Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k SanDisk uvedl 128GB USB 3.0 flashku se zápisem 240 MB/s

Nuz, ja som si spravil radost, a na vianoce som si kupil SanDisk Extreme USB 3.0 64 GB a nahradil nou stasiu A-DATA USB 3.0 32 GB flashku. Nuz a nemozem si stazovat, rychlosti niekde uplne inde oproti starsej :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tuhle flashku vlastním už nějaký rok dva (SanDisk Extreme 64GB). Nejlepší flash disk co jsem kdy měl. Akorát nechápu ten cenový rozdíl. Kupoval jsem ji za 1380 Kč (alfa) a dnes je cena nejníže kolem 1800, spíše více, běžně přes 2 litry. Odkdy cena u flashek stoupá???
Akorát mi vadilo když jsem ji koupil, že naformátována byla na FAT32. Přeformátovat na NTFS samo šla. Když jsem šel cestou zrušení oddílu a vytvoření nového, tak se mi to nástrojem ve windows nepovedlo. V systému se ukazuje jako vyměnitelný disk, ale bral bych raději místní disk.
Na té flashce mám kompletní stále aktualizovaný, nejčastěji používaný soft+drivery pro pc od win 2000 až po win8.1. Takže je zaplněný skoro po okraj :)
Nicméně dát za 128 GB variantu 5-6000 je fakt moc.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pěknej kousek. Ale flashka takové kapacity pro mě nemá smysl. Momentálně mám ADATA Superior S102 Pro 16GB USB3.0 s rychlostma 100/25 MB/s už asi dva roky a zatím vyhovuje. Možná by se občas hodila 32GB, ale to není nutný. Každopádně hodně výrazný skok z předchozí ADATA Jogr 1GB USB2.0, která, jak se teď dívám, dosahovala rychlostí jen 7/4 MB/s. :-D Osobně by mi bohatě stačila 32GB flashka s rychlostma 100/100 MB/s.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

flashka? diskety nebrat...

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

ja porad cekam na thunderbolt flash disk a porad nic :-(

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, asi jsem divnej, když se mi na stole válí data traveler 2.0 o velikosti 1GB. K tomu vedle toho 4GB sranda s podobnou rychlostí, nějaká reklamní srajda... a k tomu mi ještě za registraci domény přišlo to samé, ale v 8GB provedení...

Flashky používám vyloženě jen na přenos textových souborů, nějaké ty loginy (dočasně), instalace ovladačů. Na samotné instalace OS i hypervisoru používám ZM-VE200, nic ultimátnějšího jsem zatím nepotkal. Takže v pravdě, ani nemám zapotřebí navyšovat kapacitu nebo rychlost :)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Storage server momentálně se 2TB diskem…

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

To tahas v kapse s sebou, jo?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Od te doby, co jsem si koupil corsair Survivor GTR 32GB, tak nepotrebuju nic jinyho. V podstate neznicitelna, vodotesna, zatim porad jede, rychlost neni az tak dulezita, netaham na tom filmy kazdej den z parce domu :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jaký souborový systém na tak velkých flashkách používáte?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Bohuzel se nepovedlo naformatovat jinak, nez FAT32. Nakonec je to i vyhoda, protoze to funguje v autoradiich napriklad. Ty neumi nic jinyho nez FAT32, co jsem zkousel. Jediny omezeni je pak max velikost jednoho souboru 4GB, ale to se da resit .zip :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

NTFS.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Flashku používám v dostatečně chytrých zařízeních (HD player, televize a samozřejmě počítač), kde není s NTFS problém.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pro mě by byla taky malá a pomalá. Aktuálně mám ADATA N005 Pro 64 GB s maximem zápis/čtení 100/160 MB/s, akorát když jsem to kupoval, bylo to v úplně jiné cenové relaci než nějakých pár stovek...

https://drive.google.com/#folders/0ByLRW6GoBQlxdVc1eGNvX01hWms
ADATA N005 Pro_64GB_USB3.0_Win8_home+data+kabel.png (finální konfigurace)

P.S. Pokukuju po 128 GB, ale zatím je to moc drahé...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Taky jsem pokukoval, ale nakonec jsem si zvolil malý 1TB HDD, o hodně tisícovek levnější.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Nakonec ujsem neodolal a mám Corsair Voyager GT 128GB.
http://www.alza.cz/corsair-voyager-gt-128gb-d342908.htm

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ideální kombinace:
USB3 - Transcend JetFlash 780 32GB - 210/75
USB2 - ADATA Dash Drive UV100 16GB - nejrychlejší dvojková fleška na trhu, sice vypadá jako atrapa, ale kdybych si dříve nekoupil trojkovou, tak raději koupím tyhle tři, naprosto dokonalá, zápis 19MB/s, a to ADATA vysloveně nemám rád. Ale baví mě některé "akční" flešky v elektromarketech, jedna 16GB měla zápis 1,5MB/s takové vraky nebyly ani před deseti lety, lituji ty, co to koupili.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem se rozhodl pro 2,5" HDD místo flešky a když se s tím zachází opatrně, tak se nic nestane. Nekoukám na rozměry a na princip zařízení, ale na cenu. Takže 1 TB HDD za 2k se mi líbil více než 1 TB flash za 32k.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

obcas se neco takoveho hodi, ale za tu cenu / pokud by to bylo puzitelne i jako SSD disk, bylo by to o necem jinem.../ ?
pouzivam i uSD 2GB v adapteru, kde mi ta prenosova rychlost az tak nevadi / servisni flash /, i kdyz pri instalaci OS bych vyssi rychlost privital / ale nedelam to denne... /

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Mně hlavně vadí, že z našeho trhu vymizely flashky s HW ochranou proti zápisu a přitom se
každou chvíli řeší problémy s nákazou přes vyměnitelná média. A pokud mám chodit po klientech a strkat svoji flashku do roztodivných kompů, tak bych sakra chtěl mít nějakou ochranu ;-)
Nevím, zda se write-protect switche nepoužívají kvůli ceně (pár centů navíc), poruchovosti, či možná kvůli tomu, že by nějaká lama na něj zapomněla a pak by chtěla flashku reklamovat s tím, že na ni nejde zapisovat ...
Tak jsem si nakonec musel objednat USB 3.0 Kanguru SS3 s WP ( http://kanguru.com/storage-accessories/kanguru-ss3.shtml ) na eBay přímo z U.S. za "těžké peníze" ;-) Mimochodem tento kousek má též pěkné parametry: Max Read: 230MB/sec, Max Write: 170MB/sec

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.