Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Snaží se Microsoft z Windows 10 vytěsnit jiné webové prohlížeče?

Mně při instalaci W10 nabídl volbu implicitních aplikací (je třeba zvolit custom settings) včetně prohlížeče.
Zmiňovaná "šmírovací" nastavení jsou tam také - většinu jsem vypnul.

+1
+36
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel, MS oficiálně neřekne, co všechno šmíruje, takže uživatelé se bláhově domnívají, že mají (téměř) všechno vypnuto. Počítám, že W10 bude mj. tvrdě doručovat nechtěnou reklamu a navíc to bude reklama cílená.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Jsou dva druhy uzivatelu co po upgrade na win 10 zjisti ze maji jako defaultni prohlizec edge. 1 ) ti co zvoli expresni nastaveni. 2 ) ti co instaluji stylem next, next, next a nectou. Pokud uzivatel nezvolil expresni nastaveni tak v ramci nekolika obrazovek s nastavenim naskoci i ta s moznosti nepovolit nove defaultni aplikace http://cdn.arstechnica.net/wp-content/uploads/sites/3/2015/07/windows-10... ... Kdo chce mit moznost nastaveni tak si ji musi zvolit. Je to kazdeho volba. Jeste by tam mohlo byt pro ty hloupejsi napsany velkym pismem upozorneni a po kliknuti na next se optat jestli si je tou volbou uzivatel jist :-D

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Heh, toho "Let me choose my default apps" jsem si vůbec nevšiml. Ale věděl jsem, že to tam má někde být, tak jsem se pokusil kliknout na ten text u "Microsoft Edge" :D

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Hehe taky tak. Ale změnit to ve Windows mi ale zabralo pár vteřin...ani nevim jak jsem se k tomu tak fofrem proklikal a rovnou nastavil i hromadu dalších věcí které se při instalaci nezobrazí.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

nepsal náhodou tento "autor", že w10 nepoužívá?
no co toto je za komika, nechápu

mentálně asi "uprchlík"

+1
-53
-1
Je komentář přínosný?

Mnohem horsi je to, jak se Google snazi nenapadne vytesnit ostatni prohlizece ze svych webovych aplikaci, momentalne odstrihli u Googlu Firefox ESR z pouzivani Google Keep. Jenze Google narozdil od Microsoftu neni ten spatny, ten kdo plati Firefoxu za vyhledavaci radek a proto se sef Mozilly v zajmu uzivatelu neozve a dela, ze se jich to vubec netyka!!!

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

Já žádné služby Google nepoužívám a je mi fajn. Jejich služby fungují vždy tak půl roku a pak je zruší, takže nemá smysl se vůbec namáhat.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Jak, pul roku? Google adsense a google adwords funguji mnohem dele.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je asi jen náhoda. Zkuste si projít historii zrušených služeb Google.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Nevím jak u FF, ale u Chrome mi při prvním spuštění vyskočila možnost zvolit si jej jako defaultní prohlížeč. Navíc většina lidí otvírá prohlížeč kliknutím na ikonu. A ta ikona zůstane stejná a na stejném místě jako před upgradem. Takže kde je sakra problém? Tohle je jenom dělání z komára velblouda. Nic víc.

Ale stejně jsem si zatím nechal jako default Edge a zkouším jej. A zatím se mi líbí

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Teda nerad bych kecal, ale nevšiml jsem si, že by byl Chrome při upgradu ze sedmiček na desítky odnastaven jako výchozí prohlížeč. Možná už tyhle věci dělám automaticky a přenastavil jsem to zpátky, nebo jsem možná prošel to podrobné nastavení, ale fakt si nevybavuji, že by se mi Edge nas**l jako výchozí na úkor Chrome. Musím si to někdy znova vyzkoušet. Ještě mám co upgradovat :).

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Jo, a úplně mimochodem (pro adminy): Edge nefunguje v audit módu :).

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Opat raz par clanok stojaci za staru backoru od tohto autora. Silno zaujaty pristup nieje zdravy. A styl instalacie Next, next, next... spochybnuje celu odbornost autora. Alebo pisla o niecom len reto, ze si potreboval kopnut do zlého Microsoftu?

Microsoft si moze davat do systemu co chce, ak sa niekomu nepaci, nemusi ho instalovat. Jedna sa o sukromnu spolocnost.

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavá diskuze: http://forum.root.cz/index.php?topic=11611.0 To fakt může používat jenom nezodpovědný člověk. Nechtěl bych Win 10 i kdyby mi platili!

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

To je fakt DĚSIVÝ!!!

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

kdyby slo jen o prohlizec.. ale vyhazeni, nebo zablokvani puvidnich programu je vazne "ficurka". Nova otresna kalkulacka (aspon opravili to, ze uz jde spustit vicenasobne) S prominutim debilni prohlizec fotografii, puvodni z win 7/8 tam je, ale bez solidni upravy registru vam ho MS nedovoli pouzivat (pro cokoliv jine, nez tiff a jeste cosi). - to ale neplati pri upgrade, clovek zjisti az pri ciste instalaci...

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Uprimne bych se nedivil, kdyz je tam funglnovy prohlizec, ze ho nastavi jako default, aby naprostou vetsinu lidi neminul. Navic jak tu pisou, je to nectenim postupu instalace, takze jsou uplne z obliga. Kazdopadne v defaultu to da jako vychozi edge, aby si to lidi vyzkouseli ..... hadam, ze by to presne takhle udelal kazdy vyrobce. Nicmene spis me hodne udivuje, ze nezakazali chrome:o) Ja byt satelou, tak proste chromy prohlizec ve windows zakazu, aby byla sranda, zvlaste po tech podrazech, co udelal gugl na windows v poslednim pulroce .... to by byla zprava, ktera by me fakt pobavila, nejvetsi sranda, ze by s tim gugl nemohl delat absolutne vubec nic, dokonce by nemohl ani verejne protestovat, to je na tom nejvtipnejsi:o)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

<em>Ja byt satelou, tak proste chromy prohlizec ve windows zakazu, aby byla sranda…</em>

Já tě potkat tváří v tvář, tak ti asi ukopnu koule, aby ses nemohl množit (že by při tom byla sranda, by byl malý bezvýznamný bonusový efekt).

Neměj strach, že by s tím Google nemohl nic dělat. Mohl a Microsoft by to stálo poměrně dost peněz. Satella neni na rozdíl od tebe úplně vykmínovanej.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Ja myslim, ze pote, co gugl koupil nejake firmy zacatkem roku a primo explicitne odstrihl windows, tak by tohle byla zcela adekvatni a pochopitelna reakce, skoro se divim, ze se to nestalo. Co me ale vyslovene zarazi, ze jsem neslysel nejakou skutecne masivni odpoved microsoftu na tyhle podrazy. Skoro se nabizi vysvetleni, ze si to nechava jako munici na pozdej a stale nabiji, aby pak jednou salvou zautocil ..... tohle asi jeste nebylo dost velke:)

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Je opravdu tak těžké pochopit, že jakmile by Microsoft začal cíleně bojkotovat spouštění některých aplikací a zejména konkurenčních, které byly korektně pro daný OS napsány, tak by měl hodně, ale opravdu hodně velký problém? A že by mu ani trošku nepomohly všechny ty řeči typu „je to jeho OS a může si s ním dělat, co chce“?

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

První vydání není nikdy BETA, ale ALFA! Pak je milión aktualizací, pak je BETA (SP1), pak je další milión aktualizací, a pak konečně vychází finální verze (SP2). Pokud se to nepovede, jako např. v XP, tak vyjde další milión aktualizací a teprve pak vyjde finální verze (SP3). Ale to je už OS téměř na konci oficiální podpory, takže za chvilku musíte kupovat další verzi OS.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

to bejvávalo...

současný vývojový cyklus M$ vypadá spíše takhle:
Alfa (win 8), Beta (win 8.1), finální produkt (win10)

podobně to bylo i s předchozí generaci woken:
Alfa (win vista), Beta (vista SP1), fin.produkt (win 7)

"Možná" to tak M$ nezamýšlel, ale nikdo nemůže popřít, že ty verze windows mají velmi podobné jádra a velká část rozdílů jsou většinou jenom umělá omezení typu "tahle verze nebude podporovat DirectX Y" nebo jenom kosmetické změny "nebude mít nabídku start" atd :)

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Jj, to sedí!

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.