Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nižší prodeje Galaxy S6 tkví ve špatně vyvážené výrobě. Zájem o Edge je vyšší

uvidime, xeho se proda vic, jestli iphonu nebo galaxii :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak v normálně uvažující společnosti by to měla být z těchto dvou S6. Edge je dle mého názoru sice něco nového, ale zcela nepotřebného. Bohužel nežijeme v normálně uvažující společnosti, kde se vybírá mobil, podle toho, co umí, ale většinou podle značky, jejíž vlastnictvím nabývá majitel vědomí, že je v přepychu.

Doporučuji zhlédnout tohoto pána, který v pár částech videa mluví o chtíči být žádoucí a myslím, že to celkem dobře vystihuje i iOvečky. Sám věřím, že pokud by lidstvo otupělo natolik, že by si každý pořídil iHouno, tak by se iOvce cítily nevýjimečné a začali by hledat něco jiného, čím se odlišit a následně by všem lidem tlumočily přes danou věc svoji výjimečnost. Je to stejné jako móda, která se pořád točí dokola do chvíle, kdy se stejně oblékají všichni lidé. Dnes se například vrací zpět oblečení s květinami, které si pamatuji naposled u své babči.

https://www.ted.com/talks/yann_dall_aglio_love_you_re_doing_it_wrong

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Na druhou stranu nevím jestli je horší nědo, kdo utrácí prachy za módní nesmysly nebo někdo kdo o tom profesionálně filosofuje. Obojí je stejně neužitečné a nepříliš hluboké.

Bože ať si každý kupuje co chce, nechápu proč bych měl někoho hodnotit podle toho co si kupuje, obléká, jaké značky preferuje, co má na hlavě, jestli má peircing v bradavkách - co je komu do toho? Proč má někdo potřebu to neustále hodnotit?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas. Ať si každý koupí co chce, když na to má a má dojem že u to k něčemu bude (byť jen k dobrému pocitu).

Nadruhou stranu musím říct, že iVěci jsou mimo jistou finanční exkluzivitu založeny také na tom, že prostě fungují. Kdyby linux nebo widle takhle fungovaly, žilo by se nám mnohem líp. Když vidím jak kámoš v práci přechází ze starého na nový macbook jen tím, že se na novém přihlásí a klikne a veškeré nastavení a programy se mu přetáhnou do nového stroje a já podobnou věc na widlích nebo mintu musím řešit den intenzivně a další měsíc postupně když narážím na věci které jsem zapomněl ...

Nejmem applista, asi si od nich nikdy nic nekoupím - ne protože na to nemám nebo je nemám rád, ale protože nesouhlasím s ustavičným šmírováním za účelem vylepšování služeb (a kdoví čeho dalšího - jsem mírně paranoidní). Ale určitě na ně nebudu házet špínu a urážet je jen proto, že má někdo jiný názor nebo mu nevadí šmírování a má rád pohodlí a funkční věci. Každý pisálek co používá výrazy jako 'iOvce' a podobné by si měl uvědomit že třeba takový islámský stát a podobné zvěrstva jsou založeny na stejném principu - neuznávám právo druhého na vlastní názor a svobodu projevu.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Jsou veci, se kterymi jsou na linuxu problemy, treba jako AAA hry, ale zrovna HW upgrade? Linux se kvuli upgrade HW nepreinstalova. Proste prehodite HDD a funguje to. Pravda, na notebooku, kde stary disk bez problemu pripojit nejde, je to trochu horsi.

A ty AAA hry na MacOS vesmes taky nejsou.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Já psal o migraci na nový počítač nebo čistou reinstalaci (která je u widlí čas od času potřeba). Jak píšete - výměna komponent by měla být bez problémů.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

cas od casu potreba preinstalit? to nemam potrebu jak u sebe, kde si fcim bez antiviru a pod, tak na notesu drahe polovicky, ktera ho tak nejak ovlada zenskym mozkem ...
vse v pohode a zadny problem, nevim, proc to lidi furt vytahujou :) i v dobe xp jsem si frcel nekolik let na jedne instalaci ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak i koupě nového počítače je svým způsobem jako přeinstalace. Že by se třeba migrovaly nainstalované programy z jednoho počítače na druhý stále nehrozí. S user daty je to lepší, ale v globálu to stále není ono.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

wtf? ja jsem reagoval na tu zavorku, jak se neustale navazi do win, ze se musi jednou za cas reinstalit, ze se z nich stava nepouzitelnej kram ...
jinak samozrejme si dneska koupit pocitac nebo notes od kohokoliv, tak toho bloatwaru je tam tolik, ze zabere mene casu preinstalit z cd nez preinstalovavat jeden bordel za druhym ...
jinak o prenaseni programu se pomale zacina snazit i ms s metro aplikacemi a ms uctem, takze to mozna uz je na dobre ceste, le nepredpokladam, ze me to prenese nekdy na novy comp napr instalaci total commanderu :))

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Metro nevím, ale kupříkladu "plnou migraci" co je na OS X už desetiletí Win stále neumí. Tedy koupím místo MacMini Macbook pro, pripojím k síti, párkrát kliknu, dvě hodiny posedím než se to překopíruje, restartuju ten novej komp a můžu jet, kde jsem skončil dopoledne. Aplikace, data, maily, vše na svém místě. I na Linuxu to jde celkem v pohodě.

Win na to jdou drsně přes image, což je funční, ale úplně svobodná migrace to není. Pokud se nějak výrazněji liší hardware, tak se po rebootu počítač nemusí na nové konfiguraci chytit a smolík.

Jinak údržbové reinstaly Woken to už fakt není moc potřeba. Naštěstí

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

ano, to je skoda, ze win nemaji nejakou aplikacu, ktery by me udelali online prekopirovani vseho pres shadow copy ... to by byla parada bez vyuzivani aplikaci tretich stran nebo sroubovaku na vytazeni/preimagovani ...

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Ja nevim o cem tu tocite, ale dost me vysiraji nazory (predevsim linuxaru a uplnych noobu) o tom, ze windows je treba pravidelne reinstalovat. To je samozrejme uplny nesmysl ...... ale pokud se jedna o ultranooba, ktery stahuje kazdou cracklou hru, ma crackly system s ruskym bootloaderem botnetu a podobne zverstva, tak to samozrejme neni chyba systemu.
Uz snad od vist (cili skutecne dlouho) je uplne jedno, na jakem HW to bezi a umi se prizpusobit (ne jak linux). Navic tam bezi vsechny(!!!) veci (ne jak linux nebo dokonce mac).
Priznam se, ze se vubec neorientuju v tech ruznych windows zalohach, migraci profilu atd .... ale verim tomu, ze kdyz clovek uklada jenom tam kam ma, do sveho profilu a do tech slozek obrazky, hudba, dokumenty atd .... tak, ze se to zazalohovat da krasne, vcetne vsech aplikaci a proste prenest ...... ale to jsou veci, ktere jsou na me moc jednoduche nebo slozite, protoze nevim, co to presne dela, tak to radeji udelam vzdy rucne. Uz od obstaroznich XP funguje obnova systemu, kde se necha akorat uzivatelsky profil a vsechno ostatni se preinstaluje. Tech toolu je tam tuna primo v systemu, nikdy jsem je nepouzil, ale treba to nejaky BFU pouzivaji a jiste to funguje.
Na kopirovani a snapshot systemu pouzivam Paragon, mam W8,8.1 uz asi na tretim disku.
To prenaseni na macu nebude nic jineho nez zkopirovani uzivatelskeho profilu a program files ..... kdyz hodis neco nekam jinak, tak fuck off. Ale na macu to funguje a lidi o tom vseobecne vi z jednoho prosteho duvodu ..... ja osobne uzivatele macu povazuju za povl, ktery nema sebemensi nutkani neco menit a jsou to proste jen mysoklici, proto jim to funguje (to same plati o BFU na windows, proste jim to funguje), jinak ten system samozrejme stoji uplne za hovno .... neni pro to poradne SW, je to proste pozersky system, nic vic .... HW stoji trojnasobek jenom proto, ze to je apple. Apple jsem respektoval v dobe macbook airu, ale ted ani jejich produkty nestoji technologicky za rec (uz jenom ten jejich novy macbook, ktery je ve vsech ohledech horsi nez rok stary surface 3 od microsoftu, OD MICROSOFTU, ktery neni HW vyrobce a to je co rict!), navic sociaopaticke experimenty jako "hodinky" nebo to, ze svoje predrazene sracky nechaji vyrabet detske otroky za nula nula nic .... to uz je proste na me moc .....

Jinak migrace "modernich"/metro aplikaci vcetne uzivatelskych dat funguje tusim i na W8, na WP je to samozrejmost, iphone, co vim, to ma taky .... nejhorsi system, tam pochybuju, tam to asi ani nemuze z principu fungovat.

Jinak teda uz jsem parkrat pouzil tu vmware toolku, co premigruje zivy system do vmwaru, taky zajimave, funguje perfektne. Pres shadow copy funguje tusim vsechno od XP (tam se to delalo nejakym specialnim ovladacem) a samozrejme i ty windowsove tooly to jiste vyuzivaji, ale jak rikam, nikdy jsem to nepustil:o) Ja radsi rucne, sice mi to den zabere, ale zas to clovek nedela vic jak 2x za dekadu ze? A kdyz instaluju ciste vyjimecne nejaky cizi pocitac, tak mam slozku se vsema aplikacema, nastavenima atd a jedu jednu po druhe. Spoustu veci mam v "portable" verzi, takze jenom zkopiruju zastupce a jeden folder (tam je samozrejme i zcela krucialni total commander:o), pustim TC a uz valim office, firefox atd atd, vzhledem k tomu, ze bych uz k PC se systemem na HDD nesedl, tak to nacvakam paralelne a za 15 minut neni co resit ...... kdyz reinstaluju svuj pocitac, tak je to jine kafe, musim vytvorit specialni uzivatele, grupy, prenastavit prava na vsech discich, nastavit prava do jednotlivych adresaru (na vsechno mam bataky:) atd atd, takze to delsi vecer dokaze dokonale zabit:) Ale zas se u toho da sledovat na pozadi treba red dwarf:) A clovek to dela jednou za nekolik let ...... az vyjde skylake (s iris pro!!!!), tak me to asi nemine:)

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Proč? Udělám klon původního disku, zapnu a jedu tak jako jsem měl původní počítač. A když už chci dělat čistou instalaci tak si zkopíruji adresář s hesly a předvolbami, adresář s maily, aplikace a uživatelskými daty, po instalaci to jen překopíruji na nový disk, a opět to funguje jako předtím.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Celkem by mne zajimaly konkretni prodejni cisla v postsocialistickych statech, kde je preci jen plat v porovnani se zapadem nizssi.
Neboli pokud by se nekdo v prepoctu na kupni silu rozhodoval, zda dat "tisic korun" za obyc mobil, nebo "dva tisice" za I-vec s edge, tak pak mu ten "litr" navic za machrovani prijde v pohode....

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Tak na Windows překopírovat složku s aplikacemi, to fakt ne. :-) Kopírovat jdou jen "portable" aplikace co jim na registru nesejde, což je jen pár procent z celku. Což je ten největší opruz.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak ja mam spoustu veci, ktere se spatne nastavovaly, udelane jako portable (namatkou altdesk, acdsee....), proste vemes to z program files a HKCU/software/blabla a na 90% to funguje ..... zbyvajicich 9% jsou vocasarny, co si naserou i do HKLM veci spolecne pro vsechny uzivatele .... a zanedbatelne 1% jsou uber sracky, co se beztak nakopci ruzne po disku, kam maji pristup, jakoze woe protipiratske opatreni ....... ale pokud budes chtit i takovou hnojni aplikaci, tak to odchytnes treba total uninstallem nebo fouknes do sandboxu:) V sandboxu muzes mimochodem bezet vsechny sve aplikace a pak ho jenom prekopcit jinam.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Aha, já myslel, že je řeč všeobecně zda to jde nebo nejde. To co popisuji je realita OSX, ale s Windows to mám podobně v pohodě, protože ty spouštím virtualizované. Tudíž Windows pro mě představují jeden jediný soubor na disku. Takže když něco zkouším, nebo se něco nepovede a při programování sejmu něco důležitého, tak prostě se jen v Time Machine vrátím den, dva zpět, obnovím ten soubor a vesele jedu dál. Vyměním disk, zkopíruji ten soubor a frčím. Hlavně je perfektní, že když spouštím Win, tak se mi spustí tam kde jsem přestal, i se spuštěnými aplikacemi a to sakra rychle. Netuším proč takovou hybernaci nemohou dát přímo do základu OS.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak na OSX vím, že to jde, tam jsem to dělal mockrát a opravdu není problém migrovat cokoliv kamkoliv (téměř - když je to skok o hodně generací OS tak už to může být trochu hardcore). :-) Na Windows jsou taky cesty, ale tu eleganci OSX to nemá ani omylem (zejména transfer aplikací). Na druhou stranu Wokna běží na všem, takže je to holt něco za něco.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas a dobre napsane.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Co se zverstev v globalnim meritku - nejvetsim likvidatorem zivota nebo jeho kvality je strukturalni nasili, tak jak ho popsal Johan Galtung.
U prava na vlastni nazor neni vubec problem ho mit a neni moc zpusobu jak nekomu zamezit, aby ten vlastni nazor mel. Daleko jednodussi je ho zmenit, resp. omezit vyber moznosti, aby se jedinec prilis odvaznym nazorem ze spolecnosti nevyloucil, atd. Masaz, propaganda a zuzenni moznosti a iluze volby - problem posledniho stoleti a trva dodnes.
U svobody projevu je zase strasne dulezity fakt, jakou vahu ma slovo. Ve chvili kdy za slovo muzete skoncit ve vezeni, tak to slovo ma obrovskou vahu. Dnes kdyz si kazdy muze rict vsechno (i kdyz ne uplne) to slovo, teze, myslenka ma vahu nasobne mansi a vlastne jiny nazor nikoho moc nezajima. To souvisi s odcizenim atd. a tohle vsechno jsou dluh vznikle v te spolecnosti.
Princip je vec jedna jeho aplikace vec druha a reakce vec treti. A pokud se vratime k zverstvu, tak zadny nevznika z niceho.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Presne...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Nepsal bych o tom, kdyby si své produkty nechávali lidé pro sebe a nepěli, jak jsou nejlepší. Jak může někdo tvrdit, že je něco nejlepší, když všechno možné nevyzkoušel? To je dobrá filozofická otázka, ne snad?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jakmile přijde na poměřování pindíků, označování sociálního statutu, nošení značky, etc. , tak jsou filozofické otázky neob racilnální argumenty stranou a převaží iracionální motivace. Pak pro ty co volí daný výrobek, protože ho "musí mít", bude vždy ten jejich "lepší" bez ohledu na skutečnost.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Zajímalo by mně, jak je silný rám v místě, kde končí ohnutý displej. Mám trochu obavy, že to bude další lámavý přístroj na trhu. Už zas vidím ty videa na YouTube. ☺

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Ty ohýbavé a lámavé ajfouny měli v místě tlačítek normálně zásadní konstrukční vadu, kterou snad už nikdo jiný nezopakuje.
Ohnutý dispej by naopak mohl zmešit namáhání ohybovým momentem od nošení v zadní kapse kalhot.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Možná v tom má prsty Ostružinka, která ten ohnutý displej bude využívat v jednom svém modelu.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

To si nemyslim, tady se mluvi o zmene kapacite vyroby ze 2mil na 5mil mesicne, BB s jejich nicotnymi (v globale) prodeji stoji naprosto mimo...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.