Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Shield 2 s Tegrou 5 překoná Xbox 360 a Playstation 3?

OT: Jen bych rád informoval, že vaše stránky není možné číst na Androidích prohlížečích Chrome, Opera a Firefox (předpokládám, že všichni běží na webkitu). Člověk si chce ráno udělat na záchodě obraz o novinkách a bohužel pokaždé, když se stránka načte, prohlížeč spadne. Musím kvůli vám používat Dolphin. Xperia SP, nevím jak ostatní telefony.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Chyba bude jinde. Xperia S, Opera (nová, ne Classic) a jede to bez problémů. Opera mi ale běžně padá na stránkách s multimediálním obsahem nebo při přehrávání integrovaným video přehrávačem opery.
Pevně věřím, že je to nedostatkem operační paměti(RAM) telefonu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

opera spolu s androidom na motoroloe atrix v pohode, lg 4xhd s chrome tak isto.
Neviem mozna by pomohlo nastavenie prehliadaca do modu ako desktop.
Alrbo to bude tou tegrou ;)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

opera spolu s androidom na motoroloe atrix v pohode, lg 4xhd s chrome tak isto.
Neviem mozna by pomohlo nastavenie prehliadaca do modu ako desktop.
Alrbo to bude tou tegrou ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

na druhu stranu porovnavat 2W ARM s Xboxom s o 2 rady vyssou spotrebou je zaujimave

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu je zajímavé nebo nějak smysluplné srovnání produktů, které vznikly téměř s odstupem 10 let a pěti generací výrobního procesu? :-) Každý mobilní čip má zhruba 100× nižší spotřebu než měly desktopové procesory - ať už před pěti, deseti nebo patnácti lety. Význam takového srovnání lze připodobnit k situaci, když by některá současná automobilka vydala prohlášení, že pracuje na motoru, který bude x-krát efektivnější než parní stroj. Možná to svým způsobem zajímavé je, ale především je to na poklepání si na čelo :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Snad jenom s tím rozdílem, že Xbox 360 a Playstation 3 má spousta lidí doma. Při tomto srovnání ale jde hlavně o výkon, ne o spotřebu. NVIDIA chce ukázat, že její konzole nabídne minimálně to samé co stará generace konkurenčních konzolí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jeslti se nepletu, tak je tady jiz nekolikata revize PS3. Vzhledem k nizsi spotrebe a zahrivani predpokladam pouziti modernejsiho vyrobniho procesu.

http://vr-zone.com/articles/sony-ps3-revision-coming-in-2014-to-feature-...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Když budeš ten smysl hledat, tak ho možná najdeš. Možná volili podobný segment trhu (nebo trh na kterém se chtějí uplatnit) a co nejznámější výrobky. Kromě toho, jejich výrobek v tom srovnání musí vycházet lepší, jinak by to marketingově působilo špatně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Netreba zabúdať na tieto fakty: ARM vs. Cell, 28nm vs. 90nm, cca 12-15 GFlops/230GFlops....QuadCore Snapdragon 600 má 12,5 GFlops. PS3 má silný procesor a úbohú grafiku, v Tegre 5 to bude opačne.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

S tim vykonem CPU u PS3 bych byl opatrenej, protoze ho nikdo neumi efektivne pouzivat. CPU v Xboxu 360 nicmene ma teoreticky neco pres 100GFlops, takze jinak uplne souhlasim.

Celej problem je v tom, ze GPU ulohy jdou paralelizovat skoro zadarmo a nemaj naroky na latenci. To docela znacne zjednodusuje zivot pri vyvoji svabu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

proc se tu o Tegre 4 pise jako o necem co us jako by ani nebylo? vzdyt Tegra 4 teprve zacina a podle poctu zarizeni je dokonce uspesnejsi nez Tegra 3 ;) a to nemluve otom, ze stezejni produkty pro Tegru 4 se teprve prodávat zacnou, psat 2 mesice potom co se nejaky HW ofiko dostane na trh ze je neuspesnej, přitom ma predsebou ještě asi tak 6-8 mesicu, a o produktu co se první 4 mesice svého života dostal do 2 zarizeni a poradne se prodaval az poslední 3 mesice (po roce) jako o necem co bylo uspesne, je ukázka toho jak nekteri zdejsi redaktori hledaji a nasledne zdeluji fakta :))

proc no-X pises o vecech co te nebavej a ještě onich pises nesmysly?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Velmi trefne.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tegru 4 uvedla Nvidia bez dvou měsíců před rokem. Podle počtu tabletů aktuálně dostupných na trhu má 4× nižší zastoupení než Tegra 3, která je de facto EOL stejně jako první vlna zařízení, se kterou přišla a která se již jen doprodává. Tegra 3 se začala pořádně prodávat nyní? Co tři miliony kusů, které Google objednal loni v létě?

Asi takhle. Požadovat, aby se nepsalo o počtu zařízení s Tegrou 4, protože jich je na trhu málo, je dost dobrá demagogie. Navíc se teď už počtvrté opakuje schéma, kdy je první rok od uvedení Tegry slyšet jen hypování, zprávy o záplavě produktů a skvělých prodejích, zatímco jakmile vyjde další generace, přicházejí zprávy, jak ta předchozí byla neúspěšná, jak málo se prodávala a o kolik si nová vede líp. To není nic víc ani nic míň než marketing Nvidie, na kterém se ovšem nebudeme podílet.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tegru som zrovna neodsledoval, ale nemali by sme rozlišovať medzi predstavením nejakého HW od jeho uvedenia na trh? Je pekné, že Tegra 4 bola predstavená pred rokom, ale ako sa mohla vyskytnúť v nejakých zariadeniach, keď sa ešte nikam nedodávala (zrejme nebola ani dostupná)? Toto sa mi skôr zdá ako demagógia. Čo sa týka hypovania, tak to predsa robí každá firma, ale podielať sa na tom nechcete asi iba u NVIDII. Rozmýšľam, či to nesúvisí s tým čo napísal váš kolega pod testom 290X...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale R290x se už narozdíl od Tegry 4 prodává nebo ?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

To nebolo mienené na provnanie s 290X, ale narážka na postoj NV k Jirkovi (a s tým súvisiacim komentovaním, ktoré predviedol v tomto článku). Ja neočakávam písané ódy smerom k Tegre, ale to porovnanie sa mi zdá nekorektné (prečo, som napísal v predchádzajúcom komentári).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tegra 4 sa da davno zohnat v tablete od toshiby (asi jedine zariadenie znamejsie?) vsetci ostatni presli na qualcomm.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

uvedeni a skutecne dodani na trh jsou dost rozdile věci, schvalne se koukni kdy uvedli Tegru 3 a kdy se na pultech objevil první pristroj s ni ;)

muzes nekde dolozit nejaka cisla kde budes mit podlozeno kolik se prodalo Tegra 3 a kolik Tegra 4 v rekneme prvních 3 mesicich jejich skutečného prodeje? protože alespoň bez těchto cisel jsou tvoje slova o uspesnosti a neuspesnosti jen tvoji fantazii ;)

takze par faktu na zaver, Tegra 3 se zacala prodávat před 2 lety, ano je tomu jiz 2 roky a to v listopadu 2011 ;) jestli sis nevsiml, tak za par dni nastane listopad roku 2013 ;) takze jsi téma 3 miliona jen ukazal nato jak uzasne informace nam poskytujes, Tegra 4 se oficialne zacala prodávat v cervenci tohoto roku, tedy před rekneme 3-4 mesici ;)

a nikdo nechce aby jsi o zarizenich s Tegrou4 a jejich poctech nepsal, ale ja se spis obavam ze ty ty zarizeni nevidíš a nasledne tu pises o neuspechu, jen onich pis, ale pis onich pravdu a ne ty tvoje nesmyslny bludy ;) tech zarizeni je prave jiz mnohem vic, nez kolik jich po 4 mesicich na trhu mela Tegra3 ;) dohledej si aspoň nejake informace o tom o cem hodláš psat, pak by aspoň tvoje texty nevypadali jak nekde v Blesku s hodnotou nula

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Lidé co používají moc smajlíků jsou chudáci.
http://www.androidbeat.com/2013/07/tegra-fail/
http://www.phonearena.com/news/Pricey-NVIDIA-Tegra-4-shipping-at-low-vol...
http://www.brightsideofnews.com/news/2013/1/9/tegra-4-gpu-specs-disappoi...

Nechceš svojí demagogií (vem sebou i marečka) oblažovati i anglicky mluvící? Škoda, že si nehodlám dohledávat cos psal o předchozích tegrách, ale předpokládám, že sám víš jak moc optimistický si byl.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

asi nechapu co tim chtěl autor rici/napsat?

první odkaz je zajimavej, vpodstate v mesici kdy se poprvé objevil na pultech produkt s Tegrou 4 někdo napise ze Tegra 4 je fail? uzasny takze po maximalne 15 dnech v prodeji (15 cervence se zacala ofiko prodávat a jen na asijskem trhu, zbytek světa si pockal mesic az 2) a jiz někdo vi ze je to fail, bravo, kde se da sehnat ta vestecka schopnost toho autora?

druhej odkaz ukazuje fakt ze Tegra4 je a asi i bude spise v dražších strojích, sak proc ne, vykon na to ma a konkurence dany vykon neprodava v o nic levnějších strojích, levnejsi by mela bejt az Tegra4i

v tretim odkazu asi něco zajímavého i bude když se tam i cituje, ale prectu si ho az později

a klidne si dohledej moje posty ohledne Tegry3 a klidne je sem i nalinkuj, a doporučuju aby sis nasel co znamena slovo demagogie ;) strohe obsani par faktu co jde snadno dohledat, za demagogii opravdu nepovazuju

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jen rejete do noxe za něco co je v zahraničí naprosto běžné a nepovažuje se to za neobjektivní. Ať žije objektivita. Psát o tegře pozitivně je naopak jasný nvidiotismus, protože ten obrat a zisk jaký má ta divize nesplnila plány nvidie - FAKT.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Upozornenie na to, že No-X nerozlišuje medzi predstavením produktu a jeho skutočným príchodom na trh sa ti zdá ako demagógia? Ja neočakávam chvály na Tegru, ale to ako je to podane tu nie je proste korektné. Napísal som snáď niečo iné čo ťa tak iritovalo?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jenže ten skutečný příchod se u těchto produktů dost těžko určuje a velká prodleva mezi představením a příchodem není nic pozitivního.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To môže byť pravda, ale dá sa toto obdobie počítať do životnosti produktu na trhu, keď ešte na trh ani nevstupil? Pretože o tom sú predsa tieto porovnania. O uplatnení Tegry 4 na trhu. Keďže prišla pred 2 mesiacmi na trh, je naozaj príliš skoro ju nejak hodnotiť z hladiska úspešnosti voči prechádzajúcej generácii Tegry. Inak to samozrejme vyzera ak sa do toho započíta aj ten rok od jej predstavenia čo ale nie je podľa mňa správne. Ide iba o toto. Nikto nehodnotí teraz Tegru 4 voči konkurencii (alebo úspešnosť celej platformy Tegra). Aj článok je o jej porovnaní s Tegrou 3.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tegra4 byla predstavena (nikoliv jako hotovej produkt, ale jen predstavena "na papire") 6 ledna 2013, první produkt s ni se dostal na pulty 15 cervence podle toho co se da dohledat, tak produkcni vyroba Tegry 4 zacala nekdy v cervnu, stezi tedy mohl vzniknout nejaky produkt s Tegrou4 drive jinak nez jen jako ukazkovej predprodukcni vzorek, tak jako tak, začátek prodeje Tegra4 je psany jako 15 cervence 2013

Tegra3 byla predstavena (nikoliv jako hotovej produkt, ale jen predstavena "na papire") v unoru 2011, první produkt s ni se na pultech objevil v listopadu 2011, kdy presne se Tegra3 zacala vyrábět jsem nenasel, ale kdys si porovnam pocty mesicu, tak me vychazi ze Tegra4 se dostala od ohlaseni na pulty drive nez Tegra3 (7 vs. 10 mesicu) a první vetsi uspech Tegry3 se dostavil az v cervenci 2012 kdy se objevila v nexusu7, tedy po 8 mesicich co byla realne na trhu

takze otázka zni, dle ceho je tedy Tegra3 uspesnejsi nez Tegra4 ? strasne demagogicka otázka a cekam ze odpověď jiste demagogicka nebude :))

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Neviem kto napisal viac nezmyslov. NV je dlhodobo neschopna ukrojit si vacsi podiel ARM trhu na ukor konkurencie. Keby NV nepodliezla s cenou pre Google Nexus, tak by ani Tegra3 nemala nejak zazracne predaje. Z tych ostanych zariadeni bol najpredavanejsi MS Surface a to nie je ziadna slava.
Zobrali par percent trhu, ked trh rychlo rastol, ale rast sa spomalil a NV stale nema nic cim by ohrozila Qualcomm. Staci sa pozret na pocet ohlasenych zariadni s Tegra4 a Qualcomm Snapdragon 800. A hlavne na to o ake zariadena ide. Qualcomm ma chyteny Samsung, ktory v Android zariadeniach dominuje. A to sa bavime len o High Ende od Qualcommu. V nizsej cenovaj, nema NV vobec nic. A na tychto trhoch sa tiez slusne zaraba. Prijmi Qualcommu su toho jasnym dokazom.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nic o konkurenci jsem nepsal, takze naco vlastne reagujes? něco k tématu bys nemel?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hovoril si zastupeni natrhu, ja tiez. A zastupenie na trhu s konkurenciou suvisi. Ale ked to nevies pochopit, tak asi nema zmysel dalej diskutovat.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

muzes me prosim ocitovat pasaz kde v postu na ktery reagujes pisu neco o zastoupeni na trhu? celou dobu to bylo jen o Tegra 3 vs. Tegra 4 ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Všiml si někdo popisu osy Y?

Relative Graphics Horsepower

To je adept na ocenění marketingový blábol měsíce.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

To máš pravdu. Ale aspoň sa máme na čom pobaviť. :-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.