Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Schváleno: Micron může koupit Elpidu

Micron DDR3 1 GHz
Společnost Elpida, známý výrobce pamětí, vyhlásila bankrot koncem letošního února. Těmto událostem předcházely marné pokusy o vzájemné spojení s Nanyou, která to s pamětmi zabalila o půlrok později…

O mrtvou Elpidu projevil před časem zájem Micron. Ten patří k posledním z větších výrobců pamětí, které zatím neskolila krize v tomto odvětví byznysu. Micron má zájem především z toho důvodu, že by z něj připojení Elpidy vytvořilo druhého největšího výrobce pamětí, což by znatelně zlepšilo konkurenceschopnost (napojení na distribuční řetězec Elpidy a získání jejích zákazníků může mít za současných okolností nemalý strategický význam).

Tokijský soud nyní posvětil plány na reorganizaci Elpidy s připojením k Micronu (který by se stal jejím hlavním investorem), a tak můžeme celou záležitost považovat za uzavřenou.

Připomeňme, že během letošního roku se prvního místa držel Samsung (kolem 40 % tržního pohdílu), se zhruba 24 % následoval SK Hynix, poté s necelými 13 % Elpida a jen o několik desetin méně měl Micron. Pokud vše půjde podle plánů (což může být jen příliš optimistická vize), dostane se Micron před Hynix.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Schváleno: Micron může koupit Elpidu

Žádné komentáře.