Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Sony má 800W soundbar s Google Cast, virtuálním 7.1 a podporou 24bit 192kHz

800 W RMS z takové krabičky? Ha ha ha, zasmáli se zbrojnoši a odjeli na šicím stroji značky Lada.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

To budou ty vietnamsky watty ala PMPO pak by to cislo 800 mohlo souhlasit.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

40W max a to jeste jsem hodne pridal... realne tak 8-15W

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam uz par let Samsung a televize (vysilani) je pustena malokdy a kdyz uz, tak na normalni hlasitost, takze zatim to drzi.
Na hlasity filmy a hudbu mam zesilovac a 5+1 beden :)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Taky mam doma 42" TV Samsung a pres opticky vystup a D/A prevodnik do znamych Genius 5.1 a nemuzu si to vynachvalit :) a hlavne to nestoji 1500$ :D

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

O tech geniusech pisu .... doufam, ze tim D/A myslis zesilovac, protoze to, co dodava genius je fakt hnus:) Ale tak nejak doufam, ze ty bedynky budou trosku pouzitelne.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Pod pojmem D/A prevodnik myslim opravdu digitalne-analogovy prevodnik protoze protrebuju zvuk z optiky prevest na analogovy signal. Pokud vim tak Genius SW-HF 5.1 5000 neumoznuje pripojit primo opticky vystup z TV a dalsich zarizeni ale pouze analogovy. A opravdu je ten zvuk z Genius 5.1 mnohem lepsi nez primo z TV :-)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

pred cca 10 lety jsem je dal pribuzenstvu k Jeziskovi a opravdu je zvuk o hodne lepsi nez primo z TV...

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

dovolim si s klidnym srdcem rict, ze rozdil mezi zvukem z TV a z Genius 5.1 je asi jako rozdil mezi plesnivym a uplne ztvrdlym rohlikem. Oboji na vyhozeni presne ve chvili, kdy si prinesete domu rohlik cerstvej.

P.S.: Uz vidim ty minusy :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Hehe, nedavno jsem vybiral AV receiver a narazil jsem na tyhle legracni soundbary ...... tak jsem se uz dlouho nenasmal, hlavne u cen:o) Za ty prachy koupim spickovy receiver, bedny i poradny subwoofer .....

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Ale nebude to Sony a ultraslim přece, a vo to jde, aby to bylo slim a do kapsy, né, musíš být moderní jak apple a vůbec. Že to je pitomost a nemůže to slušně hrát, no…jo, lepší jak Genius 2.0 to bude :D

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz jsem vybiral ten receiver tak jsem cetl v nejake diskuzi, ze nikdy nekupovat zesilovac a bedny od stejne znacky ...... ze treba yamaha ma dobrou elektorniku, ale na hovno bedny .... to same treba sony, pioneer atd ... taky neverim, ze to bude hrat dobre. Roky se mi zdalo, ze drevene genius HF5.1 hrajou vyborne (proti 2.0 plastovym bedynkam z roku 95), ale pak nekdo na messu napsal, ze to huci jak pilinak a od te doby to nemuzu ani slyset, protoze to fakt huci jak pilinak .... ted uz navic huci i trafo a milion brumu a to jsem to cele rozebral, odstinil. pospojoval zeme a i tak to proste brumi, tak jsem tam dal primo vypinace na jednotlive vstupy .... tak chci koupit nejaky slusny receiver DENON AVR-X500, maji ho za 5500, coz mi prijde hodne slusne. Pripojim to optikou k usb x-fi a snad se konecne zbavim vsech brumu a verim, ze to bude hrat o milion procent lip i s tema genius bedynkama nebo co mam k jakesi stare hifivezi, subwoofer samozrejme budu muset koupit zvlast. Podle me cim vetsi bedny, tim to bude hrat lip, tam nejde o to, aby to rvalo, ale nejaky chrchlavy soundbar proste nemuze hrat:o)

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Ten DENON není špatný. Ale už jsem se sám přesvědčil, že stereo zesilovač hraje vždycky líp než dvakrát dražší receiver. Pak už záleží jen na člověku jestli chce víc hudby nebo filmů. Pro mě kromě pár vyjímek je receiver na hudbu barbarství..a o týhle sony krabičce nemá smysl ani mluvit.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Tak ja to chci jako zesilovac k 5ti bednickam + sub. Ja nejsem az tak narocny, zas bych nechtel uplny smejd, ale snad nejde ani v relaci 5k slapnout vyslovene vedle jako s tim geniusem:o) Jeste premyslim, jestli by nebylo lepsi http://www.datart.cz/AV-prijimac-ONKYO-TXSR313B.html neni zas o tolik drazsi.
Jako mam to vyslovene k pocitaci, zadne HDMI do toho davat nebudu, mozna tak jako zesileni na delsi vzdalenost, ale spis ne. Zdroj bude v pocitaci optikou, takze tam neni co vybirat nebo zkazit:)
Zkratka a dobre, opticky vstup a pouziju to jako 5.1 zesilovac a doufam, ze to nejak bude fungovat:)
Jeste otazka, zda tomu nebudou vadit 3ohmove bedny ze stare "hifi" veze:) Chci to proste jako nahradu toho pilinaku od geniusu:o)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Co já vím tak třeba ONKYO 9050 má přepínání mezi impendací 8-4. Takže 3ohmy doporučený určitě nebudou, ale když se to nebude přetěžovat, tak to fungovat bude. Jestli ti vadil nějaký šum nebo brum, tak toho by ses měl teoreticky zbavit. Ikdyž už jsem viděl i nový receiver, kterej šuměl na optice jako prase a nakonec to bylo v nekvalitní zvukovce v pc.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jen takovy, mozna laicky, dotaz. Kdyz uz audio vyvadis z PC pres digital (coax nebo optiku), vysledna kvalita zvuku by mela byt nezavisla na zvukovce ne? Posilas preci jen nuly a jednicky a DA prevodnik je v receiveru ne, takze by to melo zaviset jen na kvalite toho receiveru + beden ne? Zvukovka v pc by mohla byt jakakoliv kdyz posilas digital a ne analog ne? Ja nejsem zadny velky audiofil a netopyr, ale k projektoru (a ke kompu s jinou kombinaci beden) mam stereo zesak Pioneer A-209R + vintage anglicke bedny Mission Leading Edge 700 z 80tych let za £20 i se stojany. Dle meho amaterskeho nazoru hraje tahle kombinace strasne ciste bez zkresleni a prebasovani, na zesaku mam zapnuty direct output, ktery bypassuje ekvalizery, balance atd...

https://picasaweb.google.com/112981689532095799714/100InchWithProjectorI...

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se v tom audifilsky nehrabeš, pak ano měla. Pravděpodobně jsou i digitální výstupy proměnlivé kvality, dle měření mají porůznu problémy s nepřesným časováním. Nakolik je to problém ať posoudí každý sám na své sestavě. Na to pak slouží transport, další krabička do USB, ze které teprv ty S/PDIF výstupy vedeš do D/A. Transport doma mám, ale budu na to mít čas až v létě. Některé moderní D/A si možná navíc korigují časování samy. Obecně ale bude transport patřit k nejméně důležitému prvku v chainu, pro mnoho sestav imho nemá smysl řešit.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Dik :-)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Co se divam, tak S/PDIF ma nejake checksumy, tak podle me, bud to bude hrat nebo nebude ..... aby to sumelo, to mi prijde fakt divne. Tu specifikaci jsem jen proletel, ale myslim, ze si to nese i casovou informaci ten stream, takze by to melo pres digital jet vzdy v pohode .....

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Už jsem to delší dobu nestudoval, ale co si vzpomenu z placu, tak potenciálně nekvalitní interní optický výstup počítače bude sice přenášet korektní dekodovatelný signál (checksumy sedí), ale tím, že nemá přesné hodiny, generuje na výstup samply v nestejných časových rozestupech. Tu je kámen úrazu - když víme, jak funguje spdif (hloupý jednosměrný protokol operující v reálném čase), tak si dovedeme představit, jak D/A přijímá samply včetně hodin a ty v reálném čase rovnou převádí na analogový signál - avšak samply počítačem předem určené k dekódování v daný bod v čase díky tomuto převede v jiný čas (dříve nebo později), než by měl. Drahé transport krabičky naproti tomu disponují kvalitnějším krystalem a mají tak stabilnější oscilátor.

Mělo by jít o subjektivní ztrátu prostoru ve stereo zvuku. Šum je snad jen nejhorší případ, to by dnes snad nemělo nastat (pokud to byl vůbec stejný problém). Obecně jitterem víc trpí optický přenos, než metalika. V létě si udělám slepý test a uvidíme.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Pockat, jak nepresny krystal? Vzdyt je to silene pomale rozhrani, tam se prece takova vec nemuze absolutne projevit. Navic je tam nejak zakodovany ten cas (http://en.wikipedia.org/wiki/Word_clock), ikdyz je pravda, ze moc studovat se mi to nechce. Ja teda docela verim tomu, ze at to pripojim kamkoliv pres ten toslink, ze to pojede:o)
Jinak teda me dost prekvapilo, ze nekomprimovane to umi jenom dva kanaly, jinak 5.1 uz se komprimuje .... tak dneska vlastne asi ani neni normalni moznost (krom HDMI) do toho receiveru dostat 5.1 nekomprimovane, kdyz uz to nema ty klasicke 5.1 vstupy (teda aspon jsem uz na takovy receiver nenarazil) .... ale tak jako asi i to DTS nebo dolby digital (co mi nabizi S/PDIF v ovladacich) bude OK:) Ikdyz se teda priznam, ze DTS, dolby nebo dokonce ....... DOLBY PLII, DOLBY DIGITAL, DOLBY TrueHD, DOLBY DIGITAL Plus, DTS NEO:6, DTS SURROUND, DTS 96/24, DTS-HD, DTS Express, coz jsou veci, co ten denon ma zvladat ..... tak to mi absolutne nic nerika wocogo:o) Snad najdu nejaky jednoduchy vycet (http://www.tvfreak.cz/moderni-zvukove-formaty-vyznate-se/3821 vypada nadejne:)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Mám tu volný Denon AVR-1912, kdyby byl zájem.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Otazka za kolik:o)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

800W to moze mat spotrebu ked sa to vyskratuje akurat.
A nie RMS...

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Hehe:)
Nevim, kde tam vzal tech 800W, ale primo na strankach sony pisou 7x75W + 200W subwoofer .... no a pak dole Power Consumption (in Operation) : Bar Speaker: 60 W Subwoofer: 30 W
Tak nevim, co si o tom mam myslet, asi perpetum mobile nebo co, protoze watt je proste watt ..... a i 60w do tech dvoucentrimetrovych (NE, OPRAVA - 14 mm!) PC speakeru? To to nekde musi rozervat ne?:o) A 6.5cm subwoofer, to je taky narez:o)
Dyt 60W, to uz kuwa sila, to musi prokopnout i velkou bednu. By me zajimalo jaky maji skutecny prikon ty bedynky. Treba u toho denonu pisou 5x110W na bedny, ale power consumption 330W a to jsou japonci, ne vietnamci s 3000W P.M.P.O.:o)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Taky se přikláním k 7+1 řešení v rámci zabudování do bytu ... a stát to bude těžce pod 1,5k$ i s montážním dělníkem, co mi to přijde zabudovat do bytu ...

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Mi to prijde jako vabnicka na kreteny ..... kdo ma 1.5kUSD (cca 45kCZK) na spickovy zvuk, tak proc by si proboha kupoval tohleto? Jak rikas, necha si udelat ozvuceni na klic, o dva rady kvalitnejsi ..... soundbar je proste reseni pro "socky", co nemaji na poradnou aparaturu, proto si koupi tohle ..... ale to by muselo stat 10x min! a i za 4500 se da podle me sehnat lepsi ozvuceni:o) Takze cilova skupina nejsou bohaci, nejsou chudaci, nejsou fandove znacky (OMG, to by si mohl dovolit maximalne apple), nejsou nejaci designovi frikulini (vzdyt to vypada hrozne nejaky kram mit u televize) ..... cilova skupina jsou proste a jednoduse pitomci:o)

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Pokud máš dyzajnový byt s plovocí podlahou, skleněno-nerezovým stolkem, plastodyzajnovou židličkou, dyzajnovým kanápkem na kterém se nedá sedět, poličkou na 8 knížek, dyzajnový stoleček s telkou a fíkus, tak kabeláž k jakýmkoliv bednám bude problém. :-) Takže do takových neživoucích katalogových prostor je to jako dělané.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

za 1.5 mas dva sloupy ve spickove kvalite na 7.1 reseni to cislo par krat vynasob + pridaj zesilovac.
podla mna 5.1, 7.1 je jedine na film a kdyz chces mat super kvalitu si priplatis a to neratam kvalitny zdroj zvuku nahravku etc ..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Za 45000czk nekúpite ani poriadne stereo, nieto ešte 7+1.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

V tom je ten vtip. Stereo ne, ale 7.1 klidně i za třetinu. Adiofilská zařízení špičkové kvality jsou patřičně mastná. Filmy jsou jenom o efektech a na to stačí chrchlátka. Ještě jsem nečetl žádnou recenzi kde by nějaký "netopýr" psal o tom že řev zombie je krásně prokreslený s čirými záchvěvy výšek a čitelnými basy.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se podívám přímo na sony.com vidím Bar speaker power consumption 60W, 30W má subwoofer. Pak tu je Amplifier power, který by odpovídal v součtu těm 800W, nicméně zesilovač je digitální a je to jeho maximální výkon. 75W na kanál i 200W sub je pro digitální zesilovač nic.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

"75W na kanál i 200W sub je pro digitální zesilovač nic." Řekl bych spíše pro markeťáka je to nic. Reálně jsou to výkony pro ozvučení menšího sálu, ne domácnosti a už vůbec ne takovou nudličkou. Komické je to pak v kombinaci s udávanou spotřebou 60 a 30W. Zákon zachování energie pro marketing neplatí.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Presne prikon 60 a vykon 800 :)) ma uz sony patent na perpetum mobile?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To bude asi tím že markeťák dostane specifikace, vybere z nich to nejlepší číslo (což je samozřejmě špičkový výkon) a použije jednotku co je nejvíc cool. Přitom vůbec neví co to rms znamená (ono je asi vůbec blbost udávat výkon jako rms).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to nevím jak narvat 800W RMS do takové krabičky.

Mám doma 2x120W sinus s poctivýma reproduktorama Tesla a na 1/5 výkonu to ozvučí sál pro 100lidí.
Ale bedny mají po 20kg každá :D

Prostě blbost pro idioty kteří neví co to je hudba a jejich pecky od Samsungu mají "nejlepší zvuk co kdy slyšeli!"

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Repracky v TV.
Taky uz jsem slysel u nekoho rezonanci v TV ale co to zpusobuje ?
1. Povolil casem plast ktery nasledne zacal v urcitych mistech rezonovat? nebo
2. Ty repracky maji membranu uz tak vymletou (stala se z ni hadra) ze to pak dela ty pazvuky?

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Horší jsou ty drahé plecho-hliníkové Samsungy, které rezonují při jakékoliv hlasitosti, zkrátka v kovovém těle jsou integrovaný repráky ještě víc uselles.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Zlatý dřevěný Tesly :D

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

No přesně. A proto výrobci u TV přestali osazovat reprokonektory, aby nebylo jednoduché k nim připojit jen slušné bedny. Zesilovač uvnitř by to v pohodě zvládl.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tak nikde neni napsano, ze si nemuzes rozebrat TV a z tovarnich repro si vytahnout kabel a zapojit lepsi, ovsem na vlastni riziko...

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

zkuste to a narazíte na překvapení - zvuk kterej jde do repro v televizi je softwarově korigovanej pro vyrovnanější charakteristiku přenosu, má potlačený různý rezonance, různý pásma zesílený atd... prostě vrobím šhitovej low profil reproduktor z recyklovanýho plastu, a pak k němu udělám korekci, je to levnější než tam pustit normální signál a vyvinout kvalitní širokáč. s tímhle sem se setkal i u zmíněných geniusek při opravě. původní zesilovač někdo upek, a po vyvedení samotných reproduktorů sem byl nemile překvapenej jak to má hnusnej zvuk, basreflex hučí atd, koukám do zapojení, a on tam LPF, a ve zpětnej vazbě se to taky pěkně hemžilo rc články.

jinak digitál šumí normálně, a ano jak už tu bylo zmiňováno výše, je to kvůli časování signálu a přesnosti převodu. zde je třeba vidět řešení pomocí více D/A převodníků paralerně http://pavouk.org/hw/spdifdac/

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

800w je hodně komických. používám doma onkyo HT-R508 (5x65W sinus) v zapojení 4.0 - bez subwooferu s vypnutým Low pas filtrem pro satelity. jako satelity mi slouží repasovaný 1PF 067 71 (40W sinus) vpředu a vzadu ARS840. (30W sinus) hlasitost je bez ztráty kvality až nesnesitelná. je fakt že na efekty filmů budu asi řešit subwoofer, úplně nejnižší frekvence je třeba ještě posílit.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

U me 50" plasmy repracky nerezonuji, protoze jsem je slysel pouze jednou - po zakoupeni. Od te doby zvuk bezi vyhradne pres AVR bud do 5.0 regalovek od Magnatu a 0.1 Aiwa subwooferu, nebo do sluchatek bez dratu ;-)

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

to su blbosti, ja mam urobenu izbu ako studio, s vatou a s molitanami, a vlastne poskladane repraky, 4.0 to je to najlepsie co sa da v malej izbe vytvorit, basy idu cez zvlast zosilovac a zvlast ekvalizer, a akusticku kruvku mam vyladenu cez mikrofon ktory si pripnem priamo na ucho na mieste na ktorom sedim :), pricom vzdialenost ucha od reprakov je 1m, a vzdialenost ku molitanom na vsetky strany je vacsia, a plazmu mam az dalsi 1m za prednymi prerakami. Vo filmoch musite pritom pustit tzv SW kanal a zmixovat ho priamo do kanalov. Subwoofer je nezmysel. Ziadne kino sa nemoze vyravnat tomu co si doma dokazem urobit ked aspon trocha sa rozumiem do toho, co robim, a co je akustika :) ale vy ste laici, tak si kupujtte drahe bludy a vzdy budete s tym zvukom nespokojny, lebo neviete nic o zvuku :p

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

ROFL

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.