Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Šestijádrový Intel Coffee Lake s GPU půjde i do desktopu, již za rok a půl

No hurá. Však to je onedlho. Verím tomu, že pre dobro koncových užívateľov budú zase škrtiť iné parametre, aby sa za rovnakú cenu moc výkonnostne neposunuli hore. Však stačí aj 5 %.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je jasné. Kabylake je skoro to samé co Skylake a Coffeelake bude totéž co Kaby s více jádry.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ještě by mohla ČNB přestat okrádat a upgrade by zase po létech stagnace měl smysl ...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

ses zbláznil? Babiš vybral na restauracích 1,5 miliardy navíc, tak Babiš může zrušit daně z dividend aby bohatí investoři měli ještě víc. Na jedné straně zatíží obyvatelstvo eet a výběrem daní na druhé straně republiku ožebraží. Je jak zvrácené robin hood, bohatým dává, chudým bere. Však Ano bude líp, dejte mi koblihu. Zapomeň že ČNB ukončí intervence, dokud bude EU tisknout peníze a pujčovat nikdy neexistující peníze řecku, itálii, španělsku tak i my budeme muset tisknout prachy z ničeho, protože jinak by jsme se dostali do stavu švýcarska a měli bychom se moooooc dobře což třetí říše nemůže dovolit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Super. Když to píšeš človek jako ty (potrefená husa) tak to bude určitě naopak. Takže ano, asi bude líp.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Babish Hood - Bohatým bral, chudým mával.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Když jedna polovina procesoru je grafická karta, tak je opravdu od intelu sprosté, že nevyrábí i dvanácti jaderné procseory, protože cena křemíku je stejná. Jde jen o to co se na danou plochu nanese. A určitě by šla jedna strana procesoru prostě zopakovat, zkopírovat formou ctrl+c a ctrl+v a vykašlat se na grafiku. Cenově by procák mohl stát ke 20.000,-kč a pořád by to byl trhák.
Je to fajn že konečně přidali dvě jádra, protože jde vidět že se ZENu bojí, takže pro AMD malinkaté plus, že i když bude ZEN propadák, tak už intel stahuje půlky.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ak vyzerá strach a sťahovanie polovíc tak že Intel kontruje CPUčkom ktoré "půjde i do desktopu, již za rok a půl" - to jest za 18 mesiacov - a pri cene minimálne 350-360 USD no tak to sa mi dovoľ hlasno zasmiať.

Strach by vyzeral tak že by som sa ráno zobudil pozrel na heuréku a zistil že i7 1151 spadly na 220€ lebo intel znížil ceny o 100USD, a poobede by som si na diite prečítal že intel do 3mesiacov vydáva i7 1151 bez gpu no s 6c/12t a cenovkou 299USD...

...btw. to môžeš rovno napísať že nVidia sa bojí Vegy a bude jej kontrovať... ...v Auguste 2018 Titanom "III" :D

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

1) jak je u AMD zvykem tak ZEN tady bude v desktopu za 18 měsíců... teď se směji já Vám vážený pane :D :D :D
2) že by cenovky spadli, tak na to zapomeň. I blbá 390X se nikdy nedostala pod 10.000Kč, radši ji stáhli z prodeje než aby ji prodávali pod cenou. Ty si představuješ ZEN že zahýbe cenama, ale spíš zahýbe výkonem, vize že SkyLake i7 spadne na polovinu ceny jsou pouze zbožným přáním... teď se směji já Vám vážený pane :D :D :D

3) Ty si myslíš že nVidia nevyvine Titan "III" na Volťácké platformě? ...teď se směji já Vám vážený pane :D :D :D

Závěrem: Už dost srandy a teď vážně: Lituji tě, protože tvůj život s tak malou inteligencí musí být strašný

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

1. "tak ZEN tady bude v desktopu za 18 měsíců" - to je zbytočné vôbec komentovať, podľa tej logiky by mali do Augusta 2018 vydržať v desktope s FX - nemožné.

2. hovoríš o strachu zo strany intelu a ja hovorím že keby to tak bolo tak by reagovali podstatne rýchlejšie a ráznejšie - možno aj zľavňovaním, tak ako napr. nVidia regovala na Fury X tým že vydala 650USD 980Ti ktorá v NEreferencii je ešte výkonnejšia než vtedajší Titan za 1000ku...

3. nepochopil si, to bol len príklad toho že ak sa jeden výrobca bojí produktu druhého výrobcu - preto príklad s GPU - tak jeho strach sa rozhodne neprejaví tak že zareaguje produktom ktorí pôjde na trh o 18mesiacov - čo je vo svete PC veľmi dlhý čas.

No a k tomu záveru, ďakujem že ma ľutuješ, je milé vedieť že ty ako génius a expert máš pochopenie s nami, obyčajnými smrteľníkmi a ja si teda po tom čo si mi odhalil šokujúcu pravdu idem poplakať nad Intelom ktorí má už stiahnuté polky zo Zenu od AMD a už iste niekde v tajnosti pripravujú plán bankrotu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Plýtváš energií na trolla. :)
Ale je vtipné jak Crha teď hejtuje jak AMD, tak Intel. Já bych řekl, že on si (jako zdatný kutil) postaví procesor sám. :o)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

...minule som písal,že sa nepýtam celého diit fóra, čo fetuješ, ale fakt ma to začína zaujímať, tak sa asi opýtam. Lebo mať takéto stavy, to musia byť fakt silné drogy. Je očividné, že aj im už došlo,že nemôžu neustále visieť len na konfigurácii 4/8 a musia vymyslieť po X rokoch niečo nové.
...keď sa ti niečo nepáči, zapni si ten svoj jednojadrový Celeron D a hraj sa...trebárs solitaire, alebo čo...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

:D prej že jen tak ze srandy přidali jádra? Vy nechápete jednu věc, čím víc dostanu mínusek tím víc vím že mám pravdu. Takže mám pravdu v tom že intel by klidně dál mohl zůstat u čtyř jader kdyby neměl konkurenci... jahahaha AMD fan boys se mě tady snaží napadat a rýt do mě a nadávat mi co za drogy beru, přitom ani nechápou že vlastně je jedno co AMD za ZEN vydá, protože stačí udělat bububu na intel a ten hnedka z ničeho nic, po stopadesáti letech se rozhoupal vydat šestijádro na místo osmijádra, které by udělal tak že by současné čtyřjádro zkopíroval a nedával by k tomu grafickou kartu... ale to VOLŮM NEVYSVĚTLÍŠ! Prej intel to dělá jen tak z dobrosrdečnosti :D :D :D jahahahhaa pro PRACHY TO DĚLÁ!!!!

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nie zo srandy...Vieš, čo je to marketing? ...získať konkurenciu a pridať čosi špeciálne nie je "báť sa". Áno, je tam vplyv konkurencie, ale zasu šíriš nejaký stupídny hype, ktorý si rozpútal aj s Polarisom, aby si si potom mohol zlízať smotanu, lebo trolling je tvoj život. Keby sa intel bál, tak nepridáva len jedno 6-jadro medzi drahšie modely, ale mení celé portfólio, alebo zhadzuje sumy, ako hovorí maťko..
Dnes si si fakt tých drog zobral až príliš, ak nerozlišuješ situácie.

"Vy nechápete jednu věc, čím víc dostanu mínusek tím víc vím že mám pravdu. Takže mám pravdu v tom že intel by klidně dál mohl zůstat u čtyř jader kdyby neměl konkurenci.."
Faktom je,že čím víc mínusek dostaneš, tým väčšia blbosť to zrejme je, ale brať ti tvoju ilúziu s "pravdou" nebudem, lebo pravda je relatívny pojem.

"D prej že jen tak ze srandy přidali jádra?" ... a ... " ale to VOLŮM NEVYSVĚTLÍŠ! Prej intel to dělá jen tak z dobrosrdečnosti :D :D :D "
toto kto kde písal? ...vravím,že Vy ste tam dvaja, ty vieš písať, druhý vie čítať a navzájom sa nedohovoríte (zrejme aj kvôli tým drogám).. Podvedome tu vnucuješ človeku chobotiny, čo sa ti tvoria v hlave.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Potrefená husa nejvíc kejhá a tvé rozsáhle rozbory slovíčkaření dokazují, že potřebuješ prostor aby jsi mi to vyvrátil, protože vlastně v ruce nemáš žádný argument, tak se to snažíš jen obkecat. Dobrou noc.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"Strach by vyzeral tak že by som sa ráno zobudil pozrel na heuréku a zistil že i7 1151 spadly na 220€ lebo intel znížil ceny o 100USD" ...no..podľa mňa tak max. v zahraničí by to kleslo o 100 USD a v CZ/SK by sa neudialo nič, lebo by mali naskladnené kusy za starú cenu a ani za svet by to nedali na tých 220

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Obávám se, že procesor popsaný v článku tj. 6 jader pro socket 1151 (jistě do té doby bude jiný) bude za cenu EE tj. 999 USD možná trošku přitopí na 1199 USD.
Já však zůstávám při zemi a bohatě by mi stačilo kdyby do G4500 přidali HT a tedy mu přidali 25% výkonu za stejnou cenu. To by prozatím jako reakce na příchod ZEN mohlo stačit (než přijdou ZEN APU).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Intel 12 jádrové CPU vyrábí (E5-2687W v4), dokonce i 24 jádrové, k nahlédnutí na: http://ark.intel.com/products/93790/Intel-Xeon-Processor-E7-8890-v4-60M-... ...jen ta cena není úplně lidová.
Pro úchyly na paralelizaci (jako jsem já), kteří neví co s penězi (to už já nejsem), existují i 72 jádrové (288 vláknové) lahůdky jako: http://ark.intel.com/products/95830/Intel-Xeon-Phi-Processor-7290-16GB-1...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ano ale neškodilo by uvést že se jedná o PLNĚ SERVEROVÉ čipy bez podpory sady instrukcí pro MULTIMÉDIA, takže vlastně naprosto nepoužitelný čip pro hry, video a další věci pro domácího uživatele... Ach jo...

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Ty procesory jsou tak nepouzitelne pro video, ze ho na nich profesionalne strihame a renderujeme :-)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Ach jo indeed. Žádný rozdíl v podporovaných instrukčních sadách v neprospěch E5 či E7 vůči i7 samozřejmě není.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

lžeš, cituji:
Nejsou, protoze maji odlisny pametovy radic (E3 nemaji memory scrubber*, to az E5+ a CPU AMD) a to je dost podstatna vlastnost, ktera oddeluje orezane Core i5/i7 vcetne implementace instrukcnich sad (v pripade e3-122v2 vs i5-3570 + i7-3770) Intel FAM. Dale se odlisuji HDxx00 a Pxx00, coz plati pro Xeon E3-12x5vx a do tretice tu jsou vlastnosti plynouci z chipsetu Intel C2xx, jez jsou klicove - ostatne muzes si zkusit treba virtualizovat a poskadlit db, uvidis sam. Nesmime zapomenout na PCIe linky.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ale pi*u. Kde jsem psal cokoliv o E3?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Mohl bys nám prosimtě objasnit, co znamená "Dale se odlisuji HDxx00 a Pxx00"? Diky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

vím já? Až pojede google tak se ho zeptej.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"protože cena křemíku je stejná"

A čo cena za vývoj a technológiu ? Ak by to bolo také jednoduché už dávno by nás Čína zasypala svojimi I7.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

co cože? Co je cena za vývoj technologie, vymazat grafickou kartu která zabírá polovinu čipu a místo toho tam zkopírovat další čtyři jádra nachlup stejné jako ty první? CO JE NA TOM TECHNOLOGICKY NEŘEŠITELNÉHO?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To, ze by to melo spotrebu 250 Wattu kdyby se do stejneho prostoru kde jsou 4 jadra narvalo 8 stejnych.

Podivej se na jakych frekvencich behaji ty 10-20 jadra, jejich vykon rozhodne neni petinasobkem ctyrjadra.

Jadra nelze jen tak nasobit, protoze se nasobi i produkovane teplo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2x65W=250W... gratuluji k dokončení mateřské školy, protože na základku tě nejspíš nepřijali.
(pro hnidopichy ani 2x91W = 250W)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Na základě čeho soudíš, že ZEN bude propadák? To že do levnější platformy dá intel 6. jádro a do dražší 10. jádro o tom moc nesvědčí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

cena ZEN7 je stanovena na 300$,cena intelu procesoru, který by měl konkurovat ZEN7 je 600$... Pokud AMD od začátku startuje na poloviční hodnotě, tak to výkonov nebude srovnatelné a bude to slabší. Je potřeba se připravit na to že to bude spíš cenový trhák pro low end lidi, kteří poběží pro ZEN3 ZEN5. Stejně tak jako Polaris je / není konkurentem 1060 a 1070... prostě něco mezi. Rozhodně si nemyslím že za nízkou cenou stojí rozdělení cenových vrstev pro prodejnost, ale spíše podle výkonu. Skutečného výkonu které už AMD zná.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak snad by to mělo jet i na současných deskách že ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přidáme pin semhle , tuhle otočíme patici o 90°; ... no na Intel bych v tomhle vážně nevsázel ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

přitom kolik 115x socketů už vyblil, a všechny se stejný základem, bych se nedivil kdyby se omylem trefil tvarově a pinově do některých ze starších kousků. To by byla docela prdel kdyby to šestijádro jelo na H55 např. To by intelu asi udělalo díru v jeho retorice o tom že starý chipset se už nedá použít protože nový procesor je revoluční, ostatně jako posledních 8 let :-D I když samozřejmě neočekávám že by do nového CPu dával ještě DDR3 řadiče, ale story pěkná.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ne. Velmi pravděpodobně bude nový socket + jiný chipset. Pokud máte na mysli běžnou a ořezanou platformu "pro socky" LGA 1151, tak tam půjde i Kaby Lake.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"...již za rok a půl"

Již? Ako nehnevajte sa na mna, ale vytesovat sa z toho, ze (konecne) zas pribudne do ponuky 6 jadrovy Intel procak pre mainstream patice, a pride "jiz" za rok a pol, to chce hodne velku davku optimizmu. Je to mozno prekvapive, ale su tu ludia, ktori potrebuju kupit procak v najblizsich tyzdnoch, a tym tato "jiz brzy" informacia tak akurat zdvyhne tlak. Plus, podobne ako Hexus ocakavam, ze tie procaky zas zmenia paticu, a tak sa LGA 1151 dosky budu musiet zasa vymienat, co ma teda fakt nesmierne tesi...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To GPU si Intel muze nechat od cesty, ale chapu, ze pro ne je proste jednodussi unifikovanej navrh procesoru a proste od i3 az po i7 nacpou i grafiku a ty procaky se tak deli jen podle poctu jader at uz virtualnich nebo skutecnych. Pritom temer kazdej, kdo ma neco lepsiho nez i3 ma i vlastni grafiku od AMD nebo NVidie.
Na druhou stranu je fakt, ze mi i7-6700 uplne nedostacuje k plne spokojenosti a sesti jadro bych privital, ale musi byt za rozumnou cenu urcite ne nad 10K.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mas i vlastni grafiku, ale Intel ti dava dalsi vystupy, takze muzes pripojit treba jeste TV a projektor jen na vystupy z toho Intelu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asus GTX1060 6GB 2xDP, 2xHDMI, 1xDVI-D
Sapphire RX480 8GB 3xDP, 1xHDMi, 1xDVI-D

Tohle ti nestaci? Kolik tech monitoru mas?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

17

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.