Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Bláhový výrobce: 5,2palcový smartphone Oppo R5 má tloušťku pouze 4,85 mm

:) Byla doby, kdy byl mobil příliš tlustý na to, aby se dal nosit v kapse u kalhot, dneska už začíná být příliš tenký....

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

Ani mobil, co jsem měl před 14 lety, nebyl tlustý na to, abych ho měl v přední kapse kalhot. Někdo s tím byl dokonce spokojenější! :-D

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ja sa nečudujem, že Apple a iní robia tenšie telefóny. Aj tak skoro každý majiteľ na to hodí nejaký kryt. Vidím to v MHD: babenka má iphone, na ňom kryt a spolu to vyzerá ako 1cm tehla. Preto čím tenší telefón, tým aj s krytom to bude tenšie.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

1cm tloušťky považuju za nejzazší "anorektickou" míru, která je z ergonomického hlediska pro mě přijatelná. Už takto tenký telefon mám problém bezpečně a pohodlně uchopit a manipulovat s ním, navíc problém "tenkosti" roste s úhlopříčkou, protože člověk musí více a více roztáhnout prsty (a to mám dlaň a prsty větší než je průměr).

Kdysi dávno jsem tleskal ztenčování telefonů. Přece jen taková Nokia 5110 s cca 3 cm tloušťky byla celkem moc a příchod konstrukčně tenších N6210/6310(i) jsem vnímal jako zlepšení (i proto, že měly tenší baterii). Ostatně ono to bylo celkem logické, N5110 se sekládala ze dvou PCB, kdežto 6210 už se vešla na jednu desku.

Dneska je to už ale jen hon za nesmyslným číslem.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

to chce klid... třeba je to jen příprava na to až z mobilu zbude jen ohebny display... holt výrobci chtějí aby jsme si na to zvykly už teď...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

dostat do $500 nejaky "super" material as takovej problem neni, problem je ale nasledne na takovem kousku vubec neco vydelat, treba Apple z 6ky ma bezproblemu 60-70% zisk, vyrobni a distribucni naklady na 6ky budou od 200 do 300 dolaru maximalne, a kdys se podivame za kolik je prodavaj :) takze ono nebude problem do toho telefonu dodat matros treba za dalsich $100 na kus, ale proc to delat kdys zakaznik kupuje a lepsi matros by jich o moc vic asi neprilakal :)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Jo, přesně tak, číňani nemají takovou marži jako Apple (co se vyrábí v té samé továrně :)). Já kupoval vloni telefon z číny, za 180 dolarů, potom, co jsem si odřel rám jsem zjistil milé překvapení, že to je z kovu ale takhle tenké to samozřejmě není, takže žádná moderna.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nůž na ryby...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

To je dost těžké soudit, jestli Apple používá nějakou podřadnou hliníkovou slitinu nebo je více na vině nevhodné zeslabení konstrukce. No a takový karbon je pro rámy kol IMHO(+zkušenosti) dost nevhodný, ale u telefonu by mohla vadit jen horší tepelná vodivost. Řekl bych, že levné žiletky budoucnosti budou z nějakého toho kompozitu a ty dražší z titanu. Nebo se veřejnost nevzepře a stále bude materiál plechovek od piv považován za něco luxusního.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Pouzivaju 6003, natom neni nic zle, ide oto ako je to vyrobene. Zaobleny gulaty ram bez ziadnej vystuze v roznych smeroch. To by sa dalo ohnut z coohokolvek. Jedna prisrobovana tycka zjavne nestaci.

Retaz je silna ako jej najslabsi clanok, ktory je jasne badatelny pri iphonoch. Je uplne jedno ze ostatne casti telefonu su oukej, staci ze je to slabe v mieste pod volume a ohnes to ako papier.

Je to diletantstvo najvacsieho zrna nic viac.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Veřejnost se nevzepře, protože většina lidí slyší na "cool" parametry, ale možná až mobil s narušenou baterkou popálí pár lidem rodinné klenoty, bude se to řešit vážněji (po nějakých těch soudech).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nejpší šasi měly staré dobré Ericssony T28 / T39 (a jim podobné). Nejde ani tak o materiál, ale o to, že kostra telefonu byla vlastně kovový I-profil (představte si to v patkovém písmu. :-), v zadním prolisu byla baterka, v předním deska, display a klávesnice. Dnes se pod pojmem "kovové tělo" myslí spíš (víceméně designový) rámeček okolo celého přístroje, který je mechanicky úplně k ničemu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Na vyztužení není žádný drahý "supermateriál" třeba na to stačí proužek oceli...

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Jenže ocel je těžká milý Lojzo milý Lojzo. :-))))
Sice je to jen pár desítek gramů, ale dyzajnér to jstě chce jako peříčko.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

On by stačil i kousek hliníkového profilu, řádně připevněného na více místech...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ono by taky stačilo kdyby se nad něčím takovým přemýšlelo rovnou při návrhu, to by pak měli od takových problémů pokoj ;-)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Za tieto prachy premyslat? To by snad nikdo neurobil... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stačilo by použít chrom-molybdenovou ocelovou vaničku a je po problému. Je to pevný materiál a díky tomu může být tenčí. Váha se zvedne jen nepatrně, pokud vůbec.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.