Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Galaxy S6 láme rekordy, takovou poptávku Samsung ještě nezažil

Nechapu, stale stejna koncepce(vetsi a vetsi displej) a stale stejny system (bez rozdilu od levnych pristroju). Inovace prakticky jenom marketingova, pomer cena/uzitna hodnota velmi mala.

+1
+30
-1
Je komentář přínosný?

Ještě mě napadá, že zatím mohou stát majitelé S3. S4 pro ně nebyl upgrade, S5 se skoro nelišil a S6 je nejvýraznější skok od té doby. 3 roky je v tomhle segmentu docela běžný cyklus pro upgrade. Když se k tomu přičtou prvky zmíněné ve zprávě, může to být dost výrazná motivace. Rozlišení displeje plošně čtyřnásobné, rozlišení foťáku dvojnásobné, nové funkce...

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

Toto si take myslim, S3 doslouzili...

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Pokud S3 skoncil, coz zatim nic nenasvedcuje, protoze se porad prodava a vecina lidi nic lepsiho nepotrebuje az na par frikulinu, tak ne kvuli S6, ale nejakymu cinskymu konkurentovi.Ano, rozliseni ctyrnasobne, fotak dvojnasobny a k cemu to je.Prestante si uz merit pera.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

S6 je skok? Vždyť je to down-grade z SGS5 s microSD, vyměnitelnou baterií a IP ratingem ;)

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Většinový zákazník věci jako je slot a vyměnitelná baterie neocení - bohužel. To dokázala poptávka po minulé generaci. Pár geeků Samsung neuživí a jak ukazuje vývoj poptávky, většinového zákazníka zajímají úplně jiné věci. Bohužel, čím je výrobce restriktivnější a čím méně se řídí „hlasem lidu“, tím je úspěšnější.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

ale blbost, když pochopíš, že lidé kupují mobily ob generaci, tak pochopíš, proč SGS5 neměl tak dobré prodeje
SGS5 proti SGS4 totiž nic moc nepřinášela, tak se rozhodli pro SGS4, nebo čekali na další generaci

musíš vidět v souvislostech

no a SGS6 už Samsung nespasí, SGS5 měl taky rekordní zájem na počátku

takže příště si shrň všechna fakta, ale to už bys nemohl tak obecně kecat, že :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"ale blbost, když pochopíš, že lidé kupují mobily ob generaci…"
To právě zjevně nefunguje, jinak by S5 nebyl propadák.

"SGS5 proti SGS4 totiž nic moc nepřinášela, tak se rozhodli pro SGS4, nebo čekali na další generaci, musíš vidět v souvislostechi"
Četl jsi příspěvky, na které reaguješ? :-)

"SGS5 měl taky rekordní zájem na počátku"
Poprosím o zdroj informace, že se S5 (v jakémkoli období) prodával lépe než S3.

"takže příště si shrň všechna fakta"
Nepřijde ti trochu blbé sepsat příspěvek z osobních domněnek a nepravdivých informací, a pak někoho vyzývat, ať si poskládá fakta? :-)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

ty to stále nechápeš, že? :) ne nevadí, zkusíme znovu
lidi SGS5 nekupovali, protože SGS4,3 byl v podstatě stejný telefon
SGS5 měl rekordní objednávky, přesto zklamání
takže žádé závěry o SGS6 nemůžeš uvést na základě před-objednávek, leda bys byl velmi neinteligentní člověk :)

ale tipuju to tak, že zákazníci už moc dlouho čekali na něco pořádného, což nedostanou, jen už nechtějí čekat, SGS6 je jasnej propadák vůči SGS5

povíme si za rok, teď těžko můžeš něco "zavírat" ;)

+1
-38
-1
Je komentář přínosný?

někdo se tu po obědě napil a teď tu sype rozumy :-)))

Mimochodem i Apple v reakci na to zdražilo aby se alespoň cenově nemuseli cítit méněcenní :)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Apple zdražil u nás, což bude mít příčinnou souvislost s ČNB a ne se Samsungem. :-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

to jako myslíš, že se Apple probudil po více než roce? :-) Až budou v létě sucha, bude to určitě taky vina ČNB :-)

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Více než rok to určitě není, od šokového nárůstu kurzu k USD nás dělí +- 2 - 3 měsíce a furt to leze nahoru. Asi byla určitá psychologická hranice, kdy skokově změní ceny. Hlavně, americké ceny jsou stále stejné. :-/ Ale to pochopitelně není jen jablko. Zdražuje všechno z dolarové zóny.

Takže ano, za ceny hradware v ČR může stav koruny (ale též Eura) a pokud vím ČNB o tento trend usilovala.

http://www.kurzy.cz/kurzy-men/grafy/nr/CZK-USD/od-10.3.2014/

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

není to blbost neb pořádněj smart byl u Samsunga až od SG2! Tedy abgrejt pro mě má smysl takto: 2 - 4 - 6 ;-)

1 byl sráč, 2 mě oslnila a byla příčinou proč jsem opustil klasickej mobil, stačí mi dodnes!!!, neb trojka neuměla nic navíc ba naopak mechanicky horší - např. vystouply sklo jak u jablka a všecí jej měli u tohot omodelu brzo také rozbité jak jablkoň... Ale dvojka drží i po mnoha pádech na dlažbu dodnes neb ná vystouplou dutou lištu okolo jako nárazník, kterou vrátili až u 4 :-) Uvažuji tedy až dnes o čverce! 5 opět nenabízí nic navíc... 6 bude následovat až po 4 časem, času dost, až ji prověří zase čas :-)

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Ve vyroku "čím méně se řídí „hlasem lidu“, tím je úspěšnější" citim rozpor. Tezko by lidi kupovali neco, kde by chybela vec, kterou nutne potrebuji. Pokud to kupuji, tak ji evidentne nepotrebuji. Ja treba slot nebo baterku vubec neresim...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

V podstatě jo...

Ad rozpor - on tam imho určitý rozpor je. Existuje skupina uživatelů, která má technologické znalosti, situaci stále sleduje a dává najevo názor (kladný nebo záporný) na nové produkty. Pak existuje druhá skupina uživatelů, která technologické znalosti nemá, zařízení je pro ně krom telefonování módním doplňkem a vybírá na základě pár jednoduchých parametrů, které může i bez technologických znalostí snadno porovnat (úhlopříčka, rozlišení, výdrž baterie, kapacita úložiště). Tato skupina ostatní aspekty neřeší - asi bych to neformuloval tak, že to nepotřebují, jako spíš že je vůbec neznají, jde to kolem nich. Rozpor je v tom, že ač jsou na webu nejvíc slyšet argumenty první skupiny, tak ta druhá je nesrovnatelně početnější a má tudíž na objemy prodejů mnohem větší vliv. Stručně řečeno - prodeje neodpovídají internetové kritice :-)

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

I kdyz budem brat v uvahu jen prvni skupinu (kolik je to asi % populace) tak to, ze cast z nich kritizuje na netu nic nerika o tom, jak velky je ten zbytek, kteremu je to putna. Klidne to muze byt tak, ze 99% technologu nad tim ani nehne brvou.
Treba pro me jsou mnohem (moc mockrat) dulezitejsi parametry notebooku, protoze ho potrebuju k praci, kdezto mobil pouzivam v dobe volna. Takze zatimco u ntb mam asi 20 kriterii, u mobilu mi staci, ze ma poradny LCD a neni to uplna sunka. Mam SGS4 a tech 16GB zatim proste staci a pokud bude nerozsiritelny mobil se 64GB, tak to jde mimo me. Se zivotnosti baterky zatim nemam zkusenost :-)

U ntb asi stale bude (doufam) siroka nabidka, protoze porad bude hodne lidi narocnych na tech parametry, u mobilu bych to mnozstvi ocekaval radove mensi a to proste vyrobce musi zohlednit. Ostatne, kdokoli muze zalozit firmu na mobily pro technicky narocne, a uvidi jake bude mit prodeje...

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Z pohledu majitele S3 mohu rici, ze mi dost chybi lejzrovy takticky eliminator. Vodafone ma HSPDA jen ve velkych mestech a Ostravu ma pokrytou tak z 1/2, zbytek EDGE a to je ficak.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Ono na tom nemusi byt moc co k chapani. Muzeme hledat a najit milion duvodu, chvalit marketing danne firmy, ale muze to byt proste jen nahoda, treba ze se velke mnozstvi lidi urcite ekonomicke sily rozhodlo zmenit telefon a zrovna do toho vysel S6.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Absence slotu na pametovky je rozhodne zapor uz pri zachrane dat kdyz se neco s telefonem potento.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

pro člověka technicky zdatného (nebo rovnou IT nadšence) je to samozřejmě mínus... ale veřejnost se řídí heslem "čím více giga, tím více adidas" (>_<)

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

záchranu dat stále môžeš spraviť cez microUSB do počítača

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Když exne mobil můžete se s microUSB vyfotit, protože nebudete mít do pamětí přístup. Já na externí paměťovku ukládám soubory, fotky atd právě proto že se dá v případě průseru z přístroje vyjmout a pak přes čtečku nasypat do PC.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

ale zústanou na kartě data! (fotky, kontakty, poznámky , úkoly a j.) Na stažení z karty nepotřebuju stejný mobil ;-)

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Slot je naozaj len na pritaz. Ked to presadzoval Apple, kazdy sa im smial, ze je to blbost. Zrazu sa ukazuje, ze vlastne mali pravdu. Ked mobil stratis, utopis alebo ti ho ukradnu, mozes tam mat neviemaku pametovku, o data prides. Aj tak je vacsina dat ulozena vo vnutornej pameti, najme nastavenie, kontakty (to najcennejsie), fotky (ako kto) a ine data. Je rozhodne jednoduchsie nastavit automaticku zalohu do nejakeho cloudu, nez riesit pametovky. A ako bolo pisane v clanku, su casto pomale, kazia sa... Zalohovat, zalohovat, zalohovat! Zlate pravidlo, ktore bude platit stale, ci sa to tyka pocitacov, mobilov alebo hoci aj dolezitych pisomnosti v papierovej podobe.

+1
-33
-1
Je komentář přínosný?

To je blbost, slot je fajn vždycky. I z paměťovky můžeš zálohovat do cloudu a pokud chceš mít na telefonu celou řadu Červeného trpaslíka nebo něčeho jiného, u čeho je to jedno, jak pomalu se to načítá nebo jestli ta karta třeba přestane fungovat, tak je vždycky zásadně levnější a víc po ruce mít to na kartě.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Ked uz mam automaticku zalohu do cloudu, naco teda este dokupovat pametovku? Kym boli telefony standardne so 4-8 GB, uznam, extra priestor sa hodil. Dnes nie je problem mat foun uz od zakladu 32, 64 a viac. To je priestor az zbytocne velky. Fotka z mobilu nebude mat viac ako 3MB, videa aj vo fullhd tazko prekrocia nejaky ten gigabajt, mobil nie je na seriozne filmovanie. Filmy na telefone nepozeram, svoje oci mam prilis rad na to, aby som si ich takto kazil. A na obcasne pozretie nejakeho videa ci fotiek nepotrebujem extra kartu a dalsie gigabajty. stale plati, ze cim viac suciastok, tym vacsia sanca na to, ze sa nieco pokazi.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Mně trvalo zaplnění 32GB karty asi 30 minut, a to jenom proto, že ta karta rychlejší zápis nemá. :-) Ze tři filmy pro děcka - 4GB. Mapy - 3GB (jenom Německo má 1GB). Nějaký seriál - 10 GB jen to hvízdne. Hudba - 5GB, atd. U tohoto všeho je mi víceméně jedno, jestli ta karta za pětistovku (nebo kolik to teď stojí) chcípne klidně příští týden, připlácet kvůli tomu 3000 je pěkná blbost.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

No ked pocitas priplatok ako si ho uctuje Apple, tak sa nedivim. Mna vysla 64Gb verzia Xiaomi Mi3 na 288e v auguste minuleho roku, 16gb bola za 265e. A do 64ky natlacim toho kopec, este sa mi to nepodarilo zaplnit. Navyse, pri usb 2.0 su vysoke kapacity nanic, zatial ziaden telefon nema 3.0

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Galaxy s5 ma uz 1 rok usb 3.0 :)

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

dokonce i nastavení mobilu mám uloženo v PC :-) Koupím stejný a za minutku ho mám nakonfigurován naprosto stejně z PC :-)

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Už hodně dlouho plánuju koupit do svýho Note2 nějakou slušnou SD kartu :) Ale asi ho místo toho časem vyměním za S6, až bude za rozumnej peníz :D

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Jestli se ti s telefonem neco potento, tak mas vsechny data u strycka Googla... Kontakty, fotky, veskere nastaveni aplikaci... SD karty byly nutne zlo, stejne v telefonech odchazely jako prvni.

+1
-42
-1
Je komentář přínosný?

SD karty odcházely jako první?? Právě, že naopak.
Doma mám několik paměťových karet, které pořád ještě fungují, zatímco různé telefony, ke kterým jsem ty SD karty dostal/koupil , už dávno odešly do křemíkového nebe.

+1
+44
-1
Je komentář přínosný?

Tak já mám zase už čtvrtou kartu k jednomu telefonu. Ty tři předešlé ze dne na den odešly. Ta první byla k telefonu, výrobce už nevím. Další dvě A-Data a Kingston.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, ze historie nas naucila neverit samsungu jeho prodejni cisla .... natoz virtualni predobednavky ..... jedine smerodatne budou financni vysledky a skutecna cisla predlozena investorum na konci roku .....

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

To se tady jaksi nezminuje, ze predobjednavky nejsou jeste prodane pristroje, takze asi reklama, kera neni oznacene z neznameho duvodu jako reklama.Proc???

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

co microsoft? o surface rt a jeho kristalovych prodejnich cislech bys nam poreferovat nechtel? ;))

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

U me je to jednoduchy, Cena a Baterka to zabila. Ten chybejici slot sice zamrzi ale asi bych to prekousl ale baterka napevno zabudovana ani omylem.

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

Já bych naopak klidně překousl baterku, tu si kdyžtak vyměním po svém.
Ale ten microSD slot je pro mě totální STOPka... :(

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

strana 138 v oficialnom manuale. baterka je vymenitelna (srubovakom).

http://downloadcenter.samsung.com/content/UM/201503/20150303094626458/SM...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Citujem "remove back cover", ktory pozostava zo skla - ktore urcite nieje prisrubovane - ako odstranim so srubovakom ? Vypacim ?

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Podla xda na to staci obycajny plastovy spudge.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.