Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Samostatná Sony Computer Entertainment, která vytvořila Playstation, končí

Zda se, ze financni hlavouni herniho prumyslu konecne loni zjistili, ze nejlepsi zpusob jak vydelavat penize je vydavat konzole a k nim hry. Jeste pred 2 lety to vypadalo, ze nikdo neveri velkym hram a vsichni budou programovat klony Angry Birds.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, by me zajimalo jestli soudruzi premysleli, co se stane se samotnym sony, pote co vyriznou vsechny vydelecne soucastky... hadam ze obchodnici na burze budou mit nekoncici short-fest ? ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

přesně tak, k čemu to vyjmutí zisků z úspěšných divizí povede?? Určitě to nepovede k ničemu dobrému pro Sony...

ale je to jejich firma, ať si ji pohnojí, jak je jim libo...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Předpokládám, že existuje zájem někomu (investorům? správní radě? věřitelům?) ukázat, že finanční situace Sony není problém firmy jako celku, ale konkrétních nevýdělečných divizí. Odstřihnutím penězovodu z výdělečných divizí ukáže, že ony prodělečné jen vysávají peníze, jsou pro firmu přítěží a jejich zavření nebo prodej hodnotu firmy jako celku nesníží, ale naopak zvýší.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Taky v práci máme jednu prodělečnou divizi, která ve skutečnosti až tak prodělečná není, protože dohazuje kšefty jiné divizi, ale sama z toho nic nemá - ta divize prodává elektroniku, která je levná (na čemž prodělává, ale musí mít svoje servisáky, obchoďáky,...), ale zároveň spoustu zákazníků překecala ke koupi dražšího zařízení z jiné divize (a na tom ta druhá divize vydělává).

Tím jen chci říct, že ač se zdánlivě zdá, že některé divize prodělávají velké peníze, tak ve skutečnosti mohou v rámci sony přinášet obrovský zisk. Téměř určitě to mají nějak spočítaný, ale oddělovat celek z důvodu, že má malé zisky, mě příjde docela krátkoocasé :-) a sony je o značce, kdyby tu konzoli udělala jiná firma, tak by si ji tolik lidí nekoupilo. A když zavřou přísun prodělečným divizím (robotika? televize?), tak se jim sníží hodnota značky, ať si říká kdo chce co chce :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

I v takovem pripade je zajimave mit zjisteno, jak moc ta divize prodelava. Musim priznat, ze osobne tem ucetnim machinacim moc nerozumim, ale predpokladam, ze manageri Sony ano.

A co se tyce te znacky, nejsem si uplne jisty ... nektere lidi se naopak muzou znacce Sony vyhybat kvuli nekterym prusvihum ktere mela, napr. skandal s rootkitem (i kdyz ten uz je 10 let stary). Akorat proti tomu asi prejmenovani na Sony Whatever nepomuze ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

PS3 nebyl úspěch a Sony se z toho poučila a tím vytvořila úspěšnou PS4. Sony by pro vylepšení úspěchu mělo udělat dvě věci. Co nejdříve zaříznout prodeje retro hardwaru PS3 a jeho her a už dnes prohlásit, že PS5 bude zpětně kompatibilní s hrami z PS4. PS5 tak bude moci být o něco dražší kvůli potřebnému výkonu pro virtuální realitu a pár 4K her a budoucím majitelům to bude putna, protože plus v podobě spuštění her z PS4 jim to mnohokrát vynahradí. Kdo si nebude chtít připlatit, tak skončí u dieshrinkované PS4 krabičky.

Dnes jsem viděl leták s xboxem one za 8 tisíc, což je cena za kterou se PS4 dala sehnat už někdy před vánocemi. Dát pak 5 tisíc za trapný x360 nebo PS3 je výsměch zdravému rozumu. Tyhle konzole spíš už poškozují pověst MS a Sony. Z hlediska výkonu bych už dneska vsadil raději na mainstreamový dotykáč než na ten slavný IBM Cell zombie s 256MB.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Prohlasit predem, kdyz jeste neni jasne co PS5 bude, ze bude kompatibilni s PS4, je marketingova sebevrazda a stejne by jim to vetsina lidi neverila.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Hrubé obrysy už mají a pochybuji, že se rozhodli pro ARM. U přechodu z PS3 (obrovský omyl z hlediska hardwaru) na PS4 (nadčasový návrh z mnoha hledisek) se mohli na kompatibilitu vykašlat, ale za cca dva roky při přechodu z PS4 na PS5 by jim to sežralo málo lidí. Pokud by to Sony prohlásila ve snaze podpořit prodeje PS4 a jejich her a pak to nedodržela, tak teprve pak by to byla sebevražda. Už dnes je jasné, že nástupce musí přijít dříve kvůli VR a 4K, tudíž se na kompatibilitu musí koukat, aby lidi nebyli naštvaní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nebuďte naivní: zpětnou kompatibilitu PS5 s PS4 nikdy neoznámí, protože by pak nebyli schopni vydělávat na hrách.

Stačí jenom srovnat hry na "nové" konzole PS4 a Xbox One. Už jsou vydané přes 2 roky a na trhu je bohužel jen pár dobrých her a pak dál už není co kupovat, protože vývojáři ještě toho nestihli víc udělat.

Tak aspoň plní trh jednoduchými Remastery a Remaky starších her z PS3 a PS2. Umíte si představit, že by konzole měli defaultní podporu starších her? Čím by pak zaplnili trh??? Na čem by pak "chudáci" vývojáři vydělávali???? :-P

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Xbox_One_games
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_PlayStation_4_games

aha, pár drobných her :D :D taková mála nápověda - můžeš si ty hry seřadit podle roku a měsíce vydání, jen od října jich bylo několik desítek :-) a hry co vyšli pro ps3 a pak pro ps4, tak nejsou jen blbej port. Ono už v roce 2012 spoustu věcí museli vypnout - lepší grafika,AI, větší počet npc... a tady tyto věci jsou v ps4/xbox one zpřístupněny, tak je nazívat remaky a remastery je docela hovadina.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.