Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Mainstreamový Ryzen R5 1600X zřejmě bude rychlejší, než se čeká

Vyborne procesory, amd proste válí.

Najlepsia vec je ze, narozdiel od smrduteho intelu, AM4 vydrzi velmi dlho, a je jednotne pre vsetko. Kdezto ludia s 1150 uz su davno odpisany a na 1151 velmi pochybujem ze pridu viac ako 4 jadra ktore su vyhradene na 2011.
Takze nielen ze zaplatite viacej za cpu ale este aj za dosku v pripade x99.
Takze upgrade za rok dva do 1151 ani neprichadza do uvahy lebo tam uz nebude co strcit.

R5 1300 a 1400X su vykonom i7 za cenu i5
R5 1500 a 1600X su lacnejsie ako i7 a s lepsim vykonom.

Proste amd !

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"Vyborne procesory, amd proste válí."

Tak tak: http://ranker.sisoftware.net/show_device.php?q=c9a598d994d0f0a2dba1c4aa8...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tady bude hodne zalezet na nasazene cene, R7 1700X se hodne povedl, ale cekal jsem vyssi cenovy odstup od Intelu, takhle je to na zvazeni. R5 1600X si myslim, ze az zajimavy nebude, protoze ti co pozaduji vicejadrovy vykon se soustredi prave okolo 1700X, ovsem pokud bude cena nizka, tak kdo by kupoval i7-7700, to kazdy radeji vezme 1600X.
Muj nazor je, ze AMD spravne odhadla sve sance a jako prvni se soustredila na top modely, protoze zajemci o vicejadrovy vykon dnes maji cenove bezkonkurencni 1800X a velmi konkurencni 1700X.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Řekl bych, že cenově to AMD naopak vystihla naprosto dokonale. Není možné, aby nacenila top model na 400$ - pak by cenové rozdíly mezi jednotlivými procesory byly daleko menší, a navíc by nebyl skoro žádný prostor pro další zlevňování (a zároveň zachování tržeb).
Intel takhle bude muset zlevnit, jinak ten jejich ukrutně předražený křemík už neprodají. Pokud zlevní hodně, třeba až na úroveň AMD (což pochybuji), může po nějaké době (nebo i ihned) AMD trochu procesory také zlevnit.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Tak model 1800X je zrejmy, tam je AMD cenovy kral a Intel bude muset zlevnit. Ovsem model 1700X uz tak jasny neni, je o malo vyhodnejsi, zalezi na situaci, ja bych ho bral hned, ale nemyslim, ze bude nejak nutit Intel prilis zlevnovat. A model 1600X tam bude zalezet na nastavene cene.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já si myslím, že to hustě zamíchá kartama, ono se totiž čeká na vydání, na pořádný test zejména na globálních serverech o PC a pak to začne. Abychom se nakonec nedivili, jak Intel a AMD budou lítat nahoru a dolů s cenou. Aby nakonec 1600X nestál jako model 1700 :D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

> Aby nakonec 1600X nestál jako model 1700

stat stejne nebudou, to by nedavalo zadny smysl. Spis je otazka jestli AMD spravne odhadne dopyt - tj jestli budou mit dostatecne zasoby (plati i pro vyrobce AM4 MB, nejen AMD). To by mohlo po vydani zamavat cenou znacne nahoru, takze Intel mozna chvili nebude muset zlevnovat nic :)

Kazdopadne i kdyby Intel slevnil, potrva to mesic dva nez se slevy dostanou ke koncovemu zakaznikovi - obchodnici co nakoupili i7ky za 1000$ je na druhy den nebudou prodavat za polovicni cenu...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zlevnění bývá rychlé, distribuce mávají ochranu skladu.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já osobně tedy modely 1700X a 1800X vidím jako zaměnitelné. Kdo nerad taktuje, nebo nekupuje high-end desku, koupí 1800X, neřeší OC a pojede.
Kdo plánuje nějakou lepší desku, přetočení jak 1800x tak 1700x by nemuselo být tak rozdílné, tudíž zde ušetřených 100$ může investovat spíše do lepší MB a dostat se na uroveň minimálně toho 1800x, spíše ale i více.
Nižší modely stále samozřejmě musí něco nabídnout a pokud se nemýlím, oficiální ceny Ryzen 5 a 3 zatím neví nikdo jistě - vše co bylo zvěřejněno jsou jen spekulace (prosím o případnou opravu).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já to chápal tak, že jsou to oficiální dolarové ceny (uniklé), ale nejsou známy oficiální euroceny. Takže já počítám s tím, že Ryzen 1100 za 129 USD bude krát 30 v českejch (3870), tak jak 500 x 30 je 15000.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to naopak. 1800X je mnohem méně výhodnější než 1700X. Rozdíl ve výkon je nějakých 5%, po OC se to srovná. A cenový rozdíl je 25%. Samozřejmě 1700 je ještě výhodnější, ale už mu chybí určité technologie a nutně se musí taktovat (to u 1700X a 1800X není nezbytně nutné). V každém případě všechny tři procesory porazí Core i7-6900K, Core i7-6800K natož Core i7-7700K nejsou ani pro základního 8C ryzena výkonová konkurence.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ake technologie , nema 1700 oproti 1700x/1800x? Okrem XFR,co je na 65w tdp opodstatnene.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

zatím jen XFR, ale taky uvidíme jaké má násobiče a možná ještě něco. Ryzen zatím nebyl zcela odhalen.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Cenotvorba AMD je dobrá. Je potřeba počítat s tím, že Intel slevní nějakých těch ~ 25 - 33% a je celkem fajn to takto suveréně nastřelit rovnou, než se pak přetahovat o pár dolarů. Takto to má i jakýsi emocionální kontext, takže i kdyby Intel slevil víc, tak lidi budou nakrknutí a aspoň krátkodobý prodej Ryzenů bude fungovat a navíc si celou akci zapamatují.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

„AMD spravne odhadla sve sance a jako prvni se soustredila na top modely“

On by ani jiný postup nedával smysl. Obvykle se v rámci produktové řady uvádí jako první ten nejdražší/nejlepší, na který může být nejvyšší marže.
(Ani by nepůsobilo dobře na nadšence značky, kdyby si nakoupili za vyšší ceny hned po uvedení a firma by vzápětí uvedla výkonnější model. A taky zájemci o hi-end spíš akceptují větší přirážku na začátku dostupnosti, než zájemci o nižší řady, kteří spíš dají na poměr cena/výkon a budou čekat na pokles ceny.)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?
+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tak určitě, prosím víc takových photoshop "totally legit" screenshotů :)

Ne vážně, tohle snad nemyslíte vážně?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

trolle, Intel byl z těchto praktik usvědčen několika soudy (v EU i USA). Tedy je důvěryhodnější tento "photoshop", než tvoje trollí cancy :-)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Pokud vím, ten proces pořád běží a Intel se odvolal, takže usvědčen není :)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

ak mas ine informacie, tak daj

https://www.extremetech.com/computing/184323-intel-stuck-with-1-45-billi...

For years, Intel has quietly fought a battle to dodge the EU’s ruling that it abused its dominant market position and damaged AMD. Today, it lost that fight. The EU has affirmed that the case was properly decided in 2009, and that the fine of 1.06 billion euros (around $1.45 billion) was proportionate. This fine is in addition to the $1.25 billion settlement that Intel ponied up in 2009 following an FTC investigation in the US.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Incentive rebates" :)))) miluju tyhle eufemismy..

Kazdopadne, osobne tipuju ze 99% lidi co rozhoduje o velkych nakupech, uprednostni 3% okamzitou usporu pred dlouhodobou konkurenci na trhu CPU. A Intel bez problemu pujde 3% pod cenu AMD.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To je velka otazka protoze mentalita zakazniku v oblasti malych a strednich servery se rapidne zmenila.
Znacka uz tak moc netahne stale vice se zameruji na Value a tady si nejsem jissty jestli intel bude schopny v kratke dobe cenove konkurovat.
Naples by teoreticky od intelu nemely mit limit na 4/8 socketu a diky infinity fabricu umoznovat podstatne lepsi skalovatelnost a podporu APU a GPU pro akceleraci vypoctu.
Otazka je kolik si AMD nasadi cenu serverovych CPU oproti desktopovym ale zrovna zde ma Intel nehorazne marze takze by rozdil mohl byt i nekolikanasobne vetsi nez u desktopu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Osobně se domnívám, že situace je taková, že Intel nemůže už minimálně z psychologického hlediska jít cenou pod konkurenci. Intel prodává značku. Stačí se podívat na diskuze kdy hromada uživatelů je schopno bránit svou značku až na krev. Extrémy jsou na obou stranách, ale zatímco zastánci Intelu často shlíží na ostatní jako na socky tak "extrémisti" v opačném táboře vidí v AMD spasitele co je osvobodí od minimálního pokroku za maximální ceny. Intel prostě nemůže být z tohoto důvodu levnější i když by mohl a rozhodně by nezkrachoval. Rozhodně se ztotožňuji s názorem co jsem tu již četl a to, že příchod ryzenu je to nejzajímavější co se na it trhu a rozhodně cpu trhu za posledních let událo.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

pmurphy8811 se toho nebál, tomu se říká konkurenční boj. Připomíná mi to situaci, kdy kamarád otvíral hospodu a přišli za ním krevety z pivovaru a naslibovali mu hory doly. "Dáme vám popelníky, ubrusy, vývěsky, zkrátka veškerý propagační materiál naší značky, za odběr více piva dostanente množstevní slevu". "OK to se mi líbí, ve vedlejší vesnici má můj známý vlasní pivovar, má skvělé pivo, nebude vadit, když to tu budu taky čepovat?". "mladý pane, to si zkuste a už za váma nikdo jako my, s takovou iniciativou nepříjde" :D

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Problém je v tom, že jakmile je výchozí situací duopol a tohle udělá firma s 80% trhu, tak vás začne vyšetřovat DoJ. ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A vyšetří, odsoudí, a výsledek? Dodnes Intelem nezaplaceno. V EU dokonce to intel dotáhne nejspíše do jejího rozpadu a nezaplatí tak nikdy.

Intel si může dělat co chce. AMD zrovna u Trumpa a jeho administrativy podporu čekat nemůže a úplatkové/zastrašovací rozpočty intelu a amd jsou dva úplně jiné světy.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ale zaplatil tu 1,4 mld AMDčku, což nakonec je pro nás lepší, než nějaké pokuty státům.
AMD je stejně jako Intel US firma, i když samozřejmě menší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pozor, to bylo mimosoudní vyrovnání. Pokutu té jejich FCS nebo jak se ta jejich obchodní komise jmenuje stále nezaplatil. Ta se v USA taky platí státu.

AMD je sice US firma, ale je to prcek, navíc dost akcií patří arabášům, což taky dvakrát nepřidá. Ale primární je, že to je prcek. kapitalizmus v USA je dravý, zejména pod republikány, navíc nyní pod Trumpem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prcek je to jenom tržní kapitalizací, tržbama je 61,7 % velikosti nVidie.
http://www.marketwatch.com/investing/stock/amd/profile
http://www.marketwatch.com/investing/stock/nvda/profile

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nvidia je taky trpaslík. Intel je 20x větší než nVidia a 30x větší než AMD. Jen divize consumer processor generuje větší tržby, než obě tyto firmičky dohromady.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak jistě, v rámci diskuze o CPU je to prcek, ale zas né o tolik. Je "pouze" 14x menší než Intel - tržbama.
http://www.marketwatch.com/investing/stock/intc/profile

Správně bych měl vzít jen tržby divize CPU, takže máš pravdu, investicemi do vývoje je to myslím 20x (ale obě divize u AMD). Ale oni se tam stejně navzájem dotují.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> navíc dost akcií patří arabášům

AFAIK tady se mylis, presneji zamenujes si GF a AMD. AMD vetsinou vlastni velke penzijni a hedge fondy, GF je plne vlastnena araby (alespon pokud vim).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

je to možné. Penzijní fondy arabášové nevlastní určitě a hedge fondy jsou hlavně americká doména. Tedy v majetkových strukturách nevím, přiznávám.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je hustý, bobra bych nechal vyšetřit, jak antimonopolním úřadem tak na psychině )))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mého bobra nikdo vyšetřovat nebude :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu nadpis sloupečku "konkurent pro (?)". V čem konkurent? Jde o cenového, výkonového nebo jiného konkurenta? Jednou je konkurent stejně drahý CPU s tím že Ryzen(1600X) je o půlku rychlejší(+-) a podruhé je konkurent stejně výkonný s tím, že Ryzen(1800X) je o půlku levnější(+-).
Jediné co mě přijde, že by mělo sedět je "ekvivalent v daném výkonnostním segmentu" tj. v nízké/střední/vyšší/enthusiast třídě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to složité (proto ten otazník). Ryzen konkuruje dvěma architekturám Intelu a každé trochu jiným způsobem. Osmijádrům Broadwell-e přímo konkuruje počtem jader i výkonem. Proti šestijádrům Broadwell-e a nejvyššímu čtyřjádru Kaby Lake zatím AMD staví nižší osmijádra, ale to se podle všeho změní vydáním šestijádrových Ryzenů, které oproti nižším osmijádrům budou mít vyšší jednojádrový výkon a tudíž budou vhodnější konkurenci Kaby Lake. Ve střední a nižší cenové relaci ta konkurence bude spíš nepřímá, takže to srovnání lze chápat spíš jako produkty, mezi kterými se pravděpodobně uživatelů při koupi bude rozhodovat (ať již z hlediska ceny nebo výkonu).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je to jednoduché. Adult intelům konkuruje cenou, tedy cenou za stejný výkon (absolutně výkonově je intel vejš, může nasadit 10C/20T procesor). baby intelům pak výkonem, tedy výkonem za stejnou cenu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neni to jedno? Az do ctvrtka jde ryze o bulvarni onanii PR oddeleni AMD (co umi si muzes precist i tady na serveru v historii, treba u buldozeru). Dokud nebude aspon naznak vykonu z nejakeho testu, tak je to zcela bezpredmetne, jakkoliv to hodnotit. Zplacat tak dlouhy clanek absolutne z niceho, to je na psychiatra, na PCT o tom vysel krasny clanek;)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je na filozofickou debatu, zdali je přijatelnější onanovat s AMD anebo se léta nechat jebat Intelem. A zřejmě to chce opravdu psychiatra či psychologa aby vysvětlil proč přesvědčení modročapkáři čtou zakázané texty (čti recenze zelenočapkářů). Je tu intel a nic než Intel, i kdyby přišlo něco z druhé strany, stejně budu věřit jen v Intel.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Naznaku z testu je uz halda... ale to ty a zlobrik nepochopite. Teda pokud nejste jedna osoba, protoze tvoje vyblitky jsou az prekvapive podobny tomu co on vyblil o vikendu a ty to nazyvas clankem :o)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Myslis ten clanek, kde se opira do toho jak na DIITu v onemanshow uz mesic kopirujou PR clanky od AMD jako by to byly nejake realne testy?:o) Mi to prislo jako velmi prijemne pocteni, ze nejsem sam, komu to papouskovani PRu od AMD, prijde hodne trapne a zjevne zaplacene .....
Jediny naznak z testu jsem nasel tu, na zde oblibenem WCC:)
http://wccftech.com/amd-ryzen-7-1700-gaming-performance-benchmarks-leak/
A rozhodne to nevyzniva pro ryzen nijak pozitivne .... spis to vypada na stejny scenar s buldozerem. AMD a fanatiky vychvalovano do nebes, kde v nejakych testech predbehlo hrubou silou konkurenci, ale v realnych testech, kde se projevi hlavne sila jednovlakoveho zpracovani, tak to bylo fiasko. Ted to bude fiasko uz ne kvuli spotrebe, ale kvuli cene, ta je vpravde nesmyslna ...... kdyby to stalo (=az to bude stat za par tydnu/mesicu) trojku, tak by si to obhajili, ale kdyz jejich nejnizsi model zacina, tam, kde konci intelovy desktopovy hiend, tak to je proste kravina. Intelu nemuzou konkurovat vykonem, tak tam foukli rovnou dva procesory a nejak to zadratovali, cili taktika, cim vic jader, tim vic adidas, ktera sice realny vykon nezvysi, ale je dobra treba do serveru, kde se zpracovavaji tisice uloh najednou nebo do virtualnich serveru atd ... v desktopu je to blbost. Proc absolutne nejvykonnejsi intel hiend konci na 4ech jadrech? Protoze to asi tak nejak dava smysl. Vic jader s sebou nese akorat snizovani frekvence, takze pokud nemas ulohu, co vyuzije vsechny jadra s prihlednutim na malou spotrebu pameti, protoze sdili jednu RAM, byt u intelu dokonce 4kanalovou, tak je ti osmijadro k nicemu ... dvoukanalove a pomale pameti u ryzenu, to jeste korunujou. V realu (zvlast na desktopu) je to o nicem, coz dokazuje taky ten leaknuty test .... ale na benchmarky, tutututu, geekbenche a podobne kraviny pro lofasy a frikuliny, je to idealni procesor ....

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ted se divam http://wccftech.com/amd-ryzen-7-1800x-official-benchmarks-passmark/
Absolutne nerikam, ze passmark k necemu je nebo neco vyjadruje, to ne ....
Ale presne to potvrzuje to, ze AMD proste nedokaze konkurovat intelu, tak suse vzalo 2 CPU a spojilo je ... se vsema omezenima z toho vyplyvajicima.
Jedine, cemu ale stale nerozumim je to TDP ... jestli je to jen nejaky nahodny udaj nebo jenom spotreba toho jednoho 4jadra, nebo spotreba v idlu .... nevim.
O tom treba i svedci ty vcelku vysoke frekvence na osmijadro, ze jsou to vlastne dve, defacto nezavisle, 4jadra nabastlene vedle sebe ....

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

si už vyber trolle, buď wccftech ano nebo ne. Ale nevybírej podle leaku, na který ukazují ;-)

Jinak to tak nežer. AMD sice kope Ryzenem, ale ne do řiti, jen do kotníku, protože je schopno za měsíc dodat tolik procesorů, co intel za dva dny. Takže v klidu, tvoje modrá modla je zatím neohrozitelná.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Píšeš nesmysly dokolečka dokola. Ten test v GTA naprosto dokazujke, jaká je Ryzen bomba, jen to nejseš schopen pochopit.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To mu nevysvětlíš. :o) Ještě před 3 měsíci se čekaly frekvence kolem 3-3,5GHz a IPC Ivy Bridge. Najednou je to oboje někde jinde a fanboys Intelu mají amok.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Lol pekne te vytrolil, co?:) Delal si samozrejme s tim GTA srandu, jestli jsi to vubec cetl nebo pritakas jak stupidni ovce vsemu, co je proryzenove;o)))) V GTA prave ryzen pohorel jak papir;o)))) Ale pobavils, kvuli takovym jako ty to ma smysl;)))

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

No to já vím, že ti dává trolení smysl. Protože jiný smysl tvůj život evidentně nemá. Jestli myslíš ten údajný leak GTA5 s Ryzenem na 3.0 GHz, tak tam je výsledek Ryzenu perfektní. Přiznám se, že tvoje příspěvky moc nečtu, takže jestli jsi psal o něčem jiným, tak sorry. :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty jsi fakt tydýt. Právě že naprosto bez ironie Ryzen ukázal svoji sílu v tom GTA.
1) GTA5 nemá tolik rádo vícejádrové CPU, je to asi nejvíce Ryzen unfriendly (relativně) moderní hra
2) Ryzen 1700 má základ 3 Ghz a Turbo na 3,7GHz, I7 je 4,2 Ghz základ a Turbo na 4,5 Ghz, takže v základu je i7 o 40 % více taktovaná a v boostu o 21 %.
3) přitom i7 v minimum FPS je jen o 35 % lepší, maximum o cca 29 % lepší, ale průměr jen o necelých 5 % lepší!!
4) při prakticky stejném průměru má Ryzen mnohem menší rozdíly mezi max a min, takže jeho výkon je mnohem vyrovnanější!
5) Ryzen je 65W, I7 91 W (neblekotáš náhodou neustále něco o spotřebě?).

Takže o kolik bude výkonnější Ryzen na 4Ghz? A počkej na R5 ...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ty minima a maxima nemají ve hře, jako je GTAV smysl. Musí se sledovat jejich percentil. Protože tak jak je to v tom grafu to může být 1 snímek ze 10000 a nebo taky ze 100. V tom prvním případě to nepozná nikdo, v druhé to pocítí každý. Proto se na lepších webech uvádí FPS, kde je 1% nižší (má význam) a nebo hranice, kde je 0,1% nižší (nemá význam).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, to je naprostá pravda. Zde lze jen odhadovat. Pokud mají dvě CPu +- stejný průměr, ovšem jedno má vyšší minima, ale i vyšší maxima, než druhý, tak jediné vysvětlení je, že ten druhý CPU, má těch minimálních snímků mnohem méně, než ten první, který vypadá na první pohled lépe. Prostě z toho grafu lze ODHADOVAT, že Ryzen mám mnohem lepší percentil těch minim, tedy ve skutečnosti je pravděpodobné, že hra bude méně trhaná, než u i7.
Ale samozřejmě ideální by byly průběhové grafy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To bude nejspíše pravda, ale bohužel to nelze tvrdit s absolutní jistotou. Stejně dobře může být, že jsou oba procesory na tom stejně a kaby lake jednou jedinkrát brutálně vyskočilo, zatímco ryzen jednou jedinkrát těžce klopýtl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To si musis delat srandu! Nerikej, ze ne!
Nejsi ten, co u buldozeru psal, ze nejaka instrukce neco zrychluje, takze kdyby se to prekompilovalo, ze by to jelo o neco rychleji?:o)))

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nedělám si srandu, jen asi neumíš číst grafy. O buldozeru sem nepsal, jelikož byl horší, než má x6, tak jsem jej ignoroval.
Jsem dost zvědav na x1400, ta možná zlikviduje všechny 115x i5 a i7 kromě těch nejvyšších.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajimalo by me, kdo takovemu postu da minus:o)
Jsem si sebereflexi rikal, jestli nejsem trosku za curaka, kdyz mam nazor jiny nez 90% "diskutujicich" (tezko se da nazvat diskuze s fanatikem, co slepe veri svemu idolu).
Ale tohle me vzdy presvedci.
Stavova logika zdejsich diskuteru: "Kamo, vidim, ze mas teda sice pravdu, ale NIKDE v tom tvem prispevku nevidim, nic o tom, jak je RYZEN (pripadne jina vec) BOZIIIIII. TAKZE FUCK OFF! TADY MAS MINUS HAJZLE!"

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak si kup brejle!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

trolololo

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby jsi se nechoval jako tupy troll, ktery postuje ty svoje bludy dokola a dokola, tak by si te nekdo mozna i vazil. Tak fungujes akorat jako tupy troll bot, ktery je kazdemu pro srandu a obcas ti nekdo ze soucitu na ty kidy odpovi..coz je stejne zbytecne, protoze ty priste stejne napises zase to same ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nejde o to, že máš třeba úplně jiný názor, ale o to, že postrádá vnitřní konzistenci a oporu ve faktech.
Abych ale nekřivdil, někdy máš záblesk, kdy tomu alespoň částečně je.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Už jsou známé informace o celé platformě? Zajímají me chipsety, paměti, desky od různých výrobců. Anebo všechno až ve čtvrtek?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

NDA na parametry desek zkoncilo 24.2 a tusim jedine co se nesmi stale sirit jsou vykonostni udaje.
Vetsina vyrobcu jiz ma detailni parametry desek na webu.
Priklad u asusu: https://www.asus.com/us/Motherboards/ROG-CROSSHAIR-VI-HERO/

Prohlaseni Asusu co se pameti tyka:
--------------------------------------------------
I’ve decided to provide some recommendations on DDR4 limitations concerning AM4 currently.

As it stands the AMD code has restricted RAM tuning options which means many RAM kits at launch will not be compatible. This is the same for our competitors also.
What we recommend is the following:
If fully populating a system with 4 DIMMs (2DPC), use memory up to a max of 2400MHz.
If using 1DPC (2 DIMMs) ensure they are installed in A2/B2 and use memory up to max of 3200MHz.

The indication I have received from HQ is that AMD has focused all their efforts on CPU performance so far and will release updated code in 1~2 months when we expect improved DDR4 compatibility and performance."

In short if filling all 4 DIMM's set your speed to 2400MHz and work up from there.
If using 2 DIMM's put them in the A2/B2 slots and a max of 3200MHz should be possible.

In our testing only the Crosshair board achieved 3000-3200MHz, the others were in the 2400-2666MHz range.

BIOS updates will come!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Chipsety jsou znamy https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_chipsets#AM4_Chipsets
Pameti podle infa od vyrobcu desek ryzen oficialne podporuje ddr4 az 2666Mhz. Jak je to s ECC je u pameti je stale nejasny (jediny asrock dela, ze podporuje). Komplet sadu desek co ma mit s b350 a x370 asus, asrock, gigabyte a msi ma v eshopu zelenej smejd. Detailni info o deskach pak jednotlivy vyrobci.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Koukal jsem na popis u ASRocku a opravdu se tam pise o ECC podpore, ale uverim tomu az zverejni pro nove desky memory compatibility list kde bude aspon jeden ECC modul. Uprimne nevim co se u DDR4 stane, kdyz se do desky bez ECC zapichne DIMM s ECC. V dobach SIMMu to normalne chodilo.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Da se predpokladat, ze ECC moduly pojedou bez ECC. Aspon takovou podporu ma u desek napsanou gigabyte a msi.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Uz nam zacala splaskavat bublina u predrazenych ryzenu, ktere uz spatrily svetlo sveta a kterou nas krmila AMD (nebo spis PAN! REDAKTOR no-x) posledni mesic, tak je treba navazat na bombasticke prohlaseni o procesorech, o kterych se ani nevi, kdy vyjdou:o))) Ale je to zabavne sledovat. Pak taky s odstupem casu, treba jak se tu psalo o buldozeru, jako i7 killeru:o)))

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Co je, to už si zpět z pracáku? Že máš čas celý dopoledne spamovat všechny weby se svými moudry.. Po tom co jsi se vyblinkal na PCT ohledně diit, se divím, že sem ještě lezeš ty magore.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ale Bulldozer je i7 killer. Ve vyšší spotřebě dá i7 na jedno jádro, v teplotě ani nemluvim, takže pokud by byla i7 vedle Bulldozeru ve stejnym kejsu, tak i7 je za chvíli z toho hicu tuhá :D

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

:))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kdybych mohl plusovat desetkrát, tak to udělám :-)))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Díky lidi, jste výborný publikum :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak me ty vyssi takty u 1400x neprijdou divny, dyt to ma o 2 jadra min jak 1600x
me spis vrta hlavou tech 65W u 1700, 100MHz = 30W ? nebo je veskery TDP u ryzenu udavany pro zakladni frekvenci bez boostu ?
pak by to i davalo smysl a 1600x by to hodilo na 65W

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Binned kousky s nejnizsi leakage spolu s nizsi frekvenci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proc si o TDP neco neprectete misto spekulaci. Zde jsou krasne vysvetleny rozdily http://www.anandtech.com/show/2807/2
Zjednodusene jde TDP u AMD chapat jako absolutni maximum, ktere je v realu prumerne nizsi. Zatimco TDP u intelu je prumer bez spicek ve specifickych komercnich software. Tudiz muze realne byt vyssi. V tomto svetle vypadaji cisla jeste krasneji a rozhodujici bude hlave idle power, kde, ruku na srdce intel, exceluje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

absolutni maximum na jake frekvenci ? na boostu nebo stock ? proc by nekdo kupoval 1700X ? kdyz by mohl mit lepsi 1700 ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No s tim excelovanim v Idle, se to mozna taky brzy zmeni...

Benchmark...................................AMD Ryzen 7 1700X..Intel Core i7 6800K...1700X Lead in %
Platform Power-CPU only/full load..........123W......................126.87W.................3.15%
Platform Power-Standby...........................62.77W...................98.74W................57.30%

Je to sice z cinskyho testu, a samzorejme deska, apod...ale stejne zajimave

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No a to mě ještě dostala konfigurace. Takže intel má paměti na 2400 a AMD na 2133, to asi aby tam bylo nějaký hezčí číslo pro intel. Pokud by konfigurace byla stejná a AMD by měla paměti na 2400, takl bychom se taky mohli dočkat překvapení. :)

System specs :
RX 480 8G, Win10 64-bit, Crimson 17.2.1 drivers (Shared)

Intel Core i7 6800K
ASUS STRIX X99 GAMING
16GB DDR4-2400,

AMD Ryzen 7 1700X
ASUS PRIME X370-PRO
16GB DDR4-2133

a pak je tu samozřejmě cena
intel CPU:13K, deska:8,5K
AMD CPU:12K, deska:5K

suma sumárum je to 4,5K, to už je slušnej Samsung SSD 960 EVO 250GB M.2 SSD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.