Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Desktopový Skylake bude 35W a 65W. 95 wattů je rezervovaných pro řadu K

One man show pokračuje....

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Show musi pokracovat, protoze upada zajem o cokoliv "nekomercniho" (desktop apod) a to se nehodi do kramu ani samotnemu velkemu modremu, protoze se jaksi vyhledove nebudou vracet mega obri investice do jeste vic mega drazsiho vyvoje a vyroby.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Ehm, zde jde o narážku na one man show redakce Diit. Otevřete si titulní stránku webu a podívejte na autory článků ;-)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Možná je to tu OneManShow, ale aspoň můžeme použít slovo show a něco se dočteme ... když se mrknu na ostatní české rádoby servery tak nevydají nic klidně několik dní ... (viz EHW třeba, PCT tam je kvalita na bodu mrazu, SHW ten radši taky nic kromě agregace tiskových zpráv, DD sem-tam něco pustí, atd ... )
buďme rádi za DIIT :-)

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Aha, to me ani nenapadlo uz jenom kvuli tomu, ze si nazoru na DIIT vazim- ten nadhled se mne libi. Jejich interni krizi neresim stejne jako nikdo neresi moje krize nebo menstruacni krizi moji zeny :-D

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

No, OK .... a ted ... kdy budou ..... a budou mit iris pro grafiku nebo jen tu intel HD?

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

bez Iris Pro ať si to strčí .... potřebuju udělat pořádný HTPC a čekám na IrisPro jak na smilování

takový 35W čtyřjadýrko s Iriskou no to bude pokoukáníčko v domácím kině ve vysokém datovém toku

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych to bral s 65W, preci jen bez vytizeni ten procak nezere nic. A dedikovanou grafiku bych hodil do prdele ...... jako doufam, ze tam ta iris bude no.

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

hej, a to 4jadro s Iris pro bude stat sladkych 399€, no nekup to

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Ja si to nekoupim, protoze si koupim svete div se AMD ;-) prave kvuli te grafice, nejaky extra CPU vykon uz neni zdaleka v domacnosti vyuzitelny. Intel grafiky byly a jsou stale sragory.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Kamo to vubec ..... vykon je potreba ..... soucasnou i7-860 mam uz pres 5 let! Nedivil bych se, kdyz do nastupu skylaku ten procak oslavi sestilete narozeniny. Pocitam, ze skylake vydrzi minimalne taky tolik ....... zkratka neni to investice na pul roku jak hloupy telefon nebo tablet. Navic mi to bezi 24/7 a tam je spotrebou intel uplne nekde jinde, i technologiema a instrukcema, takze vubec. Investice par tisic navic do intelu se mi jiste mnohokrat vrati minimalne na elektrice. A kdyby ta integrovana grafika nestacila, tak koupim nejakou vybehovou GTX960 za par kacek, podporuje HDMI2.0, v idle zere asi 5W (nekde byl pekny graf), takze pohoda ...... porad mi mimochodem neni jasne jak fungujou ty dve grafiky .... ideal by byl mit integrovanou na vsechno a kdyby se jeste nekdy vydala nejaka hra, ktera by potrebovala neco silnejsiho, tak by se spustila ta velka ..... otazka, kam napichat monitor, aby to fungovalo a zbytecne nezralo:o) Jako nejak tak doufam, ze to nacpu do desky a kdyz se zapne dedikovana, tak to po PCI bude posilat do desky a z tama do monitoru, otazka, jestli to nesnizi vykon.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ja provozuji Phenoma-II uz taky nejaky ten patek k plne spokojenosti ;-) instrukcemi pozadu taky neni- ono jde taky o to, jake aplikace dokazou posledni sady instrukci EFEKTIVNE vyuzivat!

S tou elektrinou mne to pripada stejny argument jako vyhodte vsechny svoje svitidla a kupte si LED zarovky; podobne s vysavaci atd.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Phenom ze neni pozadu?
Kde je SSSE3, SSE 4.1/4.2, AVX, atd? Treba pri encodingu videa se minimalne SSE 4 bezne pouziva uz roky. V modernich aplikacich se ta zastarala architektura projevi naplno a vykon jde do haje. Phenoma pak vyklepnou pomalu i Celerony.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Jinak teda iris pro sragora urcite neni .... dokonce mam pocit, ze vyrazne prekonala to, co je integrovane u AMD.

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

No jo ale za jakou cenu?

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Grafiky integrované do procesoru sou výrazně limitovány propustností paměťové sběrnice. Ze systémové paměti o moc větší propustnost vymáčknout nelze, DD4 taky není o moc rychlejší než DDR3, pokud AMD bude chtít zůstat konkurenceschopná, bude muset přijít s podobným řešením jako Iris s adekvátně vyšší cenou.

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

ved nove AMD APU ma byt mat radic na HBM pamate

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Tak s tim se tak nejak pocita, ikdyz doufam, ze to bude o nejake to euro levnejsi:)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

399 ? Spis 600... to vis, ti chytri manazeri z Intelu rozhodli, ze nebudou davat Iris Pro tam kde by bylo vyuzitelne (v mainstreamu + low-end pro htpc), ale nacpou ho tam kde je vsem k nicemu - do hi-endu...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

K nicemu v hiendu??? A to jako proc? Hiend od intelu si snad clovek kupuje kvuli vysokemu vypocetnimu vykonu ne? A ne jako "herni" pocitac, na herni pocitac bohate staci AMD a nejaka grafika ... i7 si lidi kupujou pro pohodlnou praci, virtualizaci atd a tam 99.99% pobezi integrovana grafika .... a kdyz ta integrovana grafika zvladne naprostou vetsinu her, tak tim lip ne??? Kdyz nebudu muset mit v takovem pracovnim stroji, co mi bezi nonstop mit extra zravou PCIe grafiku, tak jedine dobre!
Intel si patrne konecne vyndal hlavu z prdele a pochopil, ze hiend CPU ma jit ruku v ruce s tim nejlepsim, co maji v GPU a ze zakaznici techto i7 tvori v naproste vetsine nehraci nebo prilezitostni hraci, kteri jiste nebudou hrat ve 4K rozliseni:o)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

jsem zvedavej jakou cenovou latku Intel nastavi. ale jsem spis pesimisticky. pokud to neni do notebooku nebo tabletu tak si za to Intel necha o to vic zaplatit. holt konkurence chybi. snad pristi rok az prejde i AMD na nizsi litografii tak se ledy pohnou

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Spíše mne zajímá, jestli o5 vydají nějaké odemčené Pentium

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ked deskto tak desktop. Ach jaj boze soudruzi z Intelu. 6xSATA to je jekoze high-end? Ked chce clovek 8xSATA (nechsom skromny a nechcem 10xSATA), tak to musi byt na fosni dodatocny svab/radic, aby tam boli dalsie 2-4 SATA?

SATA slot 1: SSDckko - 180 GB model predavat asi nechcem a chcel by som kupit druhe, tym padom
SATA slot 2: ty vole taky SSDckko - nejaky novy 1/2TB-like (rozumej 480-500-512 GB) model
SATA slot 3: interna DVD pekaren, ano viem prezitok, mam dve, co ich vyhodim, alebo budem kupovat externu?

Ostavaju mi uz iba 3 (SLOVOM TRI) SATA sloty. Pokial clovek kupi 8TB Seagate Archive tak OK mam 24 TB ale 800 € v prdeli jednym šupom, inak ostavaju ROVNAKO DRAHE 6 TB WD Greeny (fuj, helium) a neviem ci je helium aj v 5 TB WD Greenoch (radšej šindle jak helium). Potom tu mame paletu 4 TB modelov a clovek sa vo zvysnych TROCH SATA slotoch dostava na 12 TB. Ak by boli dalsie dva SATA stoly, je dostatocny priestor na celkovo 20 TB a disky mozno kupovat postupne.

Soudruzi z Intelu 6xSATA to je jakoze high-end? Kristove rany!!! S tak trapnym poctom SATA portov by som sa ani neodvazil uvazovat o RAID 01/10, kde treba MINIMALNE 4 disky. Ako nehovorim ze tam musi byt 16-20 portov a 16-20 kusov 146 GB ci 300 GB diskov pre dobrych 2000 IOPS jak v nejakom starom serveri. Ale do riti aspon 8xSATA ked nie 10x. To jakoze bude viac jak 6xSATA jedine v tych snobskych cipsetoch pre LGA 2011 a jeho nasledovnikoch?

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

No teda jako proc by na desce ten svab navic nemohl byt. Me by spis zajimalo jestli mysli vazne, ze to bude mit jenom 16 PCI Express 3.0 linek. K cemu se jako ten svab na desce pripoji?

I kdyz mozna, ze se jim vic linek proste nevejde do toho socketu. Ono jestli to ma 1151 pinu, tak je jasne, ze se tam nevejde tolik jako do 2011 pinu toho LGA 2011 ... ale moment, to je stejne novy socket jenom pro tyhle CPU, ne? Proc tam nedali tech pinu vic?

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Ale tak to takhle u Intelu funguje odjakživa… u mainstreamu 16–20 linek, kdo chce víc, musí si připlatit. Teď dokonce i ten nejlevnější Core i7 do LGA 2011 má ořezaný počet PCIe linek, aby náhodou někdo nedostal PCIe linky moc levně. :-)

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Chapes to blbe .... 16 PCI-e linek pujde do PCI-e na desce, z procaku poleze 20 linek. I kdybys mel treba grafickou kartu/karty, ktera vyuzije vsech 16 linek, coz se da celkem vyloucit, tak ti zbyvaji 4 linky na SATA a USB, coz je 4GB/s, takze vic nez dost .... navic je to rychlost jednim smerem, takze treba pri hrani nejake hry by se cetlo z disku a posilalo na grafiku, takze i kdybys mel nejaky superrychly disk, co ja vim, tak by te to nelimitovalo.

Co me cim dal tim vic zajima je spis to, jak je to reseno kdyz bude pripojeny 4K monitor treba k desce a pojede hra vyuzivajici PCIe grafiku .... preci jen kdyz to bude 120Hz display, tak si veme skoro 4 cele PCIe linky, coz uz mi prijde celkem dost a to je jenom jeden monitor:) Nebo vede nejaky kablik z GPU do desky? Kdysi to tak bylo ne? Neco jako audio kablik od CD romky v dobe bronzove:) Mam 5 let starou sunku a vubec nevim jak je to ted, ale jde mi o co nejmensi spotrebu a pouziti integrovane grafiky v procaku v 99.9% casu, ale kdyz by bylo treba, tak at se trosku protoci i PCIe grafika:) A nerad bych lozil ke kompu a prohazoval kabliky:o)

EDIT: asi tomu zacinam trosku rozumet .... v prve rade ty obrazky jsou na hovno .... v realu pujde asi o to, ze z procaku fyzicky poleze x16 PCIe pro grafiku (rekneme 70 pinu), pak 4xDIMM4 (280*4=1120pinu, ale asi jenom pulka cili 560), asi x4 DMI (20 pinu?) mezi CPU a PCH (tak se tomu cipsetu ted rika:) a snad jeste FDI (??? pinu). FDI je asi to, co jsem hledal (a nevim, jestli u skylaku bude, ale u haswellu pry je), Flexible Display Interface. Neco, co zere data z GPU v CPU a posila do chipsetu z ktereho fyzicky vedou porty na desku, ale stale to neodpovida na otazku jak se graficke data dostanou z PCIe GPU, no asi pres PCIe. Ikdyz v tom diagramu jsou graficke porty naznaceny primo z CPU, coz je vcelku divne, ze by z CPU primo lezl signal treba do HDMI? Tak pak by vlastne cele FDI odpadlo a cele by se to zjednodusilo .... ale nedejboze, kdyby mel nekdo v pocitaci dve grafiky nebo ji fouknul do blbeho portu:o) Osobne znam cloveka, co ma jeste v extra slotu quadro a v takovem pripade by se musel tahnout signal pres DMI, ktere je jen x4 ....... no, vlastne vsechny disky, USB i PCIe (krom grafickeho, ktery je primo v CPU) bude tazeno x4 DMI, cili 4GB/s .... coz neni zas az takova hitparada, kdyz by clovek chtel neco dat do PCIe, treba nejaky rychly SSD disk ... normalne to asi stacit bude, ale je to takove divne, cekal bych tech linek asi vic a hlavne, ze by byly sdilene jak doposud vsechny .... takhle je tam sice 20 linek, ale 16 primo z procaku dedikovanych jednomu slotu a zbyle 4 na vsechno ostatni a grafika vetsinu casu dela stejne hovno a i kdyz by se fakt snazila, tak pochybuju, ze se x16 3.0 linek nekdy vyuzije naplno. Ale mozna (nejspis) se pletu a je tam jeste nejake neco jinak a uzke hrdlo tam neni .... preci jen to ma 1151 pinu ten procesor, coz je fakt hodne:)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak oproti současnému LGA 1150 to je ale pokrok… tam jsou ty DMI linky dokonce jen na úrovni PCIe 2.0, tedy 2 GB/s celkem. Holt to má schválně Intel tak udělané, aby to na běžné použití stačilo, a když chce někdo něco extra, tak si musí připlatit na LGA 2011.

To sdílení grafik funguje jen pomocí nějakého softwaru třetí strany a myslím, že tam pro to přímo žádná HW podpora není. Takže 4K při 120 Hz asi moc dobře fungovat nebude, ale ono to vypadá, že Skylake bude stejně mít jen DP 1.2, takže víc než 60 Hz nepůjde vůbec.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Jako 8 by asi bylo vhodne, ale tak na druhou stranu ...... pri dnesnich 8TB discich, pokud by ti v desktopu nestacilo 48TB, tak je asi neco spatne:) V tom pripade si kup neco s xeonem nebo si kup za par susnu neco do PCI-e, dyt je to jedno ne? Navic takove disky i kdyby mely nejaky rychlostni deficit na PCI-e, tak je to fuk, protoze to stejne vic jak 200MB/s neda ten disk ... ikdyz ..... ten procesor ma 20 PCI-e 3.0 linek, coz je na jakekoliv disky overkill:) Jinak nechapu ty tvoje pocty ...... 8TB je drahe, tak radsi koupis 2x4TB, ktere vyjdou v souctu podstatne draz?:o) Jinak teda zabrat SATA3 slot CD mechanikou v roce 2015, sorry, ale nejsi uchyl?:o)

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

A co teprve zkusit nějaké rychle síťové úložiště, na odkladiste ta rychlost přeci stačí...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Intel chipsety se dávají do všech možných základních desek od těch nejlevnějších až po ty nejdražší. Pokud chcete více SATA portů, musíte se podívat po high-end ZÁKLADNÍ DESCE, např. Z97 Extreme6 s 10ti porty nebo GA-X79S-UP5-WIFI se 14ti.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zhruba tak si predstavujem fosnu pre sc. 1156/1155/1150/1151 (teda pre platformu APU). 10xSATA je fajn. Ale preco to neni priamo v cipsete ...

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

A neni to jedno? Jestli je to v cipsetu nebo extra na desce, deli se to stejne o PCIe x4 se zbytkem .....

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

nejspíš proto, že výrobci chipsetů kdysi dávno usoudili, že 6 SATA slots should be enough for everybody. A měli pravdu, většinou bývá zapojen jeden nebo 2 disky.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ano, v kancelari. Tam je nielen fyzicke jeden disk (nejaky najmensi model co sa d dnes zohnat, 320tka lebo 500vka), ale dokonca je tam aj jedina particia (Ccko).

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.