Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k „Slovenská OSA“ pokutovala „embedování“ videí

A nešlo by k rozdílnosti českého a slovenského přístupu využít poněkud upraveného rčení - "Jaká vláda, taký lid"? :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Je to samozrejme zvlastni ze mistni papalasi to oznacuji za nejtezsi zlocin, ale na Slovensku se mnoho subjektu tem zlodejskym smejdum postavilo a podalo zaloby a oni se zalekli, takze stahli ocas a zalezli a jeste se omluvili.Taky slovenska masmedia to dost probirala a to tak ze SOZA totalne zesmesnila a udelala z nich totalni (zlodejske) hnupy.A vime jakou v CR TV vysilaji naproti tomu propagandu.Kdyz si ale nechame srat na hlavu tak dobre nam tak.

http://www.dsl.sk/article.php?article=11052

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tento článok nehovorí celú pravdu. Jednalo sa o odkazy na videa z YouTube, ktoré vlastní Google a ktorý platí SOZE licenčné poplatky a pokiaľ dané video nemá pre danú krajinu zaplatené licenčné poplatky, tak je v danej krajine nedostupné. Akým kľúčom určujú koľko a ktoré videá neviem, ale v tomto prípade by to bolo naozaj dvojité vyberanie poplatkov.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Chces povedat ze americky Google plati za videa ktore ma na youtube slovenskej SOZE? A kazdej dalsej krajine kde je to mozne pozriet? To pochybujem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že hej. Za všetky videá, u ktorých zastupuje našich "umelcov".

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tento komentar u toho clanku to presne vystihuje:

"Chceli si potichu robit prachy zo vzduchu, a ked to cele vyplavalo, posrali sa."

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No ale podle té zprávy se tohle týká ofiálních klipů těch interpretů a OSA svůj požadavek stáhla, protože je možné že Google jako provozovatel YouTube už tyto poplatky zaplatil a takže by pak došlo k dvojímu(n-tému) zpoplatnění.

Jestli si dobře pamatuji, tak u nás šlo o videa nahraná třetí stranou, která se nestarala o poplatky ani omylem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, "protože je možné", ted je ovsem otazka, jestli je ten kdo na svuj web umisti nejake embed video, podle zakonu tohoto statu povinen zistovat, jestli ten kdo tento "embed kod" nabizi, ma radne zaplacene autorske poplatky.Ale dost o tom pochybuji.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To už je samozřejmě jiná otázka, na slovensku to prozatím vzdali, protože officiální videa mají jisté záznamy o placení tak ten soud by projeli tvrdě.

U nás to ale nebyly oficiální videa a tak pravděpodobnost úspěchu byla zaručena, právě proto že si to nikdo nezjišťuje.

Pokud chce někdo hostovat obsah z YouTube apod. je zjevné, že by se touto problematikou měl zabývat, neboť "Evil is lurking"

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A konecne SOZA to napsala ve sve pozdni omluve jane:

"V stanovisku SOZA úplne mení svoj postoj a informuje, že ani vkladanie videí nie je sprístupňovaním autorského diela verejnosti, nepodlieha tak licencovaniu a SOZA teda za vkladanie videí z iných stránok nebude požadovať licenčný poplatok."

O tom ze by se mel webmaster stat detektivem a zistovat jestli ma zdroj sidlici nekde na druhe strane sveta zaplacene poplatky tam neni ani slovo.Doslova uvadi, ze to neni zpristupnovani autorskeho dila.Takze dal myslim neni co resit a mistni sesterska organizace by se mela rychle vratit na zem a sesmolit podobnou omluvu, ale nejlip kdyby se rovnou rozpustila.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Výroky nemají žádnou váhu v dnešním světě, politici slibují, voliči volí. Pokud to není v zákoně tak to prostě není a jak víme i když je něco v zákoně tak 10 právníků to dokáže interpretovat 10 protichůdnými stanovisky.

Oni to prozatím vzdali, ale to je rychle přejde, protože oni neustále vidí ty prachy co by z toho mohli být pokud se to povede a kdo nehraje nevyhraje.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ovce volí

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Je jedno kdo volí a je jedno koho volí. Strana, která by mohla a chtěla pro obyčejné lidi něco udělat, nemá šanci v politice přežít. A tak tam máme tenhle morální odpad, co si jen mastí kapsy a jediný jejich boj je o vlastní korýtka! Tomu jsou i uzpůsobené zákony, které nejsou pro nás, ale pro ně. Pak se nemůžeme divit, že soudy ovládá justiční mafie, v zemi není nezkorumpované veřejné zakázky, a korupce je rozlezlá až na úroveň obcí. A ty ob(v)čane si polib pr*el!
Sorry za OT, ale asi jsem si potřeboval odplivnout :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenže polož lidu pár základních otázek a bude ti jasné že to nemůže fungovat.
1. Chcete nižší daně nebo rovnou zrušit? ANO
2. Chcete zdravotnictví zadarmo? ANO.
3. Chcete školství zadarmo? ANO.
Státní rozpočet nevychází o 180 miliard protože je všechno zadarmo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Myslíš si, že máme málo daní? Že stát vybere málo peněz? Já si zas myslím, že stát prostě neumí hospodařit, protože ho vede banda břídilů, a že na něm parazituje příliš mnoho nenažranců...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je celkem zmatečné. Je to jen o tom jak přesně přerozdělit vybrané daně. Určit si, kde jsou priority a ty pak naplnit.
1. Nižší daně neznamenají nutně nižší příjem do rozpočtu. Stejně tak jako vyšší. Je třeba najít takovou kdy stát vybere maximum a neudusí ekonomiku + je důležité kdo tu daň nejvíce odnese. ("Pravice" se snaží daně přenést spíše na ty méně-příjmové skupiny a "levice" naopak)
2. Zdravotnictví není a nikdy nebylo zadarmo, platíme ho ze svých daní, je tu jen snaha defakto zrušit rovný přístup ke zdravotní péči, ve stylu kdo má peníze bude v pohodě, ostatní na tom budou hůř. Plus vytahat vybrané peníze do soukromých zdrojů.
3. Školství si platíme jakbysmet a to soukromé je u nás spíše ten odpad. Hlavní snaha by měla být spíše méně procent na vysokou, ale vyšší kvalita (ne 80% na vysokou jako teď)
Státní rozpočet nemá 180 miliard, protože ho vedou diletanti a prachy tečou, kde nemají.
A věřte, mi ty "reformy" nás přijdou v blízké době hodně draho, co mám informace z okolí, lidi přestávají utrácet a to je v našem typu ekonomiky hodně špatně!

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

No především je smutné to, že zatím co se neustále vrší kupa nevyřešných vražd a dalších těžkých zločinů, zmanipulovaná policie se místo řádné a potřebné práce na popud zkorumpovaných politiků zabývá populistickými případy a připravuje defacto politické monstr procesy :(

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nojo, no, to je v totalitních státech a banánových republikách běžná praxe.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

odporucam precitat si toto oficialne vyhlasenie SOZA, stoji za to.
http://soza.sk/?id=106

tato veticka ma dostala:
Napriek neštandardným postupom, hrubosti
a nevyberaným slovám, uznávame, že použitie hypertextových odkazov a tzv. embedovacích
kódov nie je verejným prenosom, resp. sprístupňovaním autorského diela verejnosti podľa
platného Autorského zákona a teda nepodlieha licencovaniu.
SOZA sa všetkým, ktorí sa cítia našimi sankciami dotknutí, ospravedlňuje.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Par ludi pohrozilo SOZA, ze ich idu nabomzovat Googlu, ze SOZA bude vyberat poplatky za embedovane videa (a to nielen slovenskych autorov) z YouTube... a SOZA sa posrala ;)
Ani sa tomu necudujem, Google ma dobrych pravnikov.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.