Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Seznam filmů distribuovaných na 4K UltraHD Blu-ray [+anketa]

Rozlišení 4k pro mě ještě letos není téma. Dokud nebudou na trhu velké OLED TV za rozumné peníze, tak zůstávám na současné výbavě. Ostatně ze zmiňované nabídky filmů mě zaujalo jen velmi málo titulů, takže zatím není kam spěchat.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

trh je nasycen.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Pro moje oci a obyvak je minimalni smysluplna velikost UHD televize asi 65". Idealni rozmer by byl 75", ale to se ze segmentu zbytecne drahe elektroniky dostavam do segmentu absurdne drahe elektroniky.

Zustanu na FHD nejspis hodne dlouho.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Jsem lehce krátkozraký a i přes brýle na 50" plasmě, sledované asi z 4,5m, nerozeznám HD od FullHD.

Takže dokud nebudou za rozumné peníze dostupné opravdu velké obrazovky nebo projektory, tak je mi celé 4K úplně šumák.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Jsem si počkal na spadnutí ceny a pořídil jsem domů tohle: https://www.tsbohemia.cz/40-samsung-ue40j5100-fhd-_d221484.html
Nejlepší je to vidět na prodejně, porovnat si obrazy, rychlost, plynulost, ostrost a tuhle jsem si okamžitě zamiloval, pak už jsem jen počkal až bude ve výprodeji.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Stale cekam na 4k projektory :( (za rozumnou cenu)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

tak to se načekáš, protože 4k už je řešeno lasserem a vzhledem k tomu že to je celkem novinka? U projektorů padá cena jen velmi zvolna a než ta cena spadne bude to trvat dloooooouho...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro většinu z těch vydaných filmů je škoda použít nejen UHD/4K, ale i SD. 10-tá vyšisovaná kopie na VHS s vypadávajícími barvami, to by bylo tak nějak odpovídající. Aby forma byla ekvivalentní obsahu.

Také čekám na laciný 4K projektor. Nebo 4K OLED TV, která se bude stahovat dolů jako roleta, jako dneska promítací plátno. Do té doby mi bude jistě stačit FHD/2K projektor, který používáme. I tak je problém, co na tom vlastně pouštět, dobrých filmů je moc málo, aby to stálo za FHD download.

Placky za tisíce ať si strčí do kam chtějí.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Od prvního týdne, kdy dorazil první 4K, SST, IPS Dell na trh, jedu na něm.
Je fakt, že si v tomto rozlišení, se svojí starou grafikou užiju jen pár nenáročných her a některá youtube videa, ale jsem rád, že jsem upgradoval.
Teď už jen čekat na G1080Ti od nVidie nebo něco od AMD, co mi neodpálí desku, a bude se hrát i ve 4K.
Originální blueray ve 4K kupovat fakt nebudu, ač se mi ve starém PC válí blueray mechanika, ale na RIPy některých filmů se těším.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tohle mi přijde už fakt moc. V podstatě říkáte - mám dvacku na monitor, druhou na grafiku, ale film si určitě nezaplatím, protože se dá "ukrást".
Nepřijde Vám to pokrytecké? Těšíte se na kousky které máte rád ale nejste ochoten za ně zaplatit ani když na to v pohodě máte a ještě se tím veřejně chlubíte?

Netvrdím že jsem svatoušek, ale aspoň se tím nechválím a už vůbec ne veřejně.
Tahle společnost je fakt na odpis ;(

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Ne, berete to špatně.
Monitor stál 10, grafika nemám tucha kolik bude stát, filmy, které mám rád si koupím a zbytek, jako třeba ten Batman V Superman, sosnu.

Pokrytecké mi to vůbec nepřijde, ba přímo mi je to naprosto fuk.
99,9% softwaru mám legálně, hudby mám nastahováno přes 300GB + předplatné na Google Music, je nějaká funkční alternativa pro filmy v ČR? Není co?

Chlubím se veřejně? Proč bych se chlubil, pokud si myslíte, že to tak nemá většina uživatelů (teď myslím jen to stahování filmů, popravdě moc lidí, co kupují software neznám), tak jste naivní.

+ Samozřejmě můžeme závest debatu na téma, že stahování filmů, hudby a knih, není, v případě, že stahované dílo dál nesdílíte, nelegální.
Nejen společnost je na odpis, ale i legislativa, nefunkční digitální distribuce a další věci. Vítejte v zapadákově jménem česká republika.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

No ani bych se nedivil kdyby bylo levnější si ten film koupit než stahovat ~50GB.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

To je opravdu masivní rozdíl stáhnout film za, když to přeženu, 10kč elektřiny místo 600+ za Blueray. + Nemusím zvednou zadek a zajít do obchodu / objednávat a vyřizovat doručení.
BTW: Batman V Superman byl nakonec pěknej vopruz, že já to vůbec stahoval.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

seš si jistej že to je 10Kč elektřiny?

víš ono možná to tebe stojí 50Kč ať nežeru, ale všechna ta zařízení po cestě k tobě může klidně sežrat 2000,-kč na elektrice.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

To je tragedie ... a děti v somálsku nemají co jíst.

PS: Těch 10 Kč je hodně nadhoceno. Během stahování je PC prakticky v idle, zapisuje se jen na disk a zvýší se spotřeba routeru o AP a pár wattů.
Sám jsem během stahování Batmana pařil BF4, takže mi to bylo ještě míň něž totálně jedno. Měl jsem radši pařit další 3 hodiny BFko než sedět u Batmana.
Jako fakt, taková hovadina, hlavně, že mohli přežvejkat animovaný zpracování do hrané podoby a dopadlo by to mnohem líp:
http://www.imdb.com/title/tt2313197/
BTW kdo má rád animáky, tak tohle je fakt výborný, 2,5h dlouhý, dvou díl.
http://kisscartoon.me/Cartoon/Batman-The-Dark-Knight-Returns-Part-1/Movi...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"víš ono možná to tebe stojí 50Kč ať nežeru, "

Ted nevim jestli to myslite sarkasticky (v kteremzto pripade +100 internetu chlape ;), nebo vazne (v kteremzto pripadu hadam ze jste mel uraz hlavy, preju skore vyleceni..)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak ja mam 55" FHD a koukam na to ze 3m a ze 2 m fakt uz velkou honku rozeznat 720p od 1080p to lepe rozeznam jestli to prehravam primo v TV nebo z BD (v obou pripadech 1080p a ten samy stream) tak za mne je tedy lepe investovat do kvalitniho zdroje dat - BD disk nez vyhodit ty stejne prachy za TV ve vetsim rozliseni. Za mne je lepsi koupit za stejne prachy vetsi TV (s kvalitnejsim obrazem - plazma) nez vyhodit ty stejne prachy za mensi s vetsim rozlisenim.
Jedine oduvodneni koupit UHD je stejne jako u 3D pokud nedelaji tv ve FHD se stejnou kvalitou obrazu (pri zdroji FHD) jako UHD tv tak holt za kvalitu priplatim a UHD beru jen jako bonus - stejne jsem to mel s 3D.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Suhlas, kupil som 50" 4k Philips AndroidTV a pozeram na to z 3m, z tejto vzdialenosti a pri tejto uhlopriecke nerozoznam 4k od 1080p aj ked sa snazim :) Takze v podstate 4k je pre mna zbytocnost. Akurat 4k TV maju vykonnejsie procesory a vykonu na Androide nieje nikdy dost, vsakze.
Inak som trochu sklamany z poctu aplikacii, cakal som, ze radovo viac android apps bude kompatibilnych s AndroidTV.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Teraz uz len pockat, az Panasonic TX-65DX900E spadne s cenou na polovicu..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam predobjednany ferguson ariva 4k za 110eur od neho cakam zu bude fungovat kodi + netflix + dvb-s2 to je vsetko hdr nepodporuje a cena je genialna

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kvalitní film je kvalitní i na mé přenosné CRT TV Luxtronic. Ba co víc! Obraz je podstatně lepší, než LCD Technika z Tesca v obýváku, a to jsem do ní teď připojil full HD satelitní přijímač. Ani HDMI, ani 1080i nedosahuje kvality podání obrazu na SD na CRT TV. To je prosím smutná realita více jak 10-ti leté honby za vysokým rozlišením, kdy přitom neexistuje kvalitativní posun v oblasti samotných obrazovek, ale naopak jejich degradace. Umělé vymazání CRT z trhu a jejich náhrada za LCD a jejich všemožné varianty včetně IPS znamenají významnou degradaci z požitku sledování rychlých obrazů doma.

4k filmy budiž, ale i tak si je bdu pouštět na CRT. Vsadím se, že i ty dokáží těžit z dodatečných detailů ještě lepším obrazem, než jaký máme už teď při obyčejném DVD. Alespoň že se díky nim rozšíří BDXL.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Akorat co podani detailu? V nizsim rozliseni nejsou...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak mě teď tak napadlo, když jsou dodnes fandové, co vyrábějí elektronkové audio zesilovače, proč někoho nenapadne vyrábět klasickou crt obrazovku s HD rozlišením? :-)
Odpovím si sám. Protože analog má svoje chyby stejně jako má svoje chyby digitál. A míchat je do jednoho rance asi na kvalitě nepřidá. Kontrolní otázka: trhaný dojem z rychlých pohybových scén způsobuje výhradně zobrazovadlo, nebo i digitální zpracování obrazu (v kameře ...) ? Fakt se to na SD CRT obrazovce necuká?
No, stejně by se našlo dost snobů, co by HD CRT TV koupili.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejspíš hlavně proto, že elektronky se v omezené míře stále vyrábějí, zatímco v případě CRT obrazovek by bylo potřeba rozjet komplet výrobní linku a vyvinout obrazovku zcela novou. O analogové chyby moc nejde, protože LCD/OLED nebo plazma jsou v konečném důsledku opět analogovým zobrazovačem jen s digitálním řízením.
Trhaný dojem z rychlých scén způsobuje především nárůst rozlišení, který nenásleduje nárůst snímkové frekvence. Digitální zpracování s tím nemá moc co dělat, stejný efekt lze sledovat i u filmu při použití krátkého času závěrky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mám 55 plazmu a rozdíl mezi 1080p a 2160p ze 3 metrů poznám. Je to ale film od filmu. U Martian rozdíl není tolik patrný(prý se jedná jenom o upscaling), ale u Amazing Spiderman je obraz jemnější, ikdyž mám FHD zobrazovač.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.