Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Sony a Microsoft chtějí 30FPS limit i na PC

Chce se mi zvracet. Dalsi duvod k nelegalnimu exe souboru ktery 30 fps bazmek limit predpokladam odstrani. Takze donuti i ten posledni zbytek platicich zakazniku k stahovani a ne ke koupi.

+1
+77
-1
Je komentář přínosný?

To je hnus velebnosti!

+1
+30
-1
Je komentář přínosný?

njn... tak ona ta hra bez pořádnýho nastavení obtížnosti stejně stojí za H, takže na nic jinýho než warez to není :-/

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

tohle neni uplne rozumný argument.. hromada starých her nená mastavení obížnosti a jsou to opravdu super hry...

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

ono kdyby jsi se na to díval stejným měřítkem, tak to nejsou super hry
jsou to třeba hry, které jsou(dnes) až moc těžké a tím můžou stát dost za H, taky grafika tam nebude moc ideální, tedy dnes už absence obtížnosti může být rozumný argument

shrnutí AC II-IV na PC verzi: jedno tlačítko na slezení z něčeho i sebrání něčeho ze země, nikdo se nedovtípil udělat možnost to přebindovat, prý to bude teď ještě víc zjednodušený; kamera se nijak nedá přizpůsobit, FoV, rozhlížení se hlavou, případné mody na toto .... vůbec nic; ona zmíněná jedna obtížnost(naprosto nesmyslně, někdo by byl radši, kdyby při obklopení AIčky jen nečekali jak největší kreténi, až se na ně otočim a zabiju je), pokud si je všechny držim u těla, tak jsem v podstatě už vyhrál, protože jen mačkám dvě tlačítka, hra je pak jen o zápasení s kamerou, abych k sobě všechny nahnal a oni tak na mě nemohli střílet; nepřátelé !stále! stejní

určitě bych ještě našel spoustu dalších věcí které mě vadí((ale u nich si zase nejsem jistý jak ostatní) absence pohledu první osoby; žádná fyzika), ale to by jsme tu mohli být do zítra

Hra(stejně jako snad všechny ostatní) se*e na PC a je líně portovaná z konzole beze změn. To je jednoduchý důvod proč tak maximálně warez. Kašlete na mě a PC, tak mý peníze mít nebudete :-)!

edit: jo a abych nezapoměl - 30FPS bez G-/freesync může bejt už docela fatální(nesmyslný případný cap)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Mne osobne to vobec neprekaza -> aj tak pokladam 30FPS za optimum, takze:

-najprv detaily na rozumne maximum
-potom rozlisenie az po 2560x1600
-ak to stale `prilis frci` tak hoc aj ten AA

A ani potom nevidim dovod, aby bol HW zdimany na maximum aj menej narocnych scenach a generoval viac ako 30FPS...
Aj taky Vsync nielen zlepsi kvalitu obrazu (nehrozi tearing), ale zabezpeci aj pauzicky GPU.

V podstate aj uspora energie v niektorych notebookovych GPU funguje tym stylom, ze nezdime GPU `nasilu` pokial pusti, ale ma `FPS lock` ;o)

P.S.
v mojich mladsich casoch som si v dobach DOSu skvele zahral FPSka v SVGA, co mohli bezat ledva 5FPS (aj to len v menej narocnych scenach), a zahral som si fajnovo...
Napriek tomu, ze som mal najvykonejsi dobovy HW, jednoducho ani ina moznost nebola!
(akurat hrat tu hru vo VGA, so 1/5 naroku na vykon - ale to zas bolo naozaj osklive oproti jemnemu SVGA -> a viem ze dnes to znie smiesne nejakych 640x480 ;o)

Samozrejme ferove by bolo nic neblokovat nasilu a nechat uzivatelovi volbu (najlepsie v ovladaci GPU)

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

Doufám že se na toto téma na internetu objeví organizovaný odpor vůči takovéto hovadině. Svině.

Omlouvám se za sprostost...

+1
+49
-1
Je komentář přínosný?

Odsoudit je za kartel a zakázat jim činnost.

+1
+35
-1
Je komentář přínosný?

To by museli zavrit i ty co rozhodli kolik je 1 metr a 1 kilogram..... i to je dohoda.

+1
-40
-1
Je komentář přínosný?

Jenže to bylo časem ku prospěchu všech. Z tohohle vidím jen prospěch MS a Sony.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

a také AMD. Aneb proč si kupovat něco výkonného na hry, když ti to je stejně k h***u :-)

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

Jen tak mimochodem R9 295X2 stejne jako ostatni dvoucipovi predchudci byli nejvykonejsi karty na trhu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Špatně jsem to asi napsal. To nebylo myšleno tak, že by AMD bylo špatné. To bylo myšleno tak, proč bys měl kupovat dražší intel, když ti bohatě vystačí levnější AMD :-) u grafik je to s nvidii plichta, mainstream a lowend má momentalně lepší AMD, zatímco highend má lepší nvidia a za chvíli to bude zas naopak...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Já bych se přimluvil spíše za něco typu nabodávání na kůl... Jenže jak přesvědčit zákazníka, že Winblows nepotřebuje (a nedat tak prachy M$), když mu všechno posílají ve Wordu? :-(

Sony a M$ rozhodně bojkotovat za tohle.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Já Sony a Microsoft bojkotuji už roky. Nicméně jestli si takové omezení na PC prosadí, o to víc vyniknou PC only projekty jako Star Citizen, které předvedou co je skutečná herní platforma.

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

"nabodávání na kůl" klidně i 1 FPS

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jestli se toto oficiálně podaří, tak to bude hodně nepříjemné, sice nevnímáme možná >24 fps, ale u her si rozdílů u pohybů lze i tak dle mne všimnout a je velký rozdíl mezi 30 a 60 fps neřku-li mezi 30 a 120/144 fps...
Pro mne je to opravdu špatná zpráva, ale pokud to dokáží udělat tak, aby se toho nedalo všimnout, pak klobouk dolů a klidně na to přistoupím, ale nedomnívám se že to je možné a myslím že je to vše jen díky konzolím a jejich hw - mají na to doplatit i pc hráči.
Co bude následovat? Omezení nastavení grafiky alá konzole? Všichni stejně blbě?

Mě se to nelíbí a mimochodem s lockem 30 fps je mi pak 144Hz monitor na co? Na staré hry co to kdysi v dobách zašlé slávy uměly a kdy bylo možné najít ve hrách i položku OPTIONS/SETTINGS a ne jen START ???

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

To, ze nevnimame vic nez 24fps je samozrejmne nesmysl.

U filmu je 24fps technicky limit v dobe vzniku, navic kdyby nebyl jakykoliv pohyb rozmazany (nataceni probiha samozrejmne take 1/24 sekundy), tak dostaneme sekvenci perfektne ostrych obrazku, na kterou se neda koukat koukat jak se to bude cukat.

Naprosta vetsina lidi rozpozna na obrazovce ktera to umi zobrazit 60 fps od 120 fps, pricemz soucasti pilotnich zkousek je rozpoznani 1/500s a 1000/s (muze skusit kazdy - zaverka fotoaparatu proti svetlu). Jako plynuly vnima clovek obraz od 50 fps nahoru, pri 30 fps u vetsiny scen v obraze.

U novych konzoli je problem samozrejmne jasny od zacatku - kdyz si do toho vyberou zastarale pomale a jeste navic nizkospotrebove AMD, tak dostanou neco co ma herni vykon kancelarskeho pocitace. A pak musi vymyslet umela omezeni.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

140Hz se hodi pro instagib ....... pro sracky typu COD, GTA, Crysis a podobne je i 30Hz zbytecne hodne ..... tam staci motion blur a bude to uplne jedno. Osobne se vyrobcum vubec nedivim ... urcite dela daleko lepsi dojem porad plynule 30fps nez obcas cukane 60fps .....

+1
-33
-1
Je komentář přínosný?

Natáčení obvykle probíhá na dvojnásobky snímkové frekvence, čili 24 fps se natáčí při 1/48 s. Kratší čas závěrky není problém, pokud se snímky zobrazují rychleji. Výsledkem je stejný pohyb, ale jemněji zobrazený. Záleží hlavně na rychlosti snímaného pohybu. Proto je u akčních her vyžadováno více fps, za jeden snímek se může pohled (anebo akce v něm) změnit víc než u nějakých klidných scén z jiných her.

Myslíš clonu nebo skutečně závěrku foťáku? U objektivu je vidět především jeho clona. Ale obojí trvá desítky milisekund, což je i důvod zpoždění po stisknutí spouště (nejdřív se přicloní objektiv a pak se může teprve spustit závěrka). Důvodem pro omezené časy závěrky při použití blesku je právě omezená rychlost lamel clony, u většiny foťáku je to tak do 1/200 s. Při vyšších rychlostech se akorát pohybují obě lamely clony za sebou a postupně osvětlují snímač takovou putující škvírou.

Jinak ale souhlasím, oko dokáže rozeznat velmi krátké děje, hlavně v periferním vidění (což je důvod proč CRT monitory a TV tolik blikaly, když ses na ně nedíval přímo):
http://www.100fps.com/how_many_frames_can_humans_see.htm

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Dovolím si postřeh. Klasický film je sice zaznamenán na 24 FPS ale přehrává se jako 74. Každé políčko se promítne třikrát. Proto promítačky mají ten maltézák. Je to legrační paradox, čím více to bliká, tím méně blikající to vypadá. Na počest nejmenovaného politika tomu říkám Jyrkův paradox, čím víc lhal, tím víc lidí mu věřilo.

(Když si to teď ověřuji, čtu, že některé promítačky dělají jen kolem 50 FPS, asi jiná konstrukce než znám.)

Stejně 25 a 30 (29,979...) FPS u televizí bylo dvojnásobné, a překresloval se každý druhý řádek. Z toho se dá odvodit že FPS 24 vážně vidíme. Jinak by to neřešili.

Kdo měl před deseti lety starý CRT monitor a také viděl jak bliká při 60 Hz ať zvedne ruku .

Dodám postřeh, vím že mám pomalé oči, dal jsem si nějaké testy a já obvykle 30 vs 60 nevidím. V jednom web testu mi 60 FPS mirror edge přišlo horší, protože dělala nějaký skluz a víc se to třepalo.
Na druhou stranu, to je pravděpodobně důvod, proč tyto hry nemám rád a vyhledávám strategie a izometrická RPG. Pokud lidi jako mne použijí jako výmluvu, proč mají akční hry nízké FPS, je to stejné jako dělat férové závody ve sprintu, kde bude úmyslně namydlená dráha, aby nikdo nemohl běžet rychle.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Tak to blikani u CRT monitoru nesouvisi se zmenou obrazu - je to proto ze cely obraz je vykreslovan jednim paprskem a jas na stinitku slabne nez je znova osvicen - coz zpusobuje to blikani - proto vidis CRT monitor pri 60Hz blikat, zatimco LCD ne, protoze tam je jas konstantni z podsviceni

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

omyl zadnych 74... ale 72Hz obrazovky, ale stale 24fps... V kine pak 48Hz "obrazovky" - klapky zaveky aby neblikal zdroj svetla (lampa promitacky, podsvetleni LCD obrazovky) i pri statickem (kde malo fps nevadi) jasnem zaberu! Tedy se zobfazi kazdy snimek 2x . A u LCD TV z PC nebo playeru 3x (3x24=72 to ma lepsi TV volitelne mezi 24 30 50 60 75 a 72!!! Hz ;-) ) Nenili obrazovka zpravidla ve vyssi frekvenci nez fps v nasobku krom trha i jemneho vlivem maleho fps (pod 50fps) se prida i hrubsi poskoceni cca co 1s...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

a co na to AMD a NVIDIA? tym im zarezu predaj novych GK

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

... nový hw je pak zbytečný když hra pojede na jakémkoli hw stejně, no není to ideální stav? Doporučuji opravdu pokazit to pc scéně jak to jen půjde, ať mají konzole konečně pořádné důvody k prodejům že...

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Tak zase neni problem spravit hru s tak kvalitnou grafickou strankou ze to na 30 FPS neda ani quad CF/SLI ;-) Alebo tak sprasit engine ze to cez 30 nepojde ani v LOW detailoch.
Napriklad v Kerbal space program (este len vo vyvoji) pri viac ako cca 300+ dieloch rakety spadne vykon pod 20 FPS bez ohladu na HW alebo nastavenie grafiky ....
Zevraj si pracuna vykonovej optimalizacii nechavaju az tesne pred vydanie finalnej verzie.

Horsie je dole spominane XBOX1 parity. Ked si kupim drahsi PC HW ako XBOX tak predsa chcem hrat v lepsej obrazovej kvalite a/alebo s vyssim FPS vykonom ...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Slyseli jste uz o "Xbox1 parity" podmince pro indie vyvojare. Ta je podle microsoftu kvuli tomu aby se uzivatele xbox1 citili ze jsou nejlepsi/ze pouzivaji nejlepsi system. Nedivil bych se kdyby neco podobneho nutil i tvurcum AAA her s tim ze na zadne jine platforme nesmi mit hra vyssi fps a lepsi textury jak na xbox1.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

A nebylo by jednodušší se jim na konzole vysr....t. Chtěli nás podvést tak ať suší huby.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Jenze konzolovy zpohodlneny hrac uz s pc neumi. Ne ze by neumel nainstalovat, stejne to vetsina napere nekam na c: :), ale zpusob hrani je tak zdegradovany auto zamerovanim a "kolejovym" moznostem pohybu a mackanim tlacitek v urcitym poradi a rychlym sledu. Proste konzolista uz je chycena obet/ovce co uz necha za sebe rozhodovat ostatni a neodporuje, tito uz na pc neprejdou, mozna tak na steam konzolu.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Mě se to taky nelíbí, ale aby z toho bylo takové haló? Vždyť poslední týden se neřeší nic jiného než tahle blbost. No bože, už Doom z roku 93 měl FPS napevno, tak proč se to teď tak řeší?

+1
-33
-1
Je komentář přínosný?

to je nejaka blbost ne? proc by mel mit fps napevno?

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Není to blbost, prostě měl http://doom.wikia.com/wiki/Uncapped_framerate

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Predchozi generace konzoli byli casto osocovany ze brzdi vyvoj her protoze jsou nekolik let stare a nevykone. Zbrusu nove konzole omezuji vykon her uz od pocatku a to chteji mit zivotnost az 10let. Nucene omezovani ostatnich platforem povede k nevyuzivani novejsich technologii (4K, Rift). Proto se to resi na vecech ktere omezuji uz ted (fps) aby tahle praktika vymizela a pouzivi novych technologii nebylo ignorovano z duvodu jejich nedostupnosti na konzolich.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Muj nazor je, ze graficky hry dospely pred minimalne 10ti lety ..... ted uz to neni o hrani, ale o tom mit co "nejlepsi" grafiku .... bohuzel/bohudik to vzdy bude krute nerealne (od toho to kuwawtf jsou hry!!!) a jedine co tim trpi je hratelnost, ktera za poslednich 10let klesla na nulu. Az budu chtit, aby neco vypadalo realne, tak si vyjdu kuwadopc ven .... ale kdyz chci hrat hru, tak chci aby byla zabavna a hrava ... a hlavne, aby nevypadala jak realny zivot ... grafika za poslednich 10let ve hrach totalne upadla .... vzpomenu posledni demo, co jsem se odvazil hrat .... byl to novy wolfenstein (to je zrudnost to tak nazvat), ktery vypada jak kdyby clovek chodil zumpou .... pres vsechny "specialni" efekty, koure, mihotani a vsechen tmavy bordel .... neni proste videt ta zkurvena hradopc!!! Neda se to hrat, je to obskurne priserne, clovek ocima hleda na monitoru, kde je nejaky nacek schovany .... jezdi po monitoru mysi, jestli se mu neobjevi ctverecek, ze tam nekde v tom jednotitem hajzlu na zemi lezi bouchacka ..... a nekdo to nazve jako naprosto grafickou bombou a super moderni strileckou .... obrovskou zabavou ..... na takove lidi, kteri hodnoti hru kdyz asi poprve videli pocitac, ja zvysoka chciju! Ja kuwa hral kvejka, dooma, duka, blooda, UT ... proste opravdove STRILECKY, opravdove HRY, zabavne, vtipne, hezke ..... ne tyhle megasrackyDOPC!!! .....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Doma se odreagovávám ve Farcry 1, Crysis 1, Crysis Warhead, HalfLife 2, s ženou paříme po LAN Age of Empires II (The Conquerors), a když si chci opravdu hodně zastřílet, vytáhnu některého Serious Sama. Takže s tebou souhlasím - čím novější hra, tím míň hratelná, místo zábavy velmi často jen galeje.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ne. Je to trochu jinak. Ty konzole to brzdí proto, že už samotné dnešní hraní je karikaturou. "Sračky značky" typu 10. díl CoD, 6. provařenina Battlefieldu, 4. díl Assassina, 6. reinkarnace GTA s co možná nejbrutálnějšími a nejperveznejšími záběry (malým dětem se to líbí).

Místo toho, aby hráč hledal kvalitu, hledá další díl své oblíbené značky. A pokud má přijít nějaká nová značka (watchdogs např.), je třeba nejprve provést brutální marketingovou masírku. Úspěch je pak zaručen. Technická stránka věci, o které se bavíte, je pak logickým vyústěním - hráč to přece koupí, možná si zafrflá, že mu těch 30fps je málo, ale stejně to koupí, vždyť je to TO GTA (např.)!

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

„Vždyť poslední týden se neřeší nic jiného než tahle blbost.“

Občas to prokládáme zprávama o iPhone 6.

+1
+53
-1
Je komentář přínosný?

Jo, taky pravda :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nemá nějaký další průser? Už mi to chybí. :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Blize nerozvedeno, zduraznil ...... no, nechapu jak muze nejaky student napsat nejaky blabol a jak se dostane az do ceskych medii jako fakt:) Ale budiz, ja tomu i verim.

A osobne, videl nekdy nekdo za poslednich 10 let hru, ktera by potrebovala vic jak 30FPS? Nejakou hru bez autoaimingu, autohealu a podobnych sracek? Proste hru typu duke, blood, quake, UT .....??? Ne, takze je to uplne fuck. Kdyz to dostatecne kvalitne zablurujou (jak ve filmech), tak bude 30fps zcela dostacujicich. Osobne si myslim, ze 60FPS na podobne graficky nesmyslne hry je jen plytvani, kdyz tam jde o to se "kochat". A jak rikam, pri dostatecne kvalitnim blurringu to muze(=zcela jiste bude) vypadat daleko lip nez 60FPS bez blurringu.

+1
-31
-1
Je komentář přínosný?

Ano pro hry kde neni potreba okamzita reakce by 30fps a bluz dostacoval. Problem je ze tvurci ten kvalitni blur proste neumi udelat. To co vydavaji jako motion blur je takovy humus, ze se na to neda divat, a je to prvni vec co vypinam v nastaveni.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

nedavno jsem si koupil NFS Rivals, ten ma lock na 30 fps a zazitek z ty hry pry vyssich rychlostech nebyl nic moc...

[spatne se mi vnimal/odhadoval prostor/vzdalenost, casteji jsem vrazel do prekazek a celkove z toho byl nejakej divnej zazitek]

Po vlozeni prikazu aby hra jela na 45 fps uz bylo vsechno v pohode... ja nerikam ze potrebuju 60FPS ale tech 45-48 fps beru jako takovej rozumnej kompromis u rychlejsich her...

-GameTime.MaxSimFps 45 -GameTime.ForceSimRate 45

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Dyť to je hnus, zkoušeli jste někdy hrát třeba některý z nových NFS (auta) při 30 FPS? Cracknuté exe se zlomeným FPS není řešení, motion capture atd. se pak rozchází se zvukem. Hry si narozdíl od některých i kupuju pokud za to stojí, ale tohle jsem si naštěstí nekoupil a hned odinstaloval, nehratelné. Nvidia a AMD by měli krutě řvát a rvát se hlava nehlava za své místo na slunci.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Vidis, do totalnich sracek jsem nahore nezapocital NFS (jak hry, tak filmy:o)
A NFS je typickym prikladem na motion blur jak delany, kteremu musi 30FPS stacit az az ...

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

Slyšels někdy o input lagu? Rychlá scéna, chceš odbočit, místo toho se ti to celé škube, obzvlášť to jde vidět v ostré zatáčce, ani nemáš pocit, že bys to auto ovládal. Bolí z toho akorát tak hlava..
Jo spotřeba je vázaná na vytížení GPU, ale ta moje by zvládla konstantních fullHD 60fps téměř ve všem.
A btw. můžete mi vysvětlit, jak v 30fps pustím něco v režimu 3D vision (120fps/2)?

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

No 30 FPS v 3d vision pustite normalne - na kazde oko 15 FPS, to je prece super! Aspon nebude potreba pro 3d Vision kupovat y specialni 120Hz monitory a clovek si vystaci s beznym 60Hz kouskem :-)

No a argument sony bude, ze na konzolich 3d vision neni, tak nebude ani na PC aby jim to nekazilo prodeje.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

On nekdo crackuje exe pro zruseni omezeni? Casto se da bezpecne limit zrusit pomoci nastaveni v ini, slusnejsi vyrobci dokonce reknou jak. Jen neruci ze to bude vse fungovat protoze maji nektere veci hloupe navazane na fps (stejne jako neruci kdyz si pres ini zmenite fov ze nebudou deformovane modely).

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Jo i přes parametr jsem to už viděl, ale snad jen v jednom případě to bylo bez vedlejších problémů. Kurnik dyť dokonce vyšel i patch na jedny auta, co si tak vybavím, který ten limit zvýšil kvůli uřvaným PCčkářům na 60 FPS (týkalo se to jen závodění, při kecech zůstalo 30 FPS).

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

prepac ale preco mam mat nejake obmedzenie koli konzolistom, pretoze u nich by to nevyzeralo dobre lebo davaju shitny hardver za to ja uz nemozem.
PC je a aj vzdy bude vykonejsie , skalovatelnejsie a hlavne opravitelnejsie .. nestaci mi pamat tak dokupim .. vacsi disk dokupim , nova grafika dokupim ..
posledny pocitac my vydrzal cca 10 rokov ... pravda nove veci na tom uz moc nechceli ist lebo som hladal iba grafiku s pacivnym chladicom , co bol najvacsi problem vo vykonnosti inak v pohodicke vsetko co som potreboval slapalo ..

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Rvat by meli spis zakaznici, ti nakonec rozhoduji.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se budeme bavit o 30fps fps limitu tak stejne konzole prohraji protoze na rozdil od jejich 720p bude PC co stoji 3x tolik co console zvladat totez ale pri 4k.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Proc tu resite pocivony 30vs60 ...... reknete mi jedinou hru za poslednich 10 let, ktera si vubec nejake FPS zaslouzi:o)

+1
-30
-1
Je komentář přínosný?

Vždycky mám rád, když lidi s oční vadou nebo poruchou vnímání vnucují ostatním své možnosti jako standard, kterým by se všichni měli řídit :)

A co třeba sluchátka, taky používáte sluchátka dodávaná k telefonu pro poslech? :D

PS: Pokud se nepletu, tak limit vnímání FPS je někde okolo 300 FPS.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

fallout?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ano BTJ.. uz vieme ze ta nebavia nove hry tak naco ti ich treba menovat :)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

No, hraju Counterstrike Global Offense a u takoveto hry to smysl ma, i když fakt je, ze 30FPS uz by stacit mělo i tam, pokud by to bylo stabilni (hraval jsem kdysi před 15 lety CS na horsich FPS, když někdo hodil kourovy granat, padalo to na 2-3 a stejne se to dalo :-))

Jinak rozhodne Bioshocky obecne, zvlaste Bioshock Infinite rozhodne.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Já si radši nastavím detaily na max, vsync (už aby byl freesync!) a (díky menšímu FPS) i grafika míň žere :) A FPS 20-30 je pro mě naprosto dostatečné.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Kvalita dnesnych her je u psich pochev a to doslova! Co se tyka tech novogeneracnich konzolovych braku ani Xbox One ani Playstation 4 si nekoupim protoze to sou proste cinske chlivky ktere postradaji jak zpetnou kompatibilitu, kvalitu provedeni tak ve vysledku sou predrazenym hnojem za nic. Nech je libo pro mne i 15FPS, to co dnes herni trh vydava je vsechno humus, jako hrac znaly to her od dob 96 otevrene napisu ze nestoji za to dnes vyhazovat penize protoze se dostanene k hram velikosti demo za plnou cenu(delka hrani), nebo si musite dokoupit prodrazene DLC balicky ktere jinak byly davno soucasti rozsirovani to her predchodzich v podobe patch packu nebo to vydavatelstvo dalo na stahnuti zadarmo. Sony ani Microsoft proste nechteji priznat ze vydali na trh krasny to hnuj ktery ani v roce sveho vydani(2014) nezvlada plunyle FullHD natoz HDReady! Tihle pitomci obetovali kuli cene vykon, kompatibilitu, moznosti rozsirovani konzole, je aby se vesli do prasivych 400€, na internetu najdete hodne blogu kde se hraci vyjadrili ze oni by vubec nemeli nic proti cene 700€ na kterych vzdy nova Playstation zacinala, jenze povezte to Sony, znacce ktera uz hodne dlouho neni kvalitni a ja bych si od ni nekoupil ani sraci dosku. Microsoft zas vsechno patla dlazdicemi jako dement ze psychiatrie, provazuje vsechno Live uctem a cloudem ktery sam nema zabezpeceny, nuti lidi uzivat nesmysly. Jak Playstation 3 a Xbox 360 omezovali hrace na kvalite her, tak Playstation 4 a Xbox One zabiji cely herny prumysl dokonale! Vzdyt to neni mozny aby hry pro tyhle konzole byli prodavany o 10-15€ draz jak PC verze a jeste meli 30 FPS?! to kde sme v ere homo neanderthalensis? sou tak nenazrani tehle velke firmy, tak sprosti s prominutim ze povalej v hovnech vsechno jenom aby zarobili. Resi ptakoviny, ne podstatu pocitacove hry.

+1
+30
-1
Je komentář přínosný?

a za co ještě mužou konzole? za to že si panic? za to, že jsi ošklivý? za globální oteplování? prý konzole způsobili, že DiCaprio znovu neproměnil oscarovou nominaci. Víte co, spojte se se Stachem a začnětě upalovat konzolisty za živa, bude na světě zase o něco lépe, když se vyhladí tato pořdadná rasa. Teď si položíme otázku? Když je PC tak skvělé, proč už ani ten svatý CD Project nezůstal pouze na PC. Že by mu nestačili neskutečné prodeje PC verze Zaklínače okolo 1.milionů xD. Za ty prodeje určitě můžou konzole, že ano???

+1
-31
-1
Je komentář přínosný?

No, zacal jsi dobre, ale zbytek je picovina ..... konzolove hrani je to, co drzi cely ten prumysl .... proste se tam ty hry nekradou, TECKA! A taky ty hry jsou vetsinou o neco kvalitnejsi nez na PC .... proste jsou. Je to jasna vyhoda pro vyvojare, maji jednotnou platformu, nemusi resit podpory exotickych skladacek, navic ten HW na konzolich je trosku nekde jinde nez dnesni PC ... jeste par let bude vysoko nad dnesnima PC .... myslis, ze MS a Sony dali (tusim 3?) miliardy USD do vyvoje toho SOC, aby to byl jen nejaky bagr od AMD??? A pak nejaky totalni nymand veme GHz, vynasobi to rokem vydani, plochou cipu a teplotou sveho spermatu a rozhodne, ze je to proste pomala sracka ... neni, nevidel jsem to, jen sem cetl, kolik daly ty firmy na vyvoj toho cipu a proste je zcela jasne, do jake kategorie ten cip spada .... NENI TO PC!
Dalsi nesporna vyhoda pro konzolove vendory je nepirateni ..... to je obrovska vyhoda ..... maji nad vsim kontrolu ..... a vyhoda pro BFU je, ze dostane HW, ktery mu proste nekolik let vydrzi a pobezi mu vsechno.
Rikam, konzolu nemam, nevim ..... ale co jsem za posledni roky tak sledoval koutkem oka hry, tak kdyz mi fakt nejaka hra prisla zajimava, tak jsem docetl na konec clanku a dostupnost jenom na konzoly ..... to co je na PC je uplny odpad ..... vyvojari jsou totalni dementi a udelaji mizernou konzolovou hru a naroubujou to na PC, pak mame dve zbrane a podovne zmrdstva .... no, radsi se o tom nebudu rozepisovat, zas bych se akorat nasral!!! Na PC deleaji omalovankove konzolove hry, ale typickou kvalitni PC hru clovek nevidel uz celou dekadu!!! PC hrani je vyslovene neprekonatelne pro 3D strilecky, ktere proste nikdy na konzolovem ovladaci hrat nepujdou ..... a i tu jedinou vyhodu si PC trh nechal sebrat .... no, sebrat ..... proste zmrdali, co slo, no! Jedinou svetlou nadeji na konci tunelu tohoto zverstva je toxikk ...... uvidime, co z nej nakonec bude .....

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jestli Ubisoft bude poslouchat diktát Microsoftu a Sony, tak brzo skončí. Trh s PC se zase zvedá, protože lidi přišli na to, že PC jsou pořád výkonnější, než konzole. Před dvěma lety jsem si koupil počítač, který byl v té době schopný ládovat plné detaily na FHD. Stál mě třicet tisíc a nelituju toho. Už tehdy jsem si z konfigurace konzolí spočítal, že budu mít počítač několikrát silnější, než čeho konzole budou kdy schopné během své životnosti.
PC svého času mělo i přes výkonový náskok obrovské množství problémů s kompatibilitou, což zvýhodňovalo konzole. Tam stačilo zasunout placku a hráli jste. Jenže doba se změnila. Dnes stáhnete launcher, spusíte a už se o nic nestaráte. Proběhne automatická detekce jazyka, hra vás neotravuje místem uložení, pokud o to nestojíte, automaticky detekuje HW a sama nastaví rozumnou podobu při nějakých slušných fps. Pak už se ve většině případů stačí zalogovat a zmáčknout start.
Tohle byla jediná killer feature konzolí, kterou počítače dohnaly. Pamatujete si na doby, kdy vyšel Duke Nukem 3D? Nastavování zvukovky a grafiky bylo pomalu o samostatném manuálu. Jen zkuste popřemýšlet, kde jste se poprvé doslechli o nějakém IRQ a DMI? Dumat nad tím, ve kterém slotu mám vlastně zvukovou kartu a co to vlastně je, kolik zvládne kanálů... Zlaté časy, které nechceme vracet!
O tuhle výhodu tedy konzole přišly. A jakou výhodu tedy mají?
Nic.
Konzole už nemají nic, co by mohly nabídnout. Doma se nám mezitím z výkonných počítačů stávají domácí cloudové servery, na kterých stále jdou hrát hry. Uvažovali jste nad tím někdy? Vaše virtuálně osmijádrové monstrum s 16GB RAM s několika operačními systémy běžícími najednou, které umožní vzdálený běh několika uživatelů, kteří trčí každý na svém notebooku nebo tabletu, ještě stíhá hlídat počasí, teplotu v baráku, nahrávat televizní pořady a navíc na tom jdou hrát hry a streamovat to na internet!
Tohle chtěl udělat Microsoft a nedokázal to. Po tomhle Sony ani nezatoužila. PC žije, protože naše představy o tom, co potřebujeme, stále přesahují představy velkých firem o tom, co si myslí, že nám prodají. Víte, komu za to můžeme poděkovat?
Ano správně, IBM. Díky nim si dnes můžeme postavit počítač takový, jaký potřebujeme a ne takový, jaký nám někdo vnutí.
In your face, Steve Jobs!

+1
+31
-1
Je komentář přínosný?

to je pyčovina synku. PC dohnaly a předehnaly konzole max v omezenosti. Než se ke hře dostanete musíte obejít několik DRM vychytávek jako uPlay, Steam a další kokůtinky pro nerdíky, pak zadáte klič a bingo hra vám už nepatří a ani ji nemůže prodat, samovolné nastavovaní grafiky nikdy nefungovalo a ani nefunguje, co tam máš dál? Hraní jako náplň života, wake up nerdíku, čas vytáhnout paty z domova a hrát jen když je čas a ne se kvůli tomu stresovat na netu.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

tak tymto prispevkom ste potvrdil ze ste uplne mimo realitu ..
o akom DRM to hovorite? to ze si kupim hru cez steam .. opisem vam postup aby ste to pochopili..
pozriem na obchod alebo si dam vyhladat nejaku hru .. vacsinou ale kliknem na tyzdenu akciu vydavatelstva ..tam byvaju aj 90 % zlavy .. zvacsa 75 % .. kliknem na hru dam vlozit do kosika potom bud pokracujem v nakupovani alebo idem na platbu ..este si vyberiem ci chcem hru ako darcek pre niekoho alebo pre seba , nasledne cez pay pal zaplatim a hra sa zacne stahovat do adresara kde mam nainstalovany steam .. u mna je to D: .. a po stiahnuti mozem okamzite hrat ...
vidite nejaky rozdiel medzi vasim apple store ? teda zasadny rozdiel? nemozete jeden system predaja vyzdvihovat do nebies a druhy hanit. a mimochodom ani hra na konzolach vam nepatri a oficialne ju predat nemozete. ono ale treba rozlisovat medzi digitalne sirenym obsahom a priamo fyzickym mediom.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

vy jste teda mimo, vám to vysvětlím jak pro gumu snad to pochopíte. Steam= DRM!!! Kapišto???

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Nikdy jsem nepochopil, proč je DRM problém pro platícího hráče. Může mi to někdo vysvětlit?
Chápu, že DRM vadí pirátům (nutnost shánět cracky apod.), ale když si hru na Steamu koupim tak potom je to pro mě "klikni a hraj" na jakémkoli PC a jakékoli podporované platformě, kde se pomocí svýho účtu přihlásim. DRM typu Steam je pak výborná služba, nevidim v tom omezení.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pravděpodobně jsem starší jak Vy.
Nevím, proč bych měl u PC obcházet DRM. Zaplatil jsem, stáhnu, hraju. Ach ano, můžu si hru stáhnout z warezu, ale ruku na srdce... Už vydělávám, nemám nějaký nedostatek peněz, takže klidně si hru koupím. Představte si tu drzost! Dokonce mám legální windows.
Samovolné nastavování grafiky u spousty her funguje. Není to samozřejmě optimální a vždy je třeba něco doladit, ale vyhledejte si na googlu heslo "Raptr". Otevře se před Vámi úplně jiný svět.

A co se týče onoho hraní jako náplň života... Dělám s počítači osm hodin denně a pak přijdu domů a hraju dalších pět až osm hodin denně s tím, že komunikuji s lidmi, kecáme, bavíme se, spolupracujeme, soutěžíme... Spousta lidí si myslí, že když jdou jednou týdně do divadla, tak že společensky žijí a zbytek týdne stačí prosedět u televize. Já za dobu co hraji, poznal stovky lidí, se kterými jezdíme na srazy, cony a lanky. Trvalo mi pětadvacet let, než jsem si našel skutečné kamarády se skutečným charakterem a ne nějaké vožraly a hujery, které mnozí za kamarády považují jen proto, že s nimi museli strávit pár minut svého života a znají jejich jméno.
Virtuální svět je spravedlivý. Každý dostane to, co si zaslouží. Nenakazíte se v něm nemocí, neumřete v něm jen proto, že jdete náhodou kolem. Není v něm hlad. Jen trolení, nenávist a závist. Ale to je v pořádku, protože s tímhle se dokážu vyrovnat. Když mi někdo vyhrožuje v reálném životě, naběhne mi adrenalin, ale v tom virtuálním se jen pousměju. Virtuální svět je místo klidu a sebekontroly.
Když objevíte tuhle pravdu, tak zjistíte, že se z Vás stane lepší člověk. Nemáte potřebu přemýšlet nad tím, že má soused hezčí králíky nebo silnější auto. Je Vám to jedno. Když se Váš kamarád dostane do problémů, tak mu pomůžete (protože je vás hodně) a nemusíte si říkat, že je to jeho problém, abyste si omluvil vlastní sobeckost. Jste součástí komunity, kterou si sami vytvoříte a nemusíte sdílet prostor s těmi, se kterými se nesnášíte.

Takže možná byste se měl probudit Vy.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

nejste už starý, aby jste seděl tolik hodin u her? Co rodina nic? Tož trošku změnte život nebo budete litovat na stará kolena.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Potomstvo nemám, ale co... Pomáhám lidem z problémů, to mi stačí.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

"nemusíte sdílet prostor s těmi, se kterými se nesnášíte." - no jo, ale to by potom jeho zivot ztratil smysl, teda alespoň ten virtuální tady :-))

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

proste ten paskvil nekupovat

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

uklidněte se nerdící, PC hraní jako hraní je jen doplnková zábava a vám kvůli tomu praskají žilky... Tož si kupte raději Nintento a pořádně si zatrsejte .)

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

pro někoho to je koníček

v případě, že by to měla být jen vedlejší zábava a nikdo to nekritizoval, tak by jsme tu dodnes hrály hry s grafikou minecraftu a hratelností flappybird

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

to jsou mi teda pozivní koníčky, že se kvůli tomu stresujete na netu a každý den řešítě nějaké FPS, grafické detaily, rozlišení - kde je ta zábava? V tom počítaní FPS? Vás to stimuluje nebo co?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ne, ale sere mě, když mi někdo kazí zábavu(malé FPS)

otázka ze stejného soudku jako pokládáš ty:
Baví tě sem chodit a otravovat lidi? :-D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

takže dle tebe hratelnost= fps, bože kam až kleska herní komunita, neskutečné...

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

... to víš... FPS je počet obrázků za sekundu ... a to když máš třeba 1 FPS, tak to máš takovou slideshow... a to se hraje špatně :-/

akční hry(vše myšleno pro monitor bez G-/freesyncu), a je to známo už nějakou dobu, by měli těch 60FPS mít, jináč při rychlém otáčení se kolem sebe je to slabý
na takovýto bězný hraní dle mě stačí 40, ale ne vždy je to ideální a tak radši mám 50+, pak to spíš nepoznám(ale kdybych měl 144HZ monitor tak kdo ví... kdybych se na to trochu soustředil, taky bych to mohl poznat)

btw: proč máš barevný jablko?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ale prosím tebe, si pamatuji jak se hrávalo Aliens vs. Predator a nikdo nikdy neřešil nějakých 60FPS a jaká to byla skvělá hra,
barevné jablko mám protože ti píšu z jablka snad chápeš, jediná IT firma, která má punc trochu luxusu a není zaměřena na nějaké umaštěné nerdíky.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

díky za nahrávku

jediná IT firma rádoby snobíků akorát tak k nakopání do prdele

pokud vím, tak před dvěma tisíci lety nevěděli co je počítač a když měli co žrát/pít a nikdo/nic je nezabíjel/o, tak jim to bylo jedno a spokojeně si žili ... bez FPS i bez jablka

dnes je 60FPS standart a pokud se opravdu stane, že i na počítači, který by teoreticky mohl v pohodě zvládnout i 144FPS(efektivně) dají limit 30FPS, tak je to od nich dost ubohý a snad každý bude vědět že za tím stojí marketing ohledně PS4/XOne

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Teď jsem si nastavil na GTX 760 (OC GPU 1300MHz , VRAM 7GHz ) omezení FPS u všech her na 30 FPS (polovina obnovovaci frekvence) a zkoušel.Mafia 2 - ošklivej oheň,škubaný zaměřování,nedá se jet rychle páč je to humus.Grid Autosport - sekatůra,špatný reakce na zatáčení,hnus.Tomb Raider - oheň hoří jak animovanej gif,pomalý reakce myši,neplynulý míření.Fakt nechci vidět Far Cry 4 ve 30 FPS.To jako dojem plynulosti navodí motion blur ?Třeba u Mafie mam mod na vypnutí DOF a Motion Blur.K tomu Sweet FX.Běham na + - 80 FPS.Rychlá jízda autem je fakt cool.Když to omezim na 30 tak to prostě vidim sekaně a je to celkově ošklivý.Ať si konzolisti hrajou 30FPS a ještě k tomu ani ne ve FullHD.Já si ve 30 FPS zahraju i ve 4K.Mimochodem proč se teď rozmáhaji filmy v 60 FPS a i mobily natáčí 60 FPS když lidskému oku stačí 24 ??? Kdo vidí 30 FPS na NORMAL SPEED v tomhle videu plynule je slepej. https://www.youtube.com/watch?v=-nU2_ERC_oE

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

to chci vidět tu tvoji 760 v 4K, možná tak solitaire a hledání min...

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

To je zas uplna piicovina, se nezlob.
Trha se ti klasicky film? Netrha .... je tam motion blur perfektne zpracovany. Kdyz natacis video na mobilu a zaverka je 1/1000, tak se to proste bude zdat trhane i pri 60FPS!!! Vsechno je to jenom o marketingu ..... jake fullhd na hru??? Na co to potrebujes??? Stejne ty detaily ve hre nesledujes ..... je to hra, neni to kuwa film!!! A nikdy nebude.
S rozlisenim je to tak .... na monitoru je to kurevsky znat .... u filmu mam pocit, ze 720p vypada stejne jako 1080p, ten rozdil je naprosto minimalni. A u her je tu uplne sumak .... DN3D v 320x200 vypada rozhodne lip nez novy wolfenstein v 4k, takze o rozliseni to urcite neni.
Ty omalovankove hry, co jsi vyjmenoval pojedou na 30fps jiste uplne v pohode, akorat neumi poradne motion blur, to je cele ... neda se to pouzit na highspeed FPS (strilecky v tomhle kontextu), to je jasne .... ale videl jsi za poslednich 10-15let nejakou? Mozna tak stary counterstrike:)
Samozrejme jsem za 60FPS, klidne 240! Na nejaky kvalitni film nebo sportovni zapas by se to asi hodilo ..... ale dnesni hry si ani tech 30FPS nezaslouzi!

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

sice hraji velice, velice vyjímečně a 9 z10 her ani nedohraji, ale některé hry se opravdu povedly. Prvně bych jmenoval Escape from Butcher Bay a Demon Souls či Dark Souls - to mě doporučil známy a opravdu jsem u toho strávil dost volného času. Takže i v této době občas vyjde nějaká ta povedená hra

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Váš známý má velmi, velmi špatný vkus.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

tak co hraješ ty nerdíku? Na vás tipuji nějaký Skyrim...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nic pro upocené jablíčkáře.
WoT, LoL, TF2, CS, Planetside, Diablo...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Prakticky vsechny filmy jsou v 24fps ..... a sekaji se? Nesekaji .... takhle budes mit jeste o ctvrtinu rychlejsi a stezujes si ......

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

No, není to tak úplně pravda... Původní FPS filmů byla skutečně 24 snímků za sekundu (ono to bylo dokonce 23,9 nebo tak nějak). Jenže pak přišla 50 Hz elektrická síť, tak se začalo dělat 25 FPS. Tedy v Evropě. V Americe to bylo už úplně jinak, protože tam mají jinou frekvenci.
Počítačové monitory měly obnovovací frekvenci původně 50Hz, pak ale přišli na to, že to není košer (u epileptiků to vyvolávalo záchvaty a nějaké další drobnosti. Frekvence lidského mozku je totiž +- 50 Hz). CRT se tedy zvedlo na 75 Hz (což je stále nějaký "násobek" a technologicky se to dalo ještě snadno udělat), ale v té době už vznikalo LCD a to blikáním obrazu až tolik nehrozí. Tam se nastavilo jako základní obnovovací 60 Hz a to především proto, aby to dobře fungovalo v Americké elektrické síti.
60 Hz tedy není důsledek nějaké dalekosáhlé optimalizace pro lidské smysly, ale kompromisem mezi systémem napájení a minimálními požadavky na občůrání lidských smyslů. 24 Hz filmy na monitoru běží dobře právě proto, že má monitor vysokou obnovovací frekvenci a navíc obsahuje blury a nepřesnosti, které jsou způsobené kompresí. Tím pádem dochází k máznutí, jež kompenzuje nesoulad ve frekvencích.
Zkuste si ale 24 FPS film pustit na 30Hz monitoru. Zblázníte se z toho, protože to, co nastane, je i v rozlišovacích schopnostech slepeckých psů. Nedělám si srandu. Varoval jsem Vás.

Vzhledem k tomu, že výkon FPS není u her stabilní, musí být co nejvyšší. Vždy je ideální mít frekvenci monitoru a FPS stejné. Proto se kupuje grafika, která zvládne snímek vygenerovat za kratší dobu, než po jakou jej zobrazuje monitor. Pokud u her zavedete 30 FPS jako standart, tak sice technologicky tam problém není, ale narážíme na něco jiného - lidské oko.

Ony totiž nervové a čivné buňky samy o sobě mají obnovovací frekvenci víceméně stejnou, ale nejsou synchronizované, takže každá odesílá signál v jiný čas. Mozek o tom ví a synchronizuje je potom vituálně. Co se ale stane, když mu nasevírujeme nižší frekvenci? U citlivých jedinců dostaneme pocit trhání, u citlivějších rovnou epileptický záchvat.
Takže jsme zase u filmu - musíme udělat nějakou kompenzaci a tou je rozmazání obrazu, který tomuto problému zabrání stejně, jako je to u filmu.

Jenže já chci ostrý obraz. Nemám potřebu koukat se na rozmazanou šmouhu. To skutečně výrobci a producenti her myslí vážně, že mi vytvoří před očima pohled člověka, který má dvě dioptrie? Vždyť je to ubohost. Místo toho, abychom šli s technologií dopředu, tak se vracíme zpět do devaténáctého století - do počátku filmové tvorby.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

ano v Evropě se přešlo na 25fps ale prokládaně!!! čili na 50polo-fps a proto 50Hz stejně jako Hz obrazovky :-) A proto i vyšší plynulost no méně detailů při pohybu a jen šizení oka...

Filmový pás má ale jen 24fps progresívně!!! a proto je to jen 24Hz pro oko :-( ... 24progresívně je jen 24Hz (a kdo to v kině nevidí jak je to trhané nebo mázlé dlouhým časem závěrky schválně pro jistotu a tím "vyřešení" malého fps a trhání a točení loukotí kol pozpátku ;-) (spíše ošálení zraku 99% lidí slepců...) ..., a proto alespoň klapka promítaček jede na 48Hz, aby neblikal i při statické scéně alespoň zdroj podsvětlení (lampa) a 25 a 30 progresívně je jen 25 a 30 Hz i proto videa z YT trhaj mírně i když samply hlásaj v titulku i popisku, že jde o 50p, neb YT ani nepodporuje víc jak 30p :-(

Stav ideál je až 50fps progresívně a pak taky 50Hz :-) (potažmo v IT Emerických a Japonských 60fps/60Hz)

Pro UHD na větší obrazovce díky jemnějšímu rastru, pak doporučuji dokonce 100fps neb na velké obrazovce je skok obrysu objektu absolutně (v mm nebo v px to je relativní) větší!!!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

všechny filmy nejsou ve 24fps prpgresívně.

A v kině jsi asi dlouho nebyl že, nebo jsi slepej, když při prudším švenku kamerou nevidíš trhání nebo mazanici!... (filmaři používaj kvůli malému fps pro oko fintu - delší čas závěrky... a raději se expozicí obraz mázne a bez ostrých hran objektů pak trhání nehrozí, ale je to zase mazanice no :-( Ale většina diváků si teho nevšimne... Mě to vadí já mám velký postřeh! Mě vadí i 50Hz CRT s prokladem hnus! A slyším i VF travo ve staré telce i z vedlejší místnosti)

A z i 24fps progresívně dělá PC grafika 60fps ideálně pak 48fps a dnes i moderní LCD TV s přepočtem fps až 100fps! proto to nepozoruješ, ale problém to je např 24fps na 50fps pro 50 i 100Hz TV, neb nenásobek/nedělitelnost přepočtu se projeví interferencí blízkých ale nestejných frekvencí zdroje obrazu a obrazovky! = trhanice, poskakování, cukání, dokonce poskočení zpět jako při přehození půlsnímků při špatně zadané deinterlaci v editoru :-( Vidět to hlavně na TV Prima s převzatých videí ze zpráv a pod... Hnus :-(

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

iSpirit : 760 nebudu mít na vždy že.Jen jsem chtěl naznačit že konzole se přes FullHD nedostanou.Na PC to problem nebude.Navíc ještě s 30FPS.Vlastně to má i svoje výhody to omezení.Na mojí kartě poběží hry ve stejných FPS jako na kartě za 20 000.Nebudu si muset kupovat novou a za ušetřený prachy koupim Oculus.Good.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A uvědomují si, že PC který zvládne těch 30FPS ve FullHD bude za stejnou nebo nižší cenu než konzole, pořát k němu půjde připojit konzolový ovladač, pořát na něj budou stát hry o 1/3 míň než na konzoli a půjde na tom dělat kýbl dalších věcí o kterých se konzolím může jenom zdát? To my nepříjde jako podpora prodeje.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ignorujte toho blbečka - iSpirit

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Po zkušenosti provozu pouhého desktopu na 30 fps (4K UHD) ani nechci vidět ty hry...

Motion Blur udělá hodně - zkuste si po frame porovnat známého Big Buck Bunnyho s 24/30 a pak 60 fps a rozdíl je jasný, při samotném přehrávání to však asi nepoznáte.
http://bbb3d.renderfarming.net/download.html

Bezpečně však poznáte rozdíl mezi 24/30 a 60 fps v závěrečných titulcích, tam to skáče vskutku brutálně. :)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

I proto se nyní snažím postavit tzv. desktop pro 4k/60fps/60Hz. Ale aby uměl také 50fps/50Hz čili nVidia GTX 980 + UHD TV s HDMI 2.0! PC monitory s DP zatím jen verzí 1.2 nepodporují ani při FullHD evropských 50Hz!!!, ale jen a pouze 60Hz :-( ... A pro UHD pak podporuje DP1.2 jen max 30Hz :-(...

TV od LG: http://eduard22.sweb.cz/4kTvLgIPS.jpg konečně maj již rozhraní podporující až 60Hz/10bit barvách: http://eduard22.sweb.cz/4kTvLgHDMI.jpg Navíc jde o 100Hz obrazovku a IPS!!! Ideální jako monitor a 42"!!! :-) To z 0,5m není vůbec velký jak jsem si obvěřil v reálu a díky jemnosti rastru si vždy mohu otevřít třeba jen malé okno prohlížeče uprostřed ooobrvelké plochy ;-) , nebo i s videem a nebo až 4 okna vedle sebe a pod sebou jakony 4x22" FHD monitory těsně u sebe ale bez spár :-) (DPI bude naprosto stejné a tedy ze stejné vzdálenosti tedy stejně jemný rastr jako u těch čtyřech monitorů vedle a pod sebou)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.