Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Samsung udělá z nevrácených Note 7 cihly. Na dálku.

tak tam nahraji jinou rom a jedou vesele dal, snadna obrana proti teroru vyrobce

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud toužíš nosit v kapse časovanou bombu...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To pravdepodobne nepomoze.Ono to vyzera tak ze to je update firmwaru obvodu co ma nastarosti nabijanie. Za cias starych dumb "smartfonov", kde sa rovno baterka nabijala z usb by to asi slo, tam telefon akurat tak meral napetie mozno prud na baterke aby zobrazil percentualny stav. Dnes ked to ma QuickCharge, telefon sa moze nabijat cez usb ale aj QI (wireless), rve sa do akumlatoru 9V/1.5A (pociatocny stav pri nabijani cez QC, neskor klesa nabijaci prud a aj napetie, asi podla kapacity ako je nabita bateria), tam musi byt nejaky riadiaci obvod ktory podla vsetkeho ma svoj firmware ktory sa da updatnut cez OTA = komplet zablokovat nabijanie.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ani u starých telefonů se nenabíjelo přímo bez nabíjecích obvodů ovládaných přímo z procesoru (ať už přes sériové rozhraní či přes nějaké piny). Snad v době NiMh baterii by to nějak šlo udělat, ale u Li-Ion, Li-Pol akumulátorů to bez inteligentnějších nabíjecích obvodů ani není možné.
Jinak opravdu v dnešní době se do běžných 3.7V Li-Ion článků nerve 9V. To opravdu ne.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

nabijaci obvod tam iste bol aj pri starych telefonoch ale asi to bol jednoduchy obvod, kdezto dnes to je nieco ovladane nejakym mikroradicom ktory ma riadiaci firmware pomocou ktoreho sa to da evidentne vypnut. No to by ma fakt zaujimalo ako to je. Vecsinou ma kazdy Li-Ion clanok svoj vlastny regulacny/nabijaci obvod a je to tych 3.7V na druhu stranu ako vyriesili to rychlejsie nabijanie. Podstatny je asi nabijaci prud, zvysi sa a zrychli sa nabijanie aj ked zasa viac sa namaha clanok. Na druhu stranu preco potom je zvysene aj napajanie telefonu pri nabijani na 9V?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

K zakázaní nabíjení přece není nutné modifikovat firmware v nabíjecím obvodu. Pouze mu stačí sdělit, že nemá nabijet. Dříve se to dělalo většinou pinem připojeným k hlavnímu procesoru. Dnes převážně přes nějakou sériovou sbernici (např. I2C). Ono ani u převážné většiny moderních nabízejících obvodů není možné modifikovat jeho firmware, protože je v ROM.
Při rychlém nabíjení hraje hlavně roli precizní a rychlá regulace napětí a proudu. Při jakémkoliv nabíjení Li-Ion se používají dva režimy - s konstantním napětím a konstantním proudem. A hodně záleží jak to dobře umíš uregulovat.
A k tomu nabíjení přímo 9V. Najdi si nabíjecí charakteristiky li-ion baterií a uvidíš jak to je.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

quick charge 3.0 muze dodavat i 20V, ale to nutne nenznamena, ze tech 20V tece do baterky
ono je docela dost mozny, ze zvedli napeti aby nemuseli mit tak tlusty USB kabely prece jenom aby mohli dodat 18W tak by se na 5V museli priblizit ke 4A takhle jim staci necela 1A

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ono to není ani tak docela možný, ale je to proste tak. Aneb máte úplnou pravdu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

a nebylo by jednodušší vyrobit jinou (menší) baterii?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

neboj ono v tom bude jeste neco protoze kdyby to bylo opravdu jen baterkou tak by tuhle moznost uz davno uvedli do provozu protoze to muselo napadnout snad kazdyho, moc bych samsungu neveril

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejvic se mi na tom nelibi predstava, ze vyrobce muze kdykoliv zlikvidovat jakykoliv mobil. Jasne, ´tady je to smysluplne, ale zarizeni, ktere ja zaplatim, bych mel ovladat ja a jenom ja.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Vyrobce ne, operator ano. A ten to muze udelat ze svych vlastnich duvodu, na zadost vyrobce, distributora, soudu, statnich organu, fizlu, tajnych sluzeb (zdravim ceskou kontrarozvedku), a buhvi koho jeste.
A uzivatel to nejen nijak neovlivni/nezabrani , ale ani o tom nemusi vedet. A vubec se nemusi jednat jen o vypnuti.. muze se podstrcit kdejaka smirovaci ci jina funkce pokud to hw site a telefonu umoznuje.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

staci nepouzivat sim a operator neudela nic, stejne jaksi k cemu dnes, ze

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

K mobilnímu internetu? Používáte smartphone pouze na veřejných WiFi sítích?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Když už, tak z nich udělá "cihly" a né cihly... Neb z nefunkčněných telefonů - jak by bylo lepší napsat vážně - že je nadálku výrobce znefunkční!, bych si tedy dům postavit nechtěl ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Metafora se do uvozovek nedává, to ironie, ale ani pro tu to pravidla striktně nevyžadují.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A to nebezi zadny program na vraceni penez?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V USA i Evropě si zákazník může vybrat mezi výměnou za jiný model (včetně vrácení finančního rozdílu) a kompletním vrácením peněz. Někteří zákazníci přesto trvají na tom, že si telefon nechají.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ta linie mezi pravem vlastnit to co si zakaznik koupil a pravem na ochranu spolecnosti je v tomto pripade velmi tenka. Na jednu stranu je blby, ze si nekdo chce za kazdou cenu ten Note ponechat, aby mu ho vyblokovali, ale na druhou stranu si vemte, ze nejakej nezodpovednej jedinec s tim bude chodit treba do MHD, foun bouchne a zrani jeste nekoho jineho. V tomto pripade si myslim, ze Samsung jedna spravne, nakonec zakaznik si muze vybrat mezi vymenou za jiny foun nebo vracenim penez, takze co by jeste chtel.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ale prd, to ze bouchne je pravdepodobnost miziva, to jen konkurence a zblbla verejnost samsung na zaklade nekolika malo pripadu kery mainstream zmedializoval prinutili k temto opatrenim.Proto nez priste prijmete blaboly mainstreamu, udelejte pokus.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co je vic pravdepodobne, ze vyhrajes v Sazce, ze do tebe uhodi blesk nebo ze ti bouchne Note7? A rovnou ti odpovim, vsechny ty veci jsou malo pravdepodne, ale muzou se stat a bouchnuti Notu je z toho nejpravdepodobnejsi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zalezi na chovani. Pokud v bource casto stojite na kopci a rikate si ze pravdepodobnost nahodneho zasahu bleskem je prece mrnava, tak je zasah bleskem pravdepodobnejsi nez bouchnuti Note 7.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ta ona je tu ještě ta současná věc (v USA zejména), že zákazník při problému automaticky obviňuje výrobce, že to měl zařídit a ohlídat, aby se nic takového nemohlo stát a pokud to neuhlídal, tak na něm vysoudí majlant. Zákazník naopak sám často nechce přijmout žádnou zodpovědnost a to i když je často řešení problému zdrama, prostě klasický frackovitý truc, ne a ne a ne. Prostě chci 100 % baterku, chci s tím létat letadlem, trhněte si. Tak se pak nelze divit výrobcům, že budou vymýšlet řešení, jak přístroj odstavit i přes vůli zákazníka, protože více rizika leží na jejich straně. Pochybuji, že by soud ohledně kupříkladu popáleného nádobíčka majitele telefonu nedopadl na výrobce, i když tento nabídl celou řadu možností jak telefon stáhnout z trhu. Používání zdravého rozumu není právně příliš silný argument.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chtějí pouze telefon s možnostmi Note 7. No a v tom je problém.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A keby ani toto nepomohlo ludi presvedcit, ze maju zariadenia dobrovolne odovzdat, tak v poslednom kroku vyrobca zostavajuce zariadenia dialkovo odpali. Ziadnu paniku, termin bude vopred oznameny a na displeji zacne odpocet 60 minut vopred.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A jaký důvod bude příště? Zastaralý software? Ukončený podpora?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prece ze dobehla zaruka ne?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

http://www.samsungcnt.com/eng/business/construction.do

No jistě ... "mohli by začít" .... nejdřív si zjistěte o jaké firmě mluvíte, občas budete překvapen

Ještě pár příkladů práce Samsungu:
Burj Khalifa
Petronas Twin Towers
Incheon International Airport
Youngjong Grand Bridge
Taiwan C280 high-speed railway
Uljin Nuclear Power Plant
Shin-Wolsung Nuclear Power Plant

jinými slovy - nedělají malé a jednoduché věci

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zaráží mě, že jestli problém skutečně byl v nedostatečném prostoru pro baterii, proč to nevyřešili prostě výměnou baterie za menší?

Jestli softwarově omezili nabíjení na 60 % kapacity, ať mi nikdo netvrdí, že nešlo vyrobit přiměřeně menší baterii s kapacitou víc než 60 % té původní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ten problem bude pravdepodobne v tom, ze ta baterie je prave moc mala (tenka?) a mensi by znamenala jeste jistejsi zkrat....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nevěřím, že pokud byli ochotní obětovat 40 % kapacity, nešlo vyrobit menší akumulátor.
Zejména když rozměrově menší akumulátory zjevně existují, protože čím by se jinak napájely přístroje mnohem menší, než Galaxy Note 7.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na jednu stranu máte pravdu na druhou jsou tu důvody proč to nedělat ...
1) Zadat výrobu nové velikosti baterie v takovém objemu - chvilku to zabere a zadarmo to není
2) Rozebrat všem zákazníkům telefon a znovu ho sestavit tak aby byl voděodolný - chvilku to zabere a zadarmo to není a navíc to zákazníka na nějaký čas znovu omezí

asi ještě něco, ale tyhle dva nejspíš nestačí samsungu na to aby vyvážil ztráty, takže je pro ně prostě výhodnější ten produkt stáhnout a zapomenout ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A dobře dělá nechtěl bych bejt v letadle kde si nejakej dementik zacne nabijet svuj Note 7....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neřekl bych, že to bude větší riziko, než když si někdo bude nabíjet svůj starý telefon s kompatibilní baterkou „z Alíka“ za pár dolarů, ideálně z powerbanky taktéž „z Alíka“ za pár dolarů.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No tak to blbečkovi bouchne do ksichtu. S letadlem to neudělá nic, pokud to není dvoumístný ultralight.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nic jako tady s tim autem? http://www.svetmobilne.cz/exploze-samsungu-galaxy-note-7-zranila-maleho-...

ten mobil muze mit v kufru dole v zavazadlovem prostoru napojeny na powerbanku pac se mu pred nastupem do letadla vybil, nebo to tam da tak schvalne protoze nema rad veprove a touzi po sexu s pannou....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Takže nejen Windows vám nepatří, dokonce ani hardware co si koupíte vám nepatří.
Ať žije korporátní fašizmus.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.