Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Samsungu drasticky klesly prodeje, může propustit až třetinu hlavounů

Pokud není taková firma ani po letech slibů schopná vyrábět kvalitní OLED TV tak ať klidně propustí všechny a firmu zavřou.
Co s takovými neumětely!?!?!?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

No a která firma toho teda je schopná? Já o žádné nevím...

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Já vím.
LG - to je jen napodobenina OLED, ale alespoň se snaží.
Samšunt ten se už ani nesnaží, hodil flintu do žita.

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Tito „neumětelé“ prodávají nejvíc 4K televizí ze všech výrobců na světě. Výrobu OLED televizí nezastavili proto, že by to neuměli, ale proto, že jsou zatím výrobní náklady vysoké a za výslednou cenu o ně zákazníci neměli zájem. Poznámka o LG by před panem Schrödingerem moc neobstála, řekl bych :-)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se nepletu ,tak LG pokud jde o OLED dostává od vlády podporu. Což Samsung staví do méně konkurence schopné situace, neboť vývoj táhne jen ze svého.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

LG a Samsung jsou obe jihokorejske firmy, takze tvuj argument si jaksi protireci

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Víte, že Číňani vyrábějí kde co, že to umějí bych se neodvážil.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Odkdy je Samsung cinska firma, pane "odborniku"? :-)))

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Můžeš to zkusit vyrobit sám. Startupík a už to fičí. Kritizovat umí každý.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

nech zahodia vsetko na com doteraz robili
a vydaju sa smerom M$
Elop je uz opet volny a ako CEO to uz raz dokazal
no predsa NOKIOu to dopadlo dobre :)

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

že klesá prodej se nedivím. Každý rok nový model je pekelné tempo. To už je jak závody ve zbrojení. Něco takového nemůže dlouhodobě trh vydržet. Co také do těch telefonů ještě vymyslet kromě jiného tipu akumulátoru.Měnit telefon dříve jak po 4 letech považuji za nerozumné plýtvání penězi a jak se podle prodejů zdá, nejsem s tímto názorem zdaleka osamocen.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Ono by se toho dalo najit. Treba mobil s klavesnici pro psavce. Nebo s garantovanou dostupnosti aktualizaci po nejaky rozumny cas. Nebo treba zavest nejaky novy standard SMS 2.0, abychom se pohnuli z ubohych 160 znaku. Jenze pro vyrobce je jednodussi vyrobit milion druhu uplne stejnach placek.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Tak SMS 2.0 je dnes technicky prakticky zcela vylouceno .... aktualizace u androidu taky, protoze to je to 'gro', ze nema aktualizace a lidi jsou nuceni upgradovat HW ... gugl ale ma projekt (ted si nevzpomenu na nazev), kde pry tohle chysta ..... uz vidim, jak se vyrobci pohrnou:o)
Mobil s klavesnici, beru hned! Ale proste neni, protoze, co ma dnes wohnouti tloustku vic jak 5mm, tak je wohovne a nemuzou to zminit v reklamach jako supervychytavku pro ichtyly ..... zrovna vedle TED na me blika reklama na 530ku u alzy za 2500 (pry svizny s obri vydrzi) a nad tim galaxy s5 za 16000 (pry budte TRENDY a IN) ..... co na to rict:o)

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Tak pokud nic zajimaveho neuvedou, tak se holt nesmi divit, ze prodeje klesaji. Proc kupovat stary kram za nove penize?
Stake casteji koukam, ze na mobil s klavesnici necekam sam. Bohuzel to vyrobce nezajima. Proste tu brzy bude mrtvy trh, stejne jako s PC (malo inovaci, stagnujici prodeje).

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Blackberry má, Q10 a teď bude Classic.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Q10 a Q5 nemaji tlacitka na prijmuti/odmitnuti hovoru, Classic tusim vymennou baterku a vsechny bohuzel maji temer neznamy a nepouzivany OS. Takovy Classic s cistym androidem by byla bomba.
Stejne tak me napadlo koupit bezne matladlo a oboustrannou lepici paskou heftnout z druhe strany Bletooth miniklavesnici. Nebo ji pripojovat pres USB host.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Panenko skákavá, Blackberry OS je skoro stejně dobrá věc jako ta klávesnice. Zlatý doby proprietárních OS! Jak to skvěle chodí dodneška, jednoduchý, rychlý, v naprosté většině případů stabilní, FUNKČNÍ. Na rozdíl od těch droidů a červavejch jablek a bůhví co ještě.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Nejde o to, zda je BB OS dobry ci spatny. Jde o to, ze ma mizivou rozsirenost. Sice tam jde kovertovat programy z Androidu, ale pujde mi zrovna ta co, potrebuju? Na Androidu bych si v prve rade nahral MyPhoneExplorer kvuli USB synchronizaci s PC - jak zjistim, ze to na BB taky pojede? Dat 12 000 za mobil, ktery pak poleti do popelnice fakt nehodlam. Kdyz mi nepojede treba bankovni aplikace, tak budu kvuli mobilu menit banku? Navic se nekde resilo, ze ty konverze programu jsou vlastne nelegalni. Takze vy vysledku je to pro me nepouzitelne, pokud mi nehodlaji pujcit ten telefon zdarma na mesic, abyhc otestoval, zda ho budu moci pouzivat nebo ne.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

U nás jsou konverze určitě legální, přímo je o tom paragraf a autorském zákoně, který stojí nad každou EULA či jinou smlouvou. Je to taková jedna příjemná jahůdka v našem AZ v tom kopci hnusu okolo. :-)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna ten myphone explorer je na bb celkem zbytecnej, passport to umi pres funkci v telefonu blackberry blend pres usb i pres wifi, jinak ten klient jde spustit, ale jestli to funguje tak jak ma nevim, s bankovnima aplikacema neni problem, jinak konverze se musela delat v prvnich verzich bb os 10, ted mas moznost primo nainstalovat apk, nebo jet pres nejaky alternativni obchod v passportu jsem mel predinstalovany amazon appstore nebo nainstalovat aplikaci snap, ktera ti telefon napoji primo na google play. Puc si ho na 14 dni a uvidis, ze uz ho nedas z ruky :)

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Blend je mi na nic, chci mit v PC zalohu pro pripad kradeze/rozbiti mobilu. Proste to co umel stary dobry Palm. Jenze sezenu APK vsech programu, co jsou na Google Play? Jako musel bych s nim minimalne mesic laborovat, abych zjistil, zda je to schopno splnit moje pozadavky. A absolutne nevim, kde ho pujcit, pokud pominu ceskou "ochcavacku" s vracenim do 14 dnu.
Ted mam Blackberry 9000 a je sice stare, ale plni vsechny pro me zivotne dulezite funkce. Pokud pujdu do upgradu, tak vyzaduji minimalne to same a neco navic, ne podstatne horsi pristroj.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Ke? Normálně zazálohuju a obnovím, jediná podmínka je mít stejné blackberry ID. APK není potřeba schánět, stačí si nainstalovat Snap, který je přímo napojený na google play. Těch 14 dní slouží právě kvůli těmhle účelům, BTW živí mě prodej a servis IT.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Podle toho, co jsme o Blendu nasel:
akmile telefon od Blendu odpojíte, tak v počítači ani v tabletu nezůstane ani známka po připojení! Veškerá data zůstávají vždy v telefonu a do počítače ani tabletu se nic neukládá.
Takze zadna zaloha.
Pak jste zvlastni clovek, nebot vetsina prodejcu si ne tu 14 denni lhutu stezuje. Chci pockat na ceskou recenzi Classicu a uvidim, treba casem budu mit moznost vyzkouset, ale naslepo do toho jit nechci.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Já přešel z androida na BB Z30 v Lednu, včera mi přišel Passport a starý šel manželce, z androida mi absolutně nic nechybí, u těch pár aplikací, co nemjí nativní náhradu mi funguje dobře android port a jsem oproti androidu max spokojený, práce na BB je mnohem efektivnější než na androidu.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme, ale mezi analytiky bys osamocen donedavna byl .... ti umi jenom trojclenku, kdyz se jednen rok prodalo 2x vic, tak se logicky pristi rok proda zase 2x vic ... ti uplne nejvetsi bombardaci, co zvladaji i nasobeni, tak dokonce reknou, ze 4x vic, pak 16x vic az donekonecna:o)
Ale furt vidis reklamy na galaxy s5, telefon cirka za dve petky ..... to si proste zdravy clovek nekoupi, za ty prachy si koupi iphone ..... furt se ale o tom bude psat, jak to kazdy chce, aby to par chudakum na hypoteku vnutili:o) A nakonec se divi, ze jejich firemni identita je jen u nesmyslne predrazeneho jednoho modelu + par pametniku, co kupuje od nich lednicky:o)
Jinak jednou za 4 roky, to plati u obyc. telefonu nebo premiovych znacek (prakticky vyhradne apple nebo microsoft), u zbytku by sis dneska s 4 roky starym telefonem a davno nepodporovanym androidem 2.1, moc srandy neuzil:o)

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Prechod Galaxy modelu SI - II - III neco pro zakaznika znamenal, IV a V byla uz jenom fekalie v rezii nepotrebne velikosti displeje(4.5"+) a jeho rozliseni, integraci poctu vice/pricem mene vykonnych ARM procesoru jenom proto ze z Androidu se stala nahromadena sracka, zadne optimalizace, nic. Samsung jenom resi u svych novych modelu daky tep srdce, votisky palcu a jine ptakoviny, se normalne divim ze tam uz nedali rovno tehotensky test a nak ten mobil pasuje i rovnou do píči aby cloveka jeste ukojil s prominutim. Tisice modelu ale zadny pro uzivatele, to je ten dnesny Samsung smartphone, za 700€ si merit tep dobra vychytavka ne?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Taky nejvetsi trh jsou stale "hloupe" mobily, kde nejspis kraluje s prehledem nokia/microsoft, takze to bude zajimave ..... tak samsung se profiluje v kazde reklame jako ty galaxy sracky, coz jsou ale zarizeni v cenovych relacich iphonu, cili uplny nesmysl, ktery prakticky nikdo nekupuje ..... dokonce jsou nektere i drazsi:o) Sasci!
Nejvic prachu jim stejne plynulo z mobilu kolem 1-3 litru. Nicmene v tehle cenove relaci je android od samsungu naprosto nepouzitelny a nikdo si jej uz dvakrat nekoupi ..... kdyz moc, tak koupi nejakeho cinana, ktery za ty 3 litry nabidne nasobne rychlejsi HW, kde uz ten android, mozna s prihlednutim obou oci na jednoduche ulohy, pouzit jde ..... cely tenhle business je nezdravy .....
Kdyz chce clovek koupit mobil (ja to aktualne resim), tak drtiva vetsina vylouci iphone pro svoji cenu ..... naprosta vetsina vylouci vse nad rekneme 5-7 tisic ..... a i tam se vetsina orientuje na 3k zarizeni .... jedine pouzitelne, zvlast v techto cenovych relacich a slabem HW, jsou WP .... ale tam zas samsung jako male dite vyrabet prestal, takze je tam jen nokia s par mizerne vyvazenyma modelama (absence prisvetlovacich LED je opravdu tristni), protoze nema konkurenci ..... a nebo par lacinych cinskych androidu, ktere maji sice mizerne zpracovani, ale zas vykonny HW a android osekany na kost, cimz i za male penize dokazou vyrobit, rekneme, pouzitelne zarizeni.
Proste nulova inovace, jenom predrazene kramy na systemu, ktery proste s pouzitelnym HW za mainstream cenu, nemuze generovat dostatecny zisk pro moloch jako je samsung.
Treba v CR se prodava WP 2x vic nez iphonu, coz je s podivem, vezne-li se v potaz jak mizerne modely nokia ma ....... bud LTE nebo dual SIM, kde LTE chybi, pripadne absence HW tlacitka fotaku u fotomobilu nebo chybejici LED u temer vsech lacinejsich modelu a podobne .... tam by potrebovali konkurenci jak sul.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Jenom jednu korekci si udělej - Samsungu neplynuly nikdy peníze primárně z levných mobilů. Stačí si vydělit tržby mobilní divize počtem prodaných zařázení (jsou tam mobily plus tablety) a přijdeš na to, že průměrný Samsung jde do dostribuce (bez daně a marže!) za cca 300USD, což po přepočtení na maloprodej dává těžko uvěřitelných 8500Kč. Takže život z modelů mezi 1-3Kkč je mýtus, na to jsou tady jiní specialisti. :-)

Myslím, že z tohoto výpočtu plyne i hlavní problém Samsungu - prostě na dnešek moc drahý telefon.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Z Androidu se nestala nahromaděná sračka, ta se stala z TouchWizu, resp. TouchWiz jí vždycky byl. Čistý android (4.4.x) běží zcela použitelně na jednojádru s 512MB RAM, a to beze vší ironie, chce si to zkusit vzít nějaký Cyanogen a vyzkoušet.

Problém toho systému je v tom, že všichni vidí Android = Samsung = nenažraný systém, ale to vůbec není pravda. Teď mám třeba Lenovo a i s tím šmejdným Mediatekem, který má menší výkon na jádro, než Lumia 520, to běží jako když bičem mrská.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Samsungu se stalo v mensi mire to same co Nokii. Ujel jim trh pod nohama. Tak jak se Nokia diky zastarani Symbianu dostala do klesti mezi Apple a Samsung, tak se dostal Samsung do klesti mezi Apple a levne vyrobce z Ciny diky tomu, ze neni na rozdil od Applu necim vyjimecny.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Pro frikulýny není už ničím zajímavý a pro low end spotřebitele ještě neskutečně průměrný až podprůměrný vzhledem k cenovce .... Ano Samsung vsadil na legendu stejně jako Nokie , ale pro průměrné legendy v dnešním světě místo není ;)

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Zaujimavá diskusia, len trochu prilejem do ohna, novou Iphone 6 srandou :D

Nový iPhone má ďalší problém: Predný fotoaparát nedrží na mieste
http://androidportal.zoznam.sk/2014/12/novy-iphone-dalsi-problem-predny-...

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Samsung s androidem jsem si koupil jednou, stál majlant a víckrát už takovou hovadinu neudělám i kdyby se rejže na hlavu stavěly. Musel jsem do toho nacpat CM, aby se to vůbec dalo používat, ale pořád je to android crap.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Usnout na vavřínech - v Samsungu už důvěrně znají . Prémiové produkty vyšší cenové relace a oje.ávání lowendu se jim prostě nevyplatily .

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Jak je to mozne? Vzdyt to jsou prece o mnoho lepsi telefony nez ty hloupe iPhony, tak jaktoze to lidi nekupuji ve velkem? anebo mozna lide nejsou tak hloupi a nekupuji telefony podle parametru, ale podle toho, jak to funguje a jak se to pouziva

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.