Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Samsung Galaxy S8 ztratí sluchátkový konektor

Pro mě to je až dětsky jednoduché: No jack, no deal.

+1
+30
-1
Je komentář přínosný?

Presne :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak zrovna timhle by de nemuseli opicit po applu. Tesim se az se zacnou delat notebooky s touchbarem :-))))

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jen to ne, tuhle čuňárnu z hlediska ergonomie, ať hezky zůstane u Apple.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Netvrdím, že inspirace Applem je v zásadě špatná věc, ale doufám, že je taková blbost nenapadne i u Note 8, to by bylo ještě větší zklamání než umrtvený Note 7 a asi bych si na svůj Note 4 musel začít dávat pořádný pozor, aby to se mnou nějak doklepal až do smrti.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě je Samsung na cestě do stejné řiti jako jeho předobraz Apple. Ti dva jsou tak protikladní, až jsou jako siamská dvojčata. :-)

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Jj, ti dva jsou v takove riti, az to jsou v podstate jedini dva, kteri na mobilech vydelavaji (pokud jim zrovna nejaky produkt neboucha ;-) ).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nokia taky vydělávala a jak to s ní dopadlo.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

V tomto případě to asi nebude vyloženě opičení se. Spíše Apple udělal ten první krok (a taky to schytal) na který je řada výrobců natěšeno, ale báli se ho udělat jako první.

Obávám se že audiomilci jsou v menšině a cool bezdrátový dav je (teda nás) převálcuje. Resistance is useless.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

useless?!? Resistence Is Futile! To ví přeci každý :-D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To záleží kdo to pronáší. Vogoni: "Resistance is useless". :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hlavne, aby mel 3,5 Jack ten novej telefon od Microsoftu, jak na nem pobezi ty desktopove Windows na Snapdragonu 835.
Jestli ma nebo nema konektor nejakej tamtung s lagdroidem, je mi srdecne ukradeny.

Musim vydrzet se soucasnym smartphonem nez se zacnou delat ty mobilni pocitace s funkci telefonovani do kapsy. :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ja sa uplne tesim na plac vsetkych, ktori na toto cakaju ako na spasenie.

1.) Je to emulacia, je dost pravdepodobne, ze to bude solidne zasekane a som zvedavy na ten bordel s instrukciami pri vysokovykonnych softoch
2.) Co tam po tom, ze 99 percent aplikacii Windowsu nejde na dotykovych veciach poriadne, ved dajak to pojde :D Hlavne sa tesim na klikanie na xko na 4,5-5 palcovom telefone :D
3.) Aj tak to bez klavesnice a mysky a externeho monitora nebude poriadne pouzitelne

Suma sumarum, predikujem solidny fail, bodaj by som sa mylil :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Panko je odprodnik :-), ale nie terez realne
1) solidne zasekane je dost siroky pojem. Asi nikto nepredpoklada ze na tej emulacii a hlavne na telefone si rozbehnem Dooma 4 alebo MS SQL a budem cakat ze to pojde ako na desktope. Na druhu stranu, ked si pozrieme na zaciakty Wine (co je nieco podobne ale aj celkom ine :-)) tak mali problem spustit aj zakladne aplikacie a kde je dnes. Ked sa MS podarilo spustit Photoshop, co je kus docela komplexneho sw, tak to zasa take zle nebude. Skor by som sa obaval na teplotno/spotrebove limity mobilov. A tak isto dost zalezi akym sposobom ta ich emulacia funguje. Staci ak maju nejaku AOT rekompilaciu, povedzme pri instalacii a hned to bude vyzerat inak.
2) asi nikto necaka ze si spustim na 5" display mobilu plnotucne windows a budem tam prstom smrdlat a spusta office na otvorenie textoveho suboru! Pointa je skor ze telefon dam do doku a spusti sa mi na pripojenom monitore desktop rezim. Vyhoda je ze mam jedno prostredie ktore si nosim zo sebou a tak isto jedno miesto kde mam subory a data. Na druhu stranu to bude peklo pre firmy ohladom bezpecnosti a zalohovania dat.
3) vid bod 2.

A na doplnenie, vzhladom na to ako MS v podstate odisiel z mobilneho trhu co sa tyka vyroby telefonov a aj ta jeho podpora Windows 10 mobile je taka vseliaka toto skor vypada ako taka opatrna priprava na alternativnu platformu k Intel x86. Netvrdim ze chcu sa vykaslat na x86 ale nedaju sa ani ignorovat tie miliardy zariadeni na ARMe a nie vsetky su len susnave cinske vyrobky ktore ledva funguju. MS ma skusenosti s ARMom, ostatne uz windows mobile (Este stare 6.0 alebo aj Win CE) boli pre ARM a fungovali dobre a to tie telefony mali 32MB RAM a 400MHz CPU. Takze uvidime co z toho bude.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Když Apple přecházel z PowerPC na x86, tak udělal emulaci v kernelu a fungovala fakt dobře, nebyl žádnej problém s API, kompatibilitou , nic. PwerPC aplikace fungovaly na x86 dobře. Ano ztráta výkonu byla cca 40-60%, ale fungovalo to. x86 desktop Hry se na tom armu asi hrát nebudou že. Hlavní je že to spustí všechen x86 SW, kancl programy a pod.

Tohle mělo bejt ihmo už od původních winRT v době win8, hned by to lidi měli rádi. Když to zvládnul Apple 10 let dozadu tak to MS dnes snad dovede taky, neočekávám velké problémy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, ze X86 procesor je podstatne vykonnejsi nez PPC tak to neni zadne prekvapeni.

Tady se snazi nacpat tlusty do tenkyho, emulovat vykonnejsi procesor na pomalejsim.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

lol, tomu říkám perla ze studnice IT moudrostí :DDD

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

To je ale jejich problém, měli udělat desktopové Widle na ARM už před lety když po tom lidi ne volali ale přímo řvali, a ne až teď. Místo toho se radši zabývali splácáváním nějakých Windows RT, po kterých dneska pes neštěkne, a k tomu nějakého Surface, který je na tom dost podobně, tak buď se proberou a začnou dělat co lidi chtějí, a nebo ať si škubnou a shoří v pekle.

Samsung bez jacku je ten samý případ. S SD kartou se po nátlaku probrali, buď se proberou i s jackem, nebo "No more Samsung".

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Osobně to vidím na rybaře, jehož smyslem bylo zakrmit horké místo návnadou a přilákat trofejní úlovky BTJ a Petr22. Ale možná se pletu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Podobna zarizeni uz davno existuji a prekvapive funguji.

Ale psssst - nikomu to nerikej.

Masy jsou nadsene z noveho telefonu Samsungu, u ktereho bude uspech kdyz nebude explodovat.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

lol, tahle zpráva obsahuje pseudosarkasmus, MS fanatismus a useless high hopes. Dost dobrý!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Z praktických dôvodov smartfón bez 3,5 jacku nikdy. A argument, že sa tam nezmestí - kľudne nech ho spravia o niečo hrubší, aspoň sa tak ľahko neohne.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

ale "zmestí" - to prokázala už demontáž iphone, kde se jasně ukázalo, že řeči o úspoře místa byly jen lež. Ten důvod je nepatentovatelnost jacku a zároveň lacinost jeho implementace. Takto se uživatelé budou muset smířit s BT sluchátky - se všemi negativy s tím souvisejícími.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Hlavne nepotrebujes D/A prevodnik.

Takze vyrobce usetri a zakaznik si koupi D/A prevodnik v cene sluchatek.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ale potřebuje, jakpak by to zvonilo, mluvilo a hrálo do repráků? Jediný logický argument je asi ta vodotěsnost, ale věřím, že by to uvnitř šlo zatěsnit, kdyby se chtělo, jenže vono se nehce. :-)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Třeba Sony Xperia Z5 a Z5 Compact jsou vodotěsné i s jackem.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Co to je za kec? Demontáž prokázala jediné - to, že tam, co byl dříve jack, je nyní haptický (vibrační) motorek, pro zpětnou odezvu při mačkání senzorického tlačítka, dříve Home Button.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ta rozborka to prokázala dostatečně jen to moc lidí nechtělo psát polopaticky......kdo potřebuje ten motorek a kdo jack? závěr by měl být jasný :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

V tom pripade at udelaji BT sluchatka s vydrzi minimalne stejnou jako ma telefon a kvalitou studiovych sluchatek a pribali je k telefonu zdarma.
Ne kazdy pouziva de***ni spunty a ne kazdy chce s sebou tahat jeste batoh plny adapteru.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

if(!SD || !Jack) NoBuy();

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

vsak oni ho ve verzi s9 zase vrati zpatky.. Je to podobne jako s vlnou, kdy vyrobci hromadne rusili sloty na SD karty..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A uz nekdo slot na SD karty vratil?

Ted uz ctecku nemaji ani notebooky......

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Možná nějaké levné bazmeky, ThinkPady, Latitudy a další stroje čtečku pořád mají. Stejně tak dokovací konektor, EC slot, TrackPoint, matné LCD a další "zbytečnosti".

Prostě stačí nekupovat superherní notebook v alze za 8000 s DPH a brašnou zdarma.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

...a myší! Zapomněl jsi na super herní třítlačítkovou myš s 800DPI ZDARMA " :))))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Acer Swift 7

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Moc to resite :), proste trend je bez jacku a neudelate s tim nic. Ja treba Jack nikdy nepotreboval, tak me je to vicemene fuk.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Já budu svojí peněženkou hlasovat pro zachování audio konektoru. Android na rozdíl od nakouslého jabka má výhodu v tom, že v nabídce bude vždy dost modelů s jackem. Vsadím se, že i Samsungu brzo dojde, že jack do smartfounů prostě patří, podobně jako SD karta.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

No oni stratia na Galaxy 8 jack a zaroven mna ako zakaznika a asi aj dost dalsich. Otazne je len ci to bude dostatocne vela aby sa zamysleli. Momentalne stupa celkom slusna cinska konkurencia ktora tieto sprostosti zatial nekopiruje. Takze snad na buduci rok alebo o dva bude uz aj slusna alternativa.

Mimochodom tie negativa wireless sluchadiel ktore boli vymenovane v clanku mi nepridu az tak tragicke - kratsia zivotnost, vyssia vaha atd.. Co je fakt problem ked sa vybije baterka a sluchadla nemaju moznost pripojenia cez kabel tak ma zakaznik smolu. A druha podstatna vec, hlavne pri kvalitnejsich modeloch/znackach, vecsina nedovoluje vypnut elektroniku v musliach. To znamena ze ten zvuk je stale nejak upravovany, co je aj logicke kedze je v musli natlacena aj elektronika a uz sa neda sluchadlo vyladit len cisto akousticky. Takze tie sluchadla nedovoluju pouzitie po vybiti aj preto lebo clovek by zrazu pocul aky odpad to ma na usiach. No a potom pride na radu cena. Mam si kupit wireless sluchadla ktore hraju dobre a daju sa pouzit aj "analogovo" za 300-400e alebo si kupit cisto analogove ktore hraju rovnako ak nie lepsie ale bude ma to stat 100-200e. Masa sa bude rozhodovat aj tak podla penazenky.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No ale asijska mentalita funguje jinak, oni driv zkrachujou nez by se zamysleli. Ma to Apple a dokud to bude mit Apple, tak Samsung taky. A Huawei az to uvidi, tak ma to Samsung, bude to mit i Huawei.
---
Co se tyka wireless, tak pro me OK, dokud s tim nechci sportovat, protoze narvi do wireless spuntu nejakou slusnou elektroniku a jeste baterku na treba 8-10 hodin vydrze.
Takze do smartphonu bez Jacku nejdu, ikdyz teda ze je v tom Android mi taky vadi hodne moc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

bavi me jak si vsichni naivne mysli ze se telefony bez jacku nebudou tolik prodavat, opak je pravdou, jack mel byt mrtvej uz nekolik let a lidi to vi, iPhone mel rekordni prodeje a vsem je u *** ze nema nejakou diru do ktery se akorat prasi, budoucnost je v chytrejch sluchatkach ne ve vasem zastaralim kabelu, ten si tadsi obtocte kolem krku se svim zabrzdenym zpatecnickym myslenim, vratte se na stromy a zerte kameny

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Bohuzel vetsina lidi stale zaostale pouziva prakticteji dratove reseni. Docela by me zajimaly celosvetove statistiky prodeju dratova/bezdratova sluchatka.
Apple a jeho sateliti si chteji jen nahrabat na prodavani stale horsich a horsich vyrobku, nebot vi, ze uz dosahli vrcholu a ted pujdou pomalu dolu, byt to muze trvat desitky let. Tak je potreba ty roky financne vytezit.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

To je ta krize kapitalismu. Ze se kapitalismus riti do zahuby vedel uz Marx s Engelsem pred vice nez stoletim.

Potiz je v tom, ze ten kapitalismus se riti do zahuby tak pomalu, ze mezitim stihly bud pomrit hlady nebo prohrat valku vsechny ciste socialicke staty a ty co zbyvaji k tomu nemaji daleko.

Takze i tomu Applu ktery shrabne 98% zisku ze smartphonu to bude chvili trvat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fakt ? Tak to si představitelé pokrokových firem Arado a Messerschmitt v tom jednačtyřicátým říkali taky :)) (nadsázka)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenže Marx a Engels nikdy ani nepracovali, jen teoretizovali o věcech, které nemají šanci v reálném světě fungovat.

Táhněte s těmi komunistickými manýry zpět do Severní Koreje, v Evropě to nechceme.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pravdu má v jedný věci. Ty telefony Foxconn které se na rozdíl od jiných (které Fox taky vyrábí a opravuje), prodávají s tím nakousnutým jablkem ve znaku, ani OMYLEM nestojí to, za co se prodávají.

Ale chápu, že to milovníci kvalitního moštu vidí jinak ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud je po tom poptávka a lidi jsou ochotní za to zaplatit, nevidím v tom problém, jakkoliv bullshitné to je. To máte jako ty Vertu telefony. HW naprostý křáp, SW taky, ale má to diamanty na těle a je to drahé. A lidi to kupují.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V pořádku. Osobně nemám nic proti. Jen (hodně silná NADSÁZKA), když z tý linky sjela za potlesku vedení první (na svou dobu) špičková BF109E, mělo to vedení v dlouhodobém výhledu asi taky poněkud jiné plány :)))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bf 109E-0/1 nebyla tak špičková, protože měla problém s motory, manévrovatelností a doletem. Nebyla tou dominantní stíhačkou, která byla schopná ovládnout nebe. Vládla proto, že nebojovala s těmi nejlepšími stroji. Dominantní Bf109 byl model Bf 109C-1 (Jumo 210G) v legii Kondor VJ/88, která bojovala ve Španělsku a udělala velký dojem (neexistovala konkurence). Do verze Bf 109E-0/1 (DB 601A) se postavila okolo výkonného motoru, ale zároveň se muselo ustoupit v obratnosti a to už byla jiná letadla, která předčila Bf109E-3+ (přepracovaný motor DB 601 A-l) ve všech parametrech.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ty dávám + , ale mě šlo "pouze o myšlenku" a fakta už byla jen druhořadá. A doslova jsem čekal, jestli se tématu někdo chytne. BF109E x Supermarine Spitfire, BF109E x BF 109G x FW 190d9... a co teprve BF109K? Je to téma? Ano, ale pro poněkud jiné weby ;))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Proč ne, ovšem přes veškeré pochopení myšlenky to zabilo "sjetí z linky", které mi nedalo a musel jsem trochu pomačkat klávesnici. :-)

P.S.: Mám rozečtené zápisy a deníky 9. letky skupiny JG-52 (patřil sem mj. i Harmann, Barkhorn, Rall, Graf, Batz, Krupinski) a trochu mi to nedalo. Takové nesouvislé, místy úsečné, ale dost podrobné čtení o životě v této skupině. O to vtipnější bylo "sjetí z linky" a polní řešení zimních problémů s Bf109E-G, které vyřešila náhradní motorová vana, po okraj plná benzínem, zapálená pod letadlem celých 10minut. Muselo se sundat oplechování, ale motor naskočil. Druhý "linkový" problém byla modernizace výzbroje, která nechtěla střílet v teplotách pod -40°C. Aneb výrobní mazací (tukem i olejem) předpis tu řešila 2 litrová pixla benzínu, sud s vodou a vaření ve vodě, dokud se zbraně nezbaví veškerého mazání. Nakonec bylo Bf109 schopné nastartovat a střílet. V linkovém pojetí by vybojovalo akorát cenu pro rampouch :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jo :))) a není prima vést tuto diskuzi pod "chybějícím 3,5 jackem u S8"? :)))))))

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Přirozený vývoj :-)

Už od nadpisu bylo jasné, že se bude probírat civilizace, historie, ponorky, pohorky, prales, solárníci, pyrotechnici, armáda, ... :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

..a BTJ

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:DDDDDDDD Borci, závídím vám ten matroš, co si dáváte...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak nezáviď a dej si taky ;)

To je fakt diskuze jak u .... :))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To není potíž, ale důsledek prvků stabilního systému, který nepoloží ani socialistická verze kapitalismu v praxi, protože skutečný kapitalismus vlastně neexistuje.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jack muze bejt mrtvej ve chvili, kdy bude mit adekvatni nahradu. Tou BT neni.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Rekordni prodeje.... hlavne ze appl snizoval objednavky pro jeste nizsi nez puvodne predpokladany nizky zajem.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A ty se vrať na základku a zopakuj si psaní, nedá se to číst.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bez Jacka ani ránu. Prakticky žádná bezdrátová sluchátka nedosahují kvalit drátových. Několik let používám Sennheiser IE 80. Když jsem slyšel zvuk z bezdrátu, tak jsem myslel že poslouchám městský rozhlas. Samozřejmě přibalená sluchátka k mobilu taky žádná výhra. Kdo si potrpí na kvalitní poslech tak se bezdrátu vyhne.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Já mam AKG K25 a z telefonu se to nedá, maj moc vysokou impednaci. Musej se provozovat se solidní zvukovkou nebo zesíkem. Hrajou tam i hlasitost neni tak zlá ale basy prostě 0. Takže pro mě za mě putna.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak si kup sluchátka se správnou impedancí a sensitivitou... výběr na trhu je myslím víc než dostatečný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sice mam iba IE60, ale ani jedne zo spomenutych nepatria k mizernemu DAC a zosilovacu, ktory sa nachadza v lubovolnom telefone. ;) Pouzitelne to sice je, ale je to nestastne plytvanie potencialom.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sennheiser IE 80 velice dobré basy s možností nastavení. Nechci dělat reklamu, ale BT se prostě nechytá.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Taková killer feature oproti iPhone, navíc skoro zadara a oni to oddělají. (epicfail)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Killer feature je baterie. A to doslova :-)

Akorat tu reklamu, kde u Note 7 slibuji neuveritelne zazitky autor myslel nejak jinak.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A vis proc? Protoze prisel designer, ktery kopiruje Jablo ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bezdrátová sluchátka mají ještě jednu nevýhodičku - latence. Zvuk bude vždy trošku opožděný oproti analogu. U muziky to tak moc nevadí, ale u her a hudebních aplikací, kde jsou důležité rychlé reakce už by to vadit mohlo.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak zrovna tahle zpráva jim taky asi moc nepomůže ...
http://technet.idnes.cz/airpods-problemy-0eb-/kratke-zpravy.aspx?c=A1612...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To vypadá jako falešné obvinění závistivé konkurence.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Blázni... no naštěstí bude ještě léta existovat sorta čínských "no name" výrobců, kteří se té třiapůlky jen tak nezbaví, takže na výběr bude ;)))

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Na vyber uplne nebude, protoze je na vyber Android a --- Android.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jako... ano... ale o tom ta diskuze není, ne? ;))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Už ano :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Preferovat iOS, tak mě iPhone 7 asi hodně nekrkne. Já mám ale v oblibě spíše Android a tam naštěstí zatím na výběr je. Když tam ten 3,5" mm jack mít nebudou, tak mi ten telefon prostě neprojde sítem požadavků a budu se rozhodovat mezi jinými modely. Mi je celkem jedno, kdo ten telefon vyrobil, pokud funguje tak jak má.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Mi to jedno neni, bo cena

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle mně, jacky vypouští, aby to bylo vodotěsné.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A S7 je jaka ? a má jack.
jack udělat vodotěsný je úplná prkotina.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A S5 a Z5 a tak dalej.. ze?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jack je nejkvalitnější-nejméně problémový konektor, který znám. Úplný opak microusb nebo horroru od sony-ericssonu - FastPort. Svět kráčí špatným směrem, takže zase budu za rebela.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Zjevně postupují podle vzoru "to je blbé, to se bude líbit" :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co cekate, ze tam ten jack bude jeste sto let?Kdby s tim prisli o 30 let pozdej, tak tady budete stejne remcat.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A proč neremcat, když je to funkční a i za těch 30 let to funkční bude.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

A co teprve takový kolo, to už je tu taky pár tisíc let. Nechtělo by to nějakou cool změnu? :o)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ty ses ale mimon, ono se asi to kolo pouziva stale stejny, tak si nasad na skodofku kolo z zebrinaku, s takovyma "argumetama" bez na tv hovna moulo.

Tento konektor sice funguje, ale jak ste si mohli precist, tak brani v dalsi kostrukci.JInak si klidne pouzivejte stary zarizeni s timto konektorem a nekritizujte moderni konstrukce.Mimochodem muziku na telefonu posloucha akorat tak hlusec.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud jsi nepochopil, na co narážím, tak je tu mimoň někdo jinej než já, ale napovídat ti nebudu... nene. :o)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud ten konektor nevyhovuje rozměrově, tak tu furt máme 2,5 verzi. Jenže v tom to zjevně není.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No hlavně z 3.5jacku se nám stále line nekódovaný audiosignál , který dle majitelů autorských práv je nedostatečně chráněn ... Nic jiného bych za snahou o odstranění prakticky nepřemožitelného konektoru nehledal . Prostě tichý ojeb zákazníka stejně jako tomu bylo s přepracovaným audiem u Windows 7 (do té doby bylo možné zvukový výstup libovolně zachytávat ) , HDCP a dalšími užitečnými DRM formulemi ...:/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Myslím že tohle je naprosto nepodstatný důvod. Zrovna z mobilu že by člověk poslouchal napirátěný obsah mi připadá poněkud nepraktické (v době spotify, google play a dalších). U nějakého audiofilního systému budiž, ale tam zase povětšinou bývá 6.3 mm jack a tyhle záležitosti se neřeší.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Samsung není druhý stejně tak, jako Apple není první. Vlastním mobil z února 2006, který byl koncipován jako audio mobil a světe div se, ale audio jack nemá (a také! nebyl prvním mobilem bez něj) a nikdy to nebylo vytýkáno. Proč? Protože k němu jednak byla bezdrátová sluchátka s obstojným zvukem a hlavně se ten zvuk z nich linul v 99,999% v netichém prostředí, kdy docházelo k většímu zkreslení zvuku, než jaké měla ta sluchátka. Dále bych mohl zmínit praktičnost bezdrátových sluchátek, ale po přečtení článku a diskuse nabývám dojmu, že je toto ryze individuální záležitost, nebo o tom píší lidé bez přímé dlouhodobější zkušenosti, ale s nutkavou potřebou vlastnictví vlastního vyhraněného názoru. Každého volba. Já osobně bych z vlastní vůle z důvodu nepraktičnosti nesvolil k tomu, abych musel mít mobil pevně propojený s mým tělem (hint: sluchátka v/na uchu se stávají součástí těla).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Akorat e kazda bezdratova technologie ma svoje mouchy.. K tomu je dobre pripocist i jak dlouho v taovych sluchatka vydrzi baterka. Ja mam treba AKG N60NC, ktere uz nepatri mezi orezavatka. Jejich Noise Canceling je propagovany na 30hodin (taky nejsou nejlejci). V momente, kdy jim dojde baterka, porad ale muzou jet jen na "drat", k cemus je dobre pripocist i moment, kdy dojde stava mobilu. Coz u cistych bezdratovek si clovek muze tak akorat ...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

to si trochu protireci ze je neco koncipovano jako audio mobil tak ocekavam ze v teto cinnosti bude vynikat a ne naopak a jeste k tomu s podstanym omezenim a nemoznosti vyuzit spickovych periferii :) a omlouvat jeho nekvalitu prostredim v kterem se nekdo pohybuje je trochu ujete ... a ano klasicky audio jack v kombinaci s kvalitnim vystupem prisel pomerne nedavno protoze byl o takove zarizeni zajem >>> nekvalitni BT + ruzne redukce ci mono HF sady apod. proste lidem nestacili a sprichodem miniaturizace a kvalitnich cipu pro reprodukci nic nebranilo zabudovat nativni 3,5 jack do kazdeho telefonu a ted svete div se to chteji dat zase pryc aniz by za to existovala adekvatni nahrada .....cena/vydrz/kvalita reprodukce/vaha >>> ani v jednom z parametru to nedokazali posunout natoz dorovnat aby mel takovy krok opodstatneni jen lidem sebrali moznost volby >>> vlastne naopak porad je tu dost alternativ v nakupu jine znacky >>> osobne bych takovy mobil proste nekoupil ...

nekomu jde o prakticnost a nekomu zase o kvalitni reprodukci jasne ze napr. na behani hodi lepe bezdrat ale i s dratovymi se da uplne perfektne behat aniz by to jakkoliv omezovalo v pohybu ....ale je to o te moznosti volby ze mohu mit nekolik typu sluchatek a stridat je dle potreby a zrovna zarizeni od applu patrili k TOP produktum ze dokazali nakrmit i spickova dratova sluchatka

je hezke ze clovek s nutkavou potrebou vlastnictvi vlastniho vyhraneneho nazoru osocuje druhe za stejny pristup k danemu tematu na to se da odpoved jen jedno dulezite je si nejdriv zamest vzdy pred vlastnim prahem :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Vy jste byl tak hrrr do toho metení před prahem, až jste zcela vymetl z mého souvětí spojku 'nebo': "...toto (je) ryze individuální záležitost, nebo o tom píší lidé bez přímé dlouhodobější zkušenosti..." :) Nikomu jsem "mocí mermou" nevnucoval příslušnost k druhé skupině pisatelů, k té se musí každý jednotlivý přihlásit sám zvoláním: "Byl jsem potrefen!". :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

S tym "nakrmenim spickovych sluchadiel" by som zasa bol opatrny, pretoze hoc sa jedna o spicku na trhu v porovnani s inymi mobilmi, tak je to stale... mizerne ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro mne byly nejlepsi Galaxy SII, SIII a SV ktery mel MHL, dale moznost vymeny baterie a rozsirit si pamet skrze pridavne microSD karticky, pote Note 2, 3 a 4, 5 model sem nedavam protoze se prodaval jenom v asii, a Note 7 tak to byl ukazkovy semenici vyron setriciho kapitalismu a pry EKO, nasrat jim!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tento vývoj se mi vůbec nelíbí. Tím myslím snižování množství konektorů. Ty jsou dneska naprosto miniaturní a s patřičnou záslepkou ničemu nevadí, ani designu. Větší placky by klidně mohly nést ty konektory tři. Pravda, 3.5 jack už může překáže, dovedu si představit náhradu s druhým USB-C, které by bylo schopné v určitém režimu, kromě digitálního, vyvést i analogové audio. Drátová digitální sluchátka napájená z USB-C by byla asi ideální, protože by netrpěly kompresí a zprasením signálu jako u BT. Tomu všemu ale brání naprosto zásadní problém přes který nejede vlak, a tím je ta idea jednoho jediného konektoru...

Možná v budoucnosti vzniknou dvě větve vývoje - pro geeky s více konektory a pro bfu úplně bez konektoru, s nabíjením přes indukci a sluchátkama přes BT. Tím by se to vyřešilo. Jinak je to kvadratura kruhu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejak nechapu proc se tady naprosta vetsina vzteka nad BT jako jedinou (zcela neprijatelnou) moznost a zatvrzele ignoruje moznost pripojeni pres USB-C.
Ale to je asi ona slavna ceska povaha. Jako kdyz ve foru pod clankem o delivery robotech jedna tretina premyslela jak robota rozbit a vykrast, druha tretina jak ukrast celeho robota a posledni tretina tvrdila, ze ty dve predchozi veci budou nepochybne delat cikani.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ale ani přes USB-C nejde přímo audiosignál, takže s normálními sluchátky to bez převodníku stejně fungovat nebude. A tak použijeme další aktivní redukci, která navíc zaseká obvykle jediný konektor. A to se vyplatí :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To není o nějaké české povaze to je o realitě. Když si tři blbci povídají o nesmyslu jakým jsou doručovací dony není to důvod se k nim přidat a kývat s nimi. Doručovací dron je nesmysl mimo jiné právě z těch vámi uváděných důvodů. Mohl bych přidat další, ale již ty vaše stačí na to, aby normálně uvažujícímu jedinci bylo jasné, že to fungovat nemůže. Je zajímavé, že nikoho nenapadne doručovací dron na kolech a přitom to je řádově jednoduší a energeticky efektivnější řešení, ale o nerealizovatelní fantasmagorii se diskutuje i za vnější zdí bohnického ústavu.

A stejné to je u audio konektoru, USB C je digitální rozhraní a tak jako tak potřebujete nějaký externí porichtung, který převede digitální signál na analogový. Kvalitní DAC a zesilovač je celkem drahá věc tak proboha proč jí připojovat přes nějaký USB-C kabel když se mi ten kabel určitě celkem rychle poškodí a budu to muset vyhodit, kde je nějaká výhoda?
Že se mám na kabel vybodnout a použít to BT, to je z bláta do klouže, protože to mimo kabelu budu zápasit s mizernou baterii v sluchátkách , její životností vydrží nabíjením.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.