Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Skype ve Windows Phone přestal fungovat, napořád

"vývoj aplikace Skype se ubírá směrem, který by potřeboval i podporu (aktualizace) ze strany těchto operačních systémů"

To je IMO cipovina a/nebo vymluva. Momentalne tam Skype funguje, jak tezke asi muze byt udrzovat ho aby fungovat dal ? i kdyby menili protokol, nevidim zadny duvod aby nefungovali zakladni hovory+chat nadale.

Spis bych to tipoval tuhle idiotskou korporatni mantru: chceme pridat nejake featury, ktere potrebuji podporu novejsich OS, ale nechce se nam vysvetlovat uzivatelum ze ty nove featury nekde fungovat nebudou, tak tam kde fungovat nebudou radeji zarizneme cely produkt. Bud tohle, nebo se jim jednoduse nechce vyhazovat prachy na Windows Phone aplikace, tak hledaji duvody jak to co nejrychleji zariznout.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

V každém případě se mi potvrzuje dosavadní zkušenost s M$. Nulová korporátní spolehlivost, cítit se jako rukojmí, bez šance cokoli změnit. Samozřejmě pokud nejsem ředitelem globální korporace nebo velitel armády s letadlovými loďmi. Totální noční můra. Nikdy bych si od M$ nic dražšího nekoupil. Možná tak bazarovej XBox, na tom není co zkazit a existuje komunitní podpora a nějaká šance na přežití - na rozdíl od smartphonů. Ble...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A poučení zní:
Do globálně působící společnosti nedávejte do čela nikoho z Indie. Pokud nechápete, tak se do té země jeďte podívat a pokud možno navštivte jakýkoliv podnik působící v technické oblasti - IT, automotiv, chemie, strojařina. Například srovnání výrobní linky Škody Auto v ČR a Indii je pro Čechy demotivující. Většinou mají po návratu tendence ke stávce za třetinové zvýšení platů.

IMHO Windows Phone nikdy úplně nezemře a pro mě je to i přes mojí i cizí kritiku ideální kompromis mezi omezujícím/předraženým/idiotským iOS a hodně se zlepšujícím Androidem, který ale pořád působí neprofesionálně. Ještěže to BlackBerry úplně nezabalilo a dokonce jdou stále sehnat BB s vlastním OS za nízkou cenu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

> Do globálně působící společnosti nedávejte do čela nikoho z Indie.

LOL. Google mel taky Inda v cele, kdyz zrusil Google Reader, Meebo, Google Code Hosting a dalsi ? Za ty tuny projektu ktere zrusil MS pred rokem 2014, taky zodpovida Nadella ? Pouceni zni, korporace casto veci poserou a pak zariznou, je treba mit zalohy a zalozni reseni.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A za dieselgate taky nestojí Ind. Ok, za všechno nemůžou Indové, ale jejich země a z ní vyplývající charakter obyvatel by měl vzbuzovat určitou předběžnou opatrnost. Mně v MS chybí silná osobnost jakou byl Ballmer. Nadella je pro mě symbol neschopného korporátního blba, co neví co chce. Neumí prosadit záruky, které by vedly k rozšíření jeho OS. Neumí se jasně vyjádřit, dát jasné podmínky atd. Prototyp typického Inda. Když už se jasně vyjádří, tak to nedodrží. Kdo nezažil, nechápe.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jojo, ja vam moc dobre rozumim, uz jsem nucen pracovat s Indy 5 let. Aloe pozor, abych jen nehanil, potkal jsem za tu dobu 2 Indy, kterym to myslelo, a byli v pohod, pracoviti a tak. Proste v te miliarde lidi jsou i nejaci normalni chytri lidi. Prece jen, maji atomovku a umi vypoustet rakety do vesmiru.

Jinak, kdo to chce trochu pochopit, at si pusti serial Outsourced. I kdyz je to humorny serial, tak hodne veci je tam ukazano pravdive.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Princip problemu ale neni "Indie", ale outsourcing zalozeny na jedinem aspektu a to jsou penize a levna pracovni sila. Cili maximalizace zisku na ukor vseho jineho. Jinymi slovy jedine ekonomicke a bohuzel stale casteji i spolecenske hledisko..zisk a prachy. Zadne principy, jak tomu byvalo drive, nasledovani nejaky pozitivnich ideii, moralni principy, dlouhodobe investice, snaha o kvalitu, ..proste prachy a zisk. Cesta, ktera bohuzel vede v sirsim meritku planetu k zahube..

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

butthurt? :) to nevadi ze to ty nikdy nikam nedosiahnes :) hlavne ze vies posudit schopnosti a neschopnosti inych....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zato ty si příklad co by se k jakémukoliv posuzování neměl dostat. Kdybych kritizoval všechny CEO, vrcholné manažery, generály, státníky atd. tak by to byl butthurt, takhle je to jen v tvojí hlavě. Hloupé hlavě. Začni s tím, jaká jsou základní pravidla psaného projevu. BTW až získáš větší rozhled než krtek, tak zjistíš, že nejlepší CEO na světě je pro lidstvo přínosný cca stejně jako průměrný chirurg - svůj obdiv proto směřuj jinam.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

S indií se mi pojí jen smrad, špína, semeniště virových nákaz a dalších nemocí ale hlavně mi vadí těch 300 milionů hladovějících děcek. Nabral by si někdo z vás vodu na polívku z řeky, kde plavou mršiny a rozkládající se lidské mrtvoly? Hlavně že mají jaderné zbraně a rakety. Sice jim každá druhá havaruje, ale na zastrašení Pákistánu to stačí. A to je hlavní. Ta země nemá žádnou úctu k lidskému životu. Kráva tam má větší cenu, než člověk. Jsou to barbaři.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

videli ste ako do*jebali apku pre skype na androide to je cisty hnus, je to pomale, neprehladne a ten skur*enec pouziva ako default prehladavac nejaky skype integrovany bazmeg na ktorom nefunguju videa a laguje.

dakujem za novu verziu ktora je v porovnani zo starou nepouzitelna

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna jsem o tom chtel neco napsat. Na ikone aplikace znacka (2) jakozto dva neprectene eventy. Vejdu tam... a houkne na me nejaky bejvak a pruvodce nejakyma novinkama co me vubec nezajimaji. A pak zjistim ze nevidim ktere 2 eventy jsou neprecteny (predtim byvali tucne). A po rozkliknuti hornich pozic... dvojka nezmizla. Tomu se rika inovace.

Z avizovaneho ukonceni Skype 4.3 na Linuxu zatim neseslo - porad funguje. Treba po restartu nebude.. ale bude to definitivni rozhodnuti si tam ucet zrusit a prejit treba na Jabber, ktery si uhostuji sam.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Bulvární novinařina, článek jak z blesku, lživý a nepravdivý. Na podporovaných telefonech s updaty funguje - funguje jak na mém elite x3, tak třeba na lumiích 950. Teď jsem zkoušel Skype i na staré (nepodporované) Lumii 1520 a hádejte co - funguje taky, jelikož má stejnou Skype apku jako má elite X3, přestože nemá creators update. Tyhle články píší typicky lidé, kteří WP nemají a zažívají nepochopitelnou masturbační radost z každé špatné zprávy o WP a nechápou jak hodně je ve světě mobile OS potřeba konkurence. Kdyby snad někdo mému příspěvku nevěřil, nabízím screeny Skypu z mých dvou Wp10 zařízení. Článek je tedy lživý, podpora byla ukončena na některých zařízeních, ne na všech jak článek evokuje

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Lzes spis ty, resp. nechces videt pravu ;)

Microsoft pred mesicem obesilal uzivatele s textem:
"We’ve noticed that you are, or previous were, using Skype on Windows Phone 8, Windows Phone 8.1, Messaging app for Windows 10 Mobile, Windows RT or a TV. We’re sorry to inform you that we will be permanently retiring these versions of Skype. As a result, after July 1, 2017, you will no longer be able to sign in to these versions of Skype"

Microsoft ma uvedene pro podporu Skype: "Windows Mobile Anniversary update or higher"
https://support.skype.com/en/faq/FA10328/what-are-the-system-requirement...

Takze ve vysledku to neni "podpora byla ukončena na některých zařízeních" jak evokujes, ale na vetsine zarizeni az na ten ZLOMEK kam jde Anniversary...

Tedy fakt je ten, co uzivatele WM/WP/W10M) maji uz stejne zazite, ze Microsoft opet odstrihl predchozi systemy, zarizeni, uzivatele...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Podívej co všechno jsi tu musel napsat, abys vysvětlil jak vlastně to je. Myslíš, že průměrný uživatel androidu ten titulek pochopí jinak než tak, že Skype na WP končí? Titulek zcela záměrně poškozuje tento mobilní OS, jak je u redaktora zvykem. Jinak pleteš si anniversary a creators update. Např moje stará 1520 dostala anniversary, creators však ne. Ten ZLOMEK podporovaných zařízení o kterém mluvíš dostal creators, anniversary dostalo mnohem více zařízení včetně mé více ne 3 roky!!! staré Lumie 1520. Z toho plyne že Skype nadále funguje na všech těchto starých zařízeních. Více než 3 roky starý telefon update má, kolik více než 3 roky starých android telefonů má poslední oficiální updaty? To, že končí podpora starších zařízení je ok, protože jsou stejně už morálně zastaralá.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jenže ale ani jedno zařízení které píšeš nemá Windows Phone, ale Windows 10 Mobile...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pochop, že člověk co neviděl telefon s windowsy ani z rychlíku mezi tím nerozlišuje

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jenže článek to rozlišuje, takže se omluv autorovi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> nechápou jak hodně je ve světě mobile OS potřeba konkurence

Naopak, my dobre chapeme proc je potreba konkurence, ten Android vidime neustale. Bohuzel MS se postaral o to ze WP je vsechno jen ne konkurence a brzy uz nebude ani to. To ze rakovina neni kchul neznamena ze zacnu zpivat ody na Ebolu...

> Článek je tedy lživý,

Clanek lzivej neni, max muze byt lzivy titulek.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Děkuji alespoň za souhlas, že je lživý titulek.
Jinak k těm mobilním OS - je to začarovaný kruh. K tomu, aby do něj majitel zainvestoval musel by mít více uživatelů, podobně je to s apkama. Pochopte že trh už je rozdělený. Nemůžete očekávat že se objeví z ničehonic mobilní OS který bude IHNED alespoň tak "dobrý" jako android, abyste na něj mohl přejít. Odpověď na to co jste napsal je tedy ANO, potřebujeme "rakovinu" a "ebolu". MS je korporát, který má alespoň teoretickou možnost/znalosti/zkušenosti a penetraci trhu - univerzal apky i na w10 desktop nebo Xbox a další. Nikdo jiný to nezvládne namátkou ti co neuspěli- Ubuntu, ani firefox, Blackberry. Radovat se z duopolu může jen naprostý blb. Za chvíli tu zbyde jen jediná velká nemoc kterou už nevyléčí nikdo

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jo jenže tohle všechno znamená, že M$ může odteď kdykoli podstatně změnit protokol, čímžtopádem se starší zařízení odříznou... Vzhledem k výpadkům a problémům z poslední doby se tomu nedivím.

Navíc tam potřebují zapracovat legislativu policejního státu, aby bylo možné zprávy v NSA a dalších velkobratrských organizacích podle potřeby dešifrovat nebo dané zařízení úplně odříznout od komunikace (obdoba vypnutí mobilní sítě v případě rizika nějakého útoku nebo demonstrací).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A pak se má Microsoft divit, že se lidi bojí produktů jako Surface atp. a nejde to nijak zvlášť na odbyt. Kolikrát už uživatele nějaké MS platfomy poslal do míst kde slunce nesvítí bez adekvátní náhrady?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem, vsem vykrikujicim, jak starsi verze Skype vesele funguji, doporucuji se odhlasit a pak zkusi se prihlasit.
Pokud mate na cacheovany logon credentials, funguje "nefunkcni" verze jeste docela dlouho (vlastni zkusenost)...

BTW: MS se asi vazne snazi, aby lide prestali Skype pouzivat, podivejte se na tu novo hruzu, kterou vydal pro Android...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Původní Lync (pro Office 2010) byl celkem svižný instantní messenger. To, co z něj udělali ve verzi 2013, neboli Skype for Business, je katastrofa, jako celé MSO 2013 - zasekává se, přihlašování trvá hodinu, synchronizace často funguje na každém PC jinak... Ono těch věcí, co v MS ku*ví, je čím dál víc.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nevim, ale prastará verze Skype pod linuxem... jede... :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

o nevím mě se poslední dobou zdá že Skype jde do kytek jako celek, každou chvíli nějaký výpadek at již globální nebo se prostě skype náhodně odpojuje a tváří se jak chvíli funkční chvíli nefunkční.
Při každé aktualizaci se objeví nějaká super vlastnost, jako například neschopnost chodit na síťovce s více IP a podobě.
Prostě hrůza.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem. Zkoušeno na Lumii 720 a WP8.1 před cirka minutou a jelo to včetně videa a všeho v pohodě, takže ... patrně chtěli říct, že už to nebudou updatovat ty staré verze.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.