Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Samsung přináší svou implementaci Dolby Atmos i do Evropy

To je toho, koupím si ZTE Axon 7 a ten má taky certifikaci Dolby Atmos. Dám ho do prostředka místnosti a ...
https://www.zteusa.com/axon7/
A co rohlíky, mají taky certifikaci Atmos?
Jsou dostatečně prostorové?

Myslím, že od dob, kdy mají i slipy certifikaci Dolby, se můžeme shodnout na tom, že samotná certifikace je jen pitomost na nalákání "parametrových" kupujících.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Z vlastní zkušenosti mohu říct, že i velmi hlasitou reprodukci panely v panelovém domě snadno utlumí. Jiná věc jsou ovšem vibrace velmi nízkých tónů, kdy třeba můj 700W subwoofer JBL umí rozpoutat hotové peklo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud to sníží cenu BOSE SoundTouch nebo Acoustimass s modulem ADAPTiQ, tak jen dobře. Mít doma systém Bose je můj sen od Invexu když mi bylo 10 a viděl a slyšel jsem tam ty jejich systémy.
Pak měli prezentaci v datartu a to jsem šel do kolen, jakej rozdíl ve zvuku může být když jsem to porovnal s obyčejnou hifi věží co stála opodál. A to nemám trénovaný hudební sluch.
Zkuste si sami co slyšíte: https://www.youtube.com/watch?v=qNf9nzvnd1k
Mě to teď u HiFi věže jede o 49Hz-15500Hz.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hodnotit rozsah na ztrátově komprimovaném zvuku není ideální, nevíte kde to kodek zkrouhl. Odhadoval bych, že při vyšší kompresi to bude kolem těch 16 kHz, nad které už má člověk vnímání jen velmi omezené a tak nemusí v normálním zvuku poznat, "že tam něco chybí".

A kdo rád poslouchá hlasitou hudbu, třeba ve sluchátkách nebo klubech, též už může mít odpárané horní frekvence, které ztrácíme nejdříve.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

až budu mít to Bose tak podám reference.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokial opravdu povazujes komercne BOSE systemy za najvyssiu/referencnu kvalitu, ktoru si v zivote pocul, tak si vlastne poriadny zvuk este nikdy nepocul.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.