Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Skyrim pro Playstation VR přijde v listopadu!

S každou novou konzolou si kupovať znova svoje obľúbené hry. Tomu hovorím SMART funkcia.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jako vlastník obstojného pařícího písíčka jsem konzole vždy ignoroval (krom starých hraček typu NES, MegaDrive, SNES), ale teď si říkám, jestli bych si měl našetřit nějakej zlaťák na PS+VR+opravdu podařenou hru. Z recenzí je mi zřejmé, že výkon konzole je omezený, obraz v brýlých mázlý s nízkým rozlišením, ale stejně... VR mě vždy lákalo. Jak já se vyblbnul s cardboardem a telefonem uvnitř ! Líbí se mi, jak to Sony dokázala dotáhnout do funkčního ekosystému. Konzole, VR set, ovladače, funkční sw. Nevím jak je na tom v tomto ohledu pc, ale zdá se mi, že řešení je buď drahé nebo nevychytané (sw, VR, hry), ale můžu se mýlit. Máte někdo zkušenosti ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja mám HTC Vive a je to super. Rozlíšenie nie je ideálne, ale zasa už ani nijak zlé. Teda aspoň na hry. Čo sa týka filmov (hlavne tých 360 stupňových), tak je to ešte o ničom. Je to ako keby si pozeral film v rozlíšení 640x480. Hry sú ale v pohode. Tam sa treba akurát prekusať cez hromadu balastu a vybrať iba tie čo za to stoja. Čo sa týka používania, tak som s Vive spokojný. Pokiaľ máš izbu kam to chceš namontovať s aspoň 2x2m, tak si v pohode. Inak ak sa ti páčil cardboard, tak z PS VR, Vive či Riftu budeš nadšený. :-) Tie sú totiž niekde úplne inde. Jediný problém Riftu a Vive je cena. Pokiaľ máš ale solídne herné PC (ideálne aspoň s GTX 1060 či RX 580), tak je lepšie ísť do VR na PC. Máš tam viac možností ako zlepšiť kvalitu obrazu. Napríklad supersampling, ktorý si na konzole z výkonových dôvodov nemôžeš dovoliť. Konzolové VR je ale zasa lacnejšie.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Problem je ze Vive samotnej stoji vic nez PS4 Pro s VR dohromady...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JJ. Ceny sú zatiaľ vysoké. Na druhej strane je ale Vive lepšie.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to jsem si myslel. Díky za reakci :) Ona právě i ta cena v případě Sony tvoří použitelnej celek, ikdyž chápu, že obrazová kvalita bude nižší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ešte by som dodal, že obrazová kvalita sa týka nielen HW stránky veci kvôli použitému displeju s nižším rozlíšením. Týka sa to aj SW stránky a teda renderovaného sveta, ktorý kvôli výkonu konzoly nebude môcť byť taký detailný či prepracovaný ako na PC. S niektorými titulmi na PC má problém aj pretaktovaná 1080tka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten rozdil v HW rozliseni je naprosto minimalni (2160 x 1200 vs 1920×1080). To spis ten vykon bude problem, ale realne graficky mezi hrama na PC a hrama na konzole neni az tak velkej rozdil. Zvlast v pripade PS4 Pro.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemal som zatiaľ možnosť vyskúšať PSVR. Porovnávať ale viem rozdiely medzi Oculus DK2 a HTC Vive. DK2 malo presne také rozlíšenie ako aktuálne PSVR a pritom rozdiel medzi ním a Vive je citeľne väčší. Beriem to ale tak, že DK2 bol lacný headset a tomu zodpovedalo aj HW vybavenie (nielen displej s daným rozlíšením, ale aj čočky, senzory a pod). Ak s tým niekto máte skúsenosti, aký je obraz na PSVR v porovnaní s DK2, ktoré má také isté rozlíšenie a tiež používa jeden veľký displej namiesto 2 malých (ako aktuálny Rift a Vive)?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tady je docela dobry porovnani: https://www.wareable.com/vr/sony-playstation-vr-vs-htc-vive
Vicemene jedinej rozdil krome ceny je ze s Vive clovek potrebuje prostor, protoze bude chodit, kdezto PS VR bude vetsinou sedet. Graficky je to srovnatelny.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokiaľ je to HW graficky zrovnatelné, tak sa tým redukujú výhody Vive na možnosť chodenia v priestore, graficky komplexnejšie herné svety a možnosti lepších grafických nastavení vrátane supersamplingu (možnosť renderovania v až 2krát vyššom ako natívnom rozlíšení ak má človek high end grafiku). Stále má Vive navrch, ale pomer cena/výkon je jednoznačne na strane PSVR.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na reddite je aktuálne vlákno, kde ľudia porovnávajú kvalitu Vive a PSVR (nielen obrazu, ale aj celkového zážitku):

https://www.reddit.com/r/Vive/comments/6hrui9/is_the_vive_really_a_big_s...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zbytečně se obírají o kapacitu kterou by mohli vložit do nějakého smysluplnějšího projektu...třeba nástupce že :-(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Proč vyvíjet nový když se dá prodávat přebalený starý ještě desetkrát :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Keď si ale staré prevarené zahráš vo VR, je to ako keby si hral novú hru. Oveľa lepšie ako na monitore a aj s odlišným zážitkom.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby oznámili něco jako další New Vegas, tetelil bych se...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.