Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Mainstreamový Skylake čekejte koncem září, Celerony až příští rok

Strasne som zvedavy na OC non-K verzii.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Kdo by vlastně ty Celerony kupoval?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Každý, komu stačí comp na web, filmy, hudbu a fotky - cca 90% uživatelů ;)
---
Edit: Ještě jsem zapomněl na kancelářinu ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Což je PC, které se dá koupit už zatraceně hodně let, s tím není třeba čekat na Skylakové Celerony.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ale ono to bolo myslene tak, ze ked niekto za pol roka/rok bude chciet kupit lacny kancelarsky PC a bude chciet Skylake stvrtinkovu "generaciu" , tak iste nebude kupovat Ci7 6700K, ale moze siahnut po tom Celeri alebo Pentiu a ked chce, tak aj Ci3.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ten, kdo chce co nejlevnější systém pro přehrávání 4k videa? (tedy za předpokladu, že Intel Celeronům neodrbe podporu pro HEVC).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jestli ma Intel na mysli ti vojebane Celerony a Pentia(N) na atomackych jadrech tak s tim muze jit klidne do piči, ted tu mam mobilni Celeron 1005M(Dual-Core, 1.9GHz, 2MB L3 Cache, podpora RAM DDR3/L/-RS 1333/1600 a na praci plne dostatecna HD grafika) a kdyz to porovnam s dnesnymi sragorami typu Pentium N3540 ktery vsade jebou je to nenormalnej rozdil ta 1005M oproti tomu vosranemu ctyrjadernemu hovnu Pentium N pricemz ten ma pry uzasne ctyri jadra a vyssi frekvenci, proste je to stara a neefektivni zasrana architektura Atom-u kterou nikto nekupoval a tak ty jadra Intel promyslene nacapal na zakladovou desticku procesoru a dnes to prodava jako neco uzasne/moderni, toto neni zadna sranda, tito vojebane Celerony N a Pentium N sou montovana do notebocich ktere se dnes predavaji za cenu od 280 do 450€ a nekdy i vic!

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

O totalnej deformacii trhu predefinovanim obchodnych znaciek som uz v diskusii na tomto portali pisal.

Len menej vulgarne. Ano je to na hovno, lebo byvaly Atom = dnes Pentium a Celer a Atomy ako obchodna znacka ostali len pre tablety a smartfony. Za 10 rokov budem mat v spicke ceruzky kde je guma v objeme 1/4 cm^3 nejake 8-vlaknove Pentium, aj ked dnes by sme to nazvali nejake Quark Nano CPU. Ale marketing a obchodna znacka nepusti. No nebude uzasne mat na konci ceruzky 8-vlaknove Pentium?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tady se píše o desktopových Pentiích a Celeronech, které vycházejí z architektury Skylake. Atomové verze jsou s přídomkem N před číslem, primárně patří do tabletů a ultra mobile devices, že je výrobci notebooků rvou i do 14" nebo 15,6" modelů je věc druhá.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ziadna "atomova" verzia sa nema co volat Pentium alebo Celeron.

Atom je obchodna znacka pre isty segment trhu, Pentium a Celeron su obchodne znacky pre isty segment trhu.

Ked tato deformacia bude pokracovat dalej, za 5 rokov mame v mobile nie x86 Atom, ale 8-jadrove x86 Pentium.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k uspechu haswellackych Pentii jsem na nova Gcka velmi zvedavy, s ohledem na to, co se treba na pct o skylake pise.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

uspech v predajnosti nerozporujem, ale fajka zhasla pri takom Witcherovi, dve jadra su proste fakt len na WoT

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jedna se o lowendovy procesor urceny pro lowendove hrani, samozrejme ze ma sve limity. Co je podstatne, dava necekane lepsi vysledky nez cokoliv jineho ve sve kategorii.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

btw, co si sa tu bil s ceskoslovenskym internetom, ze nvidie maju len softwarovy problem s async.shadermi, aha co internet dal
https://a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/2525/3928/original.jpg

http://www.reedbeta.com/talks/VR_Direct_GDC_2015.pdf
23.strana (nvidia oficialny dokument)
tj nvidia zase zavadza, neporiesi ten problem, len bude podla vsetkeho silovo tlacit, aby sa async.shadery nepouzivali v DX12 ready tituloch

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Rad ti tento nesmysl vyvratim v relevantnim threadu, zde jsme OT. Protoze mas zrejme problem s chapanim psaneho textu a pises veci ktere se nestaly, uvadim pro jistotu v cestine:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Off_topic

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to ze sme OT, neznamena ze to nieje pravda :)

mas to tam, mozes sa realizovat

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Taková i5-6400 už skladem je, sice na dvou e-shopech, ale nulová dostupnost bych tomu neříkal.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Co na to říct: je to nastavovaná polívka, 5 let se to nehnulo z místa - mimo odběru a hlemýždím tempem vylepšované interní grafiky, plus podpory pro obrazové a videoformáty.

Kde je více jader, snížení chybovost - třeba pomocí ECC, zabezpečených sběrnic a registrů, akcelerace komprimace, hashů a šifrování, akcelerace pro VM dnes používaných jazyků, CPU-GPU heterogennost (HSA), ...

Od té doby, co upadlo AMD a Intel nemá konkurenci, všechno spěje k horšímu.

Není pravda, že by se více jader v SOHO segmentu nevyužilo - dnes nabírá na obrátkách virtualizace, zabezpečení aplikací pomocí kontejnerů (třeba Docker) a všechny další technologie. I antivir si pouští podezřelý kód ve virtuálním stroji - a takových věcí v každém desktop použití spousta, kde by to představovalo velký posun.

Nehledě na hry - pokud by Intel udělal do SOHO například "atomové" osmijádro - jako je u "profi" Avoton/Rangelay, mohli by herní firmy přímo portovat gamesy z dnes 8-jádrových konzolí, určitě by jim to nedalo žádnou práci.

Dokud nebude AMD Zen nebo něco jiného - třeba čínský/jiný_žluťácký/ruský/... procesor, tak se to nehne z místa.

Mírný pokrok v rámci zákona - tedy prolhaného marketingu. K čemu je 4K/8K akcelerace, když žádné filmy - na které by se dalo navíc i dívat - nejsou a ještě dlouho nebudou.

Jediné zajímavé na Skylake jsou mobilní Xeony - to je dost, po pěti letech na nové architektuře Core2.

Ale určitě zase budou hořekovat, že se to "neprodává", že lidi "nemají zájem o desktop", že ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.