Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Smart TV z roku 2012 a starší jsou odteď bez YouTube

Tak mě na Panasonicu z roku 2012 nejede YouTube už dlouho, od poslední změny API, což je škoda, protože YouTube + DLNA jsou jediné Smart funkce, které používám.
Částečně to řeší přechod na Vimeo a nebo download streamu z YouTube a puštění offline.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

43 príspevkov???
Ten Ježek vás teda vie namotať na blbosť.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

no a,,je to bežná diskusia,každý sa može vyjadriť, či ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DLNA neni smart funkce. To umi vetsina TV i kdyz nejsou smart.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím ,, mne zmizlo z TV LG internetove radio vTuner. Škoda.
Nič ine ako Youtube a vTuner a ACCU weather som nevedel na TV využit.
Ostatne aplikace mi prišli ako absolutne nepoužitelne.
Alebo som nevedel, ako na to ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že by stačilo, kdyby výrobci neprděly na starší modely, a daly by k dispozici aktualizaci Firmware. :-)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Preco by to preboha robili? Tvoje peniaze uz maju a aktualizacia stoji pracu a praca stoji peniaze. Myslis, ze su tak blbi, ze by plytvali peniazmi? :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby to dali jako placené, tak by je to třeba ani nic nestálo.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pak by ale nebol dovod na upgrade... TV je spotrebka, nie spotrebic na 20 rokov ako kedysi...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je sice pravda, ale čím rychleji je uživatel nucen spotřebič vyměnit, tím menší je pravděpodobnost, že si vybere výrobek od stejného výrobce.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

V idealnom svete by tato teoria fungovat mohla.. Vezmi si ale, ze naprosta vacsina konzumnych ludi netusi, ze nejaky firmware vobec existuje a ze by mohol tento problem riesit. Bezny konzument zajde do predajne, alebo sa opyta na supporte, preco mu prestal fungovat YT a bude mu zdelene nieco v zmysle, ze ma bohuzial starsi model, ze YT zmenil protokol a vyzaduje bohuzial novsi HW. Ze je vina na strane YT, nie vyrobcu TV. Takyto clovek zajde do elektra za predavacom a necha si poradit novu TV. Vezme velmi pravdepodobne tu, ktora mu bude doporucena, kludne toho sameho vyrobcu. Nemozes proste predpokladat, ze prevazna vacsina ludi je technicky znala a plne si uvedomuje, ze vyrobca na podporu TV proste z vysoka kaka.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ono i kdyby nekakal, tak kolik uživatelů by si dokázal flešnout firmware, i pokud by to bylo řešeno naprosto blbuvzdorně. Dost lidí by se po _OK_ leklo nějkaých okének v angličtině a pohasnutí systému a vytáhlo by TV ze zásuvky. :-) Naposledy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Aby to bylo blbuvzdozne, tak by tam samozrejme museli byt 2 flashky jako u nekterych zakladnich desek. Pak by nebylo co resit. Ostatne neni moc duvod aby to tak nebylo. Flash je dnes extremne levna. I muj 7 let starej samsung ma v menu moznost update FW pres internet.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak, update cez internet je otazka 2 klikov. Musi vsak vobec existovat nejaka moznost na upgrade, co u X rokov starych TV skor nehrozi, nez by sa dalo ocakavat. Naprosto rovnako su na tom Android telefony. Maximalne po 2 rokoch a pak cau parky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No a?
1/ prejdete mozna k jine znacce, ale to jeste neznamena, ze k jinemu vyrobci. Dnes je naprosto bezne, ze stejny vyrobce/majitel ma hned nekolik znacek, ktere pro zakaznika vypadaji, ze si konkuruji (del pravdila: rozdel a panuj). A to nemluvim o "prelepovani log", kdy firma nakoupi vyrobky u skutecneho vyrobce a jen to polepi svym logem (v lepsich pripadech upravi fw) a prodava jako svuj vyrobek - ostatne, podivejte se kolik toho ma agent Bures - kolik zdanlive ruznych "konkurujicich" uzenarskych spolecnosti patri pod Agrofert..
2/ a i kdyz prejdete k jinemu logu, "znacce", skoncite nakonec uplne stejne. V dnesni globalizovane spolecnosti posedle non-stop rustem proste nemuzete mit vyssi naklady nez ostatni - i kdybyste nakrasne chtel byt verny stavajicim zakaznikum. Ne, to nejde, stavajici zakazniky jste uz skasiroval, jde maximalne o nove. A protoze vsichni ostatni konkurenti se chovaji (musi) stejne, tak ubytek vasich zakazniku je nahrazen prirustkem zakazniku od konkurence.
Pokud byste opravdu chtel prodavat kvalitni dlouhotrvajici vyrobky (ostatne, "spotrebni elektronika" se tomu nerika nahodou), musel byste je prodavat MNOHEM draz a dostanete se do spiraly: vyssi prodejni cena-> mene prodanych vyrobku-> vyssi naklady-> vyssi prodejni cena->.. a jeste zapocitejte, ze i kdyz budete vyrabet z kvalitich materialu, kvalitnimi navrhy, tak musite slusne zaplatit lidi - jenze pripadna konkurence vaseho exkluzivniho zbozi (coz je dnes uz v podstate vsechno zbozi , co vydrzi dele nez zarucni lhutu), si necha vyrabet v cinskych/indoneskych/nepalskych/atd otrokarskych fabrikach.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tož to ano, aktualizace firmware by byla řešením. Ale dnešní trend jde bohužel proti spotřebiteli a prakticky není výrobce, který by šel proti proudu (pokud takový je, opravte mne prosím). Jde to od mobilních telefonů přes TV, pračky, myčky, sušičky, …auta, …a tak dále. Podle výrobců je optimální takový stav, kdy nejpozději po 5 letech (nejlépe ale už po 3 letech, no — ideálně krátce po záruce) spotřebitel dospěje „sám“ k názoru, že bude mnohem šťastnější, když si pořídí nové zařízení a to „zastaralé“ prostě vyhodí/sešrotuje. A když k tomu názoru přes to všechno nedospěje, no tak se aktivuje nějaké to SW či HW kurwítko, neboli součástka/komponenta, která je záměrně dimenzována/naprogramována tak, aby po určité době tak nějak v tichosti zdechla (některé notebooky jistého výrobce byly tím doslova proslulé: jako náhodou do týdne po záruce).
Aktualizace firmware je v podstatě jen pro fajnšmejkry (kteří ví o co se jedná) a nebo jen pro řešení opravdu závažných průserů. Ale FW vychází tak rok či dva a pak už je většinou ticho po pěšině… a chcete-li upgradovat, musíte hledat po alternativních zdrojích, kdy někteří nadšenci jsou schopni něco vyvíjet. Ale to je skutečně velmi vzácný jev…

Pozn: Měl jsem jedno specifické měřící zařízení. Skvělé, naprosto přesné a spolehlivé. Od určitého update Win7/64 po připojení zařízení to šlo bez sebemenšího zaškytnutí okamžitě do BS. Fajn, telefonoval jsem výrobci co s tím, jestli by nemohli upravit driver. No že nic, že si mám prostě koupit zařízení nové, lepší a samozřejmě dražší. Hm, realita taková, že tohle už byl shit vyráběný v číně, s horšími parametry, co přístroj, to jiné výsledky, díky nechci. Nakonec to dopadlo tak, že jsem si musel driver upravit sám. Ale pěkně se jim to vymstilo — u jednoho jejich odběratele — který tyto podobná zařízení od nich bral jako OEM každoročně v desetitisících kusech tenhle přístup vyhodnotil jako nesolidní podraz a ukončil okamžitě s nimi spolupráci a to je opravdu hodně bolelo (tak, že se museli nechat koupit někým jiným a zachránit se tak před krachem), ale to už je na jiný příběh…

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tak přesně tohle Samsung udělal, akorát trošku jinak, než jsem si představoval. Spustil jsem YouTube klienta a nic. Po chvíli mi vyskočila nabídka aktualizace, tak jsem ji odsouhlasil a aktualizace odstranila YouTube klienta z televize.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Smart TV"? Takové sračky někdo kupuje?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak nějak, v době android boxů a nVidie shield nechápu.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jo, taky jsem měl hloupou TV a k ní chytrý box. Youtube přestalo jít asi tak za rok a půl, on Google neustále mění API, aby tyhle přístupy ztížil.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

hdmi stick s win10 stoji 150€, takze si vsetky smart funkcie tv mozu strcit. Prave preto (a este koli display portu) som uprednostnil 40" monitor pred lacnejsou smart tv.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ano, protože mají lepší zobrazovací panely než lowcostové obyč TV ...
A pokud na té TV funguje to, co potřebuju, tak proč kupovat další krabičku? Tu si koupím až to v té TV přestane fungovat, nebo si jí nekoupím vůbec, protože mezitím ta TV chcípne a tak si pořídím celou novou ... včetně podpory novějších technologií ...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Da sa snad kupit neSmart TV o velkej uhlopriecke a s kvalitnym obrazom? Co to je za debilnu otazku?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Tak je tu rec o roku 2012 a pozdeji. Panasonic prodaval Plazmy, ktere nebyly smart a naprosto stacily. Ja mam jednu takovou TV 50". Koupil jsem ji tak, ze byla ukryta v obchode nekde v rohu , kde v obchode samozrejme mi byly nabizeny vsechny mozne smart. Pak jsem ho upozornil na tu levnejsi plasmu a po upozorneni, ze mam vlastni prehravace a nepotrebuju smart jen prikyvoval, ze ano,pokud tomu rozumim trochu , da se to takto obchazet ulne vpohode.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

v diskuzi je rec o soucasnem/budoucim stavu ne minulem coz se da pochopit a aktualni moznosti nakoupit kvalitni velky panel za rozumnou cenu :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je ono, je potreba si pri nakupu uvedomit ze ty prezentovany funkce (nalepkovy lakadla) nejsou "navzdy" protoze je to idealni kurvitko a prave jak pise Jelito to vyrobce schvalne neaktualizuje, radeji proda novou TV, vitejte v konzumu. I ta pridavna mini droidi krabicka neni spasna, bude na tom po case podobne. Podobne laka zamestnavatel svy "otroky" na ruzny stravenky a jiny podobny takovy makovy benefity o ktery stejne zamestnanec jako prvni prijde, kdyz nastane sebemensi problem.
Nejlepe je si poridit "blbou" TV jako pouhy zobrazovadlo a k tomu HTPC, nez prechytralou TV s polofunkcnimi funkcemi a hafo pridavnych droidich krabicek s podobne omezenou funkcnosti.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

on je docela problém koupit kvalitní panel o patřičné velikosti a spotřebnými vstupy bez "smart" funkcí či tuneru ..

žádné řešení není ideální a každému jednou dojde dech např. přechod na .h265 odstaví plno takových zařízení a nebo donutí do upgradu který taky není nejlevnější to už si pak člověk rozmyslí jestli koupit na přehrávání HTPC nebo "hloupou" krabičku za par korun s nezanedbatelně menší spotřebou k...každé řešení má své pro a proti ...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Fajn, poslucham tip na 65" blbu TV s kvalitnym panelom do 60k...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Tip nemám, páč TV nesleduji a YouTube, chci-li, vidím na některém z mých mnoha PC.

Ale, že jsem tak smělý, k čemu je vlastně TV s tak velkou úhlopříčkou? Chápal bych ji v zasedačce, jako alternativu k projektoru, když na obraz koukají lidi z 10m. Ale doma?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Najvacsi vtip je natom ten, ze ani ja TV nesledujem. Potreboval som vsak kvalitny a velky panel na stenu, tak som musel kupit TV. ;) 65" nie je zdaleka velka uhlopriecka a potvrdi vam to kazdy, kto ma velky obyvak s vysokymi stropmi a pozorovacia vzdialenost je 4+m. Pokial clovek chce vidiet detaily u filmu v dobrej kvalite, je to nutnost. A to myslim fullHD, na 4k by to chcelo daleko vacsiu uhlopriecku, len akosi nevyhodim 200k za obrazovku. :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

jeden z duvodu proc jsem si svalne vybiral nesmart TV, dalsi duvod byl ze smart TV je naprosta blbost

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

On je opravdu problem kupit TV a jej smart featury nevyuzivat? Alebo fakt nechapem...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Problém to není, když se záměrně rozhodneš koupit něco, co nechceš/nepotřebuješ.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A mas na vyber? Sakra vsichni tu pisete jak kupujete hloupe televize. Dejte par typu ... "hloupa televize" v kolonkach shopu nefiguruje. ;-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tato otazka tu padla uz asi 5x. Kolko sme dostali odpovedi od pritomnych mudrlantov? Hmm pockaj, presne 0. :D Preco? Pretoze kvalitna hlupa TV o vacsich rozmeroch sa nevyraba. Asi ako dnes automobil bez osvetleneho interieru ci radia..

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

iiyama X4071UHSU-B1, zhruba 590€ = 15500Czk

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

X4071UHSU-B1 s 40" je skor monitor na stol, nez nieco, co si povesis na stenu a budes na to cumiet z 4.5m. Pisal som o obrazovke vacsich rozmerov, rozumej 65" a viac.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

UE48J5100 například.

Samozřejmě můžeš namítnout že 48" je prostě málo, nebo že nechceš Samsung, nebo že tvá sousedka má bradavici.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, kupim si 48" prcka na ktoreho budem cumiet dalekohladom z 4.5m. Mal som 55" a pred 3 mesiacmi ho vymenil za 65". Byt na mne, beriem 75", ale pri zachovani kvality bola cena 3-nasobna. Takze rovnako ako pred 2 rokami s 55" si proste pockam zase 2 roky a vymenim casom za vacsi s rozumnejsou cenovkou.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja sa zamerne rozhodnem kupit, co chcem - velku a kvalitnu TV. To, ze ma nejake featury co ma nezaujimaju, snad nebude dovodom k nekupe. Co je to za zvratene zmyslanie? Alebo novy automobil si tiez nekupis, pretoze ma radio s CD playerom, ktore nebudes pouzivat? Nebudem radsej komentovat logiku niektorych zucastnenych...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak jasný, taky běžně jdu a rád si připlatím pěkných pár desítek procent za tunu blbých krávovin, které tam vůbec nechci a nikdy nepoužiju, to dá přeci rozum. Hlavně že se dělají dvě prdele od každý krávoviny, ale ve výsledku je to všechno stejný, tedy cílený na tupý ňoumy, kteří ničemu nerozumí ani za mák. Kdo se trochu vyzná a má nějaké konkrétnější požadavky a představy to má pak těžký.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

desiatky percent? :D Za ten jeden cip v hodnote 10$, co to obstarava? Usmevne. Ale budis, porovname si ceny velkych hlupych monitorov s velkymi smart TV? Radsej nechces, co? Este by ti to nahodou naburalo tvoju nezmyselnu teoriu o desiatkach percent. :)))

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Dostupná nabídka produktů splňujících absenci výše deklarované funkcionality při dodržení požadavků kladených na kvalitu jakož i rozměrove parametry zobrazovací části zařízení zabraňuje realizaci doporučeného postupu.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

+ :)))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Raději hloupou TV a k ní připojené nějaké HTPC, které jde vypnout.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Dobre tak co teda koupit? Co jsem videl tak jsou panely, coz jsou ve sve podstate monitory, ale pekelne drahe. Nebo smart tv. Prijde mi jednodussi koupit smart tv s dostatkem vstupu i s tim, ze to smart holt neni na veky. Ostatne mam (uz dlouho nezpanute) wii a tam taky bylo YT. Ani nevim jestli jeste je.
PS: stale mam CRT televizi, protoze funguje a vyhazovat se mi ji nechce.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Krasna myslienka, ktora troskota na fakte, ze kvalitna velka hlupa TV neexistuje.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

neviem co je "velka" ale napr. Dell E5515H, Dell P4317Q, LCD iiyama ProLite L5561S nechce sa mi hladat dalej.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ty joo hustý levný a kvaltni 4k 8/10bit 100Hz panel s HDR se slušným ozvučením bez nutnosti dalších investic atd. *ironie* .....prostě relativně kvalitní hloupý panel (TV) za rozumnou cenu neexistuje aspoň ne na našem trhu

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

jasne, vsetci potrebuju 10bit hdr panel a potom na tom budu pozerat 480/720p hd ripy. Vsetci si kupme ferrari, lebo s inym autom sa 50 po meste chodit neda :/

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Všechny nabízené kousky jsou monitory, nikoliv TV. Jak si poradí s nativním TV formátem, tedy prokládaným 1080i50, nedej bože SD 576i50?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

lebo youtube vysiela 1080i, ze. Aj netflix. Dajme sem anketu, kto na diit pozera klasicke TV vysielanie a zaroven to nieje sport...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, film si radši pustím z Youtube, kam kolikrát ani nejde vložit video tak, aby nebylo zprasené kompresí + konverzí formátu (a spousta lidí to ani neumí). Nebo si ještě pravděpodobněji zaplatím za Netlix, kvůli pár seriálům a pro nás značně omezenou nabídku :-)
Ale především jste nedpověděl na původní dotaz - tedy jestli to ty monitory umí.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

monitor je zobrazovac obrazu, ostatne riesi setopbox.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Aha, takze si kupim predrazeny 55" monitor 6+2bit s neschopnostou poriadne spracovat nenativny obraz, k nemu si kupim settopbox... ked si mozem za rovnake prachy kupit TV, ktora toho zvladne viac a este mi za rovnaku cenu ponukne kvalitnejsi obraz skutocnych 10bit. To by asi nebola mudra volba, co myslis?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

kup si co chces, ja som reagoval na tvrdenie ze neexistuje nesmart tv. Existuje. A setopbox potrebujes, ziadna tv sluzba okrem DVBT sa na ziadnej aktualne predavanej TV pouzivat neda.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak mas asi problem s chapanim textu. Pisalo sa tu, ze neexistuje neSmart TV alebo monitor o *velkej* uhlopriecke, s kvalitnym obrazom a za rozumnejsiu cenu, nez je Smart TV. K druhej poznamke, niekolko ludi tu podotklo to iste, ze nepotrebuju TV na TV, ale zakupit ju boli nuteni, pretoze zhanali dostatocne velky obraz s dostatocnou kvalitou, napriklad ako sekundarny monitor ci zobrazovadlo k HTPC na filmy a ina moznost nebola, neni a zrejme este dlho nebude.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

a aky je rozdiel medzi nesmart tv a monitorom okrem toho tunera ktory aj tak nepotrebujes?????

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

TV = monitor + tuner, Smart = nejaky ARM procak + OS, ani monitor, ani neSmart TV neexistuje za rozumnu cenu v pozadovanej velkosti a kvalite. Uz viac polopate to vysvetlit nedokazem, prepac

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

U některých(!) TV žádný - ale jen u těch - co maj minimálně 10bit vstup v HDMI (vpodstatě jde o DVI) , v lepším případě dokonce i DP (jen některé dražší TV jen od Panasonic) a jejichž elektronika respektuje krom širokého gamutu barev i nativní rozlišení z PC(I) grafiky a Hz z grafiky PC! ;-)

Tedy jeden rozdíl tu ještě je - TV maj podstatně lepší poměr cena/" :-) (např. 40-55" 10bitový IPS PC monitor by stál ranec! :-(

A ještě jeden - poslední dobou, zejména UHD TV, maj, bohužel, již jen lesklý povrch... No ale mnohé monitory a hlavně notebookové, taky... Je to prej in a mat by prej rozbil UHD rozlišení a pod. marketingové kecy... Přitom jde o levnější výrobu neb mat je defacto přesný brus! = další vstup - náklady)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi po desate.. Kazda vrstva nanesena na nativny panel kazi vysledny obraz. Cim viac obraz je "matny", tym viac sa straca ostrost, ale i kazi kontrast. Pokial je TV urcena na prevazne pouzitie - sledovanie filmov, cini sa tak vacsinou v zodpovedajucej atmosfere = zatemnena miestnost, pripadne vecerne hodiny. Tam je problem leskleho povrchu vyrieseny. V pripade osvetlenej miestnosti, to ma samozrejme svoju dan. Vyrobca vsak ma svoje dovody, preco sa najkvalitnejsie panely robia bez dodatocnej povrchove upravy, len ty to uz roky nedokazes pochopit. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, rozlišovací schopnost obrazovky s jemně(!) broušenou (matnou) folií, může s rostoucím počtem px zobrazovadel a tak zmenšováním(!) pixelů, zhatit :-(

Ale! Já mám jako monitor 42"(!!!) UHD a tak je pixel absolutně stejně velkej jako u 21" FullHD monitoru a tedy nechápu proč by jemnost brusu měla u jednoho (21") nemít vliv a u druhého - sice UHD ale 42") ano, jsouli pixely u obou právě stejně veliké???

A že zvyšuje lesklý povrch kontrast???... Blbá teorie... Jo hlavně vedne natož venku pod širákem za slunečného dne :-)) ... Já dám raději trochu zkošeností , postřehů a foteček jako protiargument:

Ve dne uvidíš na lesklé obrazovce akorát světlé odlesky a naopak kontrast je pak v háji!!!!! :-( Viz moje fotečka z návštěvy s blbě umístěnou TV...: http://odsakeda.sweb.cz/OdleskyLCDTV.JPG Místy jsme neviděli vůbec do obličeje herce bylli vpravo :-( Což si všimla a poznamenala i moja baba - blondýna :-))

Večer pak neurčuje kontrast povrch, neníli za tebou zrovna světlo z kuchyně nebo lampička a pod., ale ten papírovej údaj, jeli reálněj - čili jak moc LCD umí zatmavit podsvětlení, tam je nejlepčí OLED ;-) ale! - k OLED se ale vrátím!

Nebo lze použít u LCD TV, použité jako monitor dyming, který taky já používám, jako jediné kurvítko ze všech efektů zobrazovadla, neb TV maj mnohem vyšší jas a tak mám obraz jasný i vedne :-)
(to o PC monitorech s jasem max 300cDl říct nemohu a svítíli mi oknem domů sluníčko a nechcili se zatemnit, neb by mi moja nadala, že nevidí na čtení!, je to bída)

A díky Dymingu (a autojasu) mám obraz večer bez oslňujícího mlíka a to mám plochu - pozadí, černé bez motivu! :-)

Ještě k temu OLED - byl s ideální kontrastem, ale jen večer :-( Ale co s nutným sklem (a tak odlesky) obrazovky, vedne!?... :-( Už mobil s OLED musím vedne zejména venku zastíňovat a různě natáčet kvůli lesku a odleskům svetlých poch z amnou kdy bejjasnější je zářící jasné nebe :-(

Navíc má OLED zatím o dost měnší jas než dobré LCD! Viz moje fotečky z obchodů: http://eduard22.sweb.cz/LCDvsOLEDjas.jpg
Přičemž i hloubka černé u dobrých natož matných(!) LCD (a večer díky autojasu a dymingu) je dnes slušná: http://eduard22.sweb.cz/LCDvsOLEDkontrast.jpg

Jo pro doplnění - povrch mám u té TV použité jako monitor pololesklý :-(, no, alespoň že tak, ale raději bych matný! :-)

Smrt lesklým zobrazovadlům a odleskům!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jestli za cenu obyc 6bit panelu s patricnou uhloprickou ke kteremu si musim koupit jeste HTPC(apod.)+ ozvuceni atd. mohu koupit ferrrrrrrari all in one tak si radeji koupim ferrari a k tomu si klidne tu krabicku casem dokoupim :) ony prave ty velke kvalitni TV diky masovejsi produkci a velke konkurenci jsou docela levne zbozi

a stale se tu bavime o velkych kvalitnich panelech vhodne pro sledovani TV/FILMU ne nejaka smrdlatka vhodna tak max pro SD vysilani :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak tak, v 65" kategorii je za mna stale (zatial) neprekonany Samsung UE65KS7002. Skvela TV, skvely monitor, skvely obraz a pre niekoho i skvele multimedialne centrom all-in-one.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak ked sa tu bavite o telkach za 1900€, vidim, ze tu nemam co hladat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tolko isto stoji kvalitny herny PC, alebo entry level rozumneho HiFi, pripadne pekna all-inclusive dovolenka s programom. Nepride mi cena vysoka, ak si filmovy fanusik a z nejakeho dovodu potrebujes/preferujes velky a dobry obraz, tak holt 2000e je dnes minimum. Komfortne a bezpecne auto dnes tiez za 30 tisic nekupis. Niekto si kupi za 1000e iPhone, iny hadry na seba... Vec preferencii, nie?

Kto by chcel budgetovku v uhlopriecke 65" za dnes vypredajovu cenu a nevadila by mu absencia 4K, so stale slusnym 100Hz obrazom, tak nic lepsie ako Samsung UE65J6292 neni. Dopredava sa za 25k momentalne, alebo aj za 27.8k so zarukou 5r. a dostanete este darecek elektricky grill. :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně jak řekli, tak udělali, od pondělí se na TV (LG model 2011) sice youtube aplikace spustí ale je tam zobrazeno jen logo. Ano, nebyla to rychlá aplikace, ale to nevadilo, přes mobil jsem vyhledal video a "poslal" přehrávat do TV. Jak tu psal kolega nade mnou, jediná smart funkce, co jsem používal. Problém není to pustit jinde, jen na té TV to bylo vždy k dispozici bez zapínání dalších krabiček. Což si oblíbila třeba žena, bez toho aniž bych jí dával sáhodlouhý návod. Na ostatní smart funkce mám raspi s Kodi, ovládání přes hdmi-cec, takže dobrý a to je rozhodně lepší na online tv archivy apod, ale zrovna youtube klient u kodi není tak vychytaný (neustále se odhlašuje a musí se párovat nadvakrát, uživatelské rozhraní je "obyč" bez náhledů videí...). Z čínských krabiček k TV jsem už vyrostl a právě nahradil raspberry pi.
Vzpomněl jsem si, že youtube klienta mám v bluray přehrávači (Yamaha 2014) a ten ještě funguje, ale i když je samotné ovládání rychlejší, tak na té starší televizi se video nikdy necuklo narozdíl od klienta v BD playeru a sice se spároval s mým účtem a vypadá, že bych do něj taky mohl odesílat videa z mobilu, leč tam nikdy nedojdou :(

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ono na jednu stranu je pravda, že ovládání všech "smart" funkcí je jak drbat se nohou na zádech. Každá aplikace funguje jinak. Někde se smaže tlačítkem jeden znak, někde všechen text, někde se tím pro jistotu úplně zavře vyhledávání.
Někde je reakce "dostatečná", jinde trvá více jak vteřinu. Navíc to ani neumí nabufferovat stisky tlačítka jako normální zařízení - držím tlačítko, po dvou vteřinách si televize uvědomí že se chci na klávesnici posunout o jeden znak doleva....a místo aby zpracovala další stisk tlačítka z bufferu, tak ho čte přímo z čidla O_O Takže nestačí pětkrát stisknout a čekat, člověk musí pořád sledovat jestli už se dostal kam chtěl a může tlačítko pustit. A ano, USB klávesnice fungovala naprosto stejně - mezi stisky tlačítka se musela dělat dvouvteřinová pauza.

Jaká pak byla radost, když jsem před lety připojil RaspberryPi a přes HDMI-CEC všechno reagovalo hned.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je to jak s telefony, 2 roky a šlus aktualizací, prostě konec. Nejlepší je, srát na 'SMART funkce, řešit jen kvalitu displeje, maximálně podporu HDMI-CEC apod. věcí a SMART fce nahradit něčím rozumnějším (kodi apod.), protože televize má větší životnost jako 2r, její minimální životnost je 5 let a fakt nechci mít doma něco, co je děravý a připojený k netu + to má ještě mikrofon a kameru.
Tahle distribuce sw nesupportovaných zařízení už by měla skončit a měly by být nějaká minimální kritéria proto, aby k distribuci mohlo dojít, protože s větším a větším nástupem digitálního věku je toto čím dál větší ohrožování (a nejen soukromí). Výrobci by za to měly být částečně odpovědní. Vše se vyvíjí a zákony v této oblasti silně zaspaly.
Zdar Max

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

pod toto sa podpisem.. napr. telefony by mali byt podporovane napr. 5 rokov od ukoncenia predaja a nieze nie.. inak zakaz predaja na uzemi EU. Hotovo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nejen telefony, ale cokoliv, co se pripojuje k internetu a je tudiz bezpecnostni problem pro vsechny, takze i napr. routery, IP kamery, atd.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vem čert Youtube, flash a další nesmysly. Už 10 let od Philips 32pw9551 není na trhu normální televize a marně vyčkávám SED. Oddělení televizorů v elektru ani nemá smysl navštěvovat. Vše jeden brak točící se kolem LCD s příchutěmi a oblohou. 10 let absurdity. A ještě do toho šaškové hrající si na demokracii odhlasují opětovné usmrcení vysílacího standardu pozemní TV. Jděte všichni do pokroku...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Inteligentni televize? prosim a jake?

-ze to musi clovek zapnout ovladacem
-ze to clovek musi prepnout
-ze to clovek musi vypnout

>tohle z ni nedela inteligentni ale jenom vybavenou, ja bych rozhodne tak nerikal bedne zvladajici Youtube nac se jedine hodi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neco sem nepochopil? Me YT pres flash porad normalne jede.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PC (pripojene i k jen "hloupe" TV) je PC! .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Shodneme se všichni na tom, že Smart TV jsou v podstatě kurvítka samy o sobě. Jak se něco připojuje k internetu a svévolně se aktualizuje/neaktualizuje dle potřeb dodavatele obsahu, je jen otázkou času, kdy začne takové zařízení vykazovat chyby či omezenou funkcionalitu.
Samozřejmě nás, co se vybavili jakž takž ještě solidním zobrazovaly před příchodem smartů, to dnes dvakrát nepálí.. . Zatím :/.
Do budoucna pro nás bude při výběru nového HW důležitá konektivita a podání obrazu a zvuku... Smart funkce půjdou stranou a je jen otázka zda se některý výrobce toho trendu chytí a nabídne méně, ale kvalitnější, či pokud se všechny společnosti ''zparchantí'' a ponesou se na vlně high-end kurvítek.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

proc kvalita zvuku u zobrazovadla!??? Fajsmekr i toto resi patricnym HW - kvalitnimi reproduktory! ;-) (prece nebudu chtit kvalitni obraz a zvuk z pidireprecku... v te placce :-)) )

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Toto som tiez nikdy nepochopil. Preco inak skvela TV dostane v recenzii minusove body za kvalitu zvuku, ked toto nikto, kto vysoli 80 tisic za "obraz na stenu", nebude nikdy riesit. Jak keby sa fyzika dala ojebat tak lahko, urobit co ludia ziadaju - 0.5cm ramecky a idealne 2cm hlbka, ale at to ma aspon 6 "subwooferov". :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.