Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Samsung M9500 přehraje UHD Blu-ray i cokoli jiného za 399 dolarů

Toš pjekny vydejo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jakože je hlavní vzhled krabice a kvalit aobrazu (+obsah videa)??? :-() Já tedy na krabici nečučím..., já čučím na displej! ;-) Na pěkná videjka a fotky :-) (někdy ze snadno přenositelného lehkého do kapsy se vlezoucího SSD (s /SATA/USB redukcí) a to není tak pěkné na pohled :-)), pravda, ale záleží na tem?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak se říká výrobku, který v době uvedení na trh je naprosto nezajímavý a přežitý?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Iphone.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nebo Avia... či Škoda 1203... :-)) (co se douho držely v minimálně inovované verzi spoléhajíc jen na monopol za ostnantým drátem a ještě dlouho po něm spolhajíc na nacionalisty - zaslepené omezence co se považovaly za vlastence koupí byt´ krámu, hlavně že "našeho"... :-( )

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

S křížkem po funuse? Taky v době internetu a SSD pamětí a DIGItální TV, kdy se data spíše strímují a zaznamenávají, či spíše jen stahují jak z netu a zobrazují a ne že přehrávají, natož termín: natáčet... je out (už se ani v kamerách nic netočí :-)) tedy se zaznamenává a ne doslova natáčí, jak kdysi na pásek, film, ba kysi a prvotně se doslova točilo - klikou! - odtud termín natáčet, točit film ;-) a tady se stále cosi točí = nespolehlivost!, zaostalost :-(... ) přijít s mechanickým záznamem, no nevím, je to jak investovat do vývoje a výroby koňských vozů a doufat, že se stále najde dost kupců ač dávno v době automobilismu :-)) Nebo jakoby někdo investoval do výroby CRT TV :-)) ...

Doplněno: Já mám k DVB-S2 připojeno toto: https://www.czc.cz/samsung-ssd-850-evo-250gb-basic/164760/produkt + toto: https://www.czc.cz/akasa-redukce-usb-3-0-2-5-sata-hdd-ssd-40cm/194118/pr...

Nic se tam netočí, nic to nežere snadno to přenesu k mojí a skouknem co jsem naprogramoval nebo stáhl z netu :-) Kolik je to tady těch kotoučků, co se nevejdou do kapsy a nesmím je ani poškrábat...? Nehledě na investici, v mojím případě 2x za jednoúčelový drahý videoplayer..., když mám všude PC ale i TV má dávnou SW player a to mnohé až 4k 60fps :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Kolik je to tady těch kotoučků" - inu pane, záleží, pro jaký datový tok je UHD BD disk určen, pro 128 Mbit/s by se Vám tam vešly dva (disk má 100 GB), nebo tři pro 108 Mbit/s (disk má 66 GB), případně 5 pro tok 82 Mbit/s (disk má 50 GB) tedy, pokud by byly zaplněny na doraz. Abych se vyjádřil, v rozumně kvalitě by se Vám tam vešly maximálně 4 filmy (mluvím o UHD HDR).

K Vašemu prvnímu odstavci (trvalo mi chvíli se jím prokousat, při vší úctě, Váš styl nepatří k nejpřehlednějším) bych měl několik poznámek:
- i nadále se používá termín "natáčet film" - je to zažité sousloví a jako takové nevyjadřuje použitou technologii, ale proces
- BD patří mezi optická média
- já nevím jak vy, ale já si filmy přehrávám, a slouží mi k tomu přehrávač (všimněte si, prosím, že vámi tolikrát zmiňovaný termín player není nic jiného než přehrávač).

Dále - zkusil jste na svůj SSD zapsat v jednom zátahu několik opravdu velikých souborů, sekvenčně za sebou tak, abyste zaplnil jeho celou kapacitu? Já to zkusil na 500 GB externí SSD od Samsungu, zapisoval jsem na něj iso obrazy blu-ray disků - zápis začal pěkně svižně na cca 110 Mbyte/s, ale velmi rychle začala přenosová rychlost klesat, disk byl za chvilinku velmi horký a pak se zápis vlekl na nějakých 29 Mbyte/s. Tedy žádná sláva. V této disciplíně si podle mých zkušeností vedou i nadále klasické HD velmi dobře, ba řekl bych i lépe.

Co se týče jednoúčelovosti přehrávačů vyšší třídy - zvládají toho daleko víc, než jen přehrávat BD (a samozřejmě DVD a CD), ale samozřejmě i multimediální soubory ze sítě a multimediálních serverů, z externích paměťových médií, atd.). A především v kvalitě, o které se může SW přehrávačům v televizích jen zdát. Zřejmě jste neměl příležitost něco takového řádně ozkoušet, a porovnat si kvalitu dekódování a kvalitu výsledného obrazu, detaily, přechody barev apod. které produkují SW přehrávače v TV a UHD BD přehrávače. Zjistil byste s překvapením třeba to, že sice dotyčná TV zvládá jakože přehrávat video 4k na 60 snímcích za sekundu, ale v tristní kvalitě, a že třeba při vyšších datových tocích kolem 100 Mbit/s má už vážné problémy, na rozdíl od UHD BD přehrávače.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

„Nic se tam netočí, nic to nežere"

Tyhle dvě věci bych nespojoval.
http://www.ictmanazer.cz/2014/07/nelitostna-pravda-o-spotrebe-a-zahrivan...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dosť komická situácia, keď Pioneer požaduje za "obyčajný" BD prehrávač aj 300 €.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud bude kvalita obrazu a zvlášť zvuku na úrovni předchozího modelu, tak zlatý Pioneer. Nebo ještě lépe OPPO UDP-203/205.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

CD,DVD,BluRay aj Exabyte HD nikdy viac,radsej prehravac gigabitovou sietou,casom 5,10 giga sietou,thunderbolt,USB 3.0 podla toho co komu vyhovuje a sietovy NAS kludne RAID5,10 a uplne tiche nizkootackove chladenie nie je problem dorobit ak treba.Ak niekomu vyhovuju plotne green,black, sas alebo ssd kazdeho vec :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.