Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Seasonic SSP-350GT: ATX prcek s certifikací 80 PLUS Gold

No a pak ze to nejde. O 100W silnejsi verze by byla idealni univerzali zdroj do 90% sestav.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Imho dneska 90 % sestav je jednoduchej (kancelarskej) komp s integrovanou grafikou. Takze ten zdroj tem 90 % sestav vyhovuje. Ostatne par tydnu z5 sem to do takovyho kompu daval (AMD A8-6500, 4 GB ram, 500 GB disk) a ten zdroj se vylozene flaka ;)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tenhle zdroj uživí klidně třeba mainstreamovou I7 se slabší grafikou co nemá PCI-E 6-pin + k tomu 6 disků se rezervou. Lidi si zvykli dávat overkill z dob kdy každej měl 600W zdroj kterej když se mu naložilo 350W tak bouchnul...

Ale jinak, místo tohodle a to platí u Seasoniců obecně bych doporučil ty obyčejné OEM modely, ne ty verze s 80+ gold certifikací, protože dle mých zkušeností ze servisu a reklamací umíraj mnohem více, kdežto ty OEM jsou držáky. Kvalitní součástky a dobré výsledky v testech ještě bohužel negarantujou dlouhodobou spolehlivost.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Když už jsou vzpomínané OEM, osobně bych ocenil test Seasonic SS-500ET T3 a F3, které jsou jedny z vůbec nejprodávanějších a nejvíce doporučovaných zdrojů u nás, vzhledem ke kvalitě vs. co nejnižší cena .

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

I bez testu ti povím že se opravdu jedná o tu nejlepší koupi. až u PC co žerou v loadu nad 400W bych pokukoval jinde. A když si vezmeš že taková I7-4770K + GTX770 máš pořád v loadu pod 300W a pod 400 to bude i po přetaktování, tak je to pro drtivou většinu sestav ideální zdroj. Pro ty úspornější i overkill, tam se pak dá použít ten 350W model.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Súhlasím, len ešte pripomeniem jeden takmer rovnaký "Gold" zdroj od Fortronu FSP350-60EGN...používam ho už vyše roka a zatiaľ max. spokojnosť. Tento zdroj zdrží 336W na 12V vetvách, takže zvládne toho naozaj dosť, a kupoval som ho za 46€.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechcem byť hnusný ale zrovna tento FSP výrobok by som za kvalitný nepovažoval. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas, FSP byl ok tak do roku 2006.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak nájdu sa aj teraz kvalitné kúsky ale pozriedka.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

,,Dlouhý jak písnička" mě dostalo :)
Výborná recenze, díky! Upřímně jsem ani nedoufal, že se dočkáme zdroje s takto vysokým hodnocením.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

K té kvalitě zpracování: vyrábí to dělník, který je na lince minimálně 12 hodin, pije vzdušnou vlhkost, prakticky nejí a za plat, který mu umožní ošacení a hustou polívku. A to všechno proto, aby ho pak mohl Behemont za odměnu polít sračkami :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Citujem - "je osazen výhradně kvalitními kondenzátory, což jsem u OEM produkce tohoto výrobce do nynějška neviděl."

Ja ano. Prve OEM zdroje F3 mali kvalitne kondenzatory(NCC a par OST). Mam tu 400W verziu so zakladnou 80+ certfikaciou. Postupne kvalitnych kondenzatorov ubudalo (jeden cas to bol samy Sus`con a teraz je tam aj Teapo), az ostal len jeden Hitachy na primare. Umerne klesala aj cena. Museli niekde usetrit par centov, ak chceli byt konkurencny(trochu skoda ale dobre , ze nechali 3 rocnu zaruku).

Vo firme ich pouzivame od kedy prisli na trh a odisli nam len dva z novsej serie s 80+bronze certfikaciou(v zaruke). Z prvych serii ziaden. Jedna sa o kancelarske PC, ktore bezia v trochu narocnejsich podmienkach(prach, vykyvy teplot a roznoroda kvalita el. rozvodov) 14 hodin denne, 6 dni v tyzdni.

Kombinacia kvality, zaruky 3 roky a ceny je bezkonkurencna.

Je fakt skoda toho pci-e konektora. 360W Retail verzia ho ma.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Máte pravdu, v mém vlastně tehdá byly snad dva kvalitní kousky:-)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Díky za pěknou recenzi.
Nemohu se dočkat vašich zjištěních o výkonějších modelech v řadě.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Hura, konecne poradny zdroj, podle me idealni, kdyz nekomu zdechne stary Eurocase v letitem PC.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Behemot, môžem sa spýtať či budeš robiť test posledných 400-1000W (nie OEM) platinových alebo gold Seasonicov ?... Viem že v zahraničných recenziách je toho dosť, no potešil by si asi nejedného čitateľa. Čo som videl tak Enermax je pasé, Corsairi sa líšia osadenymi kondenzatormi kus od kusu a sú známe prípady kedy odpálili všetok hardware, FSP nič moc aj keď nemám potuchy ako je na tom S séria, každopádne vyzerajú tie Seasonici ako jediná voľba (Lepa tiež polavila v kvalite a GoldenFlower sa predáva len málo).

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

No někdy snad jo :)

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

4 Behemot : recenzia ma urcite velmi potesila kedze uz davno pokukavam po neakom nizko-wataznom zdroji ... len by to chcelo ist este nizsie s W.

Otazka ? ... Robia sa "takto kvalitne" (citaj GOLD certifikacia) aj nizsie wataze ? ... napr taka 150-200-250 (ta 150W by bola najhodnejsia) ? ... zatial som osobne narazil iba na spominanu G-360 seriu (a teraz Vami recenzovany model) ... Potrebujem totiz napajat E450+4*2TB+500GB(2,5")+3-4vetraky v mojom HTPC (resp. po vymene ... E450+4*4(5)TB+500GB(2,5")+3-4vetraky) a zatial je tam Aurum400 (kupena uz je G-360 na vymenu), ale ako hovorim 150W GOLD by bol najhodnejsi.

Da sa vobec nieco take zohnat ?

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím, spíše mám dotaz-prosbu, potřeboval bych poradit na nákup slušného zdroje do cca 1300,- aktuálně mi už sedmým rokem jede FSP400-60THN-P a protože zažil už xtou výměnu komponent (a má je jeden SATA a žádný PCIe 6piny - takže je samá redukce :)), raději bych chtěl předejít jeho smrti a případné ztrátě komponent a osadil zdroj nový, jen nevím jaký. Dle recenzí tady mám pocit že až na vyjímky jsou to všechno hodně špatné kousky. Aktuálně běží v sestavě G620+AMD6870 (2x6pin)+3HDD (momentálně zapojen jen jedna 750GB ostatní nejsou kam:-), stačí mi jeden dva tipy. Předem díky moc!

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.