Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Ultrabookový Skylake s Iris grafikou nastoupí koncem zimy

Divím se, že už i Pentium má HT

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ono je vůbec zajímavý, že i7, i5, i3 (a nyní i to Pentium) jsou dvě jádra / čtyři vlákna. Liší se jen takty, GPU a feature-set. V podstatě v tomhle segmentu je i7 zhruba to, co se v desktopu jmenuje i3.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

lisia sa asi len L3 a aktivnym turbom

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

nejen v desktopu - treba nejrychlejsi Uckovy i7, TDP 15W ma o neco nizsi vykon jako nejnizsi 35W mobilni i3. Takze takovy popisky "procesor i7" bez dalsich info, jsou asi stejne informativni jako "procesor x86"...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Model obchodnych znaciek sa nam "troska" deformuje. V casoch Sandy/Ivy Brigde som dostal kupit 17-palcovy notebook s Ci7, pravym 4-jadorvym 8-vlaknovym. Cena 590 €. Kde su dnes 17-palcove notebooky s Ci7 4-jadrovym a 8-vlaknovym? Tak aby stal PRINAJHORSOM 590€ pripadne menej? V prde..... Taky notebook pod tisic € neni, lebo vacsina mobilnych Ci7 od uzasneho Haswellu su 2-jadrove 4-vlaknove atrapy!

Dalsie deformacia modelu obchodnyh znaciek prisla, ked uz aj nove Atomy su Pentia a Celerony a samotne Atomy ostali uz fakt len do tabletov a mobilov ale uz nie netbookov. Lame BFU tazko vysvetlis, ze nekupuj to 4-jadrove Pentium, lebo to je vlastne premenovany (aj ked novy) Atom, kup to 2-jadrove, pretoze to je iba osekane Ci3 a uplne inej architekture.

V roku 2025 budem mat v ceruzke/pere miesto nano-Quark CPU s rozmerom 1 mm^2 nejake 4-jadrove 8-vlaknove Pentium. V spicke ceruzky kde byvala guma bude 8-vlaknove Pentium. No neznie to bombasticky?

--------------- --------------- ---------------
Pre PR a marketing je nova doba. Nastava inflacia pojmu obchodnej znacky, inflacia pojmu nanometer, inflacia pojmu operacny system ... atd.
--------------- --------------- ---------------

Divna doba.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

"Na letošní rok má Intel nachystaný jeden model řady Core i7 se dvěma jádry, čtyřmi vlákny a 4MB L3 cache" - no nak si to posere a celkove cely ultrabook segment je píčovina.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Více jader zdá se zavede až Xeon v mobilním segmentu, který byl ohlášen. Nicměně technologický rozdíl mezi současnými i3, i5 a i7 je směšný vzhledem k cenám.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.