Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Samsung prý zvažuje koupi AMD, aby mohl lépe konkurovat Intelu a Qualcommu

Ja furt nechapu jak v 21. stoleti muze byt jeste licence na x86 architekturu tak omezena a neprenosna. Prece kdyby se AMD spolu se Samsungem dohodli tak by snad mohli urgovat u antimonopolniho uradu a ten by naridil, ze treba Intel musi licenci poskytovat kazdemu, kdo je ochoten zaplatit. neco jako fair use. Prece monopol v oblasti procesoru nemuze chtit krome Intelu nikdo na svete

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

nejde to, protože nesmyslné teorie ze 17-18. století o samoopravném trhu v tomto případně očividně nefungují. Práva a antimonopolní úřady tady byly vždy jen pro uklidnění těch slabých, aby mocní mohli nerušeně žrát. Intel měl už dávno být rozpuštěn do menších celků. A NE opravdu by to nebyl zásah do svobodného podnikání. I to má totiž svá pravidla, to jen lidé z "divokého východu" (postkomunistické země) si myslí, že trh snad žádná nepotřebuje.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

rotože nesmyslné teorie ze 17-18. století o samoopravném trhu v tomto případně očividně nefungují.
aha, samoregulovatelny trh nefunguje, lebo tu mame slobodny trh bez statnych regulacii? :)
tie nezmyselne teorie o volnom trhu nepocitali s neprenosnymi licenciami

je krasne, ako v tomto ultraregulovanom trhovom hospodarstve sa stale najdu typci, ktori budu tvrdit, ze kazda nepravost je dosledok otvoreneho trhu

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

vzhledem k tomu, že tady tvůj vysněný otevřený trh nikdy neexistoval, je trvání na názoru o jeho funkčnosti bezpředmětné a pouze tvá víra v jeho domnělou funkčnost. Stejně tak mohu tvrdit, že by fungoval Marxův komunismus, protože tu také v té původní formě nikdy nebyl. Obojí je nesmysl, žijeme ve světě jakém žijeme, teorie nefungují, místo hloupého setrvání na nich, je potřeba prakticky jednat. V případě Intelu navrhuji rozdělení. Co navrhuješ ty? Nic, strach z porušení třistalet staré filozofie tě natolik paralyzoval. Btw otevření trhu v případě vysoce sofistikovaných technologií by nepomohlo. Jaksi v 17. století nikdo nepočítal s tím, že některé technologie budou vyžadovat 20+ let vývoje. Myslet si, že dnes někde v garáži sestrojíte konkurenceschopný produkt a obsadíte s ním trh je opravdu bláhové. Nebo si snad zkusíte otevřít večerku a budete konkurovat supermarketům, kteří si mohou dovolit klidně prodávat pod cenou? Mohl bych takto hodiny pokračovat, ale pokud to stále nechápeš ani zde, byla by to jen ztráta času

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

nechapem, ty si si v prvom komente rypol, ze slobodny trh nefunguje, ja som ti len oponoval ze kecas bullshity, lebo tu ziaden taky trh nikdy nebol :) nic viac nic menej

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Plantat žvásty můžete do aleluja, ale stejně to nezmění nic na tom, že plantáte žvásty.

Téměř absolutně volný trh byl vždy přítomen době největšího rozkvětu technologií a životní úrovně, jaká náhoda.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Myslíte onu zlatou éru industrializace a brutálního kapitalismu 19. století kdy dělníci neměli žádná práva, pracovní.doba byla 12 a více hodin, přespávalo se rovnou v továrnách, zatímco rodina pana továrníka nemusela celý život hnout ani prstem? Já uvádím příklady, jestli chcete vést diskuzi, nejdříve si odpusťte osobní útoky bez argumentace. Děsně jsem zvědavý na tu zlatou éru kapitalismu, bude stačit století, země.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Osobne tipuju -4, Recko.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tu, kdy životní úroveň rostla tak, jako nikdy před tím. Lidi začali mít kanalizaci, pitnou vodu, později plyn a elektřinu. Nová technika, chladničky, telefon, rozhlas, později film, automobily. Že ještě nebyly gumy byl trochu problém, ale nikdo nemohl za to, že si naflákali děcka, o který se nedokázali postarat. Každopádně oproti tomu, co bylo ještě předtím, to bylo stokrát lepší. Jako jsem čekal, tak to jako pitomec budete brát do absurdna a srovnávat nesrovnatelné, tj. s dnešní dobou, přičemž to je nutno srovnávat výhradně v kontextu doby.

Já taky přespávám na prodejně, jakou to má souvislost? Jako že myslíte, že když tu máme ten moderní sociální stat, tak abych to zrušil a šel na pracák, jako to dělá většina, a von to platil Někdo Jinej (TM), nebo Stát (TM)? No vidíte, zrovna o tom uvažuju.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Ale tento `argument` je ukazkovou demonstraciou logickej chyby pomylenia si `vztaznosti` s `pricinnostou`!!!!

Ten narast zivotnej urovne bol totiz vyvolany nahlym burlivym VEDECKO-TECHNICKYM POKROKOM v tom case a nie vlastnostami ranneho zdieracskeho neregulovaneho kapitalizmu!!!
Akurat casovo prebiehali v rovnakom obdobi...

Tak ked uz prespavate na tej predajni - odporucam trocha postudovat ;o)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Behemonte chtělo by to trochu přibrzdit. Nejsem sociolog ale přece jen jsem do školy chodil a ještě si něco pamatuji z toho co nás učily o vazbách rodin a jejich vývoj v kontextu doby. O době které mluvíte prakticky neexistovaly žádné sociální jistoty. Rodiče musely mít více dětí, protože úmrtnost až do dospění byla vysoká a děti měli za úkol se postarat o své rodiče ve stáří. Důchody totiž a na malé výjimky nebyly. Právě po zvýšení životní úrovně se začalo rodit méně dětí protože už nebyly potřeba. Přímo se mi otvírá kudla v kapse když slyším ty demagogické kecy politiků a rádoby ekonomů že se rodí málo dětí a tedy se musí posouvat věk do důchodu, protože by je prý ti mladí neuživily. Ježiš to je blábol stát tvrdí že se rodí málo dětí a přitom tahle ekonomika nemá práci ani pro ty co se narodily a jejich údajně málo. Přitom je to celé jen kalkul státu jak ušetři a maskovat to porodností. Pro stát je totiž levnější vyplácet mladým bez práce životní minimum, nebo chcete li sociální dávku než vyplácet důchod cca 12 000 měsíčně. Nepočítám úsporu že se někteří díky posunu věku do důchodu důchodu ani nedožijí. Pro stát ideální stav, nebýt toho nepříjemného faktu že národ vymírá a jak se ukazuje cizinci co sem přicházejí si nikdy nevytvoří vztah k státu jako původní obyvatelé v tom jim brání jiná kultura a jak se říká své srdce mají jinde. Na to již v Německu přišly že přes cizince cesta nevede.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To ovsem vychazi z predpokladu, ze trh pracuje pro spolecnost, stejne jako, ze situacena trhu by snad mohla byt v dane situaci ferova. Naprosto milne predpoklady.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Aha, ze melo AMD ve vedeni poslednich 10 let diletanty kteri potapeji firmu chybnymi rozhodnutimi je urcite vina Intelu :-)

Samozrejmne ze situace neni ferova - ovsem neni vina Intelu ze ma vyrazne lepsi procesory a ze o AMD uz skoro nikdo nestoji krome vyrobcu konzoli kde slo hlavne o nizkou cenu (a podle toho vypada i vykon).

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

ovsem neni vina Intelu ze ma vyrazne lepsi procesory
bol cas ked to nebola pravda, vtedy nastal cas uplatkov :)

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Duvody proc je vykon konzol nizky je ten ze vyrobce chtel usetrit a ten druhy je limit spotreby cele konzole.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ja ti to vysvetlim: antimonopolni ourad si nedokazal poradit s Microsoftem, v dobe kdyz mel snad 98% podil na trhu (tj mnohem vic nez dnesni podil Intelu..) Tj antimon. ourad je dnes prakticky nic nez skladiste prebytecnich ouredniku.. Jo a ve 21. stoleti se hraje o moc/prachy stejne spinave, nez kdykoliv predtim.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

pise se rok 2035...
"O koupi AMD krome Samsungu uvazuje take Applesoft, Faceoogle, Huawei a Putintronka! - Situace pro nakup AMD je prizniva: posledni tri kvartaly v cervenych cislech, divize chipu pro domaci drony stale stagnuje a TSMC opet navzdory slibum odlozila o dva roky prechod na nizsi vyrobni proces!"

... takovy dojem na me za ta leta delaj stale a stale se opakujici zpravy, jak je AMD v **** , tesne pred krachem, a ze ho kazdou chvili nejaky velky hrac koupi....

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

"Globální feministické hnutí vyslovilo souhlas akvizicí, za předpokladu splnění 95% podílu žen ve vedení a vývoji".

Pobavilo.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

když vidím, jak levné jsou ARMové počítače a že na všechno mi víceméňe stačí opensource a nebo jsou vývojáři proprietárního softwaru tlačený do podpory ARMu, tak nevidím důvod setrvávat u x86. Kdyby Samsung chtěl, může se na x86 vykašlat a jet jen na ARMu, případně může oživit POWER a zaplatit IBM za licenci.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ano i ne. Mám teď Pi 2 a zkouším ho jako desktop. Na jednu stranu to překvapivě bezproblémově funguje (prostředí, video, ...), na druhou stranu jakmile se spustí prohlížeč, tak je to v pytli. Takže by to v podstatě fungovalo, ale OSS software na to není ready.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Trefa do cernyho, driv se rikalo ze na hry je potreba top vykon PC. Dnes je problem rozdychat internet pomalu na cemkoliv.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Ciste technicky v ARMu je budoucnost.

Intel nedokaze vyrobit x86 procesor, ktery by ARMu konkuroval spotrebou - ARM bude mit vzdy vyssi vypocetni vykon na 1W spotreby.

Uz ted ARM procesory vykonove staci na vse, co bezny uzivatel dela na pocitaci. Jen je potreba aby na ARMu bezely Windows (ne Phone).

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

to se prave pomalu zacina menit, chromebooky jsou zacatek, a Win 10 bude dalsi krok, ARM bude videt v oblasti nettopu stale casteji :) nebude to sice hned, ale za par let bych rekl ze jiz bude vyber dostatecny

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Tohle se o ARMu tvrdí už roky, a žádný zásadní pokrok vidět není. Nejdále se dostal do laciných NASů a jednoduchých webserverů (které dříve obsluhoval např. MIPS) - obojí je na výkonu CPU závislé zcela marginálně.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Njn, nejspis pravda, ale tak zalezi na MS... spousta softare firem se nepohne dokud se nepohne s ARMem MS...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

MS s ARMem nepohne, protože už se spálil na WIN8RT tabletech. A Intel se v poslední době sakra snaží, aby MS neměl extra důvod pokračovat ve vývoji desktopového/tabletového OS pro ARM.
Sice je tu nějaký projekt typu rPi2&W10, ale nevěřím tomu, že by najednou začali manažeři kupovat místo klasických počítačů/notebooků/tabletů něco s tak mizerným (leč postačujícím) výkonem jako je rPi2. Ano pro bastliče to bude zajímavé, ale to je tak vše ...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ke vsemu pro x86 se mnohem lepe programuje, s ARMem uz to tak jednoduche neni- pro nadsence leda.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Na to jste přišel jak? Pominuli, že v assembleru dnes moc lidí neprogramuje a již v C je celkem putna jaký procesor to bude žvýkat, o zvěrstvech typu JAVA nemluvě. Tak i na úrovni asembleru a práce s pamětí mi ARM přijde rozhodně přehlednější než x86.To není nic proti x86, prostě má rozsáhlejší a řádově komplikovanější instrukční sadu a je zatížena vývojem od 286.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Programoval jsem v asm jak pro x86 pro ARM, stejně jako řadu dalších procesorů. A jediné co mohu říci, že zlaté x86. ARM v asm je tak neskutečná prasárna, až to hezké není. Že je ARM přehlednější, může říci asi někdo, kdo to nezkusil. Právě ta jednodušší sada drhne. Na ARMu je v asm setsakra vidět, že ARM neměl ambice stát se seriózním procesorem pro větší věci.

Už jenom instukce přesuň do registru 32bitovou konstantu. Na x86 žádný problém, na ARMu záleží na hodnotě té konstanty. U některých konstant je to jedna instukce, u jiných nezbude nic jiného, než konstantu uložit do paměti a natáhnout jí z paměti, protože to přímo nejde. Pozor ale! Paměť musí být blízko strojového kódu, protože práce s pamětí je v ARMu dost omezena a jakmile je paměťiová adresa příliš vzdálena, už byste musel zařadit další pomocné instrukce k vyzvednutí. Podobné vyfikundace se u x86 neřeší.

Volání podprogramů (calling convention) bylo několikrát změněno v open source kompilátorem i linux jádře pro ARM, protože ARM sada je tak zamotaná a je velmi těžké trefit nejoptimálnější způsob, že se to prostě zkouší na více pokusů.

A to nemluvím vůbec o pomalosti práce s pamětí u ARMu, a tím pádem čtení a reakce na vnější vstupy a výstupy. To by se asi vůči x86 ostatní pukli smíchy.

ARM má mnoho problémů na úrovni asm, a podle mého právě jednoduchost jeho sady je naprosto limitující a nakonec ho diskvalifikuje ve výkonovém soupeření s ARMem.

Na stejný kód a stjenou akci/program ARM potřebuje mnohem více instrukcí (to by nevadilo), ale také mnohem více přístupů do paměti (což už o výkonu dost pekelně rozhoduje), než x86.

Po mnoha večerech s ARM asm jsem přesvědčen, že zlaté x86, a že právě špatný návrh strojové sady instrukcí nedovolí nakonec ARMu výkonově vyhrát nad x86. Protože nedokonalost sady nutí ARM kód ke mnoha pomocným zbytečným přístupům do paměti, stejně jako mnoha pomocným instrukcím (tedy dalším přístupům do paměti). A až se bude běžet maratón mezi ARM a x86 na hranici techniologických možností, ono se ukáže, že běžec se závažím, batohem, a nutností objížděk je zkrátka pomalejší, než běžec bez zbytečné bagáže.

Nikdo, kdo skutečně programoval v ARM asm nemůže mluvit o tom, že je to lepší sada, než x86. Pokud je při smyslech, a má větší zkušenosti. Ano, čistější strojová sada to je, ale vykastrovaná, a to se bohužel vykastrovaná, a to se dost projevuje.

Miloslav Ponkrác

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Jak postačujícim? Viděli jste jak se na tom loaduje blbej web? Postačující... to by jsme dodnes mohli ject na Pentiu 3 + win 2000 + office z té doby, paradoxě byly svižěnšjí a více optimalizované než ty dnešní, a takové stroje by "postačovaly" dnes by měly spotřebu pár W, a byly by furt lepší než celej ARM a jeho současnej ekosystém.

Problém ale je v tom že "stačí" znamená konec pokroku a tahu vpřed. Na tom by celá IT komplet zakrněla. Něco jako Pi je cool ale když se kouknu na výkon vs vlastnosti tak je to pro mě useless. Možná kdybych stavěl nevim... ňákou custom quadrocoptéru kde bych potřeboval něco malého a úsporného na ovládání kamery třeba... tak to tam vrazim, ale jako pracovní nástroj to suxxuje.

V roce 2007 mi také stačila na HD videa a net má oclá Core2 duo + GF8800. Stačila by na stejnej úkon dnes? Ano. Ale moderní CPU jej zvládnoiu mnohem lépe, svižnější, uživartelsky přívětivěji + maj obecně vyšší výkon a mohu tam dělat mnoho dalších věcí. Tzn ještě že jsem si neřekl "stačí".

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Já myslím, že dostačující výkon na web tam je - nějaké moderní ARM čtyřjádro má výkonu brutálně moc, srovnávaje se stroji okolo roku 2000, kdy už web plus mínus fungoval. Jenom holt není žádný desktopový prohlížeč, u kterého by se v posledních deseti letech někdo soustředil na to, aby to fungovalo opravdu rychle, spíš se jenom furt přidávají fíčury a na efektivitu všichni opilí výkonem x86 z vysoka prdí.

Tím chci říct, že kdyby se chtělo, tak ARM může být už dnes náhradou x86 (viz třeba Chromebooky), ale aby to fungovalo dobře, bylo by potřeba zásadní zeštíhlení některých aplikací, zejména prohlížečů.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Všechny moderní solidní chromebooky jsou x86 based. Původní chromebook a jeho koncept je dnes dead.

ARM by na net šel ale hrubej výkon těch CPU je prachmizernej a to doslova, i to blbý video dekódujou přes jednotky typu UVD, hrubym procesorvym výkonem by nedaly ani 1080p BD ripy, možná ani 720p. A co když přijdu k nestandardně enkódovanýmu souboru a ten krám si s tim neporadí a já nemam po ruce CPU co by to dekódoval? To je jen příklad. On, na office + facebook + videa + web by ARM s dobrou optimalizací webu a formátů stačil. Fajn super... ale to ta P3ka taky kdyby jsi jí dal do GPU ten UVD dekodér že....

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Já to plánuju udělat tak, že budu mít Pi 2, které pojede pořád a prostě si jenom pustím monitor. Na základní browsení na webu to stačí, pokud nemá člověk moc tabů. Když budu potřebovat, tak si zapnu velký počítač a Pi přesměruje klávesnici a myš na něj, takže jenom přepnu zdroj signálu na monitoru.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zenithe, vem si „trapné" tříjádro z ipadu, udělej z něj osmi až dvanáctijádro s vyšší frekvencí a vylepšenou cache aby se to vešlo pod 90W spotřeby v zátěži a vyprávěj mi pohádku o tom, jak na to ARM nemá.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Baví mě ty příměry co vše stačí "běžnému uživateli". Ale ze všech těchto prázdných frází mi vychází že běžný uživatel má počítač tak posledních 5 let a je pouze tupý konzument obsahu co má jako startovací stránku facebook či youtube, nedejbože seznam :) a celý svět se mu točí kolem browseru maximálně MPC-HT a Vuze. Je super mít na trhu volbu, ale army nechte tabletům, mobilům a tv boxům, HW raidům, atd..., tam jim to jde skvěle. Naštěstí tu je hromada lidí, kteří potřebují neco více aby rozjeli IDEA, Revit, 3DS MAX, Photoshop.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

já bych mnohem raději viděl v TV, tabletech, NAS atp. odnože a nástupce Bay-trailů. Když vidím jak to dokáže hýbat s desktop OS, pár let starými hrami atp. ... A ta spotřeba není také vůbec marná.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Lol a co 4 milionu programu (nemyslim polowebove jednoduche apps pro detske hracky) pro x86 windows?:o) Jinymi slovy 95% pouzitelneho SW na svete potrebuje x86, tecka ....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jenom 4 miliony? Tak to už je i v tomto minoritní platforma... :-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Zaujímavé logo SAMDSUNG

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

aneb jak zkombinovat AMD a SAMSUNG dohromady :-D

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Me to neprijde jako spatne spojeni... AMD by ziskala 16nm ... Samsung by nevyhodil penize oknem za svuj CPU/GPU team jen by ho integroval do AMD (tim by mu jeste zvedl hodnotu) ... celkove si myslim ze by z toho mohli tezit vsichni :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

AMD potazmo GlobalFoundries uz 16nm od samsungu ma (bude mat).

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Největší problém Intelu není konkurence ze strany AMD x86 CPU, daleko větší problém je ARM a to, že licenci na tyto CPU si může pořídit prakticky kdokoliv (v porovnání s omezováním dalších licencí na x86, která je zcela závislá na libovůli Intelu) Proto ten obrovský tlak na rychlý přechod na nižší výrobní procesy, proto ty obrovské investice do továren. (nějak přece musíme všechny přesvědčit, že x86 je úspornější jak ARM) Je to ale předem prohraný boj.... (pro Intel)

Poněkud negativní je ale zrušení ARM verze windows Microsoftem a vůbec politika Microsoftu ohledně non x86 OS, protože to zase hezky směřuje tam kde to bylo už celá léta. K WinTelu. :(

AMD má cenu především díky svým dlouholetým zkušenostem s vývojem CPU a APU a také její GPU patenty jsou určitě v očích potenciálního kupce velice atraktivní. Je ale opravdu otázkou, jak by se řešila x86 licence a její (n)přenositelnost, či by opět musel zasahovat soud jako v případě odprodeje továren Globalfoundries...

osobně jsem ale přesvědčen, že to je opět kachna a pěkně křupavá :o))

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

skor to vidim na nejake dlhodobe strategicke partnerstvo, obidve firmy by z toho profitovali...ale my do toho nevidime :)

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Sakra, ono už je dneska Apríla??? Nebo to myslej vážně... Ts ts ts

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu seriózní zpráva. PRÝ zvažuje. Já také zvažuji a nikde o tom nekecám.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nez kupa mi pride realnejsia nejaka vyznamnejsia spolupraca, spoluvlastnictvo, strategicke partnerstvo a pod. Co sa uz do istej miery deje.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Já taky zvažuji, že koupím AMD. Myslím, že bych získal mnohé výhody uvedené v článku, a možná ještě více.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Nechci komentovat clanek, ktery pochazi od nekoho, kdo si rika "hankooki":o), ale AMD je americka spolecnost a tom vyctu "Proč je akvizice nepravděpodobná?" chybi zcela zasadni a ten nejdulezitejsi bod, ze to americke urady proste nikdy nepovoli .... pominu to, ze jde o akvizici do nepratelske zeme, ale taky to, ze tamtung si vyviji vlastni se zbytkem sveta nekompatibilni architekturu, takze by mohl x86 zariznout .... a taky to, ze by mel intel monopol ..... a pak je tam samozrejme beznadejna stopka, kterou by vystavil microsoft, ktery je na prodejich AMD (xbox) zavisly .... pak by se ozvali japonci ze sony ..... apple ... americani si nebudou srat do sveho hnizda ..... jediny teoreticky realny kupce pro AMD je apple nebo microsoft, ale vzhledem k tomu, ze AMD neprodukuje dostatecne dobre cipy, hlavne ty mobilni, tak tyhle firmy AMD chtit nebudou a proste AMD nikdo jiny nedostane. Zkrachovat nezkrachuje, to by je podporil stat. Ikdyz osobne nevim, jak jsou na tom AMD cipy, vlastne o tech mobilnich se vubec nepise .... prece AMD uz nema tovarny, tak proc nevyrabi sve cipy treba u intelu?:) Jak je na tom AMD vs. ARM? Jako intel uz pred zhruba dvuma rokama tezce zametl s ARMem diky lepsi efektivite, navic brutalne vyssim vykonu, ale jak je na tom AMD? Pocitam, ze neni zdaleka tam jak intel, ale ARM uz nejspis efektivitou taky prekonali ne?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Americké úřady také povolili prodat část IBM Číňanům a tak nechápu proč by AMD nemohli koupit Korejci.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Nakonec prý AMD kupuje Putin a budou mít centrálu na Krymu ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Radši nemaluj čerta na zeď. VIA do Číny a AMD do Mordoru, to už by fakt nebylo čemu fandit (no jo no, aspoň bych si konečně mohl s klidem pořídit Intela).

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Nevypsal jsem dost duvodu? Cast IBM prodali, protoze podobnych firem je jeste spousta, navic to zustalo zachovane ....

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

přesně a navíc US vládě určitě přijdou spolehlivější než arabští šejkové a emírové....

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

a víte že se tomu dá docela věřit? Zvolnění AMD a zároveň propady podílu jsou děsivé. Vývoj softwaru pro jejich hw se také drasticky zpomalil. Ani bych se nedivil kdyby jednání běžela už od podzimu. Taková delikátní věc se nepouští na veřejnost ani náznakem dokud už plán nemá konkrétní obrysy.
A ono ani nic jiného nezbývá. Lisa Su to převzala na dokormidlování do bohatého asijského přístavu a Rory už rovnou zmiznul z firmy. Prognózy vypadají dost blbě a AMD se stalo černou dírou na peníze. Se Samsungem je možnost to ještě rozběhnout, jinak už jen krach nebo postupné odumírání...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dufam ze AMD zostane AMD...ziadny Samsung

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

AMD nekoupi Samsung, ale kopi ho Kanadska ATI

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslím si, že jedinou šancí je odprodej do Samsungu, ale i to by bylo pozitivní, protože dnešní situace je neudržitelná. Další šancí by byla aliance se Samsungem, Qualcommem, LG, IBM atd. Hlavně se situace musí nějak řešit (i za cenu zaříznutí omezující x86), protože následující minimálně rok bude asi to nejhorší co kdy AMD zažilo.
Nepovolily by úřady odkup Samsungem kvůli x86? A komu by to vadilo, když by se tím rozjej vývoj výkonnějších ARMů jako nikdy předtím? Nakonec i MS by byl dotlačen dělat vše i pro ARM, jinak by zanikl.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.