tuto aplikaci způsobem vysoce extenzivním, nadšeným rykem přivítali 64b verzi Excelu, limity počtu řádků obcházejí řetězením listů a jejich indiánské jméno je VLOOKUP. Tak těmto lidem je JAKÝKOLI běžný PC prostě na Excel pomalý. :-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

mě dost zaráží pouhé 2MB cache v tom nejnižším modelu, to už je hodně ohlodaný, ty 4MB by tomu slušely mnohem víc, takhle se bude ztěžka soupeřit s tou i3. Víceméně jestli tam budou skutečně pouhé dva megabajty to půjde proti Pentiu 4560.
Podle mě je nejlepší "herní" cpu v nižším segmentu ta 1500X - takt až 3,7Ghz a hlavně XFR + 200Mhz. To bych do herního kompu dal zfleku nejen místo i5 ale i místo i7.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ryzen 3 Pro má 8 MB Cache, a stojí stejně, předpokládám, že u Ryzenu to bude naprosto stejné.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

> mě dost zaráží pouhé 2MB cache v tom nejnižším modelu

me ani ne, ty nejnizsi modely jsou vzdy ty nejhorsi zmetky kremiku co jeste lze vubec spustit :) predpokladam ze moc se toho prodavat nebude..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně je to jen nepodložený dohad.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Takže mínusáři, trhněte si, R3 mají samozřejmě 8MB L3.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kapacita cache je převzata z předchozího článku o parametrech Ryzen 3, které pocházely ze seznamu podporovaných procesorů na stránkách AsRocku. Všechny ostatní parametry od AsRocku se sice potvrdily, ale to ještě neznamená, že v jednom nemůže být chyba. U parametrů, které pocházejí z materiálů AMD, není otazník (ten by se ostatně dal škrtnout i chladičů).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, že jste reálnou veličinu patrně znali, když jste znali jiné novinky z AMD, tak nevím, proč jste tam ty chybné nechali.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No neviem či sa dokáže bez iGPU Ryzen R3 hlavne v korporátnej sfére presadiť.
Ostatne absencia iGPU je v tomto segmente dosť problém aj pre R5 a R7.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Do korporátu jsou určeny desktopové APU, až přístí rok budou, a Ryzeny Pro. Zde sice chybí GPU, ale zase má všechny možné zajímavé funkce, které u Intelu mají jen vyšší a dražší verze i5, dražší verze i7 a pak Xeony. Takže pokud někdo chce všechny fíčurky ohledně zabezpečení a vzdálené správy, a stačí mu výkon R3, tak jej to bude stát i s nějakou LowEnd VGA defakto polovinu ceny nejlevnějšího řešní od Intelu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hej hej toto sa vždy pekne číta a čítalo realita je taká, že korporátny segment je nazvime to veľmi konzervatívny v podobe stability a istoty a už ani nepamätám kedy naposledy som tam videl AMD procesor (a že mi tie PC zostavy rukami prejde hodne, v posledných rokoch už prevažne ntb s dokami).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem AMD fanda (všech 5 počítačů doma je AMD only) a prodejce a také zatím neprodávám většinou AMD do firem, jelikož a) není taková nabídka) b) stávají AMD řešení přece jen mají nevyrovnaný výkon, velmi závislý na dané aplikaci.
Ryzeny, až budou v PC od HP a pod, se opravdu bát prodávat nebudu muset.
Samozřejmě je korporátní segment konzervativní, ale to neznamená, že na něj má AMD rezignovat.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Dell je nejvetsi OEM vyrobce sestav do korporatu (a nejen tam) a ohlasil pouzivani AMD CPU.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, i když většina AMD řešení co ohlásil není korporátních, ale Consumer. Ale i korporátní budou a HP bude mít také nové stroje, např. Elite 705 G3

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mínus za holá fakta?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ctyrjadro a jiz lowend :), to tu melo byt minimalne pred 3 lety.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

u pseudo čtyřjader AMD už je dávno.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Bude mat Ryzen 3 vobec zmysel ked Ryzen 5 je napr. v DX12 Deus Ex: Mankind Devided totalny prepadak? Bude dobry tak na kancelarsky pc ako stare Cyrixy.

https://i.redd.it/bz8l2tz1rxaz.png

Vyrazne ho poraza i ten velmi nestastny Skylake-X 7800X. Chce to raz zacas zainvestovat a kupit poriadny procesor ktory je zaklad systemu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A mohu se zeptat, jak můžeš porovnávat Ryzen 5 a Intel i7? Ta i7 je za úplně jiné peníze a ještě k tomu o třídu výše. Jediné co mají společné, tak je počet jader, ale zde není pochyby, jelikož Intel má jasně vyšší výkon na jedno jádro.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No to porovnaval ten web https://www.techspot.com/review/1450-core-i7-vs-ryzen-5-hexa-core/page9.... . V prispevku sa zamyslam ci vobec Ryzen 3 ma zmysel ked Ryzen 5 nieje nic moc (7800X tiez, zalezi od hry).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ryzen 3 je spíše určený pro uživatele, kteří chtějí za málo peněz nějaký ten výkon + možnost přetaktování, což Intel v této třídě nenabízí. Ryzen 5 je dle mě velmi povedená konkurence pro Intel (když se může dokonce porovnávat i s vyšší třídou Intelu :D ) Nikdo si myslím neříkal, že nová řada cpu od AMD bude Intelu dominovat. Ryzen měl taky původně soupěřit se Skylake, ale AMD prostě všechno trvá..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.