Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k SD karty dostávají UHS-III rozhraní s rychlostí až 624 MB/s

> A jelikož už SD karty narazily na UHS-II strop, přichází UHS-III minutu před dvanáctou.

... minutu pred 12 je to tak pre 10 lidi na planete :) 99% lidi pouziva sd karty, ktere sotva dovedou vyuzit USB2 - a to jen sekvencne. Kdyz se clovek podiva na nahodne cteni/zapis, tak tam dovedou SD karty (vcetne tech radoby rychlych) konkurovat v tragicnosti HDD, co uz je docela vykon :D

Viz hezka tabulka tady https://www.custompcreview.com/wp-content/uploads/2015/01/crystal-disk-m...

Me spis zajima, kdy budou SD karty pouzitelne do ruznych SBC, pricemz apt-get upgrade nebude trvat jako bych to tahal pres 56k modem.. a rekl bych ze lidi kterym by se tohle hodilo je o fous vic nez tech co potrebuji 600M/s SD kartu. Ale marketing vitezi, takze kracime vstric svetlym zitrkum a tintillion gigabytum za vterinu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsou takové, jen se nesmíš dívat na hodnoty souvislého čtení/zápisu a je třeba projít testy. Problém ale je, že moc nevěřím, že je i u těch nejlepších rozumné wear-leveling. Takže i když by bylo fajn mít OS na SD, asi by to moc nevydrželo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> Jsou takové, jen se nesmíš dívat na hodnoty souvislého čtení/zápisu a je třeba projít testy

Jeden takovy test (4K random write) jsem prave postnul, staci kliknout na ten link. Nejlepsi SD karta na trhu zvladne celych 3.8 MB/s nahodni zapis..

> moc nevěřím, že je i u těch nejlepších rozumné wear-leveling

Neni, ale to ani nepotrebuji. To si vyresim filesystemem.

> fajn mít OS na SD, asi by to moc nevydrželo.

Ale vydrzi...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Postnul jsi jediný test s pár SD kartama. Chce to trochu hledat.
Bez wear-levelingu je NAND čip i s 5000 P/E cykly (dnes sci-fi) extra snadno zničitelný. Jeden hloupý program (například když si jen člověk chce v bashi zpracovat logy a nedomyslí to) a během hodiny je SD/USB/... s vadnými bloky.

[editováno - dal jsem odkaz na špatný test...]

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tých 99% si si vycucal, alebo hodnotíš podľa svojho okolia? Známy má Sony 4k kameru a tá je taká vyberavá, že aj keď rýchlostne karta zodpovedala, tak ju ani neukázala, že je v kamere. Kúpil momentálne to najrýchlejšie u nás na trhu. Ale dnes už mobily majú tiež 4k záznam, taktiež digitálne fotoaparáty. Na západe bude penetrácia vyššia a teda aj dopyt. Čím ďalej tým viac budú žiadané tieto rýchle karty.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

U mobilů je ale problém v tom, že nejspíš neexistuje žádný, který by podporoval UHS-II, nebo se mi to alespoň nepovedlo najít :-)
U foťáků je situace lepší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

lenze za nahodny zapis SD karty nemozu. na to potrebujes predsa radic s dobrym buferom. SD karty su urcene na zapis fotiek a videa. je vas problem ze ich chcete pouzivat na ine veci

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mozno, ale aplikacie su

Sony předvádí úžasnou evoluci fotomobilu. Při FullHD zvládne neuvěřitelných
1000 fps 8. února(februára) 2017
http://www.mobilmania.cz/bleskovky/sony-predvadi-uzasnou-evoluci-fotomob...

Dátový tok pre raw data 1920*1080*3*1000 = 6 220 800 000 B/s= 6 221 MB/s
takze horko tazko 100 fps, pri 3D/VR/XR... 50 fps pre 4k 12 fps a 8k 3fps pri tom toku.

Ja viem 8k video v 3D nahrava malokto, ani televizia v Japonsku nie

5. 8. 2016
Japonsko spustilo vysílání 8K televize
Před čtyřmi lety japonská televize NHK testovala vysílání v 8K rozlišení v Londýně a nyní spustila vysílání, aby mohla otestovat 8K na OH v Riu. Vysílání nazývá Super Hi-Vision a probíhá v rozlišení 7680 x 7 320 se snímkovou frekvencí 120 snímků za sekundu.
http://avmania.e15.cz/japonsko-spustilo-vysilani-8k-televize

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslím si, že by bude nějak rozšířená možnost záznamu RAWu u mobilních telefonů kam ten snímač má zřejmě namířeno. Jak narážíš tak stejně by na to UHS-III bus ani nestačil a potažmo i ty profesionální úložné karty na to nemají kapacitu (CFAST 2.0, SXS či různé proprietární). U spotřebitelského segmentu bych očekával na výstupu H265 nebo něco podobného tam by myslím měl rychlostně stačit i UHS-I bus. Nicméně situace je taková že karty tomu poněkud nestačí, těch co jsou schopny využít zápisem celý UHS-I bus moc není a když to nějaká dokáže tak pro spotřebitele není moc cenově atraktivní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chtěl jsem to napsat už u minulé bleskovky -. Zajímala by mě teplota těch nejrychlejších karet při zápisu, aby mě s tím pustili do letadla...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ak pametovku. Jedine Lexar Profi alebo Sandisk Profi

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.