Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Pokud budou Češi dál protestovat, může Amazon postavit sklady na Slovensku

Ekoteroristi :) bohužel, co takovým idiotům můžeš udělat?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nechat jim vždy uhradit škodu způsobenou průtahy.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jaká že vám byla způsobena škoda? Proč se rovnou nepřestěhujete do Číny, svoboda a demokracie vám činí problémy, v Číně to mají vyřešené dobře. Tam prostě úředníci rozhodnou co kde bude stát, bez ohledu, zda se to lidem co tam bydlí líbí nebo ne.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

asi v te lokalite zijou bohati lide s vysokym prijmem a nepotrebuji praci
tomu odpovida i to ze nechteji pracovni mista ..hned bych tam sel ..ktera firma nabidne jen z fleku 5000 pracovnich mist ??

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Uvědomte si, co nabízejí a kde. Je to v podstatě nekvalifikovaná práce pro tisíce lidí poblíž Prahy. Kdyby to postavili někde na severu Čech, tak budou všichni rádi. Jenže tady to nacpou k malé vesničce, takže všichni se tam budou dopravovat z dálky (další zbytečná doprava) a nebo na místě vzniknou ubytovny. Nic dobrého pro rozvoj obce to není.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Na severu Čech jim to a) rozkradou b) tam není žádná zajímavá dopravní dostupnost a o to jde logistickýmu centru především.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

S rozkradením to samozřejmě přeháníte. A kdyby to postavili na Trianglu u Žatce, tak i tu dopravní dostupnost mají.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tam je nekde mezinarodni letiste?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě přes R7. I takhle, pokud nebudou jezdit přes vesnici, to na Ruzyň budou muset objíždět přes R6,R1,R7, takže takový rozdíl by to nebyl.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Uz se ti nekdy stalo, ze bys nemel co jist a vzal bys jakoukoliv praci, jen abys mel moznost nekde bydlet a jist?
Predpokladam, ze ne...
Co mas za kvalifikaci tak uzasnou, ze bys nemohl pracovat ve skladu? Pracovat ve skladu je nejaka ponižující práce, ci co?
V zivote jsem delal všechno mozny, delal jsem 12tky u pasu ve fabrice, a stejne tak jsem na druhou stranu delal chvili pro Oracle. Ale o ani jedne praci bych nerekl, ze je nejaka spatna ci nemecenna.

Takove "nekvalifikovane" práce tu lidi delaji mraky a je to práce potrebna. Totiž - KAZDA práce, kterou je někdo ochotny zaplatit, je POTREBNA.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Práce je to sice potřebná, ale mizerně placená. V kombinaci s tím, kde se ten areál plánuje stavět, to znamená, že pro nikoho v okolí nic nepřinese. Znamená to dojíždět do polí, taže 1/4 - 1/3 té minimální mzdy rovnou vyhodím za náklady na dopravu. Výsledkem tak bude, že tam budou pracovat jen lidi přes agentury bydlející poblíž v ubytovnách. Pro obec opravdu zásadní přínos :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kolik ze tam ty lidi budou brat? Mas nejake konkretni informace?
Jinak tve spekulace jsou pouze spekulace. Ano, někdo muze utratit za dojizdeni, ten, kdo to bude mit 10-20km, da za benzin litr mesicne. Samozrejme ty DOOM scenare krasne vypadaji, jako ze se otevřou brany pekelne, ve skutecnosti to je jinak a nemá cenu spekulovat.
Ale fakt by me zajímalo, kolik tam budou prumerne lide brat....napis nam to prosim te
A zdroj, odkud to vis...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Budou brát stejně jako v jiných skladech. Máte snad nějaké vysvětlení, proč by zrovna u Amazonu měli brát víc? Hlídač, skladník, prodavač v supermarketu jsou ta nejhůř placená místa.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Aha, takze tu mame zase priklad opravdu kvalitni vestecke koule
Super, dekuji...zavidim takove informacni zdroje, fakt.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

To není věštecká koule ale realita trhu. Vy sám se vždycky na trh odvoláváte, ale najednou v případě Amazonu tvrdíte, že se bude chovat jinak než všichni ostatní. Nebude, nemá důvod.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No prave...tyhle nadnarodni firmy obvykle neplati na urovni minimalni mzdy, ale naopak platy jsou celkem rozumne, k tomu obvykle nejake další vyhody (od stravenek po ruzne další podobne benefity).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

viz: http://ekonomika.idnes.cz/amazon-otevre-v-cesku-dve-distribucni-centra-f... Ve skladu může pracovat každý, kdo má výuční list či středoškolské vzdělání. Jeho nástupní plat bude 100 Kč za hodinu práce plus příplatky. Měsíčně si tak lidé mohou v průměru vydělat 17 až 19 tisíc Kč.

Takže pro Pražáka nepoužitelné :-) Za to bych zaplatil tak akorát nájem a pak se šel pást :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

???
I kdyby clovek zil sam, není problém v Praze bydlet za 6-8 tisíc mesicne se vsim vsudy.
(Není to uplne problém ani za min, ale tam uz to znamena určitou formu spolubydlení).
Ja dlouhodobe bydlel na Pankraci, 3 minuty pesky od metra, 2+1 50 metru za 10 tisíc mesicne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No však. 18000 hrubého bude ani ne 15000 čistého. Takže z toho 8000 za bydlení, 3000 za dopravu a zbydou 4000. Skvělá perspektiva.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

3 tisice na dopravu???
Pokud se nepletu, do všech tech lokalit obvykle jezdi MHD...
Me strasne dojima, jak lidi brecej, ze nemaj vse pod nosem na zlatem tacku.
Ja svého casu dojizdel do práce 1,5 hodiny MHD, z práce 1,5 hodiny MHD, a to jen, když jsem chytl spoje, co jezdily 1x za hodinu....a bral jsem v te době ještě méně penez.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ve finále tam bude pracovat 3/4 ukrajinců...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

8,5 hodiny v práci, 2x1,5 hodiny k tomu cesta. To máte prakticky 12 hodin věnovaných práci a odměnou za to minimální mzda. 8 hodin bych měl spát, takže mi ze dne zbývají 4 hodiny. Jistě, dá se to tak dělat, ale jestli máte pocit, že takto to má být, tak tento názor nesdílím. Tolik hodin se práci nemusel věnovat ani nevolník.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Boooze, tak si nepracuj, když ti to tak vadi, no...Co ti na to mam rict.
Najdi si zamestnani, kde budes delat 4 hodiny denne, budes brat 50 tisíc a budes to mit 5 minut od bytu, pesky.
Budu první, kdo ti k tomu pogratuluje...
Uplne miluju tyhle kecy, ze to nejde, bla bla bla. Kdo nechce, tak mu to nejde a pak breci, kdo chce, ten proste maka a snazi se vypracovat nahoru.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Boha, opět nechápete psaný text. Neříkám, že to nejde, jen si nemyslím, že je nad takovýmito podmínkami třeba jásat.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Mraky lidi nad takovyma podminkama jasaji...
Ale dneska je holt jina doba, chápu...Pro mnoho lidi je nepredstavitelne tvrde pracovat...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tvrdě pracovat za minimální mzdu. Jinými slovy, s globální ekonomikou se přibližujeme podmínkám v rozvojových zemích. A někteří nadšenci tomu ještě tleskají.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Presne, toto uz nema s volnym trhem vubec nic spolecnyho. To spis smrdi novodobym otrokarstvim, vydiranim a diktaturou v jednom.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Ja jen takova mala technicka...
Tusis, kolik je dnes minimalni mzda, a tusis, kolik tam ty lidi mají brat?
Ja jen, nez zacnes vypouštět takovyhle hovna z ust, tak ze by neskodilo, kdyby ses priste alespoň malicko zamyslel...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

pozri, tak to skratme ->
mozes ist vsetkym tym `hlupakom` tu v diskuzii prikladom, pekne tam chod `tvrdo makat` - budes mat z prvej ruky aj vysku vyplaty a overis si na vlastnej kozi svoje `vypocty` zalozene na popierani vypoctov extrapolaciou reality v doteraz podobnych situaciach!

Potom sa mozme rozpravat o tom, jak je to vsetko skvele a jaka by bola skoda pre tu lokalitu ak by o ten biznis prisla....

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Stačí když si sám nastudujete informace, přímo Amazon uvádí že dokonce až 15.000 Kč tam budou lidé brát. Ovšem plat skladníků nezveřejnili, ale stačí když se podíváte na jakýkoliv server s nabídkou volných míst.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Presne, dopadne to jako hnujdajka v Nosovicich, mistni tam nedelaji dojizdeji tam zdaleka a prace je stejne mizerne placena. Navic tam se zamestnancema zachazeji doslova jako s otrokama. Radeji budu spat pod mostem nez delat takto mizerne placeny otrocky prace.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Uz jsi nekdy spal pod mostem?
Ty e-svalovce fakt miluju.
Uz jsi nekdy zazil, ze bys nemel NIC? Ani korunu, kde bydlet, NIC?
Dal bych ti tyden v lete, 1 den v zime. Nasledne bys naklusal do agentury a zebral bys o mizernou otrockou praci.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Proc to neudela alespon polovina bezdomovcu? Ne to neni tim ze nechcou delat, nebo ze jsou to ozralove, ale vetsina z nich ma svou hrdost kterou nema pul naroda ani desetinovou.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Je to tim, ze drtiva většina z nich nechce delat.
Svého casu jsem se "bavil" tim, ze jsem při chuzi po Praze rozdaval bezdomovcum vizitky s tim, ze pokud chteji, mohou prijit od druhého dne pracovat. V podstate kancelarska práce, pripadne práce typu "baleni baliku, kompletovani obalek..." Proste nic extra náročného...Je to tak 3-4 roky, a nabizel jsem jim okamzite 15 tisíc cisteho.
Vse z toho, co jsem nabizel, jsem skutecne mohl splnit.

Zkus hadat, kolik lidi nakonec prislo pracovat (a to ze mnozi z nich slibovali, jak prijdou, jak je to super)

Jde to trefit na první pokus...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

podobnych `srandistov` odbavujucich sa na socialne slabych (vdacna to obet pre masirovanie si svojho uber ega) sa najde spusta...

dokonca ani ja ti neverim, ze si to myslel vazne - na ich mieste si vypytam od teba napr. `preddavok na cestovne a slusne saty` a SITUACIA BY SA OTOCILA chlapecku -> potom by si ty mohol `spekulovat`, ci to bezdak naozaj mysli vazne alebo si s teba len robi prdel!!! :o)))))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mily blbecku...My jsme tehdy opravdu shaneli asi 5 lidi na "kancelářskou praci" a další lidi bych mohl doporucit po firmách, kde jsem vedel, ze hledaji také...
Ona dneska je situace podobne - kdyby někdo joo chtěl, mam několik mist, kam ho muzu poslat a muze tam od druhého dne delat. Jiste, nebude to za 100 tisíc mesicne.

Mimochodem, debilku, vis hovno o tom, kolika lidem jsem ja v zivote dal peníze a to nejen na nove saty...A vis hovno o tom, kolik lidi potom odeslo a uz se v zivote neukazalo a kolik naopak bylo vděčných. Asi by ses divil...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

..., ale vetsina z nich ma svou hrdost kterou nema pul naroda ani desetinovou....

tesat do kamene, kdo ma svou hrdost, radeji "zdechne" pod mostem....
moh bych sam vypravet jako samozivitel syna od r.1996 v jeho sedmi letech....
jen mala technicka,ale pro mnoho lidi rozhodujici..., pokud mas deti, tak musis vzit vicemene jakoukoli praci alespon nacas / teda pokud neni vyhodnejsi zustat redeji na socialce, coz je v nasi "rozvinute" spolecnosti docela bezne....a radeji byt cikanem s mnoha detmi, nez pracujici za cca 15kkc netto, nebo jinak, pro beznou rodinu je dite luxus, ktery rodinu privadi kolikrat k hranici chudoby, je to k placi.... /

jj, kam se hrabe otrokarsky system, soucasny stav je "idealni", ale jen pro hornich cca 5-10%?....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak jsem se ptal jinde - jak dlouho jsi pod tim mostem zil ty? Tady na netu je kazdej druhej hrdina..

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

tak já teda nevím, ale mám známé v Nošovicích - když se smířili s tím, že místo zelí mají za humny fabriku, nemohou si ji vynachválit. A to tam dělá půl vesnice......:-)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Ze by se nazor vesnicanu za tri roky tak rapidne zmenil?
http://www.fdb.cz/film/vse-pro-dobro-sveta-a-nosovic/67258
Vzdyt jim tam vyhrozovali i smrti pri skupovani pozemku.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak urcite, ve filmu je to všechno 100% pravda :-) Nic není sehrane a vse se tak vazne stalo :-))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ne film, ale dokument. Podle reakce soudim ze jste to ani nevidel. Nicmene v te dobe bylo na internetu spousta informaci jak to tam je. Ten dokument to akorat nejak shrnul, ale realitu odrazi presne.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak urcite, dokument :-D
Uplne jak od Moora :-D :-D
Naprosto objektivni...samozrejme....
Nezapomen jit ted na novej film od tohotodle zazraku české dokumentaristiky...o Smetanovi...prej je to je taky dokument :-D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Fajn tak si dokumentarista postavil tovarnu podobnou te v nosovicich aby mohl natocit fake dokument. LOL

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak urcite tam lide v tom dokumentu vůbec nerikaji věci, které mají naucene, ze mají rikat...urcite to není sestrihane tendencne tak, aby 1 strana vychazela lepe nez ta druha, bez ohledu na to, co kdo řekl...
urcite...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Takhle se ale toci vsechny dokumenty. Pokud nekdo stoji o reality show at si pusti big brother. Nicmene v te dobe to jelo i na ct24 v diskusnich poradech a s dokumentem ktery byl natocen az potom se to jen shoduje.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ne, takhle se NETOCI dokumenty.
Dokument od slova dokumentovat. Dokument by mel byt nestranny, pokud to ma byt dokument.
Když někdo nataci, která antilopa preziva v divocine, je to dokument. Nic neovlinuje, pouze dokumentuje, co se presne deje.
Pokud někdo skrytou kamerou natoci něco, o cem ostatatni nemaji poneti, ze jsou nataceni, je to dokument.
Pokud někdo jde a vytvori scenu, lidem rekne, co maj rikat a pak sleduje, jak reaguje protistrana, to co protistrana rekne sestriha tak, aby to vyznelo proti ni, at uz rekla cokoliv - NE, to opravdu není dokument

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ne, takhle se NETOCI dokumenty.
Dokument od slova dokumentovat. Dokument by mel byt nestranny, pokud to ma byt dokument.
Když někdo nataci, která antilopa preziva v divocine, je to dokument. Nic neovlinuje, pouze dokumentuje, co se presne deje.
Pokud někdo skrytou kamerou natoci něco, o cem ostatatni nemaji poneti, ze jsou nataceni, je to dokument.
Pokud někdo jde a vytvori scenu, lidem rekne, co maj rikat a pak sleduje, jak reaguje protistrana, to co protistrana rekne sestriha tak, aby to vyznelo proti ni, at uz rekla cokoliv - NE, to opravdu není dokument

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jasneeee, dalsie kecy -> vahu to bude mat, ked vymenis svoju nehnutelnost v Prahe za nosovice ci dobroviz, ked je to teda take terno nemal by si mat s tym problem! :o)))

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Prilis nechapu, jak jsi prisel na to, ze bydlim v Praze (Ne, vazne nebydlim)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Klusáka brát vážně jde velmi těžko. Český sen byl taky od něj......a že to byla těžká manipulace nejen s divákem......

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ale v ceskym snu slo prave o to, ukazat lidem jak jsou BLBI a ze se jich chytlo, koukam i divaku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

+++

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Milý Jirko, vy jste asi nikdy opravdu nebyl bez práce, že? A sledujete ekonomickou situaci kolem sebe? Protože bez práce tady bude za chvíli ještě více lidí, na to si klidně můžete vsadit. Jinak kamarád z Plzně severu dělá skladníka a jezdí za prací téměř 50 km. Po dálnici, tzn. nutnost známky. A nestěžuje si, ba naopak je rád, že práci má. A rozhodně nebydlí v ubytovně, nýbrž s rodinou v rodinném domku, na který si částečně i půjčili. Kolik bere netuším, z mého pohledu je to neslušné se ptát, ale i se všemi závazky a poplatky na dopravu si nežijí špatně, i přesto, že jeho žena je momentálně na mateřské. Takže až budete bez práce, jsem zvědav, kde ji budete hledat, když tady nebudou už ani ty firmy nabízející pozici skladníka.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

ja ti odpovim za nej...., vydelaval jsem cca 35kkc netto, volna pracovni doba, prace pro me byla zaroven hobby, cca 5min do prace pesky, bydleni ve vlastnim, syn ve vlastni peci...

odesla mi pater, mam za sebou dve operace patere, treti me ceka / nemuzu uz pomalu ani chodit, bolestmi nemuzu spat atd..., atd...
2r. mne nebyl priznan ani castecny ID, nemel jsem narok ani na zivotni minimum, pac syn bydlel u me a uz vydelaval....
diky tomu jsem se dostal do problemu, ktere vyustily exekucemi..., chybelo malo a prisli by jsme se synem o strechu nad hlavou / poradil mne spoluzak-pravnik zadara... /
ale i tak bych nikdy neprijal praci, ktera urazi DUSTOJNOST cloveka, at uz vysi kupni sily platu nebo podminkami, ci obojim....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A pod mostem uz jsi bydlel? Jako opravdu? Trebas ted v zime, sel bys?
A jak dlouho bys tam asi vydrzel..hmm....

ale tak jsou i takovi no. Sice je nechapu, ale nejak je to asi bavi, ci tak něco. Staci jim k zivotu par krabicaku denne, na to si vždycky nejak vysomrujou ci nakradou...

Mozna jses jeden z nich...

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

jak jsem psal vyse, tak bych pod tim mostem byl, moc neschazelo, ale nebylo napr. ani na vytapneni, elektrinu apod...
preber si to jak chces... a ano, mam svou hrdost.... a nez delat praci cvicene opice, tak at si na to zamestnavatele najmou "agentury" nekde v Africe, Asii, Americe, ci Gibraltaru...
hodne mne vadi, ze mizi technicka invence nasich lidi ve prospech "montoven pro cvicene opice"...
tim nechci vubec zesmesnovat nebo urazet jejich zamestnance!!!

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

On ti někdo brani si zalozit firmu a technicky inovovat?
Mas napady, které mají potencial? Tak jdi do toho, ne?

A pokud nemas, tak se prosim te nechovej jako všichni podobni, co mají plne usta reci o tom, jak "BY SE" mělo tohle a BY SE mělo tamhleto.

Jinak pod mostem jsi nebyl, takze se tim neohanej.
A pokud mas "svou hrdost" a radsi pujdes pod most, nez abys pracoval nekde, kde ti to nevoni - prosim, tvoje věc. Doufam, ze pak po me nebudes zebrat peníze, az pujdu okolo tebe, na to doufam také budes mit svou hrdost...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

podnikal jsem a to docela uspesne, jako spolumajitel firmy, ale po odchodu bejvalky jsem presel do prac. pomer, abych mel nejakou sanci v boji o syna...
vis, ty a tobe podobni si asi jen na neco hraji, ja ti zatim tady vyvracim tve argumenty...
a pokud si myslis, ze mrhat lidskym potencialem z libovolnych pohnutek je pro spolecnost spravne, tak Buh s Tebou....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

LOL
Majitel firmy radsi jde do pracovního pomeru kvůli synovi :-D
Boze boze.
Bud ta firma nestala za nic, a nebo jses fakt exot.
Mozna jen kecas..nevim.

Rozhodne ti to povim takto: Zadnou pani, co by se jmenovala "Společnost" neznam. Nevim tedy, co je pro ni dobre. Rozhodne je mi to i celkem ukradene - ja zadnou společnost o nic neprosil, docela bych rad, aby i ona dala pokoj me.

Btw - jak vypada "mrhani lidskym potenciálem?" Například ja mrham lidskym potenciálem v podstate tak 10-15 hodin denne. Kdybych místo toho, co delam, místo svých zajmu, konicku, ci jen obyčejného nic nedelani delal něco pro tu společnost, tak by to asi pro mne a Boha bylo spravne.
Njn, jsem svine sobecka, mrham, kudy chodim...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

LOL,LOL, ROFL...
ty fakt nevis o cem mluvis / ve firme jsem travil i vice nez 12 hodin denne, pac jsme delali rozsahle instalace ve stavebnictvi, ale na druhou stranu jsem byl mimo sezonu i 3-4 mesice doma na telefonu a u PC / a pokud si myslis, ze bych mel sanci ziskat syna s timto vytizenim, tak jsi silne naivni, i tak konecne rozhodnuti, pres vysokou prioritu trvalo pres rok...
si to nekdy zkus, budes mluvit jinak...
podle tvych reakci soudim, ze firma by pro tebe mela vyssi prioritu nez vlastni potomek..., preji ti z plneho srdce, at necim takovym projdes, pac neni nad osobni zkusenost....
konkretni udaje ti predkladat na netu nebudu...
to, ze mi neveris, je mi u zadni casti tela...

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Chápu že když jste velmi mladý a chudý, tak vás nezajímá kde žijete, hlavně že máte mizerně placenou práci a vše je laciné. Časem třeba na tom budete lépe a poznáte i jiné aspekty života, zjistíte třeba proč je v Bavorsku nebo v Alpách tak krásně, nebo jaké výhody má dobré životní prostředí. Ale i když jste chudý, tak jsem zvědav, až třeba vám někdo od zeleného stolu, někde z dálky přifaří do vašeho bydliště několik nepřizpůsobivých osob. To bude najednou řevu o svobodě a právech jedince. Ale teď ne, teď je důležitá mizerně placená práce. navíc ne pro vás, ta stejně bude jen pro agenturní pracovníky, ale ti pak můžou bydlet vedle vás, určitě na tom vyděláte.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

v Bavorsku ovšem lidi 50 let makali jak čerti, než se jim z válkou zničené země podařilo udělat to, co jsou teď (už to taky není, co to bývalo). U nás nějak ta fáze makání nefunguje.....

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Taky si tu zemi nemuseli válkou zničit :-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

kdybyste o tom něco věděl, tak Německo byl výstavní kapitalismus. Americké firmy například nemohli exploatovat německé hospodářství, to bylo chráněné a naopak Německo nemělo omezení na export jako jiné státy. Důvodem bylo sousedství s východním blokem. Jednak to zvyšovalo loyalitu a jednak to byla "reklama". je to poměrně dobře známý fakt z uvolněných archivů. Ono proto také od pády východního bloku jdou například sociální jistoty v Německu dolu a ochrana německého průmyslu není do bývala.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a abych nezapoměl, ještě tu byl strach z opakování osudu Výmarské republiky.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

je otázkou, zda je to pádem východního bloku, zda je to mohutným transferem peněz do východních spolkových zemí, zda je to aplikací ekologických a hospodářských podmínek evropské unie, zda je to změnou hospodářské situace ve světě... Spíše od každého trochu....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Otazka zni - proc by tam měli delat lidi přes agenturu (jiste to nebudou všichni a kdo vi, jake to bude procento. Nedavno tu psala nejaka holka, která se tam hlasila na praci napřímo a psala cosi o vyberovych rizeni, kde uchazeci musí prokazat urcite znalosti).
a i kdyby tam všichni delali přes agenturu - co je na agenturách tak spatneho? Tak jdi delat přes agenturu klidne i ty...
Mimochodem nepředpokládám, ze zrovna takovato organizace bude zaměstnávat lidi za minimalni mzdu.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Co je na agentuře špatného - třeba to, že z už tak mizerného platu ještě pobere další část a nemáte u ní vůbec žádnou jistotu. Proto přes agenturu pracují akorát námezdní dělníci ze zahraničí, což vede k vytváření systému otroků z ubytoven. Díky minimální mzdě se totiž do takovýchto "fabrik v polích" ani nevyplatí dojíždět.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Aha...no, nemas pravdu. V podstate vse, co jsi napsal, je jinak

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Rekl bych ze to napsal velice presne. Problem je v tom ze se o tom diky cenzure medii nikdo nedozvi.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Mam osobní zkusenosti.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jedna, dve osobni zkusenosti nedela patent na pravdu. Treba jste mel jen vyjimecne stesti.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

A kolik mas prosim te zkusenosti ty?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ani lidi v IBM v Brne se nemaji kdo vi jak happy ... delaji pres agenturu.
Velka firma temer vzdy plati mene, kazda velka firma ma politiku, ze plati na dolni hranici podle cisla jobu a jen kdyz clovek klesne, tak muz mozna zvysi plat.

Kdo dela pres agenturu nema proti zam. z IBM zadne vyhody, zadne benefity, agentura mu dava jen minimalni mzdu a zbytek je vazano na praci, pokud jej tedy nebudou potrebovat, zitra tam nebude delat, zdane odstupne, nic, jeho plat klesne na minimalni mzdu ... to je super vyhoda delat pro agenturu .... a to se bavime o lidech z IT, kteri jeste maji dalsi sance, takovy skladnik ... i kdyz skladnik co ma papiry na jesterku a umi s tim opravdu jezdit se ma dobre.

Jinak velke firmy tvrdi, ze lidi je jak sr* a ze kazdy je nahraditelny, proto tam clovek lepsi plat dostane jen kdyz prijde v dobe, kdy jim utekly cele oddeleni. Kaufland, Lidl to jsou prece taky zahranicni retezce ne ? ... tak proc se tam deje, co se deje, jako ze lide pipnou 8hod, makaji 12-16 zbytek neni placeno a kdo se ozve je vyhozen za nesmysly?
Jsou ale firmy, kde je firemni kultura, sice plat spise nizsi, ale kultura je dobra, takze tam lidi delaji radi i za mene ... problem je novacek, dostane odpovidajici plat a kdyz se vypracuje a jeho cena je razem 4x vyssi, firma mu neprida ... takze jim odejde jinam ....

Stejne to postavi na SK, kdyz zjisti, jaky je tam plat a ze jim daji jen 250e / mesic a budou jeste stastni ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Krásně je v Bavorsku a Alpách z úplně jiného důvodu. Tím důvodem jsou lidé a napravit tu naší zkaženou společnosti v našem absurdistánu je asi nemožné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nečiní mi problém svoboda a demokracie, činí mi problém, když mi nějaký ekoblbec začne blokovat stavbu na mém vlastním pozemku. Lhostejno, zda je to kůlna na dříví, nebo jaderná elektrárna.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jaci ekoteroristi proboha? To bylo normalni obecni referendum...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dakujeme bratom cechom, ze odmietaju 5000 pracovnych miest a z vdakou postavime aj 4 distrubucne centra.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

:)))) Klidně vám těch 5.000 agenturních pracovníku z východu přenecháme. Ale pokud jste bez práce a minimální mzda vás vytrhne, tak máte možnost.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Martine, vám opravdu přeji, aby jste přišel o práci, ať máte potom o čem přemýšlet. A bylo by krásnou ironií osudu, aby jste se za novou prací musel přestěhovat na Slovensko.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Dekujeme bratrum Slovakum, ze neodmitaji 5000 pracovnich mist a postavi Amazonu distribucni centra. Opravdu diky, doufam jen, ze Amazon k vam opravdu pujde, tady ho skoro nikdo nechce a urcite je lepsi odejit ted na zacatku nez po vybudovani skladu az bude dochazet k pravidelnym blokadam silnic!

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pockat...on tu ma někdo něco konkretne proti Amazonu? V cem je Amazon spatny? Me prijde naopak celkem fajn...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

...jen do doby nez dojde na osobni pracovni zkusenost.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Proc by mne jako zákazníka, který si něco objednava, zajímat, jake ma kdo pracovni zkusenosti?
Ja se ptam na firmu jako takovou, a na služby, které poskytuji

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

V tomto ohledu souhlas, sluzby amazonu jsou fajn. Ja myslel praci skladnika v amazonu a to se mi jako fajn nezda.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

V zivote jsem delal nesrovnatelne horsi práce...když vezmu i takove ty brigady na 2-3 dny, tak to bylo urcite vice jak 10 ruznych praci, které jsem delal, a které rozhodne byly horsi, nez práce skladníka v Amazonu.
Tak nevim...není to sice zadna zivotni vyhra, ale nic extra hroznyho taky ne...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nevim jaky horsi prace, ale jako brigadne, uz jsem to zde psal, bych tam klidne taky sel, mit to ale jako trvaly zamestnani to teda nikdy. Ono to tak dopadne ze se tam lidi budou jen tocit, amazon dostane od pracaku danovou ulevu a po 3-6 mesicich ty lidi sam vyhodi a nabere od pracaku dalsi davku zoufalcu s danovou ulevou.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Bezna praxe zahranicnich zamestnavatelu u nas

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Z tech trvalejších, delal jsem například na callcentru. Hovoris, polozis sluchatko, automat ti rovnou vytaci další číslo...
12 hodin denne...
To bych radsi delal v tom skladu, ver mi, ze vim, co rikam...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

...ale nic extra hroznyho taky ne...

v tom případě jsi nikdy nedělal u pásu,
rok, dva a je z tebe debil, který jde z práce do hospody
a můžeš si o sobě myslet kdovíjak nejsi inteligentní a schopný

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Katastrofa, čekají jen na úplatky. V místě kde mají být tyto sklady bych do toho referenda připsal, pokud je tam nechcete, ruší se ve vašem místě příspěvky v nezaměstnanosti a zvyšují daně o 50 procent na pomoc lidem v nouzi a sociálně slabším. Dále bych provedl hospodářskou a protikorupční kontrolu všem výše postaveným kteří tomu hází klacky pod nohy a vsadím se, že by se něco našlo.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zajímalo by mne, jestli bys tam sám šel pracovat. Viz
http://ekonomika.idnes.cz/prace-ve-skladu-amazonu-je-na-hlavu-dtd-/ekoak...
Ono se to snadno říká, ale na zelené louce postavit další naprosto zbytečný sklad, není tak jednoznačné. Jo kdyby tam chtěla postavit fabriku nějaká firma jako Intel, Samsung apod. s tím, že tam bude třeba i vývoj, to by byla jiná. Ale tady už není vlastně nic jinýho než sklady a linky, kde chtějí jen cvičené opice a za 10 let se přesunou třeba úplně jinam, po nich zbude jen vybetonovaná plocha po nich tisíce nezaměstnaných, kteří už nikdy nebudou moci pracovat, protože za deset let mají totálně vymytý mozek.
Ale abych nekritizoval jen toto a nevypadal, že mám něco proti skladům, tak dodám, že původ toho všeho je jinde - v Evropě se nevyplatí mít kvalifikované pracovníky ve vývoji, protože investice do vývoje např. nelze okamžitě odepisovat, je zde nepřehledné právnické prostředí, vymáhání práva je na nule, vše je svázáno různými nesmyslnými patenty, ani to nikdo nechce dělat, protože zedník si melouchy vydělá víc než špičkový odborník, kterému ještě půlku platu sežere stát. Takže nezbývá, než tady udělat jen ty sklady a co se týče technologií, tak začíná vládnout Asie. Historicky se ještě drží Amerika, ale tady v Evropě není už vůbec nic. Prapor ještě drží Němci, kteří jsou dobří v průmyslových oborech a výrobě strojů, ale co se týče polovodičů, tak taky vlastně nemají nic, Siemens vyklidil pole a už vlastně taky jen zůstává u strojů a telekomunikačních zařízení. EU si myslí, že to pozvedne dotacemi, ale tím akorát zatluče poslední hřebíček do rakve starého kontinentu.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

To nic nemění na tom, že pokud si mám vybrat mezi nezaměstnaností a skladem, volím sklad.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna u nás se toho v polovodičích dělá dost. Ale chybějí lidi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pěkné, jasně nebudeme vývojový pracovníci tak tu necháme lidi pochcípat hlady. Byl jsi někdy ve velkých městech v zapadlých uličkách nebo azylových domech? Víš kolik je tam lidí co chcípají hlady? A to se bavím o Česku a né o Africe. Ty jsi myslíš že tam půjdou dělat lidi, kteří budou mít možnost lepší práce? Měli by spíše prověřit Občanské sdružení Čisté Tuřany, které se postavilo proti centru u Brna, požaduje vypracování studie vlivu na životní prostředí EIA. Zajímalo by mě zda čistě náhodou nejsou členové tohoto sdružení pracovníci kanceláře která vypracovává ty studie na životní prostředí EIA, protože v tomto shnilém státu, který je na úrovni Bahrajnu bych se vůbec nedivil.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak se pochlubte, dejte nějaké konkrétní údaje. Rád se zajedu podívat kde lidé v ČR chcípají hlady, žiji ve velkém městě a tady jsou obézní i lidé, co 23 let nepracují. Bydlí, mají zařízené domácnosti, mají své auta, chodí normálně oblečení. Tak v kterém městě bydlíte a lidé tam chcípají jak mouchy?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

ne, nikde nechcípají hlady. Protože těm, co nepracují, ale i těm co NECHTĚJÍ pracovat, stát, tedy my, co pracujeme, platíme živobytí ze svých trvale se zvyšujících daní. Případně ze schodku, který každý rok činí nejméně 100 miliard......a který někdy v budoucnu někdo bude muset zaplatit. Pravděpodobně řeckým nebo španělským způsobem......
Mimochodem ve Středočeském kraji je dle statistik 6,5% nezaměstnanost, registrovaných uchazečů o zaměstnání je tam cca 55 tisíc. V Praze 35 tisíc.......
Asi to nebudou všechno inženýři přes polovodiče.......

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nikdy jsem netvrdil, že jsem proti tomu skladu, jen tvrdím, že to není jen o tom jestli sklad ano nebo ne. Samozřejmě nemůže každý dělat vývoj a skladníky taky potřebujeme, ale přijde mi, že veškeré investice zde jsou do skladišť a tupých výrobních hal. A s tím souvisí i to, že lidé "chcípají hlady". Ono totiž až tu halu za 15 let Amazon opustí, tak tu zase zbyde těch 5 tisíc hladových. A nebo za 15 let Amazon překonfiguruje halu tak, že místo lidí to budou ovládat zcela stroje a ty lidi taky nebudou mít práci. Amazon už testuje doručování pomocí dronů
http://video.idnes.cz/webtv.aspx?idvideo=V131202_093143_eko-doprava_mad
a bude to pokračovat.
Dochází tu k takovým změnám, že by bylo na čase debatovat o změně společenského, sociálního a výukového systému. Ale nic takového se neděje a každý zůstává u debaty hala ano/ne. A když už někdo přijde s nějakým námětem, tak ho každý nazve buď komunistou nebo fašistou.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

s tím nic nenaděláme - před 30 lety ve škodovce svářeli kastle od Favoritů stovky svářečů, teď to dělají roboti. To je trend všude....
Na druhou stranu na tesaře, kterého robot nikdy nenahradí, se v jednom učilišti letos začal učit jeden učeň, na elektrikáře 4, na zámečníka nikdo. Asi ti, co na to mají, studují střední management nebo enviromentální vědy a ti, co na to nemají, sedí doma.......

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Az bude tesar, zamecnik, elektrikar brat pres padesat tisic tak jich budeme mit tolik co uredniku a kancelarskych povalecu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hahahahaha
Ti opravdu dobri takovehle peníze mají uplne v pohode. Teda měli by je, kdyby jim z toho hned stat pulku neukradl, ale to je jina věc, je tu stále moznost jit pracovat jako OSVC.
Nevim, jake mas zkusenosti, ja je mam pomerne velke, neboť rocne jednam s tak tisícovkou ruznych jednatelu ruznych firem, vcetne vyrobnich.
Ve vyrobnich firmách platej zlatem lidi, jako jsou svareci, soustruznici a podobne.A to proto, protože nejsou.
Dneska kazdej druhej pubertak ma sen, ze bude pracovat ve statni sprave, takze se není co divit, no. Ten zbytek studuje enviromentalni vedy a tak dnes drtiva většina mladych lidi neumi ani zašroubovat zarovku....

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nač by šroubovali žárovky, to přece zakázali :o)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu je lepší mít těch 5000 nezaměstnaných celých těch 15 let a potom taky, než je mít až za 15 let?

Přijeďte se někdy na pár dní podívat k nám na sever, jak se žije v místech, kde pětina lidí živoří za sociální minimum, polovina si jakž takž vydělává třetinu toho, na co jste zvyklí ve velkoměstech a zbytek má minimální mzdu - a o každé volné místo se pere přes šedesát zájemců. Kdyby to Amazon chtěl postavit na Trianglu, lidi by ho vítali chlebem a solí. Jenže to by zase pseudopravičácké svině nesměly zlikvidovat výstavbu R7, že?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jsou to otrokari kteri jen vyuzivaji nezamestnanosti. Za 270 korun na hodinu by tam sel kazdej, jenomze u nas to bude 10 000 mesicne + bony, teda stravenky na kseftovani. Tuto praci fakt jen sezonne jinak to cloveka trvale poskodi, coz vlastne delaji i televize a jejich trapny serialy a reklamy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

reaguju jen a pouze na ten odkaz, ktery jsem nedavn ocetl a smal jsem se u toho :))
ve skladu jsem delal tri roky - levi - a prvn iden jsem mel krvavy puchyre, no jo no, nic nedelani a pak litani po skladu ... po tydnu bylo vse v cajku a lital jsem tam o sto sest, a ted co sedim celou dobu nonstop na zadku v ibm, tak jeste s laskou vzpominam jak me tam bylo, spousta pohybu a zadny sezeni :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Clovece nestastna...
A ted si to predstav naopak. Ve skladu bude pracovat banda lenochu, co se tam budou flákat, občas něco rozmlatej, občas zapomenou něco dorucit..
A ty jako zakaznik budes zcela spokojeny, ze ti sla zasilka mesic, prisla ti rozmlacena a ještě ti prislo něco jiného, nez sis objednal...
Tak urcite...

Nebo to mam chapat tak, ze mas obecne něco proti tomu, aby se věci skladovaly ve velkych skladech? Tedy aby například nechces, aby existovala posta, kurirni služby, velkoobchody?

Ono ja to chápu, dneska to holt není v mode, nejaka tvrda práce. Kdo tvrde pracuje, dozajiste je diskriminovan, no ne? Ještě aby někdo po zaměstnancích chtěl, aby se neflakali a makali. No toto....svine hnusny, kapitalisticky, lidi ještě privedou do blazince!!!

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tak zrovna s tou poštou, státní podnik, ti člověče nevím…:D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Neustálý nárůst skladů... Za chvíli se staneme skladištěm a překladištěm evropy. To nemluvím o tom, jak díky tomu mizí stále víc a víc dobré orné půdy a jak si tím ničíme to nejdražší co máme a sice naší zem. Chápu, že by vzniklo (prý) 2x 2000 stálých a 3000 sezónních míst, ale za jakou cenu? A pracovali by tam nakonec vůbec Češi? Vždyť to vidíme každý den. Pracovních míst je dost (zapomeňte na statistiky úřadů práce), ale lidi přeci nebudou pracovat v jiném oboru než chtění a nebo nedej bože aby to byla práce pod jejich úroveň. Podívejte se např. na dnešní služby zabývající se úklidovými pracemi nebo dělníci na stavbách. Převážná většina jsou Ukrajinci a proč? Protože se nebojí makat... Takže 2x2000+-3000 nových míst pro cizince? Ne, děkujeme.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"...nebo dělníci na stavbách. Převážná většina jsou Ukrajinci a proč?" hlavne proto protoze jim tech 15 000 korun za ty dvanactihodinovy sichty staci. Cech tam nepujde proto ze se mu nechce makat, ale proto ze za ty prachy proste delat blbce nepujde, pokud teda neni v pasti jmenem rodina.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"...ze za ty prachy proste delat blbce nepujde..." no to je taky důvod. V každém případě je výsledek stejný. Spousta nových pracovních, ale pro koho? Spousta zabraného prostoru a zničené půdy, ale stojí to za to? Co jsem četl tak chybí lidé ve strojírenství nebo práce jako je třeba zámečník a pokud, jak píšete, musí člověk živit rodinu, pak je to práce za kterou se nikdo nemusí stydět (když už je mu např. uklizečka pod úrovní, ačkoliv někdy vydělá stejně a někdy možná i víc)...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Čech tam často nepůjde proto, že dostane z dávek a fušek dohromady víc......

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Spíš je to o tom, že ukrajinec je tu na půl nelegálně, v podstatě v postavení otroka. Daně, důchod za něj nikdo neodvádí, takže cena pro zaměstnavatele je minimální. Ovšem pokud chcete jít touto cestou námezdních otroků....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu? Uz jsi nekdy v zivote alespoň 1 takového člověka videl? Mam na mysli takového, který by pracoval například přes agenturu v takovemto ci podobnem skladu? Nebo třebas ve Skodovce, jak tam lidi pracujou přes agenturu - mas dojem, ze tam je mraky nelegálních ukrajincu?
Ve skutecnosti je to tak, ze zrovna tady si to NIKDO nedovoli. Nestoji to za ty problémy. Agentury si to naopak MOC dobře hlidaji.

to co povídáš je bud lez, a nebo tezka neznalost. Mozna nejake informace z Blesku, rozhodne ale zcela odtrzene od reality...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Čtěte taky, na co příspěvek reaguje. O agenturách jsem tady nic nepsal, reakce byla na ukrajince na stavbách.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jasne, jak pres agenturu, tak nacerno, neplati za nej dane, zdravotni, nemocenskou, pokud onemocni, leci jej kamaradi, pokud je na umreni a hrozi pruser, poprosi agenturu a ta jej odklidi, podreze a zabetonuje do zakladu.

Tak vam preji hodne stesti ....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

co to znamená napůl nelegálně? Buď je tu na pracovní povolení (legálně), nebo pracuje bez pracovního povolení (nelegálně). Pak je ale věcí státu, aby tu druhou možnost nepřipustil......technické i finanční prostředky a zákonnou úpravu na to má......

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Především by se do toho stat vůbec nemel michat, ale to je zase na jinou debatu :-))

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

tady si myslím, že měl - pokud "stát" platí nezaměstnané, tak by měl dohlížet na to, aby se nesnižoval počet disponibilních pracovních míst nelegály.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Tak on by stat nemel ani platit zadne nezamestnane :-)) A lidi by si na to nemeli povinne odvádět nejake dane...
Ale to asi nemá cenu fakt tu resit :-)
Rozhodne tak jako tak - lide si dnes plati "pojisteni", stat to vyplaci z vybraných penez.
Stat nemá co strkat prsty do toho, kde kdo koho zamestnava ci nezamestnava,
to, ze se tak deje, naopak situaci brutalne zhorsuje

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Byly doby, kdy to stát nedělal. A dospělo to do říjnové revoluce a Hitlera. Tak nevím, co je horší :-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, plácáš nesmysly.
Tezko debatovat s nekym, kdo o tématu nic nevi :-(
radsi toho nechme...

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Zatímco vy máte ideologicky jasno :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Zde ovšem skutecne nejde o nejake ideologie...
Zde jde o fakta a realitu.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Stat muzi udelat zakony, protoze v CR se ani ty nedorzuji a nebyt jich, tak tu z nas nadelaji otroky a pak uz se jen strelbou do lidi budou potlacovat boure ... jako v Cine ... tam se taky stat nemontuje do prace a otroci v Apple jim skaci z oken a pachaji sebevrazdy, protoze je ani nepusti z fabriky ....

Ja myslim, ze vam ten pobyt v Cine asi fakt zaridim, sahnete si konecne na nove produkty, ktera se k nam teprve casem dovezou .... lod jezdi ze Svedska do Pekingu ....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ved to je jasne, ze slovaci su zapredanci, hlave politici, vid EU, euroval, fin skupiny a pod, je to jasne, ze my sa radi nechame za minimalne mzdy zapredat, cesi su v tomto trocha ini :p

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

podla ineho clanku, pri Trencine je volna hala po AOU (ci ako to je) co vyrabala LCD telky. Velkost je vraj akurat. A pri Košiciach sa stavat da hned. Ono pre Trencin a Kosice by aj takato praca bola dobra. Cigani tam pracovat nebudu ale nejaky ludia ano. Je pravda, ze v takychto skladoch je robota na nervi, ale MY chceme sluzby tak sa necudujme.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Proč na Slovensku, Maďarsko je levnější. Z těch 4000 pracovníků budou stejnak samý agenturní pracovníci tj.ukrajinci, moldavani, bulhaři a slováci. Pro čecháčky zbude jen pár míst. Stačí se podívat na Borská pole v Plzni, kdo tam bydlí v těch ubytovnách kolem.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Asi tak, skladiště je po skládce druhé nejhorší zařízení , skládky se staví v Africe, skladiště u nás, to o něčem vypovídá

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Docela by mě zajímalo, kdo a jak se tímhle problémem zabývá. To se nemůžou dohodnout na tom, jak vyřešit problémy s odkloněním dopravy a snížením dopadu na prostředí a zajištěním dobrých pracovních podmínek? Na co ty úředníky pak máme?
To je takový problém postavit kvalitní infrastrukturu? Oh já zapoměl u nás vlastně jo... :S

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

místo neúčelného zavadeni/"budovani" novich mist, by se mělo zacit něco delat pro to, aby se zaplnili ty stavajici volna mista, práce je dost, ale se soucasnym stedrym systémem ji proste Cesi nechtej delat :)

v první rade by se mělo zredukovat vysoke skolstvi mnohem vetsima narokama na prijeti na vysokou skolu, skoly jsou dnes jen business spolehajici na počet studentu, ale jejich kvalita po ukonceni skoly je vpodstate horsi nez u kdejakého stredoskolaka co ale při stejnem veku jiz ma praxi, ano najdou se kvalitni vysokoškoláci, a tech by se to vpodstate nedotklo

zredukovat podpory a uredniky, a teprve pak se zabývat tim, jestli potrebujem další pracovni mista a třeba i ty od Amazonu :)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Pravda, ale zredukovani urednici uz makat rukama nebudou, takze zase vznikne nejakej kancl kde bude ourada rozdavat stemply. Jinak plny souhlas. Jeste bych dodal ze je potreba vyrabet kvalitne a ne konzumne, potom delnik muze dostat adekvatni odmenu a ty almuzny co delnikum davaji dnes. Proto se na to taky kazdej cech vy..re a zamestnavatel nabere LPS (levnou pracovni silu) ukrajince atd.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Uzasna zprava, hura na Slovensko, tady Amazon nechceme!!! Vystrelte treba do prde..., diky Amazone.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Mluv za sebe...třebas ja tady Amazon chci...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No a se starostou vasi obce to nejde nejak domluvit, ze byste jim postavili halu a silnici do Nemecka za vase obecni penize?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nechapu otázku.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

je to jednoduche, nekteri lide nechteji na uzemi sve obce ci v blizkem okoli sklady amazonu a jejich kamiony na silnicich po kterych jezdi sami. pokud vam to u vas nevadi, tak se preci muzete s amazonem dohodonout vy, aspon tam nebudou zadne prostesty jako v Dobrovizi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, tomu rozumim.
Ja bych toho nechtel...mohl bych vyjmenovat asi milion věci.
No jaksi chápu, ze na sousednim pozemku, který patri nejakemu soukromému majiteli, si tento postavi nejaky 5ti patrovy barak se 3 vchodama.
Je to jeho pozemek, jeho peníze, proc bych proboha mel proti tomu sepisovat petice, ci proc bych mel poradat referendum, jestli v naší obci je mozne stavet 5ti patrove baraky?
V okamziku, kdy silnice nejsou soukrome, ale statni (bohužel), tak holt není mozne, aby si kdejaky clovek urcoval, jake auta po tech silnicich mají a nemaji jezdit. Muze tak maximalne tlacit na stat, tedy na starostu obce, aby nekam dal nejake znacky?
Nelibi se ti, ze to tak je? Super, to bychom se mohli shodnout na tom, ze by bylo idealni, aby silnice byly soukrome, abys mel moznost si takovou silnici například koupit a pak si zakazuj, co po ni muze jedzit, dle libosti.
Ale za současného stavu na to nemas nejmensi pravo.

Pisu tenhle text s jistou davkou skodolibosti, protože predpokladam i ty jses jeden z tech, kteří si ani neumi představit, ze by silnice nebyly statni a stejne jako drtiva většina všech lidi tu bys hlasoval proti tomu, aby se stat rozpustil (a nebo alespoň v drtive vetsine).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ano, soukromé silnice, náš ideál. Ještě bych k tomu přidal soukromé chodníky a čip na výběr mýta přímo do hlavy :-) Fakt nechápu, proč chtějí někteří liberální fanatici rušit to, co se osvědčilo po tisíce let. Silnice, vodovod, kanalizace, to byla samozřejmá funkce každého města už za Říma.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ano...a to město si to jaksi postavilo za sve peníze.
Které jaksi NEZISKALO od státu....ale například formou vyberu dani od obyvatel toho města - kteří s tim ještě k tomu souhlasili.
Soukroma silnice SAMOZREJME muze znamenat "obecni silnice". Lide se v obci domluvi, slozi se na silnici a ta je obecni. V cem je problém? Obec muze / nemusi vybirat nejake myto. Proc by nutne každý majitel nejake silnice musel nutne vybirat nejake myto?
Mimochodem si vsimni, kde zacina upadek Rimske rise. Něco si o tom nastuduj...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

A jaký je rozdíl mezi městem a státem? Od určité velikosti města prakticky žádný (viz řecké městské státy), volba představitelů města začla být stejně anonymní jako volba představitelů státu. Se stavbou silnice souhlasila taky jen část obyvatel, ale daně museli zaplatit všichni.
Úpadek Římské říše začíná okamžikem stanovení si hranic (Germánie a Británie) a zastavením expanze. Kupodivu stejně končí i divoký západ. Když není co dobývat a kam utéct, musí se stanovit pravidla.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Naprosto se pletes, doporucuji studovat, pokud o to mas opravdu zajem.
To nejde resit tu..ale opravdu se - bez urážky - pletes

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ale nepletu. To jen vy máte stejně podivné představy, jako někteří američané, kteří mají pocit, že samospráva je OK, jednotlivé státy také, jen ta federální vláda to kazí. Ovšem nejsou schopni připustit, že i tu federální vládu vytvořili oni, žádní Marťani jim ji nedosadili.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Vubec to nechapes, zkusim na tebe otazku, kterou uz zkousel pan ridici na moji babicku pred 100 lety.
Kdo je to obec?
Za obec si klidne muzes dosadit stat.

Odpoved byla: Obec jsou vasi tatikove.

Jinymi slovy stat jsme my vsichni. My vsichni dohromady vlastnime silnice a tak my vsichni urcujeme pravidla. Pokud nekdo v tomto pripade Amazon chce pravidla obchazet a na ukor nas vsech ostatnich vyuzivat nase silnice, musime proti nemu razne zakrocit. At si Amazon koupi pozemky a vybuduje vlastni silnice (nejlepe nekde jinde), ale nase silnice nam nicit nebude! A to vubec pomijim, ze Amazon neni obcanem tohoto statu, takze nema vubec zadny narok.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

NIMBY ? :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Zcela upřímně, ty bys chtěl, aby ti za barákem vyrostlo obrovské skladiště, navíc s adekvátně velkým provozem? Já teda ne... a všichni, co tady píšou o tom, že lidi by měli být rádi za pracovní příležitosti - ona to je pravda tak napůl. Je fakt, že lidi jsou nezřídka líní pracovat, ale na druhou stranu taky "ocamcaď až pocamcaď" - tj. taky jsou to lidi a nemělo by se s nima zacházet jako s hadrem. Další věc je, že za pár let se Amazon může klidně sebrat a odstěhovat jinam, kde bude levněji. Výsledkem budou (nejen za Amazon, pochopitelně) obrovské plochy zastavěné zemědělské půdy s chátrajícími skladišti, jejichž rekultivace (pokud by na ni kdy došlo) bude zase stát spoustu peněz a energie a celkové zhoršní kvality životního prostředí.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

a/ průmyslová zóna v Dobrovízi už je dávno, bývalá pole jsou z orné půdy vyńata, silnice postaveny, odbočka z R6 taky
b/ bylo vydáno územní rozhodnutí na 4 haly které je v právní moci
c/ Amazon chce místo těch 4 hal postavit jednu velikou
Tak co se mění? Snad jen že místo dvaceti nájemců tam bude jeden a místo asfaltových cest mezi halami bude taky hala.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ano
Da se toho uzasne vyuzit

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dobrovíz má pár metrů od posledního domu plot ruzyňského letiště. Zábor orné půdy je tedy diskutovatelná záležitost, ale zhoršení prostředí k bydlení, ehm, párkrát jsem tam byl a ti lidé prostě žijí vedle extrémně frekventované runwaye. Nějaká hala prostředí k bydlení určitě nezhorší, pokud jim nebudou kamiony jezdit přes náves, což pochybuji.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud si tam nedají zákazovou značku, tak budou. Na R7 je to přes náves a dál na letiště mnohem blíž a bez mýta než přes R6 a R1.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V tom případě jim tam můžete nechat postavit ještě něco, když už se jejich životní prostředí nemůže zhoršit, ne? Prostě, co se s nima srát, že?

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Ale není to moc pěkná vlastnost překládát svůj vlastní názor v množném čísle, tedy v podobě jako by vyjadřoval názor všech. Správně bylo být osobní a napsat "já tu Amazon nechci".

Referendum je jedině správné. Demokratické.

Ještě by mě zajímalo, jen tak za zvědavosti, ehmmm asi mi to nemyslí politicky, proč ho tu vlastně nechceme?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že je to problém vlády. Tolik pracovních míst a umístěni má řešit vláda denně a s výhledem aspoň na 20 let. Že nám teď vládnou nekompetentní lemplové je jiný problém, ale pocítíme to všichni jako solár. Obecní zastupitelstvo může nechtít, pak je tu vláda, aby to kompenzovala, pokud je stavba přínosem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě je to fuk já práci mám a nestěžuju si a vím že kdyby mě firma vyhodila tak by byla v prdeli... a to nedělám za žádné velké prachy... v Praze za 27 hrubého za nějakých 280-300 hodin... to bych možná v tom skladu měl víc... :)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ve kterym skladu v nasem kocourkove berou skladnici 27 a vic tisic??? ze bych si udelal rekvalifikaci na skladnika.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No, ve skladu nepracuji nutne pouze skladnici, ze...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

90,-Kč/hod se ti zdá hodně?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

jasne makat 16hodin denne, vy jste otrokar?? to muzu rovnou brat 50 na hodinu a delat 24h denne a mam to taky. LOL

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

ROFL?
Tam někdo psal, ze dela 280-300 hodin, a ze za to ma 27 tisíc.
To, po prepoctu, je cca 90-96kc/hod.
Když pak reakce je "to chci taky...", tak není od věci se zeptat, co je tak divného na hodinove mzde 90-95/hod.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

On porovnaval svou praci kde ma 27 tisic s tim ze v amazonu by mohl mit i vic a predpokladam ze v amazonu se nedela 280-300 hodin mesicne kdyz jsou tam 10 hodinovy smeny.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Predpokladam, ze je to na domluve se zaměstnavatelem.
Ja svého casu delal 68-70 hodin tydne, když jsem potreboval splácet dluhy. Nebyl to problém, byl jsem zamestnany na dohodu (pac jako HPP bych to proste nemohl) a bylo to v pohode.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak jiste pokud je zamestnavatel rozumny tak se da upravit pracovni doba treba podle spoju MHD. Ne vsak u diktatorskych zamestnavatelu tipu Hyundai nebo Amazon
http://ekonomika.idnes.cz/amazon-otevre-v-cesku-dve-distribucni-centra-f...
V odkaze je tabulka pracovniho rozpisu.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Tabulka super, v cem je problém?
A nebo mas dojem, ze by bylo lepsi, kdyby si tam kazdej chodil jak chtěl?
To jde docházet nekam do kancelare, mozna. Ale rozhodne třebas v Hyundai bude kazda minuta zdrzeni / nevyroby znametat milionove ztraty, takze holt je podle toho uzpusobena organizace práce.Je v tom snad nejaky problém?
Porad se snazim najit, v cem je problém, a nemuzu na to prijit

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak nevim jak u tech dvou zminovanych, ale v Celestice, taky za par supu, nemuze jit clovek normalnim zpusobem na zachod, vim to od lidi co tam delali. Rikali ze opravdu jen v nouzi jinak se tam trvale delat neda, clovek ten psychickej natlak dlouhodobe nevydrzi, to potvrzuji i odbornici.
A abych se dostal k tomu problemu. Na zlepseni pracovnich a platovych podminek serou vsichni tito novodobi otrokari, protoze vyuzivaji/zneuzivaji vysoke nezamestnanosti a spolehaji ze jim tam stejne nejaci zoufalci prijdou delat. Reseni? proste tam nejit delat a budou muset nejak lidi motivovat. Jako ja nevim, ale nenarodil jsem se (plati pro lidstvo jako celek) proto abych od rana do noci na nejaky otrokare makal, doma se jen vyspal a takto dokola celej zivot? a nic s toho nemit. Pochopil bych kdybych vydelal dost abych takto delal pul roku a mel vydelano vic jak na rok. Pochopil bych kdybych delal 4hodiny denne a mel tech 15 tisic a doma hromadu casu na rodinu. Jinak to nepochopim

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

"Nechcete pracovní místa - nevadí jinde je vezmou."

Mě se to jeví jako pěkná psychologická kampaň na podporu výstavby Amazonu.
Snaha vyvolat dojem, že přijdeme o něco o co má zájem někdo jiný a tedy to má i pro nás cenu.

Nechápu co se autorovi nelíbí na referendu. Ať si místní lidé, se znalostí místních poměrů, rozhodnou co je pro ně lepší. Nenávidím samozvané spasitele, kteří (na základě článku na IDNES?) hned vědí co je pro ostatní dobré....

Nelze spasit svět násilím...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Principialne souhlas....

Ackoliv mirne nechapu, proc by mel někdo rozhodovat v referendu o tom, jestli si někdo muze koupit stavebni parcelu a tam si na ni postavit sklad...

Ale obecne pravda. Pokud se lide v okoli rozhodnou, ze nechteji, ostatní jim jiste podekuji a budou všichni spokojeni...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

treba muzes jit nekam k dalnici a tam pul dne stat a dejchat ty smrady, pak sem napis, jestli by si chtel, aby ti okolo baraku projizdelo denne nekolik set kamionu.
to referendum je prave o tom, kdyz tam amazon postavi koleje a bude to odvazet po zeleznici, tak prostestujicich hned ubyde, ale to prave amazon nechce a mistni zase nechteji kamiony na silnicich, ktere nepatri amazonu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"ktere nepatri amazonu" mysleno ty silnice.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Viz vyse.
Ty silnice ti nepatri a muze po nich jezdit každý, komu to není vyhradne zakazano.
Nelibi se ti to? Potom se snaz o to, aby tu nebyl zadny stat, který by vlastnil nejake silnice. Pak by si skutecne například Amazon musel postavit silnice sve, a ty bys mu mohl vykoupit pozemky pod nima, takze by mel smulu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Ackoliv mirne nechapu, proc by mel někdo rozhodovat v referendu o tom, jestli si někdo muze koupit stavebni parcelu a tam si na ni postavit sklad..."

Protože by tím byl dotčen jejich majetek/život?
Neznám přesné detaily ohledně Amazonu, ale předpokládám, že kvůli tomuto se dělá nějaké územní plánování a v rámci toho mohou místní kecat do toho, co bude v jejich okolí...
A v případě nějaké větší/kontroverzní stavby mi referendum přijde jako skoro ideální řešení.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Idealni reseni je takove, ze pokud nechci, aby se nekde něco postavilo, tak si třebas ten pozemek muzu koupit ja sam a nechat ho klidne lezet ladem...
To je ferove reseni.
Reseni, kdy nejaky urednik nepovoli nekomu jinému, aby si cosi postavil na SVEM pozemku, který si předtím koupil, je pro me osobne absolutne perverzni.
I kdyby si tam postavil 10000 metru vysoky mrakodrap.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Což je skvělá myšlenka, protože kvůli určitým provozům by bylo žádoucí vykoupit pozemek o výměře km^2 :-)
Naprosto perverzní jsou vaše myšlenky, protože s tím vaším absolutním individualismem by žádné město nikdy nemohlo fungovat. Dokonce takto nefungoval ani divoký západ.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak se na to slozte, když vam to vadi vice lidem.
Neslozite, nevykoupis? Tak potom holt mas smulu a soused necht si na svém pozemku postavi, co chce. Pokud se ti to nelibi, mohl ses s nim domluvit, ci si koupit pozemky..a pokud se ti ani jedno nepodarilo, nemas zadne moralni pravo mu do toho kecat.
A je videt, ze presne vis, jak fungoval "divoky zapad":-) To by me zajímalo, jak jsi k te myslence dosel...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

No jednoduše, kupu hnoje uprostřed města by netolerovaly ani na divokém západě. Proti tomu, co tady hlásáte, má přísnější pravidla i smečka psů, ono jinak totiž žádné vzájemné soužití není možné.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme - ovšem jaksi by to na tom divokem zapade neresili nejakym statem, povolenim od nejakeho uradu a podobne.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, řešili by to jinak, ale princip je stejný. A protože i je časem přestalo bavit se bít navzájem, tak si ten stát vytvořili taky. Šerif, katastr, obecní vyhláška, to není nic jiného než stát.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ne, to není pravda..ale nemá cenu to dále resit, myslim, ze se neshodneme a tim bych to uzavrel :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Celá ta vaše idea má totiž jednu zásadní chybu. Myšlenka, že si každý může na svém pozemku dělat, co ho napadne, by byla použitelná, pokud by i všechny následky jeho činnosti zůstaly na tom pozemku. Jenže tak to nefunguje, činnost na jednom pozemku ovlivňuje i ty druhé, čímž jim způsobuje i škodu. Jinou možností by bylo, kdyby se daly uplatnit všechny škody tím vzniklé, ovšem to by se soudní systém nezabýval ničím jiným :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Potom se tedy muzeme bavit o tom, jestli když si soused postavi osklivy barak, kam ja jsem nahodou neutrpel ujmu, ze se musim divat na osklivy barak a proto bychom mohli vypsat referendum proti stavbam ošklivých baraku, ze...
Například...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

tímhle příspěvkem jsi potvrdil, že jsi kokot

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Něco takového existuje a tuším, že se tomu říká regulativ. Může to omezovat tvar krovu či druh krytiny, druh plotu apod. Prostě, aby ty baráky v jedné oblasti nebyli každej pes jiná ves. V situaci kterou znám si to vyjednal investor/majitel pozemku, protože tam také bydlí (tedy nikoli ten zlý stát:-). Každý kdo si tam kupoval parcelu, tak věděl, že stavba musí splnit určité podmínky.

Pokud by tyto podmínky měli být později měněny, nedovedu si představit lepší možnost než dohodu těch co tam bydlí - referendum.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To je dost neekonomické, aby Amazon kupoval X krát větší pozemek než potřebuje nebo dokonce celou vesnici.
Jednodušší a levnější je se dohodnout. Když se to nepovede tady, povede se to jinde.

Neberte tu mediální masáž tak vážně :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Třeba proto, že jisté základy územního plánování jsou tu již od vzniku měst, protože jinak by se v nich nedalo žít. Už v těch starých městech bylo rozděleno, kde bude koželužna, barvírna, jatka a jiné smradlavé provozy, kde bude fórum a kde se bude bydlet. Protože při vašem ideálu, kde si každý na svém pozemku může stavět cokoliv, by jediným řešením problému byla zbraň :-)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Ja se tem lidem ani nedivim. Taky bych v obci nechtel 2000 ukrajincu, polaku nebo slovaku s minimalnim vzdelanim, sklony k alkoholizmu a nasilne trestne cinnosti. Pak aby se tam bal clovek vyjit ven a barak si hlidal s brokovnici v ruce cely den...trochu prehanim, ale pro ty trvale obyvatele je to opravdu neprijemne. Vim o cem mluvim - u nas mame tovarnu na nejake autodily a moc cechu tam nepracuje. Firma si tam vozi slovaky a polaky, co tam bydli na ubytovnach. No a asi nemusim rikat, co delaji kdyz jsou o pulnoci z hospody.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A proc si to s nima nevyridite jaksi osobne?
Mam na mysli ty, co nemusíš rikat, co delaji o pulnoci.
Pripadne, když uz teda tady tu policii mame, proc někdo netrvate na tom, aby to nejaka ta policie resila (pokud se tedy deji věci protizakonne)?

Když ono je to lepsi takhle krasne kafrat na netu a hrat desnou chudinku, které všichni ublizuji, co...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nedivim se lidem, ze ten sklad nechteji. taky bych ho nechtel.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Taky bych v okoli sklad nechtel, ale sem do centra Prahy by se ani nevesel. IMHO to vazne meli postavit nekde na severu - kolem Mostu nebo kolem Ostravy.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Já se hlavně dost divím téhle reklamě na Amazon na tomto serveru ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Takže obyvatelé Dobrovíze buď mají dobrá zaměstnání s vysokými platy nebo všichni pobírají sociální dávky. Jinak totiž nelze vysvětlit proč by nechtěli pracovat.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Maji zamestnani v Praze a nechteji o ne prijit az budou do prace jezdit kvuli nakladakum z Amazonu pozde.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A taky tech srazenych deti, co si budem vykladat, ti kamionaci tam budou jezdit jak h* protoze nebudou vecne stihat ....

Takovy Amazon, to bude jak supermarkety ... vsude v okoli krachli pekari ... i to co pro ne delali, takze ted kupuji zmrazeniny z Pl a rozpekaji ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Postavte to v Kosicich .... pak na vas vlitnou lidi z etnobusinessu, ze strileji ze zoufalstvi do hnedoslovaku, kteri jim den co den ty sklady rabuji ;-)) ....

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

BV Cesku sice mohol byt vyber lokalit iny (napr. Ostrava namiesto Prahy), ale na druhej strane nevidim nejaky zmysel sa branit zahranicnej investicii. Mnoho ludi narieka, ze nema pracu a sice robit skladnika v Amazone nie je job snov, ale stale lepsie ako byt na pracaku, nie?

Sklady budu obsluhovat nemecky trh, preto mu Ceska republika vyhovuje, je geograficky najblizsie. Na Slovensku uz Amazon ma administrativne centrum pre podporu, robi tam kamarat a neztazuje sa, ma nejakych 1600 eur. Urcite je plat v sklade podstatne nizsi, ale ak by mal byt deklarovane 4 eur/hod tak to je pre nezamestnanych ludi aspon nieco a lepsie ako sediet doma na zadku. Pochybujem, zeby Amazon upustil od umiestnenia v Cesku, lebo zo Slovenska je do Nemecka predsa len dalej a na mzdach by vyraznejsie neusetril. Dnes uz rozdiel medzi priemerom resp. medianom medzi SK a CZ je na urovni par percent (cca 5%), nehovoriac ze intervencia CNB cesku pracovnu silu pre zahranicnych investorov zlacnila.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Furt mi hlava nebere, proč sklad, který má zásobovat Německo má stát v Česku? Že by to tam ti hloupí němci nikde nechtěli? Nebo jsou pro lidumily z Amazonu příliš drazí?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě, že jsou pro ně příliš drazí. Zatímco my jsme se po intervenci ČNB stali ještě levnější...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tak asi lepší když to postavěj na Slovensku, protože tady by v tom stejně dělali jen slováci a ukrajinci. Už dneska tady dělá víca jak 100 tisíc slováků, tak na co další ..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mošnov by byl pro ČR výhodnější - letiště, D1, plánovaná železniční vlečka a 12% nezaměstnanost v regionu s vysokou hustotou obyvatel. Ve středních Čechách je nezaměstnanost 3% a Dobrovíz nemá ani tolik obyvatel jako je 2000 plánovaných stabilních zaměstnanců.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.