Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nové IGZO displeje mohou mít téměř libovolný tvar

Hezké. Konečně nějaká novinka, která má velkou šanci se opravdu uplatnit. A ne jako třeba prohnuté displeje :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mam takovy pocit, ze kdyz budou ty ridici bloky nejak seriove spojene, tak ze to nebude mit zrovna idealni obnovovaci frekvenci .... do auta dobre, ale jako monitor asi ne

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Tak snad, kdyz uz nejsou potreba ty tlusty okraje, bude mozne vyrobit bezokrajovy panel.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

heh, to mně napadlo taky jako první ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

taky jsem si hned predstavil svuj monitor bez bocnich a horniho ramecku, to by byla parada mit takhle dva vedle sebe :)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem si zrovna jisty, jestli by byl bezokrajovy displej zrovna prijemny .... vzhledem k tomu, ze samotny displej prakticky zadny okraj nema a presto je kolem dokola tuna plastu, tak to asi bude mit nejaky vyznam:) Osobne bych asi bezokrajovy displej nechtel ....

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

ano kazdy je jiny a nekomu by monitor bez ramecku vadil, ale osadit takovej display bez ramecku necim co bude ramecek tvorit treba jen kvuli ocim nebude zadnej problem a je to zalezitosr par korun, opacna moznost ale prozatim bohuzel neexistuje, tedy moznost prave toho bezrameckoveho monitoru kteri by proste nekteri uzivatele uvitali :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Proc by to byl problem?
To je asi jak ty skvele ohebne nebo pruhledne displeje nebo leskle "super" displeje ....... zkratka zadna novinka .....
Je to par mesicu, co jsem spravoval uhorely kontakt na nejakem 12 let starem notasu a to samotne LCD melo ramecek .... no z fotky uz to moc nepoznam (je to v porovnani par pixelu na tom LCD), ale pocitam, tak pul milimetru? Nez jsem zjistil, ze ta zarivka pujde opravit, tak jsem uvazoval, ze to nejak pridelam a budu prosvecovat lampou:) Takze ano, u LCD se ty ramecky delaji schvalne, protoze treba u monitoru by to silene tahalo oci a rusilo pozadi u kraju. Technologicky je to jenom o tom tam ten kryt nedat, ale jak vidno, nikdo to nechce. Je par bezrameckovych TV, se bez podivat do nejakeho elektra, jak to vypada blbe a jak tam ten prechod proste chybi. Promitaci platna taky maji dokola SCHVALNE cerny pruh, aby byl obraz oddeleny od pozadi .... zkratka duvod ten ramecek tam ma, tak ho tam delaji:)
A ani u dvou monitoru vedle sebe, si nejsem zcela jist, zda by to byl to prave, kdyz tam stejne mezera VZDY bude ..... pokud ji nechces, tak si kup supersiroky displej:)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

"pokud ji nechces, tak si kup supersiroky displej" - opravdu? A který širokoúhlý nahradí tento http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/58/AMDExtravaLANzaToront... nebo tento http://www.spectrum.com.sg/manager/images/uploaded/Categories/2101201003... ? (druhý je od Barco)

Tady má zas někdo problém rozumět psanému textu - nikdo neříká že rámečky jsou tam nefunkční nebo k ničemu u jednotlivé instalace (viz plátno), ale je více či méně rušivé v případě skládání více monitorů.

a tihle si za to nechávají zatraceně dobře zaplatit (řešení bez rámečků nebo těsnění)
http://www.barco.com/en/Products-Solutions/Video-walls/Rear-projection-v...

Takže přestaňte machrovat se svojí omezenou zkušeností (..jsem opravoval... a ...vždy bude...).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Význam má zcela jasný :) Vymezuje plochu kam se dívat. Ale pokud má někdo více monitorů tak v místě spoje rámeček překáží.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.