Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Seasonic G-550: 80 PLUS Gold s kvalitním osazením a modulární kabeláží

Behemote, myslíš, že by bylo možné to přetížení něčím točit a pak v případě, že by se udál nějaký zábavný ohňostroj, to vystavit? ;-)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Možná snad kolegojc zrcadlovku, ale nevim, zatím mi nic nějak moc neexplodovalo. Vždycky na sekundáru, to je docela klidné, tyhlety Seasonicy se jen vypnou a už nejdou zapnout.. Snad u nějakých levných šuntů, tam rády vybuchují primární tranzistory, ale zase opět, to mi nikdo nepošle, všichni ví, co to je zač co prodávají, ale nechtěj o tom ani mluvit…

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Behemote možná najdu doma nějaký zdroj (myslím si, že EuroCase nebo Fortron), který už nepoužívám, pokud by nevadilo, že běžel v kanelářském počítači asi půl roku, protože jak se dělal upgrade komponent, tak zdroj v zátěži pištěl.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

J, klasický problém, nedostatečná zátěž jinde než na +12 V a regulace se to křečovitě snaží nějak uregulovat. Dal bych každopádně přednost novým, protože člověk už netuší, v jakém stavu to je i jen po půl roce provozu…

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Tie kable nemuseli byt fotene v sáčku. Zle je na ne vidiet, chcel som si pozriet ako su organizovane.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

diky, pekne napisane. a prosim o test Evga Supernova G2 750W

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel jsem pro důkladně otestování limitován 600 W nominálního výkonu. Možná snad ještě 650 bych nějak spíchnul, 750 už je moc. Tak jestli budou dělat slabší verzi, možno.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Ten limit 600W je skoda. Keby sa aspon dalo zhodnotit creva a zmerat zvlneni. Zevraj je v tomto najlepsi na trhu. Evga si veri a dava 10r zaruku. Takze objektivny test by bol super.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Z jakého důvodu máte ten 600W limit? Proudový limit ampérmetrů, návrh zátěžové kaskády...?

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Zátěž, 50W žárovky, celkem jen 650 W na +12 V. Větší nechci moc dávat, to zase kvůli dimenzování termistorů v sérii, aby nebyly přetěžované. Viz testovací metodiku a výbavu, v měření je na to odkaz.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Bylo by dobre, aby uz konecne nekdo do stylu stranek dopsal >cokoliv<, co zvyrazni linky v textu.
Protoze, a to se na me v redakci nezlobte, ted je videt uplny hovno. A asi nebudu jedinej s timhle problemem.
Napoveda: linky v textu se podthavaji

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Odkazy v textu jsou v prvé řadě modré, což je dodrženo, já je tam vidím…

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To je jako vtip?
Link ma #00486C a text ma #232323. Rozdil svetelnosti v HSL prostoru je pouze 19.
Prasecina.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Možná poštelovat jas a kontrast?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Mozna podtrhavat odkazy.

Zkusil jsem nastavit jas i kontrast na mem monitoru na 100% a stejne barva zustala na #00486C. Co delam spatne?

Ocekavam dobrou radu, at si vymenim monitor za lepsi, ehm.
PS: zdravim statisticky zanedbatelnou skupinu lidi s poruchou barvocitu :-/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud má někdo problém na přijímači (porucha barvocitu), tak tuším, že např. v Opeře je možné implementovat vlastní skript, který např. všem webům co to nemaj přidá do odkazů styl podtrženo.

Jinak netuším, proč to vykládáš mě, já mám na úpravu RS asi takový vliv, jako na to, že by se snad snížily daně.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Tak si stezuj dal, pises recenze, dobre recenze. A potom lidem musis do diskuzi psat "Viz testovací metodiku a výbavu, v měření je na to odkaz." Me to signalizuje problem.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Většina lidí se obvykle dívá na první a poslední stranu…

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

..co takhle proklepnout ..be quiet! STRAIGHT POWER 10 500W CM 80PLUS GOLD, Enermax Platimax EPM500 AWT 500W a tenhle BitFenix Fury 80Plus Gold PSU - 550 W

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

O Platimaxu jsem uvažoval, ale doprodávají se, tak nevím, jestli to má cenu. DC-DC měniče v něm nic moc, je to zdroj z doby kdy vrcholilo šílenství s účinností.

Teď budou nějaké Antec, SIlverstone a byl jsem zkontaktován ze SilentiumPC. A ještě tam je někde ve frontě Cooler Master.

ADD// ne, moc není zájem, raděj že mi pošlou ten pasivní 550W Enermax až bude, tj. někdy v březnu

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Já bych rád viděl Eurocasy 90+ http://zdroje.heureka.cz/eurocase-atx-500wa-14-90/ . 85+ nedopadl katastroficky, třeba toto bude nějaká nová úroveň.
Na SilentiumPC se každopádně taky těším.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Jo, ty mám před-domluvené, stačí víceméně jen domluvit zaslání. Ale ještě se mi tu pořád válí už kolik měsíců S12G, tak nemůžu hned chtít další ;-) Tady mě ale spíš zajímají ty Eurocase APFC…

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Skoda, ze nejde vetsi, nez 600W zdroj. Hodne bych stal o test Corsair RM 550/650/750 W (80+Gold) a Corsair HX 750i (80+ Platinum).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ale tak jó, vytáhnu někde ten lineární regulátor a něco na to ubastlím…nějakých pár speciálních chladičů s backplate z nějakých sestav tu mám, tak bych to mohl využít k připlácnutí tranzistorů na tento a třeba na jeden volný PCIe kabel.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Proč mám pocit, že tu momentálně není nic, co by dokázalo nahradit pět let staré Enermaxy MODU 82+? Jediné co se snad zlepšilo je účinnost, ale jinak mi to připadá horší a horší... I na úplných TOP, co jsou prezentované jako TOP, se ukáže nějaká relativně školácká chyba.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Tak Behemot, tu mas clanok od fundovanych odbornikov, aby si vedel ako sa ma spravne merat zdroj.

http://bit.ly/1JPziDH :D

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ten tester znám, mám tu někde i tu diplomovku a BTW podle Honzy Černého, který to nějakou dobu měl k dispozici, to v době kdy to dostal do rukou bylo polofunkční a chtělo to nějaké optimalizace, než se to vůbec začalo dát používat. Pak to prošlo několika redakcemi než to nejspíš vrátil zpátky.

Jinak mohl bych si z toho části prostě okopírovat, no krást to zrovna nechci. Panu Tondovi jsem se pokoušel několikrát psát, několikrát jsem zkoušel na něj sehnat kontakt i přes různé prostředníky, hodlal jsem se domluvit na licencování. No když na mě všichni v kompjůtru mrdaj, tak já na ně taky. Ta aktivní zátěž v tom je de facto lineární zdroj (s tím, že tady se pálí napětí až téměř na nulu s omezením maximálního proudu přes rezistor v sérii a napětí pro řízení tranzistoru dělá reference, aby bylo stabilní), to je poměrně obecná věc. U přerušovače síťového napětí jsem principiálně inspirován (opět obecná věc, ono to ani nejde moc dělat nějak jinak), aktuálně je to ve výrobě na vlastním návrhu slovenského dodavatele. Norma na ATX stanovuje výdrž výpadku po dobu 17 ms při plné zátěži bez toho, aby se napětí na výstupu odchýlila od standardu (+-10 % pro +-12 V, zbytek +- 5 %), takže 50 ms je naprosto v pořádku. A zdroj co to vydrží na 200 ms při plné zátěži bych fakt chtěl vidět, kór dneska s těma miniautrníma kondenzátorama na vstupu. A 200 ms? Lol, to si ze mě dělá kozy, měří von to vůbec a ví, jestli mu to funguje? Obrovská hromada i velmi drahých zdrojů na trhu nezvládá ani těch 17 ms, viz např. http://www.techpowerup.com/reviews/Fractal_Design/Edison_M_650W/5.html

Měřit infrateplotoměrem je naprostá hovadina, minimálně způsobem, jakým to dělá. Kdyby měřil třeba konkrétní chladič a měl zjištěnou jeho emisivitu, tak to má smysl, ale někam to jen tak hala bala namířit přes černou mřížku znamená rozptyl klidně stovky procent.

Člověk by čekal, že po deseti letech z něj něco nového vypadne, ale tady se skoro zdá, že to bude klasický podprůměrný absolvent, jehož vrcholným dílem bylo zbastlit něco na vejšce, pak si to ještě nechat od někoho dalšího opravit a dál už jen celej život mačkat knoflíky…

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

"A zdroj co to vydrží na 200 ms při plné zátěži bych fakt chtěl vidět, kór dneska s těma miniautrníma kondenzátorama na vstupu."

Hehe, nj, na to bys u vetsich vykonu potreboval kondik velikosti plechovky piva... A pritom neni tezke zjistit jake jsou obvykle hodnoty, staci pogooglit:
http://www.bit-tech.net/hardware/2011/09/13/what-is-the-best-400-599w-ps...
Co jsem videl podobne testy, vzdy >= 50% zdroju nedava ani to minimum by ATX... vyrobci na to zvysoka s...

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Vážený pane Bočku, už při čtení Vašich recenzí zdrojů jsem křivil obličej a divil se, jak můžete založit půlku hodnocení jen na domněnkách a úvahách a nechápal, že Vám to čtenáři žerou. Nechával jsem to být, ale přímé osočování si líbit nenechám. Váš komentář ukazuje, jaký jste demagog, jak rád zkreslujete fakta. Ostatně i pan Černý byl také mistr světa amoleta a já tehdy udělal velkou chybu, že jsem ho pověřil testováním zdrojů, protože jsem nestíhal. Tester rozhodně fungoval, když s ním začínal, vždyť jsem na něm dělal velký test zdrojů v Computeru 12/07. To pan Černým i přes mé varování odpálil zátěžové tranzistory dlouhodobým provozem při ignoraci vysokého zahřívání chladičů. Jediné, co u testeru udělal, bylo, že tranzistory vyměnil a obrátil polaritu milivoltmetrů, protože při záporných hodnotách „prý“ přesněji měří. A ano, ještě přidal na +5VSB větev výkonný rezistor. Tester nikdy neprošel více redakcemi, vždycky byl jen v Computeru, pouze ho pan Černý zneužíval ke svým zájmům.

Nepamatuji si, že byste mi někdy psal, je ale možné, že ano. Nicméně ale ne několikrát, to bych rozhodně věděl a odpověděl Vám. Kontakt na mě není nijak neveřejný, trcalek(at)mf.cz, lze jednoduše zjistit z tiráže Computeru. Když to zjistí naši čtenáři, kteří mi píšou, určitě to dokážete i Vy.

Nepřekrucujte prosím, že někde píšu, že zdroj vydrží při plné zátěži přerušení 200 ms. To je samozřejmě nesmysl – v tabulce Computeru, pokud jste ji vůbec viděl, je napsáno při jakých zátěžích, jak dlouhé přerušení zdroj zvládl. Vím, co měřím a moc dobře také vím, jak to funguje – ostatně aby ne, když jsem to své vrcholné dílo v podobě oné diplomky navrhoval, konstruoval a psal.

Uznávám, že měření infrateploměrem není metoda dokonalá a maximální teplota, co ve zdroji naměřím, nemusí přesně odpovídat skutečné teplotě dané součástky. Je to však hodnota vypovídající o tom, jak moc se zdroj zahřívá. Bez ní nezjistíte, zda se ventilátor rychle točí bezdůvodně nebo k tomu má pádný důvod. Nejde tedy o přesnou hodnotu teploty té nejteplejší součástky, ta je pouze orientační, ale o srovnání mezi zdroji navzájem.

Hrajete si na velkého profesionála, ve skutečnosti z vás ale cítím frustraci a komplex z toho, že nemáte zdroje na čem pořádném měřit, tak máte potřebu hanit ostatní. Na to, že jsem podle Vás „podprůměrný absolvent, který zbastil něco na vejšce“, je zajímavé, že se mou diplomovou prací snažíte inspirovat. No nic, jsem zvědav, jak rychle bude tento můj komentář smazán.

Antonín Trčálek, časopis Computer

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Že se konečně taky někdo ozval. Je zajímavé, jak jste všichni stále hrozně časově přetížení, ale jakmile člověk píchne do vosího hnízda, tak do druhýho dne je tady v diskusi reakce. Jestli zvládáte denně sledovat všechny konkurenční weby a diskuse na nich, tak asi trak moc práce nemáte, ne? Psal jsem 2× v roce 2013 na různé adresy, od té doby jsem ještě zkoušel šéfredaktora, pak snad i někoho přímo v MF, i u nás v redakci po tom snad někdo pátral. Polovina e-mailů se vrátila že to ani neexistuje, na zbytek nikdy nikdo neodpověděl. Dejte si do pořádku adresy na webech, jestli tam máte nefunkční, to je diletanství a ne můj problém. Chtěl jsem si zalicencovat návrh a programování toho kontroléru, teď už je mi to každopádně jedno, mám ve výrobě pokročilejší přerušovač odpovídající době, nikoli stále 10 let to samé. Principiálně je to samozřejmě podobné, ale ono to jinak ani moc nejde. Jestli tím hodláte nějak hodně mávat, tak jste jak Apple, co si patentoval kulaté rohy a teď jako nic na světě nesmí mít kulatý rohy přece né!

Inspiroval jsem se před pěti lety, od té doby jsem polovinu zapomněl a naopak si to dal dohromady ojinud a sám. Nic co tam máte není nic světoborného, jsou to naprosto nejzákladnější věci dané dohromady; ta slavná aktivní zátěž je v podstatě trochu větší obdoba základního napěťového regulátoru ventilátorů; a celé je to všechno pořád lineární zdroj, věc, používaná minimálně 50 let, takže žádná inovace. Vy jste na to studoval denně minimálně pět let a měl na to odborné vedení a k dispozici výbavu, kterou nemám ani omylem. Nicméně o dnešních školách mám docela představu, pár kamarádů tím prošlo, což byl jeden z důvodů, proč jsem toho za včasu nechal - je to totální ztráta času. Na elektroškolách je typické, že práce se dělají na zakázku pro vedoucího, aby ten pak prodal výsledek nějaké firmě. Ti méně zdatní ubastlí něco, čemu ani sami nerozumí a za půl roku neví, co to vlastně dělali. Já se to tedy raději naučil za pár let z větší části sám, než někde neužitečně hnít, a samotnou zátěž jsem dal dohromady asi za týden, zbytek už pak byly jen nějaké drobné úpravy jednou za čas. Kdyby to kdokoli vymýšlel od nuly, tak dospěje z 90 % k tomu samému, akorát by mu to trvalo delší dobu. Odporová zátěž, no jasné, jestli drátové rezistory, topná tělíska, thin/thick film nebo žárovky, to je prašť jak uhoď. Aktivní zátěž, no, lineární regulátor je to nejjednodušší, že. Dát tam nějaké budíky už je taky sranda. V zátěži V2.0 mám v plánu použít metodiku pro měření SS výkonu s přesností někde v desetinách procenta, to bude řádově jinde, než si představujete ve snu.

Ta zátěž se objevila na SHW, PCT (dokonce tam s tím ještě měřil někdo třetí a nebyl schopen z toho ani dát dohromady výsledky, tuším se jednalo o Částku a BlueStorm II) a dokonce to mělo být snad i na EHW, ale už z toho sešlo, takže tím bylo vyvráceno tvrzení „nikdy neprošel“ atd. Mě je celkem jedno, že se vyviňujete na JČ, měl to v ruce, dal jste mu to, že s tím obcházel kde koho, no…:-)

Blábol o 50 a 200 ms jste řekl přímo na videu, jestli nevíte, co máte do kamery říkat a nejste schopni si to tam ani připravit předem, tak se příště nenechte točit, ten výstup byl celkově dost tragický, ale tak čtenářům Živě a toho okolí to asi stačí, je celkem známo, že tam to nikdy nebylo pro náročnější spotřebitele. Když vidím co se pohybuje u vás na fóru, eh, snesu to vždycky tak jednou měsíčně a pak to zas musím rozdejchávat. Já nic hanit nemusím, na výbavě a metodice přímo i nepřímo stále dělám, nejsem ten, kdo zamrzl na dekádu v čase a ještě mluví nesmysly. Frustraci asi máte sám, říká se tomu mentální projekce, jinak též vliv problémů tížících podvědomí na vědomé akce a vyjadřování.

Co se týče měření, tak infrateploměrem fakt nezjistíte otáčky ventilátorů ani smykem a korelace mezi teplotou a otáčkami je jaksi, jak to říct, velmi volná. Krom toho, že závisí na mnoha faktorech nastavení z výroby atd. atd., tak i to termistorové řízení je velmi nepřesné, kór ještě když v některých zdrojích je termistor půl centimetru od chladiče. Že jste za 10 let nezvládl nic s tím udělat, když zahraniční redakce dneska měří velmi přesně i teploty, otáčky ventilátoru, hluk, dále spínací proud, odpověď na špičkovou změnu odběru, někde už mají i HW na důkladnou výkonovou analýzu střídavého proudu atd. a celkově to dělají na výbavě o dva řády přesnější než tam u vás vám to haní samo o sobě, na to mě ani nepotřebujete člověče. Jo jasné, tehdá to bylo něco, to nepopírám a pochvala. Ale myslet si, že to bude stačit do smrti, eh, to asi né.

Já si na nic nehraju, důvěru ve mě dávají čtenáři, mnohdy bych sám řekl, že skoro až přehnanou. Naopak jsem ovšem celkem hrdý na to, že když je někde něco nějaký divný, tak to nemlžím, neupravuju si výsledky a natvrdo řeknu, že to je divný a pak akorát rozvíjím teorie, o co by tak asi mohlo jít, které ovšem jaksi se současnou výbavou prostě neptovrdím ani nevyvrátím. Čtenáři mají možnost si to zkontrolovat se zahraničními redakcemi a pokud to jó moc nesedí, tak to srovnám i sám a uvedu to tam. Stydět by se měl ten, kdo deset let měří s Voltcraft Energy monitor 3000 (či co to je) a výsledky bude vydávat za tvrdou pravdu bez mrknutí oka. Kdybyste měl alespoň málo ponětí o tom, jak skutečně funguje harmonická distorze a jak tyto čínské bočníkové wattmetry měří, tak byste se styděl až za roh. Kdybych zrovna neměl problémy s autem a nemusel do toho investovat, tak si za těch 15k koupím letos o prázdninách výkonovej analyzátor, se kterým vás strčím do kapsy okamžitě. Takhle to holt bude trochu pozděj.

Dokud nebudete trollit a nadávat, tak nevidím důvod, proč něco mazat, nejsem St(r)ach a podobní.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Ano, máte pravdu, skutečně nemám čas sledovat diskuze, na tuto jsem byl upozorněn, jinak bych o ní nevěděl. Nemám ani čas se bavit celé dny s trolem, jako jste Vy, a vyvracet vám vaše nepravdy. Ale dobře, ještě tento komentář s holými fakty a končím:

Adresa computer@mf.cz fungovala vždycky (přijde přímo na šéfa, a ten si nepamatuje, že by mu někdo jako Vy psal).
Na videu jsem neřekl ani slovo, že těch 200 ms je při maximální zátěži. Přerušovač je stále přerušovač, vyšší přesnost je zbytečná. Navíc není 10 let starý, ale teď bude mít osmileté výročí, když si tak potrpíte na přesnost. Netvrdím, že je to něco světoborného, ale na tyto účely postačuje.
Nemáte vůbec ponětí, jaké jsem měl k diplomce odborné vedení a výbavu, jen opět mystifikujete. Stejně jako s pětiletou přípravou na diplomku – copak se na FEKTu pět let učí jen o zdrojích? Elektro už je bohužel jen minoritní, vše se bere jen okrajově, principiálně. Proto na škole ocenili, že jsem udělal jako jeden z mála něco skutečně praktického, zkonstruovaného a funkčního. Dostal jsem za tu diplomku cenu děkana. Kromě možnosti nechat si udělat plošné spoje mi ale v návrhu škola pomohla skutečně jen minimálně. Nikdo vás na ní za ručičku nepovede.
Stroj nikdy neopustil dveře redakce. To, že Černý za mými zády otestoval něco pro někoho jiného, je bohužel fakt a jeden z důvodů, proč jsem ho také vyhodil. Bohužel jsem mu věřil. Ale stroj nikdy neprošel jinými redakcemi ve smyslu, jak tvrdíte Vy. Bylo to jen velmi krátké období, než jsem to zjistil.
Přesná hodnota otáček ventilátoru je v konečném důsledku pro čtenáře nepodstatná. Podstatná je hlučnost a přibližné zahřívání při konkrétní zátěži. Není prostor ani prostředky pro to, měřit absolutně vše, musíme se zaměřit na to podstatné. Obzvlášť při takovém množství modelů. To, že se to snažíte mít superpřesné a sofistikované, je sice krásná věc, ale stejně nakonec záleží na tom, jak má uživatel uděláno ostatní chlazení ve skříni a zda z ní veškerý teplý vzduch nevysává jen ventilátor ve zdroji.
Tvrdím někde, že mám vše přesné na tisíciny? To nikdy nebudu mít. Nejsme výzkumák ani kosmická laboratoř. Ale všechny zdroje měly stejné podmínky, stejný wattmetr, stejné zátěže, a proto je lze objektivně porovnávat mezi sebou.
Když nemohu něco změřit, tak to nekomentuji, jen řeknu, že to nelze změřit a hotovo. Nerozvíjím úvahy, že nejspíš, možná, asi nebo určitě. To je základní pravidlo objektivního měření, jinak jde jen o domněnky. Třeba Vám Váš nový tester a výkonový analyzátor pomohou k tomu, abyste už přestal mlžit a začal se spoléhat jen na fakta. Nebo taky ne.

Antonín Trčálek, časopis Computer

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

No, ta chvilka trvala asi rok kdy obešel 4 různé redakce…to už není zrovna málo. E-maily jsem psal na doménu Živě, tam jsou uvedeny kontakty.

Všichni moji kamarádi z elektra dělali k displomce něco praktického. Že to sice k ničemu nebylo je věc jiná, ale něco tam vyrobili. Jinak jen potvrzujete, že ta škola byla asi dost tragická. Něco málo těch fakt praktických věcí jsem se na té prestižní škole kam jsem chodil já i naučil a mj. to bylo z laborek, kde byly dost drsné podmínky na protokoly. Ne, fakt nikdo není zvědavej na tři stránky tabulek, ale zas na druhé straně ani na tři strany pohádek. Ke všemu je třeba nějaký komentář a ten tam dávám.

Prostor měřit absolutně vše samozřejmě je, důkazem jsou právě ty zahraniční weby, vy volíte masový systém, který je podle mého názoru k prdu, ale vaše věc a jak jsem psal, odpovídá to zaměření na, řekněme, méně náročného konzumenta. Smysl to má ještě u grafických karet a procesorů, kde se jakž-takž dá měřit to samé a nemá to nic navíc, ale to u zdrojů není pravda a krom té sady měřitelných věcí má každý model jistá specifika. Proto v posledních pěti letech v zahraničí tohle téměř vymizelo a všichni se orientují na důkladné testování kus po kusu. A na nějaké žebříčkování tam není nikdo zvědavej, už jen proto, že není jediné důležité kritérium, ale všechny: účinnost, regulace napětí, zvlnění, hluk, cena atd.

Jinak se krásně vyhýbáte tomu přiznat, že sice máte hromadu „faktů“, ale leda ve vaší představě, protože ten zásuvkovej wattmetr prostě může měřit naprosté hovadiny a pokud to zrovna není zřejmé na první pohled, tak může ustřelovat celou dobu a dělat tam systematickou chybu. U mě to je stejný případ, ale já o tom vím, přiznávám to a dělám na tom. Vám je to jedno a budete na tom měřit do smrti s tím, že to je přece dobrý nééé…vsadil bych se, že ani nemáte spočítanou přesnost měření výsledné hodnoty (účinnost v %).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.