Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Ne každá X299 deska podporuje Skylake-X

A vyzná se v tom aspoň Intel samotný? Buď háže lidem klacky pod nohy schválně (a chce na tom vydělat) a nebo je všechno ušito tak horkou jehlou, že oddělení CPU a oddělení chipsetů/mainboardů se prostě nedomluvili na standardu.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Myslel jsem, ze smyslem kebablejk-x ma byt, aby mel clovek neco pouzitelne kdyz zrovna nema prachy na ty vyssi procaky, ale pozdeji je chce koupit.

Smysl tehle "sub-platformy" "4jadra HEDT" mi jaksi zcela unika (vi nekdo, ma to jakekoliv vyhody?), ale u Intelu uz me neprekvapi temer nic.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

na kebablejt ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Smysl tehle "sub-platformy" "4jadra HEDT" mi jaksi zcela unika"

+1

Mne taky, celej KabyLake-X nedava pri prichodu CoffeLake absolutne zadny smysl. Na mysli mi vytanulo snad jen Samsungovske "je nam jedno ktery mobil si koupite, pokud na nem bude znacka Samsung" a zacali vydavat co tyden to jeden novy typ mobilu.

Uprimne, ze by nejak zvlast davala smysl platforma Skylake-X, nemohu teda rict. Asi preci jen do nejakych pracovnich stroju, ale zcela minimalne a predevsim se daji ocekavat ve znackovych pracovnich stanicich, nikoliv ve skadackach, proto je take zcela irelevantni, ze to na vic jak polovinu X299 desek nepujde. Vyrobce znackoveho PC si to na sve desce pohlida, treba dejme tomu Dell, ten si nakonec dela desky na miru.

Muj nazor je ten, ze Intel v panice jmenem RyZen vymyslel na rychlo celou platformu KabyLake-X, Skylake-X, pricemz sam v tu chvili a v tom zmatku netusil, ze bude schopen reagovat uz platformou Coffee Lake, nakonec ani ja jsem tomu neveril, jiste si na me mylne komenty vzpomenete a skodolibe mi je pripomenete. V podstate nahodou tak doslo k soubehu X a CoffeeLake a protoze skutecna konkurence je az Coffee Lake, tak je Intelu jasne, ze ho nemuze brzdit a musel jit i s nim ven, aby alespon nejak minimalizoval ztraty po nastupu RyZenu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Do pracovních stanic nepůjde X299, ale čipsety pro Xeony. X299 je čistě desktop, tedy výkonné multimediální a domácí počítače, např. pro poloprofesionály v Adobe apod, kdy se hodí 128 GB RAM apod.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"pro poloprofesionály v Adobe apod, kdy se hodí 128 GB RAM"

Jako vtip dobry. Bych chtel videt to domaci PC s necim podobnym. Kdepak tohle je mozna sen nejakeho prodejce, ale ze se zrovna s par poloprofesionalama znam, tak ti muzu rict, ze bud delaji na zancne horsich strojich a na tohle mit nebudou nebo castecne optimalizuji i pro hry, ten pocitac musi umet oboji a tudiz to Coffee Lake 6C/12T jisti.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, ze intel se nebal ryzenu, ale spis threadripperu. U ryzenu videl, ze zeny funguji, ze to lidi chtej na stream + nenarocny hrani, popripade jako levnejsi ws pro praci s videem a tr nabizi az 2× tolik jader. Co budou lidi kupovat spis, kdyz jim amd nabidne skoro to same za lepsi penize?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Drobne chybicky...

"přesto pozornost jejímu výměru" na zacatku clanku. Hadam, ze to melo byt vyberu.

"Výrobci se proto rozhodlo" zrejme tam ma byt "rozhodli".

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro upozornění na chybu máš tlačítko pod článkem vpravo dole "nahlásit chybu".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže budemem mít tyto verze X299 desek:
1) ty, které budou podporovat jak KabyLake-X, tak i SkyLake-X
2) ty, které budou podporovat jen KabyLake-X
3) ty, které budou podporovat jen SkyLake-X

Je to hlavně kvůli jinak řešenému napájení na těch procesorech, kdy se dá neopatrnou výměnou zničit CPU.

Aby se v tom prase vyznalo...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Podla mna sa to este viac zamota s druhou varkou Skylake-X (12, 14 a 18C). Podla mna posledny model nebude fungovat vsade, pretoze ho doska proste "neutiahne".

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ono uz bude potreba to hlidat u 10 jader, nektere desky nejspis nemaji moc dobre chlazeni napajecich obvodu a CPU kvuli tomu muze shazovat takty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to za 3) by nemělo nastat s novým BIOSem

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzdyt je to tak easy - nekupovat a je to :-D

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tady tech nekompatibilnich srandicek jsem si uzil s i7-5775C ... byl to jediny desktopovy cpu s edram a vetsim GPU nez davaji bezne.. a Intel schvalne vytvoril paskvil ktery neslo pouzivat v desce byt byl socket spravny. Kdyz se podivam treba zde, tak to vystihuji presne:

http://www.pcworld.com/article/2950704/hardware/intel-core-i7-5775c-revi...

"Anger and hand-wringing ensued. Soon, bowing to pressure from its die-hard desktop community and PC vendors, Intel rolled over and decided to make a socketed version of Broadwell.
That brings us to the new Core i7-5775C—the CPU Intel never wanted. Now it looks like not even the crowd that demanded the chip will want it."

Ten CPU byl schvalne sabotovam, aby Intel udal dalsi generaci chipsetu, vazanou ale na stary socket.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Intel v tom robí riadny bordel. Zlaté AMD. Je načase, aby som prešiel zo svojho Phenomu II 1090 na nejaký Ryzen.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Zachvilu pride doba smart - na Windows 10 Ryzen a na Linux Intel a vyhradne hotove skladacky napr z Alza v akcii,ked skladas doma nikdy nevies ci mnozina hardwaru co mas v plechovej skrini bude kompatibilna,a komu vyhovuje potom reklamovat a hadat sa mesiace - kupis hotovu skladacku z Alzy a mas pokoj.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> Windows 10 Ryzen a na Linux Intel

na Ryzenu mi funguje Linux bez vetsich potizi... teda az na drobnosti ze je potreba relativne novej kernel, nekterej HW (senzory) jeste nemaji ovladace a podobne.. ale to se da cekat s linuxem u kazde nove plattformy, ze.

> nikdy nevies ci mnozina hardwaru co mas v plechovej skrini bude kompatibilna

bohuzel to je uz ted realita. Pred par mesici jsem skladal 3 intel kompy, z nich ke dvema jsem si musel pujcit stare Pentium protoze vyrobci MB s*rou na to updatovat BIOS na vyrobni lince, takze clovek jako cip musi resit cipoviny u komplet novych masin. Jsem si uzil tech debilnich LGA pinu vic nez je zdravo. Doby kdy byl Intel bezproblemovej jsou pryc.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hm, překvápko... fakt.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavá zpráva.
Nu, soudruzi Intelisté, nyní máte příležitost si zavzpomínat na "šílený" problém prvních desek pro Ryzeny s kompatibilitou pamětí. Už jen vzpomínat, protože vás čeká velký Intelí chaos, který ten již vyřešený problém AMD zcela zastíní.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Nikoliv, mozna prani fanATIku, ale jak jiz pisu vyse. RyZen byl bomba v consumer, jak bylo neco, nenechala se na nem nit sucha. SkyLake-X a jeho jeste debilnejsi dvojce KabyLake-X nikoho nezajimaji a tudiz jakakoli chyba snad mimo fanATIcke weby velmi rychle zanikne. Podzim bude patrit Coffee Lake, pokud teda Intel neprestreli ceny.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ty prostě překroutíš všechno.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Nevim, me to prijde spis jako pokracovani Inteliho chaosu...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Cili 3 debilní kroky Intelích desek:

>sestijadro CoffeLake bude vyzadovat novou cipovou sadu(se soucasnymi i200 modely neni kompatibilni)
>ctyrjadro Kaby Lake X namisto toho aby vyuzilo u LGA 2066 dostupne piny jde zakaznika omezovat
>HEDT Skylake X bude zadat vic penez, pote mi smysl cele LGA 2066 platformy unika

Klasika Intel-u, nepajet, prodrazovat a zkurvit.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Coffee Lake bude bomba, desku stejne chci vymenit za nejakou lepsi.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nejako sa nám to zamotáva. Výrobcovia základných dosiek musia mať "radosť".

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Intel je brána k životním úsporám. Znáte všechny náchylnosti? :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně, že do LGA 3647 jde strčit i šestikanálový 72x0 ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nic nového, vždycky je potřeba si zkontrolovat kompatibilitu desky s CPU a ramkama.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.