Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k První testy: Ryzen je 2× rychlejší než FX, dorovnává HEDT

uf.. takze prusvih to nebude, vysledky vypadaj dobre..

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Ja to vidim na rychly nastup Kabylake-Refresh Core i7-7790K, CoffeLake6 a Skylake -X. Za daleko nizsi ceny, v Intelu budou radi ze vubec prodavaj...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak Intel bude prodávat tak jak tak. Na to si vybudovali fakt silne postavení. AMD potřebuje čas, aby se vrátilo naplno do hry. Ale i tak to vypada slibne a pristi procak v desktopu vypada zase na AMD ;)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

S Intelom to nie je take jednoduche.
Ja si pamätam aj na doby Pentium 4 a Athlonov. Intel bol vtedy objektivne horsi a napriek tomu slusne predaval. Znacka a marketing vela robi, ale AMD ma rozhodne tentokrat slusne karty aby mohlo pohnut trhom.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No ono AMD K7 měla obrovské problémy s čipsety, ze začátku byly prakticky nepoužitelné, kromě AMD, které ovšem byly jen v málo deskách a byly rychle zastaralé.
S AMD K8 se to změnilo, a AMD v té době začalo dost rýžovat a vydělávat, bohužel K10 už nebyla adekvátní k intelovskému Core2.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Shut up and take my money!

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

15084 vůči 7932 na mém FX-8150 ...z toho 2,5× v integer math a 6× v SSE. To BUDE upgrade.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

2x lepší v single core? K tomu stačilo koupit před 4 roky Intel procesor za 6000 Kč. A ještě by se ušetřilo za elektřinu.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Preferuji těch jader víc a musel bych připočítat i cenu za podvozek. Nebýt ale omezen penězi, tak mi tu vedle sebe sedí E5-2687W v4 a Phi KNL 7210, ale ve finále... na práci mi to FX-8150 stále s přehledem stačí a SW vyvíjím tak, aby typický workload zvládl 3W embedded Atom. Tu 64c256t KNL bestii si ale jednou fakt koupím! :-D

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Pevne verim ze po zverejneni techto neoficialnych testu RyZen-u v Intelu pracuje ekonomicke oddeleni nap-i-lno a pridou velke slevy 6/8 a 10-jadernych dnes nenazrane prodrazenych procesoru, tipuju to na cisla od 20-45%! coz konecne postavi procesory vic jak ctyrjaderne konecne do konzumu/zajmu civilni spolecnosti, a na tohle sme museli jako s prominutim debilove cekat zbytecne od vydani FX(10/2011) 6 roku!

FX je mrtve, necht zije ZEN!

R7 budou primym konkurentem 6 a 8 jader od Intelu, nejvic me ale prekvapila veta: "V testu jednovláknového výkonu je Ryzen 7 1700X k překvapení srovnatelný s Core i7 6950X" > coz je desetijádro!,

...seru ja jim na zbytecny 4K/Kabylake, necht se s nim v Intelu zadrhnou, par % vykonu navic v single operacich je mi uplne passe..., porebuju ja 6 a 8 jadro ktere pri dobre napsanym OS/programu dokaze daleko vic jak otrepany ctyrjaderny design jiz 11 roku!

Mohli by se v AMD pochlapit a vydat na prelomu roku 2018/2019 12 a 16 jadro R9!, i kdyby to stalo 1000 a vic €, zajemce by si to jiste naslo...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Přál bych Intelu stejnou paniku jako byla v AMD při uvádění prvních CPU na architektuře Core :)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Je to jiz vic jak 10 roku od uvedeni Core 2 Duo procesoru,... AMD jiz dokazalo prinest revolucni veci plne srovnatelne s Intelem jako AMD64, HyperTransport, Integrovany radič pameti, nevim proto duvod proc by si klicove technologie ZEN-u Intel znova nechtel licencovat, je tam toho dost, vic zmen jak u systemu Haswell-Skylake-Kabylake.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"V testu jednovláknového výkonu je Ryzen 7 1700X srovnatelný s Core i7 6950X"
...nechci být kazišuk, ale mělo tam být 6800K, což je šestijádro, a AMD je o 10 % pomalejší v tomto konkrétním něčím kousku. 6950X je jen na 3.0 Ghz a asi blbej test zároveň, ty jádra by měla být stejná. Nejychlejší je tam osmijádro 6900K (záhadně) i když je jen na 3,2 - to je ale jedno, když je to jednovláknovej výkon. Pointa asi měla být ta, že na 3,4 je to rychlý jak Broadwell na 3,6. Ale moc se nepovedla, když je všude pomalejší až na 3,0 Ghz případ. Takže jsem mohl napsat i to, že to Broadwell nedává o 10 %, pokud bych si vybral libovolnej jinej kousek, než desetijádro.

Průser by ovšem byl, kdyby to mělo zaplý turbo, pak by to bylo Ry3,8 jako 3,4 BW. Ale prej "nebylo zaplý".

A profi RyZen 16C 32T musíš počkat do léta, takže už začni těch 1000 éček šetřit. Tam budou 4 kanál paměti a to bude teprve fičák, toto je jenom slabej odvar (viz ta fyzika a prime, vše i od Intelu se dvěma kanálama jde kakat).

Taky by mě zajímalo, jak moc ty výsledky Intelů skáčou - jestli tam pouze děti nesoutěží v přetaktování na jedné straně a na druhé tam mají strčený 2 moduly místo 4ech atd. a byli bysme zase úplně jinde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Snad zažijeme stejnou nirvánu, jak tady před dvěma měsíci ))))

http://tinyurl.com/jhwvatd

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

By mne zajímalo, který desktopy SW využije více jak tech 8C/16T..to už se dostáváme reálne na servery :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cokoliv, do čeho vložíte neuronovou síť, symbolickou umělou inteligenci, ML...?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak to ale nebude uplne tak desktopovy SW nebo ano?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Že nebude? Proč by nebyl? Víte, kolika aplikacím by takové věci prospěly? Třeba CAT nástroje jsou typický příklad.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

V pohode :) O AI a jeho SW vyuziti moc nevim, takze proc ne.
Ja jsem take pritel rceni "cim vice jader, tim vice adidas" :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem přítel rčení "přejeb bábu na přechodu" offtopic

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> By mne zajímalo, který desktopy SW využije

No kdyz delam build LLVM, jedna 8C masina vs 20C (4 masiny s distcc), je to druhe podstatne rychlejsi. Rekl bych ze jakykoliv build vetsiho projektu vyuzije bez problemu 16C procak. Pokud clovek dela web tak vam staci i 2jadro, ale na jiste veci plati cim vic jader tim vic adidas. A ne, min jader s vyssim IPC vam u kompilatoru nepomuze, kompilatory dle me zkusenosti jsou jeden z nejvic CPU-unfriendly programu jake existuji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Blbý je, že právě ta desetijádra mají nižší turbo i celkové takty oproti 4C, takže tady to jásání na místě moc není.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenže ty desetijádra mají vyšší IPC oproti 4C, díky několikrát větší L3, více paměťovým kanálům atd. Takže jednovláknový výkon. Viz grafy v článku, CPU single threaded, 6900K vs 7700K, o 30% nižší frekvence, výsledek v benchmarku nižší pouze o 10%.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak čtu poslední dobou testy Ryzenu, tak vidím všude jiná čísla.
Sám jsem rád, že jsem do hype trainu Ryzen ani nenastupoval a počkám si na testy reálných produktů, až budou dostupné na trhu.
Známe Intel a jiné značky s těmi jejich 15% nárůsty v rámci generace ... v jednom syntetickém testu - jinak je to průměr +1,5%. Takže radši skeptik s šancí na překvapení, než těšení se na něco, co má obrovský potenciál opět zklamat.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Já zcela souhlasím, kdysi jsem byl součástí e-školení In.tel a procenta a násobky výkonu nových generací do nás cpali furt. Jednalo se o rychlost střihu videa, komprese videa, podpora Cortany, výdrž baterie atd., a pak člověk pustil výpočet Pí a bylo (to v Pí) jedno jestli je to Sandy bridge nebo Haswell.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

> obrovský potenciál opět zklamat.

ani ne, Intel miva 1.5% protoze uz to o moc lepsi byt nemuze (na danem procesu), AMD naopak dotahuje obrovsky skluz, takze docela snadno muzou byt 2x rychlejsi proti FXkam...

Kazdopadne dulezita bude cena.... IPC bude zcela urcite o neco pod Intelem, ale pokud spravne nastavi cenu, zakazniku budou mit spoustu..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já jak vidím ten styl prezentací testů, tak začínám být čím dál tím víc skeptický. Samé PC Marky, počítání PI, 3D Mark - ale jen Physics skóre ... všechny testy, kde v minulosti exceloval Buldozer ... ale víme, jako do nakonec dopadlo.

Jinak oněch 1,5% je dost sporných ohledně limitů výroby. Pokud neexistuje takovou dobu konkurence v tomto odvětví, je logické pro Intel dlabat na vývoj, dlabat na posun vpřed a těžit z postoje: Nelíbí se Vám to? A kam chcete jít? K AMD? ... LOL.

Vím velký skeptik, jsem pro AMD to nejhorší, co ho může počkat - ne odpůrce, ale zklamaný ex fanoušek. Někdo tomu říká realista :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

200 grafu, clanek dlouhy jak pohadka a vse na zaklade nejakeho anonymniho testu nejakeho "nesikovneho pracovnika AMD" v databazi, kde to mohl pridat kdokoliv .... lidi jsou nepoucitelni .....

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

'' v databazi, kde to mohl pridat kdokoliv ''

napises takovou kravinu a v dalsi vete nekoho soudis? (: tomu rikam ego..

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Když jsem to četl na telefonu (ale nemohl dostatečně pohodlně odpovědět), tak jsem chtěl k tomu napsat "Takže něco jako zdejší komentáře?" :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

:))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Možná by nám BTJ mohl ukázat, jak tam hodit další vysledky, když to muže udělat kdokoliv ;)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Já si počkám až na ntb. APU variantu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vypadá to dobře. Sice bude lepší počkat na REÁLNÉ testy nereferenčních vzorků a výsledky poslepované dohromady z různých testů brát s rezervou... ale vypadá to dobře ;)))

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"V testu jednovláknového výkonu je Ryzen 7 1700X srovnatelný s Core i7 6950X; oproti tomu architektura Kaby Lake vykazuje 28% náskok. S tím se nicméně počítalo, kombinuje vyšší IPC architektury Skylake s výrazně zvýšeným turbem upraveného výrobního procesu pro generaci Kaby Lake (v tomto případě až 4,5 GHz)."

Buď jsem slepý, nebo mi něco uniklo, nebo největší IPC v tomhle konkrétním grafu má ve skutečnosti i7-6900K?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejvyšší skóre má 7700K:
http://diit.cz/sites/default/files/amd_ryzen_chart_6.png
Nebo si nerozumíme?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Skóre ano, IPC nikoliv.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já si myslím, že bez znalosti informace, na jaké frekvenci během toho testu skutečně ono vytížené jádro běželo, se IPC moc objektivně posuzovat nedá. Ty frekvence v popiscích chápu jako základní takty dané výrobcem, nic víc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle tabulkových informací Intelu by těch 2307 bodů pro i7-6900K znamenalo 721 bodů/GHz pro základní takt 3,2 GHz a 624 bodů/GHz pro boost 3,7 GHz. 2625 bodů pro i7-7700K by znamenalo 625 bodů/GHz pro základní takt 4,2 GHz a 583 bodů/GHz pro boost 4,5 GHz. Takže ať se na to dívám jak chci, IPC vypadá lépe pro i7-6900K. Je dost dobře možné, že za to může lépe dimenzovaný paměťový subsystém.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak tu je trochu znova niečo nové.

https://videocardz.com/65913/how-fast-is-ryzen

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Akorat, aby CPU v single core vubec neskaloval s vyssim taktem, to vypada hodne zvlastne..podezrele. Pritom v Multi vykonu s vyssi frekvenci skaluje. To nedava nejak smysl.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

..leda že by bylo vypnuté turbo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Treba čítať s pochopením. Ide len o celkové physics score predelené počtom jadier CPU. Tie "anomálie" v škálovaní sú zjavne spôsobné neškálovaním samotného testu na 16+ vlákien... a to ako u AMD tak aj u Intel.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

jojo, to dava smysl, co pisete
Ale v principu ten rozpocet na jedno jadro moc velkou vypovidajici hodnotu nema

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.