Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k I Samsung zkřížil smartphone s kompaktem

Co se vlastně stalo s ATI Imageon? Kdysi se tu psalo něco ve smyslu jak to je vyspělé a bude to dobývat telefony... a nějak jsem nic nepostřehl? Nebo se to snad jmenuje dnes jinak?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

AMD koncem roku 2008 prodala Imageon Qualcommu. Tehdejší vedení nevidělo dál než přes x86 a jeho problémy, Imageon byl minimálně od roku 2007 prakticky neřízený, neměl nastavené žádné plány, takže neprofitoval - vedení vidělo pouze špatná čísla -> divizi prodalo.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jen dodám, že v tu dobu šlo na Imageonech hrát portovaného Quake na 640x480 pdáčkách, akcelelerace videa naprosto bez problémů a třeba navigace běhala naprosto plynule (TomTom, který na konkurenčních výrobcích lezl sotva 15fps). Jak říkám - od dob, kdy AMD převzalo ATI to šlo pěkně z kopce :(

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Promrhali potenciál pro rychlý nástup do ultramobilního trhu. Měli Geode, měli Imageon, měli Xilleon. To všechno byly konkrétní funkční produkty i technologie (patenty). Chtělo to jen koordinovat činnost těchto tří divizí a mohli mít x86 kompatibilní tablety / smartphony v době nástupu konkurenčních ARM čipsetů.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To je docela škoda, se pak nedivím že mají neustále špatné finanční výsledky pokud takto pracují...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Do x86 tabletů bylo ještě hodně daleko, ATI bylo zastoupené jen v TabletPC, které se boomu masivně nikdy nedočkalo. Každopádně ve smartphonech nemělo prakticky žádnou konkurenci a nikdy se mi nestalo, že bych měl problém s kompatibilitou nebo výkonem. Jaké bylo zděšení, když jsem si pořídil o 2 generace novější HTC s Qualcommem, který opravdu nebyl použitelný ani na navigaci (přesto si spousta lidí naivně myslela, že ano). Vůbec nechápu proč se toho AMD zbavilo, stejně tak nechápu proč začali vyrábět horší karty než stařičké 9500/9700, které pobíjelo celé generace nVidií jak v DX8 tak DX9. V cpu to samý! Jó, to bejvávaly časy...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Úspěch většiny produktů je dány neúspěchem konkurentů. Pokud by Nvidia nevytvořila takový propadák, jakým byla GeForce FX, nevypadaly by Radeony 9700 tak dobře. Totéž platí i pro GeForce 8800 - pokud by nestála proti Radeonu HD 2900 XT, taky by byla vnímána jinak. Radeony jako X1000, HD 4000 nebo HD 7000 nejsou o nic horší než byla řada 9000, jen proti nim stály / stojí konkurenceschopnější produkty.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to vůbec - 8800 (G80) bylo dlouho nepřekonatelné monstrum, na které ATI nemělo léta odpověď. To, že stála proti 2900XT byl problém ATI a ne nVidie. Xková série rozhodně neměla tak velký výkonový náskok nad konkurencí jako 9500Pro/9700, zrovna tak nové HDxxx, které trpěly blackscreen bugem a ostatními "detaily", které byly mnohokrát rozhodující. Navíc když si uvědomíš, že v té době nV prakticky jen vyprodávala G92/G200 tak ti musí být jasné, že to dobře s ATInou rozhodně nevypadalo. Co pak provedli nVidii na poli chipsetů taky nebylo fér. Na druhou stranu bylo vidět co AMD zamýšlí (nutno dodat, že to byl poměrně megalomanský úmysl, který nemohl dopadnout dobře - v tu dobu nebylo v silách AMD vyhrávat na všech frontách což se zanedlouho potvrdilo jak zmeteným propouštěním mozků, zaplevelením nemastných-neslaných mobilních produktů, nepovedeném Bagru a následném prodávání fabrik :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Vsak mluvite o tom samem jak psal no-x :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavá věc

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Samsung? Tak to urcite kopiruje apple.

(lol)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Myslíš-li to vážně, tak jsi úplný debil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

má někdo patentovaný telefon s fotoaparátem? to by pak mohl zažalovat oba ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.