Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Vypadá to, že desktopový Skylake nebude AVX 512 podporovat

Na jednu stranu škoda, na druhou možná dobře, Cannonlake třeba pro desktop přinese i to, co nenabídne Knights Landing v serverech. Tou doou by na trhu mohly být i aplikace s podporou těchhle super instrukcí...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Co by jste taky cekali od Intelu, klasika - vyrobime z jednoho produktu dvacet, tim ze hodime do nahodneho generatora CPU flagy...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No v tomto pripade Ti to nevyslo, motat desktop a serverovu produktovu radu, tam to tak nie je.

Situaciu si vystihol presne, ale jedna sa o AMD FX, z povodnej 8350 nasekali 8320, 8320E, 8350, 8370E, 9570, 9590.. Ten isty kus vzdy len s inym oznacenim, vysledok makania 3 "neuveritelnych" rokov! Inovacie ako svina:)))

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

On ma niektory z tych AMD procesorov vypnutu nejaju instrukcnu sadu?
Evidentne tomu moc nerozumies len sa snazis haijt svoju znazku. Intel ma na jednom kuse kremiku ovela viac modelov a nelisia sa len frekvenciou, alebo velkostou cache, ale co je pre mna horsie aj vypinanim istrukcii. To je spacialitkou Intelu.
Ked chcem napriklad AES od intelu, tak musim kupit i3(donedavna i5) aj ked nepotrebujem vykon. Mohol som to riesit aj bez akceleracie AES, ale to nezandbatelne zatazuje CPU co nie je pre vyuzie v NAS vhodne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono to je jedině dobře. Tohle jsou vysoce specializované vektorové výpočty, které v běžných programech těžko najdou většího uplatnění a navíc zvyšují neúměrně spotřebu čipu. Už Haswell based Xeony mají dvojí základní frekvence. Base clock a AVX clock, který je až o 400MHz nižší než je základní frekvence.

Je rozumné taková řešení rezervovat pro HPC a servery a v běžné desktopu a noteboocích to úplně vypnout. Navíc bych řekl, že 512 bit AVX se týká pouze Xeonu Phi ( tedy generací Knights Landing a knights Hill), které 512 bit vektorové jednotky mají už od Larrabee....

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

tak potom by ma zaujimalo, cim chce intel donutit uzivatelov ku kupe, kedze oproti broadwellu tu nebude prakticky nic nove

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Akoze cim? Predsa kraaaaaaaaaaasnym novym marketingovym nazvom novej pol-generacie, ci skor stvrt-generacie, ci skor osminovej ci sesnastinovej generacie ... Ved jak to kraaaasne znie Skylake, oproti hnusnemu Haswell ci desktopovo nikdy nevydanemu Broadwell, no fuj.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nic nové ? vždyť je to úplně nová architektura bez ohledu na AVX3 instrukce.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

"Ono to je jedině dobře. Tohle jsou vysoce specializované vektorové výpočty, které v běžných programech těžko najdou většího uplatnění "

No jasně, kdo by potřeboval rychlejší Photoshop, že? ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty Skylake Xeony půjdou do socketu 1151 ? Nebo to je řeč o nějakých spešl Xeonech co do desktopu nepůjdou ?

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.